TKBL | Mersin BŞB. 77 - Galatasaray 68

Yıllardır belimizi büken, tüm planlarımızı alt üst eden hep uzun süreli sakatlıklar oldu. Şu maç özelinde merak ettiğim/önemsediğim tek şey, Işıl´ın durumu.

Savunmamızla damgamızı vurduğumuz bu ligde yenilen 77 sayı ve sadece Zellous´tan gelen 38 sayı 4 asistlik katkı saygı duyulası bir başarım.
 
Işıla ne olmuş arkadaşlar son periyot hiç oynamamış?
 
Malesef kaybettik.Zellous'u durduramadık ve bana göre çok önemli bir maçı kazanamadık.Kazansaydık feneri de yenip liderliği alabiliridik.Hedefimiz normal sezon liderliği ve saha avantajı elde etmek.Tabi daha fener Kaski ile deplasmanda oynayacak ve ipekçi de fenerle maçımız var ama liderlik şansı zora girdi ama yine de Ekrem hocaya güvenim sonsuz bu maçtan iyi dersler çıkaracağını düşünüyorum.

Ama en önemlisi Işıl önümüzdeki kritik maçlarda takımla olabilir...
 
Bence gelen oyuncular futbol olsun diğer branşlar olsun kulübü çiftlik gibi görüyor. Futbol takımı hasbel kader lider. Drogba bile 1 haftada futbolu unuttu. Hawkins Bjk'yi şampiyon yaptı. Fakat

Galatasaray'da pervasızca ve ahlaksızca doping maddesi kullanma cüretini gösterdi. Demek ki yönetimlerimiz bu rahatlığı ve sorumsuzluğu veriyor ki tüm branşlarda bu kronik hastalığı yaşıyoruz,

tonlarca paraya rağmen.....
 
Bi başına darbe aldı dediler. Soyunma odasına gitti. 3. periyod başında tekrar süre aldı. Daha sonra, burnuna darbe aldı dendi ve artık oynayamayacağını söylendi. Ne oldu anlamadım ki? Kız maça mı boks maçına mı çıkıyor?
 
Zor olacağı kesindi, bu ligdeki en iyi takımlardan biri Mersin, Shavonte'yi nasıl durduramadık diyen arkadaşlar bu kız fb'yede 35 sayı attı ve o maçıda kazandılar, yorumları okunyunca sanki ligin son maçında şampiyonluk maçını verdik sandım, biraz sakin bence, ben hocayada takımada (bir iki oyuncu hariç) güveniyorum.
 
Kahretsin!.. Biz Mersin'i yeneriz, Fener de Kayseri'de yenilir hayalleri kurarken olanlara bak?.. Yarın Fener kazanırsa ligi 1. bitirmeyi büyük oranda garantiler. :mad:
 
Mersine bakıyoruz nasıl kazandılar şut atan guardlarıyla , sadece tek bir oyuncu nerdeyse bütün maçları bu şekilde kazanıyorlar . Bize bakarsak kaybettiğimiz maçlarda hatta kazandığımız maçlarda şutör guard eksikliğini hep yaşıyoruz. Wnba de bile hep şutör guardları iyi olan takımlar şampiyonluğa uzanıyorlar. Senelerdir uzun oyuncu diye diye bir yere varamadık . Ben artık her sene Türkiye kupasını kazanan bir takım görmek istemiyorum. Bu senede bitti herşey . Hiç umut etmeyelim
Euroleague miş , ligmiş . Her sene ayrı bir sorun yeter artık . Her sene ligde şampiyon olan fenerbahçe yıllardır aynı kadroyla devam ediyor , biz ise her maç kadro değiştiriyoruz. Böyle birşey yok . Erkek takımıda kadın takımıda her sene yabancılarını baştan sona değiştiriyor . Haydiii sonra yine herşey bizim dualarımıza kalsın . Minicik bir umudum vardı artık oda kalmadı bu seneyle ilgili açıkçası gelecek sene ile ilgilide umudum yok . Biz yine Hardingli , Şaziyeli bir takımla yüzyıllarca oynarız. Onların 20 sayı ve üzeri atlarını bekleriz . Yasemen'in bütün maçlarda iyi oynamasını bekleriz sadece koca sezonda 2 maçta değil .
Herşey bu yenilgiden sonra mı oldu . Tabiki de hayır .. Ama geçmişe dönüp bakalım ; kaybettiğimiz maçlar Kaski(2) , Ekaterinburg(2) , Fenerbahçe(2) , Mersin(1) ve diğerleri . 1 tane bile güçlü takımı yenememişiz . Evet Türkiye kupasını aldık ama nasıl aldığımızda ortada.
Basketbolda hücumdan çok savunma yapmamız bireysel fikrim hoşuma gidiyor ancak senelerdir ligde en az sayı yiyen takımız ortada ne var hiçbirşey . Böyle olcaksa 100 sayı yiyelim ama 101 atıp kazanalım . 100 atıp 50 yemeyelim .
Ben yine de dua mı edip bitiriyim . İnşallah herşey istediğimiz gibi olur . Kupaları alırız..
 
Bugün belkide 14 tane 3 lük yedik çoğu kişi belki şans sa girdi gibi düşünmesin Mersin BLD bunu hep yapıyor :)

Gelelim 38 sayı atan Shavonte Sade Zellous a beklediğim bir performans göstermiş 23 sayı ortalama ile oynuyordu zaten :)

Ceyhun Hocayı da Tebrik ederim Harika Bir takım kurmuş... Lider olsak ne olacak FB den deplasmanda maç almadığın sürece Şampiyon Olamayız Zaten..
İyi Günde Kötü günde Takımı Desteklemeye devam
 
Çok maç kaybettik diyorum da ironi falan değil,somut şekilde guardsız oynamışız.Takım şubeden bağımsız değerlendirilemiyor,şubeye dair yazmak da yorucu ve can sıkıcı oluyor.Ekrem Memnun'a olan güvenimi yineleyerek kesiyorum.
 
Maçı izleyemediğimiz için yorum yapmak zor ama göze çarpan şeyler var. Başta kadro seçimi ile ciddi hata yaptığımızı düşünüyorum. Tek uzunu olan ve kısa oyuncuları güçlü olan Mersin'e karşı yabancı hakkımızı kısadan yana kullanmalıydık. Larkins' e karşı Sylvia, Sancho ve hatta Bahar bile yeterli olurdu. Ann yerine Harding'i kadroya almamak büyük bir hata oldu. Işıl son periyot oynamayınca tamamen direncimiz düştü ve maçı kaybettik. Nasıl böyle bir hataya düştük anlayamadım. Özge hala daha böyle durumlarda gerekli katkıyı veremiyor.

İkinci büyük hatamız ise Shavonte savunması oldu. Yaso ile başladık ama onun savunması verimli olmayınca önce Şaziye sonra Şebnem almış onu. Doğal olarak kendilerinden kısa ve hareketli bir oyuncuyu tutma başarısını onlar da gösteremedi ve 38 sayı ile tek başına maçı aldı Shavonte. Tabi burda yine yabancı seçimimizin kısa oyuncudan yana olmaması bir etken oldu.

Can sıkıcı bir mağlubiyet oldu. Özellikle savunmasıyla övündüğümüz takımımıza yakışmadı. Umarım gereken dersleri çıkarırız bu maçtan. Artık telafisi olmayan maçlara geliyoruz.
 

Üst