TKBL 8. Hafta | Galatasaray 76-67 Mersin BŞB

TKBL'de son 2 sezonun şampiyonu olan,2014'te Euroleague şampiyonluğunu kazanan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı normal sezonun 8. haftasında Mersin'i konuk ediyor. 12 Aralık Cumartesi günü saat 16:00'da başlayacak olan mücadeleye Abdi İpekçi Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Maç öncesi Sarayın Sultanları'nın normal sezon sıralaması hakkında bilgi vermek isterdik fakat takdir edersiniz ki kazandığımız ve lisanslara dair TBF'nin hukuki sorumluluğundan dolayı öncesinde hukuken herhangi bir hata yapmadığımız derbinin SGM Tahkim Kurulu tarafından tescilini bekliyoruz. Bu kuruldan çıkacak sonucun federasyonun yanlılığını değiştirmeyeceği ortada. Basketbolun gerçekliğini ve anlam barındırıp barındırmadığını ise bu kurulun vereceği karar çerçevesinde göreceğiz ki en önemli nokta da budur. Son iki cümle başlığın yazarın naçizane notudur.

Mersin dört oyuncu ile sezonu götürüyor; Hartley, Kuzina, Henry, Angel.

İllaki Ekrem hoca da bunun farkındadır, Angel'a yapılacak savunma maçın kilidi. Kizer'ın yokluğunda Henry'i de fazla başıboş bırakmamak lazım, iyi ribaund çeker.

Mersin'de Angel'ı gördüm şaşırdım.Ayıp ya biz niye Ekrem hocaya böyle oyuncular sunmuyoruz.Angel alınmayacak oyuncu mu..

Zafer Kalaycıoğlu, maç sonu hakemlerden dert yanıyor.
Sadece Nevriye'yi 4 faulle oyundayken yaptıklarından dolayı tebrik etseydi yeterliydi canım benim...
Ayrıca bu takımda Dubljeviç (ve bence Kizer) hariç her yabancı bir canlı bomba. Petra'yı artık oynarken görmek bile istemiyorum.

6 kişi ile kazandigimiz bir diger mac . Nereye kadar rotasyon yapmadan gidecegiz ? İki basketbol takımımızda rotasyon konusunda cok cimri davraniyor .. Sakatlik olmamasi sevindirici.

Bahar müthiş bir maç çıkardı, hem hücumda hem savunmada. Jewell sorumluluk aldı. Maç maç gidiyoruz yine, uzun transferi gelecek mi bakalım.

Ligdeki birçok takımın yabancı oyuncularının bizden daha iyi olduğunu düşünürsek yerliler ile fark yaratıyoruz. Bahar'daki değişim sezon başından beri sinyallerini veriyordu zaten. Çok temiz bir şutu var ve bunun yanında savunmda da müthiş efor sarf ediyor. Maşallah diylelim aynen böyle devam eder inşallah.

Mersin'in Angel'ı getirmesi üzerinden yönetime bütçeye dair eleştride bulunmayı son derece doğru buluyor; Angel'ı neden almıyoruz sorusunu ise esefle kınıyorum. :) Ekrem Memnun'un yağmurdan kaçarken doluya tutulmasıyla eş değer olurdu Angel'ın varlığı. Zira kadın basketbolu için hayli komplike bir düzene sahibiz ve Angel'ın buna adapte olabilmesinin yolu pek yok.

Mersin'in Angel'ı getirmesi üzerinden yönetime bütçeye dair eleştride bulunmayı son derece doğru buluyor; Angel'ı neden almıyoruz sorusunu ise esefle kınıyorum. :) Ekrem Memnun'un yağmurdan kaçarken doluya tutulmasıyla eş değer olurdu Angel'ın varlığı. Zira kadın basketbolu için hayli komplike bir düzene sahibiz ve Angel'ın buna adapte olabilmesinin yolu pek yok.

Konuyu biraz daha irdeler misiniz? Angel'in ne açidan uymayacagini dusunuyorsunuz? Genel olarak bireysel yetenekleri yuksek oyuncularin Ekrem Hoca'nin sisteminde yeri var mi, varsa hangi oyuncular akliniza geliyor?

Konuyu biraz daha irdeler misiniz? Angel'in ne açidan uymayacagini dusunuyorsunuz? Genel olarak bireysel yetenekleri yuksek oyuncularin Ekrem Hoca'nin sisteminde yeri var mi, varsa hangi oyuncular akliniza geliyor?

Erdem Bey, sorunuz için teşekkür ederim. Kulüp tarihinin en başarılı sezonunu yaşadığımız 2013-2014'te tüm kupaları Fenerbahçe finalleriyle kazanırken Angel McCoughtry'nin kontrolden çıkmaya müsait yapısı ve tercihleri yönlü savunmamızın ekmeğine yağ sürmüştü. Avrupa'da kadın basketbolunun en gelişmiş set düzenini uyguluyoruz ve rotasyonun el vermediği durumlarda dahi temel doğrulardan vazgeçmiyoruz. Ekim-Aralık döneminden ziyade bilhassa Ocak-Şubat döneminde ideal görüntümüze kavuşmayı da temelde buna bağlıyorum.

Euroleague şampiyonluğu dediğimiz anda Alba'nın simasını, Ekaterinburg maçındaki performansını ilk anda hatırlamayan olmaz diye düşünüyorum. Alba'yla Angel'ın oyun zekasını kıyaslamayı Alba'ya hakaret sayacağımı belirteyim. Fakat Alba'nın bireysel inisiyatif almayı düşündüğü bölümler dahi tercih hataları barındırdığında Ekrem hocayla aralarında tatlı sert diyaloglar yaşanmasına sebebiyet veriyordu. :)

Bireysel yetenekleri yüksek oyuncuların Ekrem hocanın sisteminde yerinin olduğunu düşünüyorum. Şu anki takımımızdan Jelena Dubljevic somut örneklerden biri bana kalırsa. Keza Lindsay Whalen'dan aldığımız katkı ayrıldığı döneme kadar en üst seviyedeydi. Sonja Petrovic'i ne zamandır arzu ediyorum fakat ödeme problemi olmasın kaygısından ''kazandığımız maçı tescil etsinler ki oyunun bir anlamı olsun'' noktasına kadar gelmişken kısa vadede pek mümkün gözükmüyor. Daha düzen içi yeteneklere ihtiyaç duyduğumuzu söyleyebilirim.

Kulüp tarihinin en başarılı sezonunu yaşadığımız 2013-2014'te tüm kupaları Fenerbahçe finalleriyle kazanırken Angel McCoughtry'nin kontrolden çıkmaya müsait yapısı ve tercihleri yönlü savunmamızın ekmeğine yağ sürmüştü. Avrupa'da kadın basketbolunun en gelişmiş set düzenini uyguluyoruz ve rotasyonun el vermediği durumlarda dahi temel doğrulardan vazgeçmiyoruz.

Sanirim bizim oyuncu performansimizi degerlendirirken sisteme odaklandigimiz gibi Angel'in FB'deki yoldan çikmalarini da rakibin geçen iki sezondaki sistemsizligi içinde degerlendirebiliriz :) Ben Angel gibi keskin yonleri olan bir oyuncunun Ekrem Hoca ile dogru yola girebilecegini dusunuyorum. Ornek verdiginiz Torrens, Ekrem Hoca ile ilk sezonunda ciddi kesikler yiyordu, sonra alistiginda muazzam katki verdi hatta zaten en iyilerden oldugu Avrupa'nin o sezon belki de bir numarali oyuncusu konumuna geldi. Winnicki'li (hatta Iniguez'li) FB'de Angel'in zorlamalari mecburen duzen disi gelisiyordu, bizde (tipki Jelena'yi bazen 3 numarada kullandigimiz gibi) Angel'i dogru top paylasimindan sonra birebirde kullanmak geçen sezonlardan farkli sonuçlar dogurabilir kanisindayim. Su an Mersin'deki goruntusu de kadro kisitlamasi içinde degerlendirilebilir, buna ragmen çok yuksek skorlara ulasiyor. Duzen içinde bir Angel'i merak etmiyor degilim :)