TKBL 11. Hafta | Galatasaray 107-54 Orman Gençlik

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı normal sezonun 11. haftasında Abdi İpekçi'de Orman Gençlik'i konuk ediyor.10 Ocak Cumartesi günü oynanacak karşılaşma saat 15:00'da başlayacak.
Son TKBL ve Euroleague şampiyonu Sarayın Sultanları geride kalan 10 hafta sonunda 9 galibiyet-1 mağlubiyet elde etti ve hali hazırda ligin lideri.Sezon başından bu yana sözleşmeli oyuncumuz Shavonte Zellous'un eksikliği doldurulamadığından kısa rotasyonunda sinekten yağ çıkarmak zorunda kalan takımımız yine de son 1 aylık periyodu gayet iyi bir performansla geçti.Euroleague'de Wisla Can Pack ve Montpellier deplasmanlarında alınan galibiyet gruptan çıkma iddiamızı somutlaştırırken Ekrem Memnun'un müthiş taktisyenliğiyle kazanılan Fenerbahçe derbisi ise lig liderliğini müjdeledi.
Karşılaşma özelinde rakibe de bir parantez açmakta fayda var.Geride bıraktığımız yazın sonlarında düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Sırbistan kadrosunda mükemmel bir performansa imza atan Ana Dabovic bu karşılaşmada Orman Gençlik formasıyla İpekçi'ye konuk olacak.

Orman'da yabancı rotasyonunda Jasmine Thomas, Chatilla Van Grinsven, ligin deneyimli uzunlarından Kara Braxton ve güzeller güzeli Ana Dabovic var. 6 haftadır kazanamıyorlar ve ligin en çok sayı yiyen ekiplerinden.
Çok kötü halinde bile 65 atarsın. Takım olamadılar bir türlü ve Kara Braxton, Ana Dabovic gibi kaliteli oyuncuların yanına Van Grinsven ve Jasmine yakışmadı. Gerçi Grinsven son maçlarda toparladı. Dila Aşkın ve İlsu Darıcıoğlu, Rana Derin önde gelen yerli oyunculardan.
Saçmalamazsak kolay bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum, Nevriye son bi kaç maçtır kötü, toparlayacaktır umarım. Nuria'da bu maç iyi oynayacaktır, karşısında Jasmine Thomas olacak. Ana Dabovic'i ısındırmazsak ilk çeyrekte koparırız.

İlk ceyregin ortalarında Martinez sakatlanınca oyuna giren Ayşegül , Bone ile birlikte ilk yari cok etkili oldu .. Üstünde durulursa iyi bir yerli guard kazanmis oluruz .. Deniz'de bir an once gonderilmeli . Kesinlikle bu takımın oyuncusu degil . Genc desen , genc degil 27 yasinda.. Deniz'e verilen süreler Yasemen'lere verilseydi keşke. İlk yariyi 49 - 28 onde kapattık.

J7O80W.jpg

Benim için maç SEda ve ardından İnci girdiğinde başladı. Çok heyecanlandım. Eminim tüm tribünde öyle hissetti. Çünkü iyi ses geldi salondan. SEda da müthiş özgüveni ile 2 defa potaya gitti. Hele ilk gidişi oyuna girdikten 3 saniye sonra topu eline aldığı gibi yaptığı side&side idi:))

İnci için maç öncesi de konuştuk. Eskiden potaya bomba atıyordu. Şimdi bombe vermeye başlamış şutu düzeliyor. İrem Naz için de bekliyoruz bakalım.

GS taraftarı her zaman genç çocuklara karşı ilgi ve alakalı olmuştur ama bu oyuncular da "ben oldum" tribine girmeden daha fazla çalışmaya devam etmeliler. Önlerinde Işıl gibi bir fenomen var. Nasıl çalıştığına ogeçirdiği sakatlıklar ve ağır eleştirilerden sonra nasıl geri döndüğünü prensibinin "çalış çalış çalış" olduğunu bu gençler kavramalı. Yoksa bu taraftar çok gence destek verdi öyle de kaldı o gençler. Ne aktılar ne koktular.

Bahar'ı Okan hoca ardındna Zafer hoca 3 numarada değerlendirmek istemiş Bahar o zamanlar buna karşı çıkmıştı. Dünyanın en iyi 4 numaralarından biri (Sophia) o zamanlar bizde olmasına rağmen kız bir şey dememiş 3 numara oynamıştı. Sırf Bahar'ın gönlü olsun o 4 numara oynasın diye. Sonuç? Aradan giden kayıp 6 sene ve Bahar dün 3 numara oynuyordu:( Bahar bu 6 sene eğer 3 numara oynamaya alışsaydı 3-4 olarak farklı yerde olurdu. Ayaklarını da daha da hızlandırmaya çalışacağı için şimdi 4 numaraya göre hızlı olacak ve faydasnı görecekti. Umarım bu yönde çalışmaya başlar. DÜn 3 numarada gayet verimliydi. SEviyorum Bahar'ı! İnşallah o emeklerinin karşılığını alır. Çünkü iyibiliyorum bazı sezonlar millet tatil yaparken 3-4gün dinlenip çalışmaya başlardı. Bu emeklerin karşılığı olması lazım

Takım için denecek bir şey yok. Ekrem hoca gergin agresif bir ruh halinde ama şaşkınlık yok artık üzerinde. Takıma hakim takım onun takımı ama ana parçalar eksik ona rağmen güzel yemek yapmaya devam ediyor:))

Botaş-Aski derbisine odaklandığımdan bizim maçı dün unutmuşum :) Tamam Orman Gençlik karşısında zorlanmayacağımızı biliyordum ama skor şaşırttı beni.. Galibiyet elbette güzel ama güzel olan bir diğer şey de Seda ve İnci'nin süre almaları.. Keşke son çeyreğin tamamında oynasalardı daha iyi olurdu ama şimdilik bu da güzel, inşallah daha çok çalışırlar ve formayı tamamen kaparlar, Sühan abinin de dediği gibi gençlerin oynaması ve katkı vermeleri bizleri çok mutlu ediyor, üstelik kaliteli yerli basketbolcu konusunda sıkıntı yaşadığımız dönemlerde bu kızları kazanırsak ilaç gibi gelecek.. İnşallah İrem Naz da süre almaya başlar

Bahar konusunda da Sühan abiye katılıyorum.. Bahar'ı ben de seviyorum ve her ribaundlarında, her sayı atışında sanki ben atıyormuşum gibi seviniyorum, her sene "bu sene Bahar'ın senesi olur inşallah" diyoruz ama bir türlü beklenen patlamayı gösteremiyor, tıpkı sakatlık sonrası Işıl'da oluşan öz güven eksikliği var Bahar'da da, zaman zaman atış imkanı olduğu halde pas verecek adam arıyor, atamıyor bir türlü, psikolojik destek mi almalı, başka şey mi bilmiyorum ama bir şekilde o sorununu gidermeli

Beklediğim gibi kolay bir maç oldu, Ayşegül'ün iyi oyununa sevindim. İnci'nin 2 basketine ve Seda'nın o usta işi basketine 2 kat sevindim...