TKBL | Galatasaray 78-69 Adana Aski

Galatasaray yönetimi trafından sabote edilmesine rağmen maçlarını kazanmaya devam eden Sarayın Sultanları Adana Aski karşısında destek bekliyor.

23 Ocak Cumartesi Saat 16.00
Abdi İpekçi SS

Daha düşük bir ücrete bize gelebileceğini söylemesine rağmen alamadığımız Shavonte, Larkins ve Tuğba Palazoğlu ile takviye yaptılar. Buna rağmen geçen hafta içerde BGD'den fark yediler.

Bitime 3.36 dk kala 62-64 geriye düştükten sonra 16-5 seri yakalayıp, maçı kopardık. Loyd'un üst üste attığı 3 adet üçlük, galibiyetin anahtarı oldu. Loyd toplamda 6/4 üçlük ile 18 sayı buldu. Nevriye 17, Duba 14, Işıl 10 sayı kaydetti.

Tebrikler takımımıza...

Kadın takımımızı önemsediğim kadar erkek takımını önemsemiyorum. Yalnız Bahar'a az kızmadım zamanında ama Ekrem hocanın sisteminde ne kadar önemli bir yeri olduğunu da bu maçla anladım. Tebrikler bizim takım.

Kizer , Cansu ve Bahar'ın olmadigi bir günde önemli galibiyet oldu ..
Hoş ligde kizer'den faydalanamiyoruz.
Fenerbahce'de Holingsworth dahil 4 abd pasaportlu, 3 avrupali oyuncudan istifade etsin..

Maçın son periyodu büyük bir çekişme içinde geçti. Önce Nevriye ile eşitlik yakaladık, sonra Loyd ile rakibi yıktık. Önceki maçlara göre biraz daha fazla savunma zaafı verdiğmiz maç oldu, en büyük payın Bahar'ın yokluğu olduğunu düşünüyorum.
Jelena'mız geri döndü çok şükür, onun o yırtıcı oyununu izlemek büyük bir keyif. Petra ile ilgili hoş şeyler söylemiyoruz burada hiçbirimiz ama bu sene bizim oyuncumuz ve ondan en iyi şekilde yararlanmak durumundayız. Dünkü maçta da Petra elinden geleni yaptı, ondan istediğimiz zaten Nevriye'yi ve Jelena'yı yaklaşık 10 dakika dinlendirebilmek.
Aski'yi ise Adana'da yaşayan biri olarak maçlarını izlemeye gittiğim için destekliyorum. Ligde kalmayı hak eden bir takım ve kadroları var. Yaptıkları transferlerin başarısını göreceklerdir. Ligin son sıralarına baktığımızda gerçekten de iyi yabancılara sahip takımları görüyoruz, Edirne, Yakın Doğu, Ordu, Beşiktaş... geçip ligde kalmak zor olacak onlar adına.

Son olarak Shavonte Zellous... Bizle oynadığı o efsane sezonda kazandırdığı, yaptığı işler için çok teşekkürler kendisine ama; geçen sene Fener'de iken yaptığı açıklamalardan sonra tüm itibarını kaybetti bence. Umarım Aski'de, bizde yaptıklarını yapar da o takımı ligde tutar.

Kizer olayi facia fakat FB'de 4 ABD pasaportlu oyuncu olmasi anormal bir sey degil. Bizde de zamaninda 3 ABD pasaportlu oyuncu vardi (Fowles - Taurasi - Prints) eger bir veya ikisi Avrupa uyruk hakki kazanmissa sorun degil. Quanitra da komple yerli iste, devsirildi.

Asil sorunlu olay FB mevzuati son derece titizlikle takip ederken bizim yoneticilerin uyumasi. Iki sezon once liglerin baslamasina 2 hafta kala ligler yonergesinin, kontenjan sayilari hariç yillarca degisiklige ugramamis yabanci uyrukla ilgili maddelerinde sirf Nikolov'a bir sezon daha lisans çikarilamasin diye sadece o duruma ozel hazirlanmis degisiklikler yapildi, bunu bizim yoneticiler belki fark etmemislerdi bile, Nikolov sezon içinde yasini doldurup lisans için tekrar basvurunca red karariyla birlikte ogrendiler. Degisikligin içerigini simdi tam olarak hatirlamiyorum ama KAdinlar yonergesinde olmayan, Erkeklere has bir degisiklik yapilmisti, Eksi Sozluk'te sezon baslamadan yazmistim, benim gordugumu yoneticiler gormuyor.

O yuzden biz rakibin kontenjani hakkinda ne desek bos. Once kendi isimizi ozenle yapmaliyiz.