Bugünlerin geleceğini neredeyse hepimiz biliyorduk, farkındaydık. Bunu dile getiren, yanlışları eleştirilen, değişim isteyen insanlar bir şekilde püskürtüldü sürekli. Bugün geldiğimiz noktada Ceyhun Yıldızoğlu'nun konusunda istifa sesleri daha güçlü yükseliyor.
Koç eleştirildi, 'iyi adamdır, milli takımda neler yaptı, şöyledir böyledir' dendi; takım-oyuncular eleştirildi, 'yabancıların kalitesi zaten ortada, e yerli havuzu da zaten belli' dendi; yönetim bu gidişata müdahale etmediği için, kadroda görünen eksikleri kapatmadığı için -Avrupalı uzun gibi (artık yılan hikayesine döndü zaten)- eleştirildi, 'ama olur mu, bu yönetim bu kadar yatırım yaptı bu takıma' dendi. Kötüye doğru bağıra bağıra gidiş vardı, ama sorumlusu yoktu.
Kötü gidişata kimse (sorumlulardan) müdahale etmedi. Daha da kötüye gidilmesi sadece izlendi. Bizim üzerimizdeki Ros Casares koçunu gönderdi, biz hiçbir şey yapmadık. Koçun gitmesi lazımdı demiyorum. Değişim gerekiyordu, koç, oyuncu, yönetici, idareci her neyse değişmesi lazımdı, ama değişmedi.
Bugün bakıyorum ki, bazı kişilerin takıma ciddi zarar verdiği konuşuluyor. Çoğumuz birşeylerin ters gittiğini çok daha önceden anlamıştı, zaten görülüyordu. Göz görüyordu, görünen köy kılavuz istemiyordu. Bu kadar yenilgiyi aldıktan sonra mı aklımıza geldi bu isimlerin takıma zarar verdiği? Gidişat zaten ortadayken, kolay lig maçlarını bile istenen düzeyde kazanamıyorken bu isimler neden konuşulmadı? Ros Casares'ten 50 de yersin, Fenerbahçe'ye de yenilirsin, dışarda UMMC yener, sonuçlar önemli değil, önemli olan tabloydu, kazandığımız çoğu maçta bile biz çok kötü izlenimler verdik. Çoğumuz bu tablonun bu yapıda düzelmesinin zor olduğunu biliyorduk, ama sustuk, konuşanları da susturduk. Şu anki bu noktada gerçek sorumlular kadar susanların da payı olduğunu kanısındayım.
Zararın neresinden dönülürse kârdır. Gereken neyse yapılmalıdır. Ceyhan maçı da bahanesi olur herhalde değişimin.
Değişim ne kadar çabuk olsaydı başarı o kadar artardı diye düşünüyorum. Yine de akılcı mantıklı değişimlerle bu sezon için hala ciddi umudumuz olacaktır düşüncesindeyim.