TKBL 6. Hafta | İstanbul Ünivertesi BGD: 58 - Galatasaray Odeabank: 61

odeabank6540.jpg
Galatasaray Odeabank, TKBL altıncı haftasında İstanbul Üniversitesi BGD ile karşı karşıya gelecek. Turgay Atasü Spor Salonu'ndaki mücadele 10 Kasım Pazar günü saat 16.00'da başlayacak.

İstanbul Ünivertesi BGD'nin kadrosu:

Emine Tuğba Palazoğlu
Nilay Kartaltepe
Nazlı Güler
Kübra Dicle
Miray Şahin
Betül Kalfalı
Bahar Yapar
Mehtap Karabilecen
Melisa Can
Liron Cohen
Pınar Demirok
Gizem Sezer
Irina Osipova
Gabriela Marginean
Shenise M Johnson
Crystal Allison Langhorne

Yayın: www.tbftv.org

Ekli dosyalar

• B_18318_zell_B.jpg
    B_18318_zell_B.jpg
    13.7 KB · Görüntüleme: 4
3. çeyreğin ortasına geldik ve 39-28 gerideyiz. İnşallah toparlarız.

Son periyoda 45-41 geride giriyoruz. Farkı kapamayı başardık. Haydi kızlar, alalım şu maçı!

Alba'nın üçlüğü ile eşitliği sağladık; ardından Zellous'un serbest atışları ile öne geçtik. Son beş dakika ve 49-52 öndeyiz.

Rakibimiz 5-0'lık seri ile 54-54 eşitliği sağladı. Kalan süre: 02.20...

Son 25 saniye ve 56-60 öndeyiz.

Kolay sayı verdik. Son 20 saniyeye 58-60 önde giriyoruz. Hücum sırası bizde.

Alba 5 saniyede topu oyuna sokamadı ama rakibin hücumunda topu kapıp faul yaptırarak hatasını telafi etti.

Alba 1/2 attı. İÜ son hücumda zorlama üçlüğü sokamadı ve maçı 58-61 kazandık. Tebrikler kızlar :)

Zor da olsa kazanmak güzeldi. Nevriye 14 sayı 10 ribaunt 2 asist,Alba 13 sayı 2 ribaunt 4 top çalma, Bone 12 sayı 10 ribaunt,Işıl 11 sayı 7 ribaund 2 asist ve Zellous 7 sayı ile oynadı. Tebrikler*Sarayın Sultanları :)

3 lüklerde yine yokları oynamışız. Bir an önce dış şutta istikrarı yakalamamız lazım. Geçen sene bu yüzden final 8 de hüsrana uğramıştık.

Takımın kendine güveni yok bence,inanılır gibi değil ligin geçen yılın sayı kraliçesi şut sokamıyor,pota altında özellikle ilk devre Melisa Can kaç tane hücum ribaundu aldı sayamadım,kenardan topu oyuna sokamıyor Avrupa şampiyonasının en iyi 2. oyuncusu Alba,zaten toplam rotasyondaki oyuncu sayımız belli nolucak sonumuz merak ediyorum.Tek umut Sancho gelmiş,inşallah o geri dönünce takım daha iyi olur.

Olası Fb finalinde dış oyuncu katkısını çok arayacağımız şimdiden aşikar, o yüzden inattan vazgeçilip Şaziye takıma tekrar kazandırılmalı.

He bir de Bahar her geçen sezon geriye gitmeyi nasıl başarıyor acaba? Bu sene de böyle devam edecekse, kontratı bitiyosa tutmanın anlamı yok, Fb'ye giderse de üzülecek halim yok, kısaları yerli yaparız gerekirse uzunları yabancı ama gerek yok bizde kalmasına bu oyunuyla.

Şu şartlarda yabancı bi şutör alamayacağımıza göre ne yapıp edilip Şaziye takıma kazandırılmalı. Son iki sezonda da gayet de iyi vermişti formanın hakkını.

13 sayı geriye düşmek çok rahatsız edici olduğu gibi geri dönüp maçı kazanmakta sevindirici. Bir "takım" karakterimiz olduğu açık artık.

Sayı atsın diye aldığımız, umut bağladığımız oyuncular hep böyle çıkıyor ne yazık ki. Shavonte'den bir Pondexter kıvamı alamayacağımız ortada. Allah'tan Nevriye iyi form tuttu ve dünde Işıl'ın skor katkısı ile ayakta kaldık. İkisine çok yük biniyor, maşallah diyelim.. Maçın sonunda iyi değil dediğimiz Alba ile kazandık çaldığı iki topla.

Bahar konusunda Tanju'ya katılıyorum iyi değil ama ben hala umutluyum ve inanıyorum kendisine.

Dirençli bir takım olduğumuz belli oluyor geriden geliyoruz ve kazanıyoruz Fakat pota aldına dayalı oyun oynuyoruz ki bence doğru.Bu sene Şampiyonluk gelecek inanıyorum.

Böyle devam Fenerbahçe maçına kadar kaybetmeden gitmeliyiz.Takım genel olarak iyi savunma yapıyor , hücumda sorun var ama ben Sancho nun gelmesiyle hücum sorunun bir nebze düzeleceğini düşünüyorum.Ayriyeten yukarıda da söylenmiş ne yapıp edip Şaziye ile geri anlaşmak lazım.Bu sene sahada en iyi karakter koyan takımımız kadın basketbol takımıdır.Umarım böyle devam eder ligin sonu mutlu biter.

Işıl'dan başka oyuncu yok mu takımda,diyelim terslik oldu gelemedi nitekim öyle de oldu,bu durumda alternatif topu rakibe vermekmidir en kritik süreçte . Bende çok seviyorum Alba'yı da,yanlışları görmezden mi gelelim bu yüzden,nasıl bir düşünce bu?

Peki özet olarak sorayım size,maçın bitimine 1 dk.dan daha az süre varken elimizdeki topu kenardan oyuna sokamayıp rakibe vermenin sorumlusu kim oluyor bu durumda?Alba'nın oyunculuğunu tartışmıyorum ki ben zaten,O kendini dünyaya ispatlamış bir oyuncu,ama milli takım performansı ile bizdeki oyunu eşdeğer mi?Benim sorum esas olarak bu yöndeydi.