TKBL 23.hafta | Tarsus Belediyesi 69 - Galatasaray Odeabank 71

xVnbRy.png

Salondaydık. Takım bugün savunmaya hiç konsantre değildi. Çok basit hatalar yaptık. Tarsus'ta el üstü atışları yüksek yüzdeyle soktu. Son çeyrek farkı 11 sayıya çıkarınca tamam maç koptu demişken maalesef yine bir hakem rezaleti yaşandı maçta. Maçın bayan hakemi Funda Teoman özellikle takımımızın aleyhine elinden ne geliyorsa yaptı. En kritik pozisyonda maçta 70-67 öndeyken Işıl'a 2 kere faul yaptılar. Işıl savruldu bildiğiniz düdük yok. Işıl topu içeri Nevriye'ye indirince Nevriye pota altında biri koluna biri başına olmak üzere 2 tokat yedi düdük yok dönüşünde sayı yedik. Maç topunu ise maçın yıldızı Natasha Lacy kullandı. Üçlüğü potanın içinde tur atıp çıktı son saniyede. Kaybetseydik çok üzülecektik. Birde taraftarlarımıza bir parantez açmak istiyorum. Maç boyu hiç susmadılar. Son periyot ise tam bir basketbol taraftarı vardı. Bugün kazanmamızda emekleri çok. Çok önemli bir galibiyetti tebrikler takıma.

Bir süredir salonda bu kadar heyecanlı bir maç izlememiştim (gerçi çok fazla gidemiyorum) üçüncü periyoda kadar başa baş bir mücadele idi.. 3. periyot ve 4. periyodun başları hakimiyeti ele geçirdik, 2 defa farkı 10 haneye çıkardık ama hücumlarda istediğimizi yapamayıp, savunmada da hata yapınca Tarsus eritti farkı, son dakikalar ise kalp çarpıntısı içinde geçti :) Emre'nin dediği gibi taraftarımız hiç susmadı, son periyotta ise gerçek bir basketbol izleyicisi oldular, Tarsus son dakikalarda farkı iyice eritince kendi taraftarları da coştu, yoksa bildiğiniz sinema seyircisi idiler :)

Bu arada hakem üçlüsünü hiç beğenmedik, sanırım Tarsus tarafı da beğenmedi, yine Emre'nin dediği gibi bir çok bariz faullerimiz verilmedi, sanırım Sancho'ya faul yapmak serbestti, kaç defa faule maruz kaldı

Bu arada maçın başlarında Lacey hakemle tartışırken, kadın hakem o tarafa doğru yöneldi, o esnada Lacey kadın hakeme dönüp "Sen bu işe karışma, bu ikimizin arasında" der gibi el hareketleri yaptı, komik anlardan biriydi :)

O kadar farklı galibiyetten sonra rahat rahat alırız hatta fark 20 den de fazla olur diye içimden geçiriyordum.Fakat salonda maçı seyrederken tarsusun böyle bir direnç koyması beni şaşırttı ve sonlara doğru öyle bir heyecanlı geçti ki bir an son topta kaybediceğimizi bile düşündüm.Sonuçta zorda olsa kazanmasını bildik ama maçta dikkatimi çeken kelsey bone'un kötü performansı ve kiralık olarak tarsusa gönderdiğimiz özge yavaş gerçekten çok güzel bir oyun ortaya koyması oldu seneye bende bu takımın içinde olacağım der gibiydi.