TKBL 13. Hafta | Galatasaray 92-50 Beşiktaş

W19Qdm.png

Tebrikler takımımıza... Umarım Cansu başta olmak üzere gençlerimiz, yükselen formunu devam ettirir.

Mactan sonra Besiktas kocu ' iki ilk bes oyuncumuz olmadigi icin ' direnemedik tarzi aciklamalar yapti .
Sezon basindan beri Dublijevic ve Loyd disinda yabanci katkisi alamadigimizi düsünürsek diger takimlarin böyle şikayetler bulunmasi komik geliyor.
Özellikle son dönemde Kizer ve Dublijevic'in olmamasini ciddi anlamda firsata dönüstüren bir ekrem memnun izledik .
Bu sürecte hem Aysegül hemde Cansu köksal gibi cok degerli iki yerli oyuncuyu rotasyona dahil ederek win-win yaptik ..
Cansu icin ayri bir parantez acmak gerekiyor ... Şu son üc mactir oynadigi oyunu görünce sezon basi neden hic süre almadi insan düsünmeden edemiyor
Henüz 94 dogumlu ve uzun yıllar Galatasaray ve Milli takım formasiyla büyük basarilara imza atacak bir oyuncu ..
Şebnem gittigi icin üzülüyorduk ama hem genc hem fizik olarak komple bir oyuncuya sahip olduk ..
Kizer konusuda olumlu sonuclanirsa bu senede ligi süpürürüz..

Ekrem Memnun: "İyi basketbol oynadık, çok konsantreydik. Tüm oyuncularımızın bugün olduğu gibi her dakika konsantre bir şekilde oynamasını istiyoruz. Çok iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. İlk yarıdaki birkaç basit hatamızı gözden geçireceğiz. Sayı farkına rağmen oyun disiplininden hiç kopmadık. Galibiyetten ötürü oyuncularımı yürekten kutluyorum."

Ben hep merak ederim biz neden rakiplerin yöneticilerinin sporcularının cartlarının curtlarının bu internet hesaplarını takip ederiz? Bize ne adam yok öyle yazmış böyle yazmış bir suçlama falan olmadığı sürece kazandıkları maç sonu Galatasarayla dalga geçse ne olur?

Yine şiir gibi oynadı kızlar maşallah.. Ah Botaş karşısında da böyle oynasaydık da salonda canlı canlı izleseydik şu keyifli basketbolu. Neyse geri kalan maçlarda hep böyle olsunlar gerisi hiç önemli değil. Şu maçın tekrarı olsa da tadını çıkara çıkara bir daha izlesem.

Yine şiir gibi oynadı kızlar maşallah.. Ah Botaş karşısında da böyle oynasaydık da salonda canlı canlı izleseydik şu keyifli basketbolu. Neyse geri kalan maçlarda hep böyle olsunlar gerisi hiç önemli değil. Şu maçın tekrarı olsa da tadını çıkara çıkara bir daha izlesem.
Ya abla sen o maçta var mıydın? Bi tanışamadık gitti.

Beklemediğim kadar rahat bir oyun çıkardık ama Agü ve Fener kehanetlerim gerçekleşmedi. Neyse biz böyle oynamaya devam edersek kimseden medet ummaya gerek kalmaz, play-off'a 4. bile girsek ligi götürürüz. Ben inanıyorum. Bu takım Ekrem hoca'nın karakterini benimsemiş, her saniye doğrunun peşindeler. Yolumuz açık ola.

Umarım Jelena yetişir de Kursk maçında parkede olur. O maçı kazanmaya çok ihtiyacımız var.

İhsan Bayülken zamanında rakibimizin bir Euroleague maçında ''fakat İsmail skor çok büyüdü'' demişti. Bugün de aynı cümleyi gerçekledi Cappy Pondexter'lı Beşiktaş. :)

Hukuk basit, temel doğrularıyla uygulanır; mükemmel görüntümüzün yer aldığımız ligde bir anlamı olur umarım.

Her sey muhtesemdi..Bugunku oyundanda çok keyif aldım,oyuncularımızın parkeye yansıttıkları karakterleri-hırsları-bitmek bilmeyen mücadeleleri-takım olarak hareket etmelerindende..Öve öve bitiremeyeceğim icin uzatmıyorum..Tebrikler erkek takımımızın üzdüğü bizleri bu kadar sevindirip mutlu eden kızlarımıza..

Bu takımın mücadele azmine her zaman hayranım. Belki ligin en iyi 3-4 kadrosundan birine dahi sahip olmasalar da her zaman şampiyon gibi savaşmayı biliyorlar ve günümüz takım sporlarında ''yenilmez'' diye bir realite bulunmasa da en kötü günlerinde bile mücadelelerini ortaya koymayı biliyorlar. Aynı elimizden çalınan Fenerbahçe maçı sonrası, Euroleague grup lideri konumundaki rakibimizin deplasmanında, hem de onların yarı bütçe ve kadrosunda olmamıza rağmen mücadeleyi son topa kadar götürmemiz gibi. Günün sporunda bir takımı ''Yenilmez Armada'' yapan da bana göre bu yenilgiyi reddetme duygusudur. Bunun da kuşkusuz baş müsebbibi Ekrem Memnun'dur. Benim için şu ana kadar sezonun en iyi Galatasaray takımıdır. Her sezon gibi zor başladılar ama inşallah yine iyi bitirirler. Ne olursa olsun Galatasaray taraftarının başını öne eğmemeyi her seferinde başarıyorlar.

O maçta hakem yüzünden kaybettik.
Daha sonra takım anladı ki bu hakemleri de yenmek lazım.
O maçtan sonra ki 3 maçı da farklı kazandık.

O maçta hakem yüzünden kaybettik.
Daha sonra takım anladı ki bu hakemleri de yenmek lazım.
O maçtan sonra ki 3 maçı da farklı kazandık.

Evet hakemlerin etkisi vardı ama kızlar da kötüydü. Kaldı ki kızların o maça kadar şiir gibi oynadılar dediğimiz maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez sanırım. Bir çok maçta 15-20 sayı öne geçsek bile yenileceğiz galiba moduna girdiğimiz oldu. Zar zor kazandığımız maçlar oldu. Kızlar zaten hakemleri de yenmek zorunda olduklarının farkındalar, malum hakemlerin berbat olması yeni değil :) Artık olan oldu :)

Yine Botaş maçı ve sonrası (malum dönüm noktası olduğu için sürekli Botaş maçı diyorum :) ) sanırım bu sene olmayacak diyordum, çünkü kızlar oyun açısından umut vermiyordu. Evet önlerinde zorluklar var, yöneticilerin ilgisizliği, hakemlerin saçmalıkları, federasyonun çok bariz hatası falan filan ama oyun olarak da kötüydük fakat şu son 3 maçtaki oyunu görünce şampiyonluğa dair umudum yeniden arttı. Ah yöneticiler bu sefer bizi şaşırtsalar da ihtiyaç olan bölgelere en azından 1 tane adam akıllı bir oyuncu alsalar.

Ben Botas maçinda tek tuk hatalarimiz oldugunu kabul ediyorum fakat o maç için "kotu" kelimesini daha ziyade beceriksiz olarak degistirirdim zira maçin buyuk bolumunde aslinda istedigimiz hucumu yaptik, bos sutlari bulduk. Nevriye yanlis hatirlamiyorsam 3. çeyrek hariç duzgun sut sokamamisti, Jelena devreye çok geç girdi. Isin savunma tarafinda sorun yasadik asil, orada da direncimizi kiracak duzeyde absurt sutlar soktu Botas. Mesela Good Angels deplasmani için, Hatay maçi için veya ilk Schio maçi için kotu oynadik diyebilirim, Botas maçi için daha ilimliyim (sinir bozucu bir maglubiyet olsa da).

Bu arada konu dagilmasin, dunku maçin ardindan Cappie'nin kapi cami kirma haberi gelmedi mi henuz ? :)

Ben Botas maçinda tek tuk hatalarimiz oldugunu kabul ediyorum fakat o maç için "kotu" kelimesini daha ziyade beceriksiz olarak degistirirdim zira maçin buyuk bolumunde aslinda istedigimiz hucumu yaptik, bos sutlari bulduk. Nevriye yanlis hatirlamiyorsam 3. çeyrek hariç duzgun sut sokamamisti, Jelena devreye çok geç girdi. Isin savunma tarafinda sorun yasadik asil, orada da direncimizi kiracak duzeyde absurt sutlar soktu Botas. Mesela Good Angels deplasmani için, Hatay maçi için veya ilk Schio maçi için kotu oynadik diyebilirim, Botas maçi için daha ilimliyim (sinir bozucu bir maglubiyet olsa da).

Bu arada konu dagilmasin, dunku maçin ardindan Cappie'nin kapi cami kirma haberi gelmedi mi henuz ? :)
Yok, genelde ''şerefli'' ex başgan Aziz'in soyunma odası basma haberleri oluyordu biliyorsun, Ekaterinburg'da olduğu gibi :D