TKBL 5. Hafta | Galatasaray Odeabank: 78 - TED Ankara Kolejliler: 56

DSC_3065-003-660x330.jpg

4/4 ile lider durumda olan Sarayın Sultanları TKBL 5. Haftasında Abdi İpekçi Spor Salonunda TED Ankara Kolejliler'i konuk ediyor.

Karşılaşmaya dair detaylar;

Galatasaray Odeabank - TED Ankara Kolejliler

02/10/2013 Cumartesi 15:00

Abdi İpekçi Spor Salonu

Yayın: www.tbftv.org

Bu ilgisizlik yüzünden çıldıracağım umarım şampiyon oluruz o zamanda maça gelen 20 kişi ve bu takımla ilgilenen sayılı kişi olarak kutlarız ..

Maçımız var şuraya yazılan tek bir yorum yok bazen kızmamak elde değil takım çok baskılı ve güzel oynuyor umarım sezona yayabilirz bunu ..

bu ispanyol vatandaşı vanessa ble cok aranmış mı acaba . Bomboş turnikeleri atmakdan aciz bir oyuncu . Keşke onun yerine alt yapidan bir gencimize şans versek cok daha iyi olurdu

Yüksek Konsantrasyon sonucunda gelen 5'te 5.. Alba-Nevriye-Bahar'dan aldığımız hücum katkısı ve tüm takımın skor yapması 78 rakamını görmemiz sağladı.Fakat savunmada dış atışları ve boyalı bölgeyi daha iyi savunabilirdik.Haftaiçi Euroleague maceramız başlıyor,seriye devam..

Öte yandan, Ayşe Cora ve Özge Yavaş hak ettiklerinde oynayacak.Yasemen zaten süre buluyor ve zannımca iyi değerlendiriyor.Takımda yaşlı-genç ayırımı yok,kimin iyi olduğunu hissederse hoca ona süre veriyor.Ben bu konudaki eleştirilere katılmıyorum.

Takımda sevindirici olaylardan biri de Yerlilerden aldığımız sayı katkısı 78 sayının yarısını yani 39 sayıyı yerli oyuncularımız atmış.Ayrıca Takım olarak toplam 7 3 sayılık atış kullanıp sadece 2'sinde isabet bulmuşuz.Zellous'un bu konuya çare olacağını düşünüyordum ama daha şut ritmini bulamamış galiba

Yüksek Konsantrasyon sonucunda gelen 5'te 5.. Alba-Nevriye-Bahar'dan aldığımız hücum katkısı ve tüm takımın skor yapması 78 rakamını görmemiz sağladı.Fakat savunmada dış atışları ve boyalı bölgeyi daha iyi savunabilirdik.Haftaiçi Euroleague maceramız başlıyor,seriye devam..

Öte yandan, Ayşe Cora ve Özge Yavaş hak ettiklerinde oynayacak.Yasemen zaten süre buluyor ve zannımca iyi değerlendiriyor.Takımda yaşlı-genç ayırımı yok,kimin iyi olduğunu hissederse hoca ona süre veriyor.Ben bu konudaki eleştirilere katılmıyorum.

Farkın açıldığı anlarda parkeye çıkabilirler. Tecrübe ve özgüven kazanırlar. Yasemen'in aldığı süre ortalama 4 dakika. Kadın basketbolunda ikili averajlar daha az önemli. FB-GS finaline bakıyor olay. Maçlarda ortalama 17 fark atıyoruz, Ayşe ve Özge süre almıyor. 17 yerine 7 farklı yenmemiz muhtemelen sezon sonu için dramatik etki göstermeyecektir ama bu oyuncuların gelişimde 5-10 dk süre bulmaları etkili olur.

Ekrem Hoca'yı eleştirebileceğim tek nokta da bu. Küçülme adı verilen bu sezonda Ayşe, Özge ve Yasemen'in gelişimine katkı da bulunacak süreleri vermemesi.

Biz ne zaman arayı açsak TED üçlüklerle geri dönüp maça ortak olmayı başardı; ama maç sonunda buna izin vermedik. Tebrikler kızlar. :)

Farkın açıldığı anlarda parkeye çıkabilirler. Tecrübe ve özgüven kazanırlar. Yasemen'in aldığı süre ortalama 4 dakika. Kadın basketbolunda ikili averajlar daha az önemli. FB-GS finaline bakıyor olay. Maçlarda ortalama 17 fark atıyoruz, Ayşe ve Özge süre almıyor. 17 yerine 7 farklı yenmemiz muhtemelen sezon sonu için dramatik etki göstermeyecektir ama bu oyuncuların gelişimde 5-10 dk süre bulmaları etkili olur.

Ekrem Hoca'yı eleştirebileceğim tek nokta da bu. Küçülme adı verilen bu sezonda Ayşe, Özge ve Yasemen'in gelişimine katkı da bulunacak süreleri vermemesi.

Ekrem hocanın sisteminde genç oyuncu diye bir olgu yok.Kim antremanı efektif geçiriyorsa,kim sahada iyi işler yapabiliyorsa,kim sistem için uygunsa onun oynadığı bir rotasyon var.Sistemi oturtma aşamasında ise genç (!) oyuncuların oynamamasını doğal karşılıyorum.Hoca 4 sayı üst üste yiyince deliriyor kenarda,tedbiri hiç ama hiç elden bırakmıyor.Şu süreçte olması gereken bir eleştiri değil zannımca.

"Genç oyuncuların büyük ve sert maçlarda dakika almalarından yanayım, fark 20-30 olduktan sonra ben de sahaya çıkar oynarım."
―Oktay Mahmuti