TKBL 6. Hafta | Fenerbahçe 96 - Galatasaray 82

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya arkadaşlar yok böyle oldu yok şöyle oldu teknik analizden felan bahsetmeyeceğim de biz bu adamları ne zaman caferağada yeneceğiz??
kaç sene oldu ya ayıp gerçekten yabancılara birşey demeyeceğimde bizim takımdaki yerlilier ne işe yararlar? Lise salonu gibi bir yerde ne pota arkası nede yan cephenin olduğu salonda neden yenemiyoruz abi biz bunları kaç senedir?
O saloan hiç gittiniz mi bilmiyorum ama potaların yumuşaklığından her türlü çirkefliğe kadar Fenerbahçe'ye çok önemli bir avantaj sağlıyor o salon.Ben final serisi maçlarını bile orada oynarlarsa şaşırmam.Adamlar sezonun tek ve son şansı olarak muhteşem bir ilgi gösterdiler.Biz yıllar sonra elde ettiğmiz saha avantajına rağmen İpekçi'de 1/10 atmosfer yaratamadık geçen sene.

yediğimiz çoğu üçlük adamı boş bırakmadan dolayı yediğimiz sayılar. birsel attığı bütün sayılarını bomboş attı. ışıl'ın görevi nedir allah aşkına. tamam sayı atamıyorsun, asist yapamıyorsun bari adamını tut! diğer yediğimiz sayıların çoğu da aynı şekilde. türk oyuncular sayı atmıyor, asist yapmıyor, savunma yapmıyor. koç hiçbir hücum seti çizmiyor, elinde dünyanın en iyi oyuncularından 2 tanesi var ama nafile.

Ya arkadaşlar yok böyle oldu yok şöyle oldu teknik analizden felan bahsetmeyeceğim de biz bu adamları ne zaman caferağada yeneceğiz??
kaç sene oldu ya ayıp gerçekten yabancılara birşey demeyeceğimde bizim takımdaki yerlilier ne işe yararlar? Lise salonu gibi bir yerde ne pota arkası nede yan cephenin olduğu salonda neden yenemiyoruz abi biz bunları kaç senedir?

Final serisinin 3.maçında bu zevki yaşayacağız Allah'ın izniyle renktaş :)

Ya arkadaşlar bu nedir biraz sakin olun ya yok ışıl ne yapmışmış o ne yapmışmış filan bu maçta 3.periyotta arka arkaya 6 3lük yiyip oyuna tutunmak kolay mı sanıyorsunuz sakin olalım fenerin şampiyon olacağını mı sanıyorsunuz komik olmayın sakin olun .

Ben yerlilerimizi suçlamıyorum. Ellerinden geleni yaptıklarına eminim. Olmayınca da olmuyor. Zaten bizim Türk basketbolu olarak genel olarak yerli sıkıntımız var. Nevriye 2 seneye bırakacak, Birsel kaç yaşında bilmiyorum ama O'nun da fazla süresi kalmadı. Bu ikisinin yerine aday olarak gösterebileceğimiz oyuncu bilmiyorum ben. Bileniniz var mı? Özellikle pivot bölgesinde bildiğim basketbolcu yok benim Türk olarak.

Edit: Ayşe Cora ve Gülşah'a artık 20 şer dakika süre verilmeli. Süre vermekle yetinilmeyip onların üzerinden hücum yapılmalı. Şu atmaya teşvik edilmeliler ki şut güvenleri yerlerine gelsin.

takım savunması cok kotu,rakiplerini kovalamıyorlar,son perıyot yedıgımız pıck and roll sayılarının haddi hesabı yok.rıbaundlar konusunda soyleyecek sozum yok zaten!pota yumusaklıgı,çirkeflık vs vs gecelım bunları,bunlar bahane degıl,aramamız gerekn sorun kendı takımımızda..

Kaybedilen önemli maçlardan sonra özellikle de fb maçlarıından sonra hepimizin ilk gözüne çarpan Türk oyuncularımızın verimsizliği ve nerdeyse hiç katkıda bulunmayışları.Her defasında bu konunun üzerine böyle giderek herhangi bir sonuca ulaşamıycaz.Kadın basketbolunda Türkiye nin oyuncu havuzu malesef çok dar.Gerçekten üst seviyeleri oynayabilecek 1.sınıf 2 tane oyuncu var onlarda Birsel ve Nevriye.Bizdeki Türk oyuncular ve diğer takımlardaki milli oyuncular dahil tüm oyuncular bu seviyenin altında.Galatasaray senelerdir bu oyuncuların birçoğunu denedi, kimine çok da şans verdi ama malesef sonuç alınamadı.Bütçe ne olursa olsun Birsel ve Nevriyeyi fb den koparmadıkça yapılabilecek birşey yok.

Türk oyuncularımız kapasitelerine yakın ya da üzerinde performans veriyormu derseniz asıl sıkıntı da orda bence.Sonuç olarak Birsel ve Nevriye sınıfında olmasalar da belli özellikleri olan ve milli takımın da önemli parçaları bu oyuncular.Belki skora katkıları yine çok üst düzeyde olmayabilir ama savunmada böyle pasif olmayıp hücumda da biraz daha fazla sorumluluk almalılar.Ceyhun hocanın da bu oyuncuların iyi olan özeliklerinin üstüne gidip bunları ön plana çıkarmasını bekliyordum.Sonuç olarak milli takımda bunu fazlasıyla yapmıştı.Işıl, Bahar, Şaziye hatta Gülşah hücumda da iyi oldukları bazı şeyleri yapmalılar, gittikçe özgüvenleri dahada kayboluyor ve sorumluluktan iyice kaçıyorlar.

Ceyhun hocanın bu durumla ilgili mutlaka büyük sorumluluğu ve hatası var.Ben de hocanın performansından memnun değilim özellikle 2 maçtır savunmadaki halimiz açıklanacak gibi değil.Üst üste 2 tane ağır yenilgi aldık,bu bazı önlemlerin daha erken alınmasını sağlıycaktır.Ceyhun hocanın gönderilmesi çözüm değil bence.Daha gerçekçi eleştiri yapabilmek için biraz daha sabırlı olalım.En azından böyle bir süreyi daha hakettiğini düşünüyorum hocanın.

Isil,Bahar ve Gulsahi kuruttu bitirdi CEyhun hoca.Taninmaz hale geldiler.Turnike atamaz hale geldiler.Butun sutlari bombos atiyorlar ama sokamiyorlar.POtaya bakmaya korkuyorlar.Bu bir mac iki mac uc mac degil 2 sezondur ayni.Ben bu kizlarimizin basketbol kariyerleri acisindanda endiseliyim.Ceyhun hocayla kaybolan yillar yasiyorlar.

Işıl bu maça kadar iyiydi, Bahar da idare ediyordu ama Şaziye cidden zarar. Gülşah serbest atış gibi üçlük sokuyor, savunması zayıf ama daha efektif kullanılabilir. Bunu da Ceyhun hoca ayarlayacak artık. Yerlilerin çoğunu ligde bile adam gibi oynatmıyor ki. Sezon başından beri söylüyoruz, bu Diana Tina yorulurlar, robot değil bunlar diye. Hem kızlar yoruldu, hem takımın geri kalanı soğudu, süre alamıyor kimse. Bugün kadroda Yasemen var, kaç dakika almış ligde? Prince'in olmadığı maçlarda bile oynatılmıyor, oynasın en azından, bundan kötü mü olacak? Melek Bilge rotasyona sokulmuyor. Ayşe Cora'yı alıyor oyuna, 20 sn. sonra çıkarıyor. Gerekli transferleri yapmayan, gereken kadroyu kuramayan yönetim ve eldeki kadroyu adam gibi kullanamayan Ceyhun Yıldızoğlu mağlubiyetin baş mimarıdır, tebrik ediyorum.

ya samet bizde eskiden kolej maçlarını oynardık fakat inan hiçbir etki Abdi İpekçi deki etkiyi yaratamaz bu kadar kolay etkilenmemeli bizim oyuncular o zaman bizde daha küçükl bir salondda mı maçlarımızı yapalım.
Cengiz,dileklerine katılmak inan çok istiyorum fakat galiba seneye yeni salonlarında bayan maçlarınıda oynayacaklar heralde.

Maalesef Caferağa'da yine bir Fenerbahçe mağlubiyeti daha aldık. Fenerbahçe'nin Türk oyuncu rotasyonu yine bize üstünlük sağladı. Birsel'in Işıl'a sağladığı bariz üstünlük maçı Fenerbahçe'ye getirdi. Galatasaray'ın yerli rotasyonu ne zaman tam anlamıyla sağlanacak? Tamam bizim takımımızın efektif oyuncuları Taurasi ve Charles. Ama artık Işıl ve Bahar'ın kendini daha fazla hissettirmeleri gerekli. Ceyhun Hocanın Şaziye'yi dominant savunmacı rolünde oynatması bence gereksiz. Ama sanırım Ceyhun Hoca Şaziye'nin tecrübesinden yararlanmak istiyor.
Bir sözümde Fenerbahçe Televizyonunun basketbol spikeri ve yorumcusuna .Kendisini "BASKETBOL SAHTEKARLIĞI" ile suçlamak istemiyorum ama biraz daha düzgün yorumlar yapmasını kendisine tavsiye ediyorum .Geçtiğimiz sezon final serisinideki hakem skandallarına ses çıkarmayan,kazanmak yolunda herşeyi mübah sayan bu zihniyet,artık ne zaman düzgün yorumlar yapacak?

Gecen sene sonu Ceyhun hoca gitsin dedik.Sampiyon olacaz dendi.Bu sene basi gitsin dedik bu sene cok farkli dendi.Maclar oynanmaya baslandi bu takim namaglupken Ceyhun hoca gitmeli takim sokak basketbolu oynuyor dedik.Takim namaglup dendi.Hala duzelecek masallari.Duzelmez.Gormuyormusunuz.Euroleague sampiyonlugu ve lig sampiyonlugu avuclarimizin icine kadar gelmisken Ceyhun hoca israriyla bu seneyi kaybetmeyelim artik.Bir daha boyle bir takim kurmakta imkansiza yakin.Kaybetmeyelim bu seneyi.

Canları sağolsun kızların. Böyle bir lüksümüz vardı zaten. İkinci yarıdaki maçta kazanacağımızı düşünüyorum.

Çekirge birkaç maçtır sıçrıyordu ve biz her maçtan sonra ya Tina'ya ya Alba'ya ya da Taurasi'ye övgüler düzüyorduk. Ancak lastik Ros Casares maçında patladı.

Benim eleştirim basketbol takımımızın yapılanmasına ve bunda büyük pay sahibi olan Ceyhun Hoca'ya. İki yıldır oynattığı basketbola güvenmiyorum. Çünkü ortada oyun denebilecek bir şey yok. Cumhurbaşkanlığı kupası maçında da farklı değildi. İkinci yarıdaki Fenerbahçe maçında da farklı olmayacak. Oyuna müdahale etme, rakibi okuma gibi konularda çok zayıf olduğunu zaten daha önce yazdık. En iyi tanıdığı oyuncu olan Birsel'i nasıl durduracağını bilmiyorsan (ki 2 yıldır durduramıyorsun) bence orada bir sorun var demektir.

İki yıldır burada bas bas bağırılan şey şu: yerli oyuncu transferi. Birsel'i alamıyorsan Birsel gibi şut atabilen isimleri arayacaksın. Nevriye'yi alamıyorsan, içeride Nevriye etkisi yaratabilecek gençleri kovalayacaksın. Bütün bu isimleri de milli takımın hocası bilmeyecek de kim bilecek ki! Enteresandır, yerli oyuncu takviyesi yapmak aklımızın ucundan geçmiyor. Skorer isim almıyoruz, hala savunma, mücadele bizi mutlu ediyor. Yerli oyuncularımızın isabet yüzdeleri diğer takımların bile gerisinde. Ligin iddiasız takımlarındaki yerli oyuncular bile güzel güzel atıyorlar.

Neyse, umarım bütün bunlar basketbol şubemize bir ders olur. İki yıldır doğru işler yapılıyor, ama hep bir yanımız eksik. Voleybol takımımız da böyle. Lo Bianco'yu alıyoruz, Calderon'u alıyoruz ama bir takımı oluşturacak diğer pozisyonları vasat isimlerden seçiyoruz. Barcelona maçında 20 sayı geride olan takıma inanıyor taraftar çünkü kenarda Oktay Mahmuti var. Kadın takımımızın daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Alba'nın ya da Sylvia'nın gelmesi belki bizi yine ligi tepede bitirtir ama finalde ve Euroleague'de o heyecanı yaratacak, son hamleyi yapabilecek kenar yönetimini göremiyorum ben.

Sorunun koç da ya da yerlilerin verimsizliğinde olmadığını düşünenler nerde olduğunu düşünüyor? Sonuçta ortada iki tane kaybedilmiş hedef maç var ve önümüzdeki dönemde aynı önemdeki maçlar tekrar oynanacak ne değişmeli? Alba oynayınca ya da Fowles gelince her şey düzelecek mi?

Maçı maalesef yerinde izledim. Maç boyunca özellikle molalarda takımımıza Işıl'a ve Dee'ye edilmeyen küfürler kalmadı.

Maça gelirsek. 3.periyota kadar başa baş oynadık. 3. periyotta 7.41 varken Fener faul hakkını doldurdu ama maalesef biz hiç çizgiye gidemedik :(. Oysa takımda Dee , Tina ve Prince gibi oyuncular var. Dee ve Prince içeri drive edip faul alabilirlerdi ama bunu hiç kullanamadık.

Fenerbahçe yağmur gibi 3'lükler atarken biz alan savunmasına döndük ve fark orada açıldı. Oysa Casares maçında görülmüş alan savunması yapamadığımız.

Ceyhun Hoca iyi koçtur , kötü koçtur orası ayrı konu ama bu maç inanılmaz hataları var.

Enseyi karartmaya gerek yok,sezon içinde bize en az zarar verecek maç buydu.Telafisi mümkün bir yenilgi eğer saçma sapan bir yenilgi almazsak sezon içinde.Neden kaybettiğimiz açıkça ortada.Savunma yapmanın yanından bile geçmedik,artık ribaundları söylemeye gerek çünkü bu maça özel değil maalesef bir şekilde aşacağız bu sorunu,zorundayız.Beni üzen ilk defa yerlilerimizin bu kadar mücadeleden uzak olması.Tamam yıllardır yerliler alıp taşımıyor bu takımı ama ben Bahar'ın,Işıl ın bu kadar mücadelesiz geçirdiği maç hatırlamıyorum.Fb de inanılmaz bir oyun oynamadı kesinlikle o kadar rezil bir alan savunması yaptık ki,zaten boş şutları sokmak Birsel için Penny için iş değil.Babkina sakat olmasaydı keşke yunan koç un takıntısı var çünkü en azından Birsel bu kadar verim veremeyecekti.Big Syl gelince dengeler tam oturacak,Tina tek başına kalnayacak;Alba da dönecek o zamanda fb bizi yenme ihtimali çok düşük.Yerlileriyle bir yere kadar gelebilirler,yeter ki bizim kiler sayı katkısnı geçtim bildiğimiz mücadele hırsına ulaşsınlar.Şimdi bol bol sevinsiler tadını çıkarsınlar bu maçın,çünkü bu sefer sezon sonu biz kazanacağız.Yalnız iki takım içinde rezil bir maç yöneten hakemleri de tebrik ederim,tüm maç kaç tane steps es geçtiler artık sayamadım.

Sorunun koç da ya da yerlilerin verimsizliğinde olmadığını düşünenler nerde olduğunu düşünüyor? Sonuçta ortada iki tane kaybedilmiş hedef maç var ve önümüzdeki dönemde aynı önemdeki maçlar tekrar oynanacak ne değişmeli? Alba oynayınca ya da Fowles gelince her şey düzelecek mi?

Sorun kesinlikle koçta ve Türk oyuncuların verimsizliğinde.Bu konuda farklı düşünen olduğunu sanmıyorum.Çözüm konusunda farklı düşünceler var sanırım.Birçok kişi koçun gönderilmesiyle sorunun çözüleceğini düşünüyor, ben en azından şimdilik buna gerek olmadığını ve bunun için erken olduğunu düşünüyorum.Basketbol şubemiz birkaç yıldır doğrusuyla yanlışıyla bir yapılanma içinde.Bu yapılanmanın önemli parametrelerinden biri de istikrar.Erkek basketbol, kadın basketbol ve tekerlekli sandalye basketbol takımlarımız hem hoca hem kadro anlamında belli bir istikrarı yakalamak için uğraşıyor.Birkaç maçlık sonuçlara bakarak ani kararlar almak yanlış olur bence.

Bazen fb mağlubiyetleri sağlıklı düşünmemizi de engelliyor.Bugün Türk oyuncularımızdan yeterli verimi alamazken 1 de eksik yabancıyla oynadık bunu da unutmayalım.Bu seviye basketbol için sınırlı sayıda Türk oyuncu olduğunu söylerken, yabancıların öneminden bahsederken 1 yabancıdan mahrum olmak da önemli bir etken.Tabi bu gerekli mücadeleyi göstermemeleri için bir mazeret değil.Bundan sonraki süreci biraz daha sabırlı olarak izlemek gerekiyor bence.Eğer Ceyhun hocanın takımda belirli bir sistemi oturtamadığına ve oyuncuların performansını arttıramadığına kesin kanaat getirilirse o zaman gerekli değişiklikliğin yapılmasını başta ben isterim.Ayrıca şunu da unutmayalım çok değil daha birkaç hafta önce fb nin koçunun ne kadar başarısız olduğu, Birseli kenarda unuttuğu biran önce gönderilmesi gerektiği konuşuluyordu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...