TKBL 12. Hafta | Canik Belediye 47-78 Galatasaray

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı normal sezonun 12. haftasında Canik Belediye'ye konuk oluyor.18 Ocak Pazar günü saat 14:00'da başlayacak olan karşılaşma Canik Belediye Spor Salonu'nda oynanacak.
Geride kalan 11 haftada 10 galibiyet-1 mağlubiyet elde ederek lig liderliğini yakalayan Sarayın Sultanları Avrupa'nın en iyi uzun rotasyonunu olabilecek en sınırlı kısa rotasyonlarından biriyle yönetmenin dezavantajını daha çok Euroleague'de çekiyor.Son Euroleague şampiyonu olan takımımız yer aldığı hayli zor gruptan çıkamama ihtimaliyle karşı karşıya.Kaybedilen 6 maçın 4'ünün uzatma periyotları ve son toplarda geldiğini,takımımızın yapısal problemlere karşın son Euroleague şampiyonu çizgisinde mücadele ettiğini belirtelim.Bu iyi niyetin tezahürü olarak bilhassa Abdi İpekçi'de gelen derbi galibiyetiyle elde edilen lig liderliği sezonun geri kalanı için büyük önem taşıyor.
Sarayın Sultanları'na başarılar diliyoruz.Alışıldık mücadeleyi ve Ekrem Memnun'un basketbol felsefesini sahaya yansıtmaya çalıştıkları sürece kendilerini destekleyeceğimizi vurguluyoruz.

Canik Belediyespor, 3 maçtır mağlup. Şu an düşme potasına uzaklar ve rahatlar. Marcedes Walker, Joslyn Tinkle, Katsiaryna Snytsina, Sasa Cadjo ve Gökçe Doğan, Mehtap Karabilecen, Bahar Yapar tanıdık oyuncuları. Coach Ekin Baş. Pota altında etkilliler ama Avrupa'nın en iyi uzun rotasyonuna sahip takımız, pota altında durdurursak farka gidecek maç. 60'ı görürüz. AGÜ maçı öncesi kayıp yaşamamak lazım.

GpZzl6.jpg

Sancho 15 sayı 6 ribaunt 2 asist
Casas 13 sayı 1 ribaunt 2 asist
Ayşegül 10 sayı 7 ribaunt 4 asist
Nevriye 10 sayı 2 ribaunt 1 asist
Bone 8 sayı 4 ribaunt 1 asist
Şebnem 6 sayı 4 ribaunt 2 asist
Martinez 6 sayı 5 ribaunt 3 asist
Bahar 4 sayı 7 ribaunt

30 sayı fark var hoca ne İnci'yi ne İrem'i veya Seda'yı oynatmamış. Ne zaman oynatmayı planlıyor acaba? Tamam o yönetime idarecilere bir ton sitem ediyoruz. Ama sitem ediyoruz da hoca da Seda İrem gibi oyuncuları neden kullanmıyor? Hadi İnci'yi anlarım Avrupa'nın en iyi uzun rotasyonlarından birine sahibiz. E 2 numarada 3 numarada 2-3 dk oynayacak zamanları mı yok bu kızların? Canik'li Harika'dan daha mı kötü Seda ve İrem? O zaman hemen gönderelim de uğraşmayalım.

Yani tamam idari konuda sıkıntılar var ama burada ah vah edenler bile kadın maçına gelmiyor. Kandırmayalım birbirimizi. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz.Maça gelenler biliyor birbirini geldim diyeni de geleni de biliyoruz. Yönetim ilgisiz de taraftar mı ilgili? Bakın çarşamba günü gözbebeğimiz dediğimiz Işıl başka bir takım formasıyla İpekçi'de olacak. GS basketbolunun gözbebeği efsane kaptan denecek oyuncu ama bakalım kaç kişi olacak salonda? en iyimser tahmin 2000 kişi. Yani ağlarken biraz taraftara da ağlayın. İlgi yoksa destek de yok tabii ki.

Futbol basketbol farketmez sponsorlar ilgi varsa olur orada. E taraftar ilgi göstermiyorsa sponsor olmaz sponsor olmaz ise para olmaz para yoksa ne Işıl var ne yabancı transferi. O zaman ben tabii İrem derim Seda derim İnci'yi görmek isterim. Yani boş boş ağlayan insanlardan değilim benç. Salona da gidiyorum yönetime sitemimi ediyorum ama çözümü aramak da görevim görüyorum. Ve Ekrem hocanın böyle basit ve farkın açıldığı maçlarda bu oyuncuları oynatmamasının açıklaması yok