TKBL 14. Hafta | Adana Botaş: 54 - Galatasaray Odeabank: 77

Galatasaray Odeabank, TKBL 14. haftasında Botaş ile karşı karşıya gelecek. Adana'da bulunan Menderes Spor Salonu'ndaki mücadele 28 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacak.

Maç: Botaş - Galatasaray Odeabank
Salon: Menderes Spor Salonu, Adana
Tarih: 28.12.2013 Saat: 17.00

Takımımız ligde son hafta Fenerbahçe ile Ülker Sports Arena küçük salonda karşı karşıya gelip mücadeleden 79-67 yenik ayrıldı. Skorboard arızası nedeniyle karşılaşmaya başlar başlamaz ara verildi. Birinci çeyrekte iyi bir oyun ortaya koyan ve önde kalan takımımız ikinci çeyrekten itibaren rakibin dış şutlarına çözüm üretemeyince geriye düştü. Işıl Alben devre biterken bulduğu üç sayılık basket sürenin dolduğu gerekçesiyle geçerli sayılmadı. İkinci devre karşılıklı serilerle geçti ve Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe'ye 12 sayı farkla mağlup oldu. Alba Torrens 19 sayı 5 ribaund ile oynarken Kelsey Bone 13 sayı 5 ribaund 3 asist ile mücadele etti.

TKBL'de ilk devreyi Galatasaray Odeabank 12 galibiyet 1 yenilgi ile lider kapattı. Kayseri KASKİ ve Fenerbahçe'nin ise ikişer mağlubiyeti bulunuyor. Takımımız ikinci devre her iki rakibini de evinde ağırlayacak.

Rakibimiz Botaş ilk yarı 6 galibiyet 7 yenilgi ile beşinci sırada tamamladı. Adana ekibi hafta arası evinde İstanbul Üniv.'ne 56-81'lik skorla farklı mağlup oldu. Michelle Snow 16,2 sayı 7,9 ribaund, Bahar Öztürk 15,0 sayı 4,1 ribaund 2,6 asist ve Sandra Viana 13,9 sayı 4,1 asist ile oynuyor.

İstanbul'da 66-53
Galatasaray Odeabank 19 Ekim'de Botaş'ı Abdi İpekçi'de 66-53 ile geçmişti. Üçüncü çeyrekte 15-0'lık bir seri yakalayan ve maçı koparan takımımızda Nevriye Yılmaz 16 sayı 7 ribaund 2 asist ile oynarken Alba Torrens 15 sayı 3 ribaund 3 asist ile ona eşlik etti.

Biz o sırada erkek maçından çıkmış olacağız. Yayın varsa da seyredemeyeceğiz. Ki olacağını sanmıyorum. Türkiye Kupası önce takımın moralini düzeltmesi lazım

Salondaydık, güzel bir taraftar vardı, zaman zaman tezahüratlar ile desteğimizi sürdürdük. Güzel ve keyifli bir maç oldu, bir ara sanırım Bahar Öztürk idi Kelsey'in dudağına darbe vurdu ama o esnada hakem görmedi, dönüşte de kelsey karşılık verdi, dudağının için kısmı kanamış, onun dışında gerginlik olmadı, Sancho başta şutları sokamadı ama devre sonunda açıldı, Bahar yine bildiğimiz gibiydi :/ Nevriye sayı katkısı verse de kolay atışları kaçırdı, kaptan hem iyi oynadı hem oynattı, Alba müthişti, maç sonunda yanımıza geldiler sağolsunlar, çıkışta da Işıl taraftarla foto çekildi ki 2 senedir transit geçiyordu :) Müge abla ile ayak üstü muhabbet ettik, çok sıcak bir insan.. Güzel bir gün oldu bizler için..

Salondaydık, güzel bir taraftar vardı, zaman zaman tezahüratlar ile desteğimizi sürdürdük. Güzel ve keyifli bir maç oldu, bir ara sanırım Bahar Öztürk idi Kelsey'in dudağına darbe vurdu ama o esnada hakem görmedi, dönüşte de kelsey karşılık verdi, dudağının için kısmı kanamış, onun dışında gerginlik olmadı, Sancho başta şutları sokamadı ama devre sonunda açıldı, Bahar yine bildiğimiz gibiydi :/ Nevriye sayı katkısı verse de kolay atışları kaçırdı, kaptan hem iyi oynadı hem oynattı, Alba müthişti, maç sonunda yanımıza geldiler sağolsunlar, çıkışta da Işıl taraftarla foto çekildi ki 2 senedir transit geçiyordu :) Müge abla ile ayak üstü muhabbet ettik, çok sıcak bir insan.. Güzel bir gün oldu bizler için..
Hiç transfer konusunu sorabildiniz mi? :)

Bu arada tebrikler takımımıza. İnşallah ikinci devre tüm maçlarımızı kazanırız. :)

Ama yedekti! Sen Avrupa Şampiyonası'nın en iyi 5'ine gir, Galatasaray'ın ilk 5'ine gireme...

Yedekti derken? Alba süre almadı mı yani? Basketbolda yedek olayı mı var? Hocanın da mesajları vermesi gerekiyor. FB maçında Alba'nın yanlış şut tercihleri maçın başındaki dominant oyun anlayışımızı bozdu ve direksiyona FB'yi geçirdi. O zaman hocanın da bir mesaj vermesi normal. Ergin hoca bu mesajı verdiğinde kimsenin gıkı çıkmıyor Ekrem hoca verince mi sıkıntı oluyor? FB maçında da Sancho gibi Avrupa şampiyonasının en değerli oyuncusu yedekti kimse lafını etmedi sanırım:(

@Ayşe

Maça gittiğiniz için de teşekkürler ayağınıza sağlık. Kaptan'ın imza ve foto için orada durması da güzel gelişme. Kendisine de çok defa demiştim. Bir çok genç kız/çocuk onun sayesinde basketbola ilgi duyuyor. O anlamda belki ruhu uygun değildir canı sıkılıyordur ama o fotoları çektirmesi lazım. Işıl GS için büyük ve önemli bir değer. Ne GS ne Işıl bunun farkında değil. Sor Işıl'a onu kimse tanımasa çok daha mutlu olacaktır ama öyle değil. Ben sevindim bu habere. İnşallah böyle devam eder kaptan:))

Hiç transfer konusunu sorabildiniz mi? :)

Bu arada tebrikler takımımıza. İnşallah ikinci devre tüm maçlarımızı kazanırız. :)

Ayşe ile beraber izledik maçı. Çıkışta Müge Erdem'e bir kaç soru sorduk biri de transferdi. Özellikle Kelsey Bone yerine başka transfer yapacak mıyız diye sordum Müge Ablaya o da maalesef bu yıl bütçemiz düştü bir aksilik olmazsa transfer olmayacak dedi.

Diğer bir sorum ise Emin Moğulkoç denen hakemin nasıl görüntülere bakabildiğini resmi bir yayıncı kanalı olmadan. Geçen yıl Işıl'ın üçlüğünü de ikilik verirken neden bakmadıklarını sordum. Cevap olarak ise devre arasında hakeme çok bağırmış nasıl izlersiniz diye. Hakemde periyot sonları bakabiliriz demiş. Işıl'ın geçen yıl ki pozisyonunu hatırlatması üzerine bir şeyler uydurmuş yine.

Maç sonrası Kaptan'ın herkesle fotoğraf çekilmesi de çok hoştu. Geçen yıl Tarsus maçında da herkesle fotoğraf çektirmişti. Ayrıca Nevriye'de çok kibar biri kimseyi kırmadı o da herkesle çekildi. Maç öncesi de biraz sohbet ettik kendisiyle.

Sonuç olarak çok güzel bir gündü. İyi oynadık. Alba yabancı kuralından dolayı ilk beş başlamamasına rağmen oyunda olduğu zaman çok efektifti.

İlk 5 başlamayan yedek oluyor işte :) (Bazı oyuncular ilk 5 başlayamaz, benchten gelince daha faydalı olur muhabbetine girme, daha geçen gün konuştuk)
Sakatlıktan yavaş yavaş geliyor Sancho. Zamanla ilk 5'teki yerini alıyor işte. Yoksa o da tartışmasız bir ilk 5 oyuncusu. Ama bu ikisinden hangisini yedek bırakırsın, Alba'nın yerine Şebnem'in başlamasını mı, yoksa Sancho'nun yerine Nevriye, hatta Bahar'ın başlamasını mı tercih edersin diye sorsan, sanırım çoğu kişi 2.yi seçer.

Diğer oyuncular kusura bakmasın ama bizim 7 kişilik bir kadromuz var:

Işıl
Zellous
Alba
Sancho-Bahar
Nevriye-Bone

O yüzden kısa rotasyonu müdahaleye biraz daha az açık gibi geliyor bana.

Tamam işte. Hoca mesajı veriyor Alba'ya "Buranın patronu benim, benim dediğim gibi oyna, sisteme sadık kal" diyor. FB maçından dolayı hoca mesaj vermiş.Yoksa takımdan Alba'yı soyutlamak gibi bir düşünce değil bu. Erkek takımında da ERgin hoca aynısı yapıyor ilk 5lerideğiltiriyor.

İlk 5 oyuncusu yedekten giren oyuncu olayını konuştuk evet. Alba da maça 5 başlaması gereken oyunculardan o da doğru. Ama pek de ters etki yaratmamış Alba'ya sonradan girmesi:)

Şebnem Esra Yasemen Ayşe'yi de ezmişsin:( Bu arada bundan sonra Yasemen'in en büyük destekçisiyim onun formasını da alacağım arkadan yapacağım Ekrem hocaya baskıyı. Oynasın top sürerken duruşunu düzeltirse yararlı olacaktır aslan parçası:)

Ayşe ile beraber izledik maçı. Çıkışta Müge Erdem'e bir kaç soru sorduk biri de transferdi. Özellikle Kelsey Bone yerine başka transfer yapacak mıyız diye sordum Müge Ablaya o da maalesef bu yıl bütçemiz düştü BİR AKSİLİK OLMAZSA olmayacak dedi.

Diğer bir sorum ise Emin Moğulkoç denen hakemin nasıl görüntülere bakabildiğini resmi bir yayıncı kanalı olmadan. Geçen yıl Işıl'ın üçlüğünü de ikilik verirken neden bakmadıklarını sordum. Cevap olarak ise devre arasında hakeme çok bağırmış nasıl izlersiniz diye. Hakemde periyot sonları bakabiliriz demiş. Işıl'ın geçen yıl ki pozisyonunu hatırlatması üzerine bir şeyler uydurmuş yine.

Maç sonrası Kaptan'ın herkesle fotoğraf çekilmesi de çok hoştu. Geçen yıl Tarsus maçında da herkesle fotoğraf çektirmişti. Ayrıca Nevriye'de çok kibar biri kimseyi kırmadı o da herkesle çekildi. Maç öncesi de biraz sohbet ettik kendisiyle.

Sonuç olarak çok güzel bir gündü. İyi oynadık. Alba yabancı kuralından dolayı ilk beş başlamamasına rağmen oyunda olduğu zaman çok efektifti.

Emre merhaba,

Bilgiler için sağol. Nevriye evet gerçekten kibar naif bir kız. Çözmüş Türk basketbolunu:) Işıl'a ve Nevriye'ye ben de teşekkür ediyorum oralara gelen sizleri kırmadıkları için.Bu arada büyük harflerle yazdığım bölümü anlamadım tabii ki:) Ama takılıyorum anladım demek istediğini:)) Müge ablayı da anladım biliyorum. O da şu süreçten çok yıpranan insanlardan biri. Ben de kendisini eleştirdm bir çok kez. Ki onlarla ilgili bir konuda yetersizlik olursa gene eleştireceğimi biliyorlardır. Ama şu süreçte onların suçu yok. Ve şu an yıpranmış durumdalar. Ben onlara çok defa dedim. Takıma birmentor lazım özellikle EL F8 ve Lig Play off dönemi için gerekli:)

Bilgiler için tekrar teşekkürler

Ergin Hoca örneği, Hairston yerine Cenk, Erceg yerine Macvan, Sinan yerine Göksen ile Alba yerine Şebnem aynı şeyse ben birşey demiyorum.

Ben buldum günah keçisini. Avrupa Şampiyonası'nda en iyi 5e seçilen oyuncuyu kesebilecek Şebnem gibi bir oyuncu varken, onu Miili Takımımıza almayan Ceyhun Yıldızoğlu!

:)) Alba köt veya kötü oynadı demedim ki ben:) İlk 5 harici girmesi mühim bir şey değil. FB maçında da Bahar ilk 5di. Nevriye veya Sancho kızmasın mı o zaman bu duruma:) Boş ver hoca gerçekten kalite adam. Uzun zaman sonra GS'da teknik taktik anlamında kafam hep rahat. Sadece takımın derbi maçlara hazırlanmasında sıkıntı var bu da hocayı aşan bir konu. Mentor gelmeli. Gerisini hoca halleder. Hİç kimseye karşı ön yargısı olduğunu düşünmüyorum. Hele ki Avrupanın yıldız oyuncusuna hiç kimsenin olmaz. Ha Yasemen daha fazla süre almalı bu konuda ısrarım var ama Ekrem hocam ona da çözüm üretecektir:)

Ekrem hocadan çok değil 2 maç Yasemen'in hata yapsa da 20 dk süre almasını istiyorum:) İlk 5 başlasın hata da yapsa o özgüveni ona vrmek için ellenmesin şut atsın bakılsın.

Rica ederim Sühan abi. Evet o cümlede biraz karışıklık olmuş. Hemen düzelteyim :) Bende birkaç yorum yapayım. Bana göre Bone yerine Nevriye ilk beş başlamalı. Birkaç maçtır dikkat ediyorum Nevriye ilk beş başlamadığında verimi düşüyor. Bu yüzden Nevriye Bone yerine Alba'da Şebnem yerine ilk beş başlamalı. Yalnız Şebnem bugün iyi oynadı. hem savunmada Barbara Turner'ı çok iyi durdurdu hemde şutlarını soktu. Alba 2. çeyreğin ortalarına doğru girdi oyuna ama çok iyi oynadı koçta mecburen süre verdi. Bir bilgi daha vereyim bugün Sancho'nun 14/2 ile oynadığına bakmayın. Birçok pozisyonda kendisine faul yapılmasına rağmen hakemler çalmadı ve dengeli şutlar atamadı faul nedeniyle. Ondan alışık olduğumuz şutları da kaçırdı ama bu yüzde daha iyi olabilirdi. Bu arada Bahar bu sezon hiç iyi gitmiyor maalesef. Şutları girmiyor, öz güvenini kaybetmiş gibi. Ona çok ihtiyacımız olacak ileri ki zamanlarda. Maç esnasında gözlerimden biri de Esra koçtan mı korkuyor ne anlamadım boş kaldığında bile şut atmaktan korkuyor. Halbuki onun şutları iyidir korkmadan denemesi lazım. Ancak takım Fenerbahçe maçının moral bozukluğunu atmış üzerinden iyi oynadılar. İnşallah Türkiye Kupası zaferi de yaşatacaklar bize.

Yedekti derken? Alba süre almadı mı yani? Basketbolda yedek olayı mı var? Hocanın da mesajları vermesi gerekiyor. FB maçında Alba'nın yanlış şut tercihleri maçın başındaki dominant oyun anlayışımızı bozdu ve direksiyona FB'yi geçirdi. O zaman hocanın da bir mesaj vermesi normal. Ergin hoca bu mesajı verdiğinde kimsenin gıkı çıkmıyor Ekrem hoca verince mi sıkıntı oluyor? FB maçında da Sancho gibi Avrupa şampiyonasının en değerli oyuncusu yedekti kimse lafını etmedi sanırım:(

@Ayşe

Maça gittiğiniz için de teşekkürler ayağınıza sağlık. Kaptan'ın imza ve foto için orada durması da güzel gelişme. Kendisine de çok defa demiştim. Bir çok genç kız/çocuk onun sayesinde basketbola ilgi duyuyor. O anlamda belki ruhu uygun değildir canı sıkılıyordur ama o fotoları çektirmesi lazım. Işıl GS için büyük ve önemli bir değer. Ne GS ne Işıl bunun farkında değil. Sor Işıl'a onu kimse tanımasa çok daha mutlu olacaktır ama öyle değil. Ben sevindim bu habere. İnşallah böyle devam eder kaptan:))

Salonda maç izlemenin tadına varınca, özellikle şu son 3-4 sezondur, sezon başladığında direkt Botaş ve Tarsus maçlarının fisktrüne bakıyorum gidebilmek için :) Maç çıkışında toplananların geneli Işıl'ı bekliyor, önceden Işıl direkt otobüse binince ortalık dağılıyor diğer oyuncular da bize kalıyordu :D ama şu da var, herkes Işıl'a yüklenince güvenlik de sorun çıkarıyor, geçen sene Tarsus maçında etrafında güvenlik ordusuyla çıktı mesela ama yine de resim çekildi isteyenlerle, Işıl'a bir yandan da hak veriyorum aslında, kıza o kadar çok yüklenen oldu ki, o kadar çok küfreden oldu ki, artık ilgisiz kaldı o da, güvenlikler de ayrı bir sinir, sanki kızları yiyeceğiz, senede 1 veya 2 defa görüyor millet zaten..

Bu arada gelen taraftarların bir çoğunun kızları tanıması ve de basketbol bilgisi olması da dikkatimi çekti, yani "aa Galatasaray'ın maçı varmış hadi gidelim, bağıralım, stres atalım" grubu değildi ki önceden takımı tanımayan çok kişi geliyordu :)