Top 16 | 11.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 76-69 FC Bayern Munich

Ercegsiz bir 12 dakika geçirmek çok keyifliydi,çıktı öne geçtik ve farkı açtık, bu oyunumuzu ikinci yarıda da devam ettirmeliyiz.
 
Furkan niye oynamıyor. Ribaundları dengelemek için Furkan'a ihtiyaç var. Bonsu ilk geldiğinde neydi şimdi ne oldu gerçekten hayret ediyorum. 2-3 kişinin arasından ribaund alıyordu bi aralar
 
Hakeme bak ya 7 sayı öndeyiz faul çaldılar 2 serbest atış kullanacaklar.

Yav Ender ne diyim sana sok şutu be sok!!!! 9 sayı gerideyiz arkadaş averajda. 2 sayı yersek yine -5 olacak.
 
Erceg yine son şakasını yaptı. Son ribaundda faul yapıp Allahtan 2de 0 attılar.Keşke Arroyo o son topta Ender yerine kendi kullansaydı da demeden geçemiyor insan. Olsun kazanmak iyiydi artık gelecek hafta Zalgiris karşısında da ciddiyeti aynen bozmadan en az 8-10 fark civarında kazanmalı yolumuza devam etmeliyiz
 
Helal Pops sana. 2 serbest atışıda kaçırdılar. 76-69 ile kazandık. Kubanın 2 averaj gerisindeyiz. Zalgiris'e fark atıp, Cska'dan az yersek çıkarız biz bu gruptan.
 
Maç başlamadan önce 7 sayı farkla kazanacağımız söylenseydi "harika" derdim. Ama şu maçı 10 ve yukarısı bir farkla kazanamamak üzücü oldu. Delaney'in o son şutu girmese yine 10 sayı farkı elde edecektik.

Rakibe verdiğimiz o kadar hücum rebounduna rağmen, ilk çeyrek dışında, iyi savunma yaptık. Ama hücumda bir türlü istediğimiz üretkenliği göstermedik. Yine de galip gelmek güzel. Tebrikler emeği geçen herkese... Salonu dolduran taraftarlarımızıda da tabi... :)
 
Helal Pops sana. 2 serbest atışıda kaçırdılar. 76-69 ile kazandık. Kubanın 2 averaj gerisindeyiz. Zalgiris'e fark atıp, Cska'dan az yersek çıkarız biz bu gruptan.

Vallahi Zalgiris maçı çok tehlikeli ve bir o kadar da önemli. Burda ki maçta da 7 sayı farkla kazanabildik. Çok keskin şutörleri var. Evlerinde en azından taraftarlarına bir galibiyet daha hediye edipveda etmek için çaba sarfediyorlar şu son maçlarda. Bizim maça daha da fazla asılırlar bu sebeplen.
 
İkinci yarının ortalarında çift haneyi gördüğümde dahi beklentim 7-8'di.Hairston'ın üçlüğünden sonra salonun halini tahmini edebiliyorum,o ortamda savunup 12'yi görebilsek kan yapardı.Tabi yaşananlardan sonra o +2 averajın değerini bilmek lazım. :)
Son hafta Partizan maçında +15 falan gerekmez umarım.O türlü maçı almak dahi zorlaşır.Köprünün altından çok sular akacak.
 
3. çeyreğin sonlarında hücumda tıkanmasak fark daha da açılabilirdi. Fark 10-12 seviyesindeyken bir türlü o öldürücü darbeyi vuramadık. Her şeye rağmen kazanmak önemli. Ribaundlara daha iyi odaklanırsak ve son maçlarda olduğu gibi 2. 3. skorerleri çıkarırsak Top 8 hayal değil. Arroyo içinde ayrı bir parantez açmak lazım, yine harikaydı.
 
Vallahi Zalgiris maçı çok tehlikeli ve bir o kadar da önemli. Burda ki maçta da 7 sayı farkla kazanabildik. Çok keskin şutörleri var. Evlerinde en azından taraftarlarına bir galibiyet daha hediye edipveda etmek için çaba sarfediyorlar şu son maçlarda. Bizim maça daha da fazla asılırlar bu sebeplen.

Kubanın dışarda Real ve içeride Munih maçları var. Açıkçası Munih averaj yapabilecekleri bir takım değil. Birde Partizan maçları var. Bizim dışarıda Cska ve Zalgiris içeride Partizan maçlarımız var. Partizan ve Zalgirise önemli farklar atarsak ve Cska'dan az yersek çıkarız biz bu turu. Muhtemelen onlarda 2 galibiyet alacak bizde.

Belki Münih Kubanı dışarıda yenebilir.
 
Kubanın dışarda Real ve içeride Munih maçları var. Açıkçası Munih averaj yapabilecekleri bir takım değil. Birde Partizan maçları var. Bizim dışarıda Cska ve Zalgiris içeride Partizan maçlarımız var. Partizan ve Zalgirise önemli farklar atarsak ve Cska'dan az yersek çıkarız biz bu turu. Muhtemelen onlarda 2 galibiyet alacak bizde.

Belki Münih Kubanı dışarıda yenebilir.

Abicim Zalgiris'i küçümsemeyelim lütfen. Adamlar Kuban'la kafa kafaya oynadı. Yenerlerdi de son saniye girseydi. Bizim Erceg, Javtokas'a karşı napacak merak ediyorum. Ersin dönerse süper olur.
 
Arroyo,Arroyo,Arroyo aslında tüm satırları sadece onunla doldurup yazıyı bitirebiliriz fakat en başta ona değinmeden yazmak olmaz tabii ki :)

Pesic gibi kurt bi koçun maça iyi hazırlandığını Schaffartzik'i ilk 5te başlatıp Arroyo üzerinde baskı kurmasıyla gördük üstüne bir de iki ucu keskin atışları olumlu sonuçlanınca Münih oyuna sıcak girerek başladı. Maçın tamamına baktığımız da ilk çeyrekte onlar Delaney'den biz de Arroyo'dan yeterli katkı alamadık fakat Arroyo bu baskılar sonucunda geri adım atmak yerine daha çok oyuna tutunup, saldırganlaşırken Delaney ise geri adım atıp toparlanmakta zorlandı belki de zihinsel olarak geri adım atması basketbolunu bir üst seviyeye çıkaramamasının en büyük nedeni.

Kuban maçında Arroyo-Erceg ikilisi sahadayken savunma ribaundu konusunda sıkıntı çekmemiştik fakat Münih karşısında kısalar dahil hepsi hücum ribaundu kovaladığı için havuza düşen,elden seken,karambol topların çoğunu onlar aldı ve maç içinde hatırladığım en az 12 sayı hücum ribaundu sonrasında yedik. İkinci yarıya ise Bonsu haftalardır beklediğimiz istekli oyunuyla dönünce fark 12 ile 5 arası gidip gelse de hiç bi zaman eyvah maç gidiyor psikolojisine girmedik zaten elimizde Arroyo varken endişelenmemize gerekte yok ve Bonsu'yi zihinsel olarakta maçtayken izlemek gerçekten büyük keyif.


Münih'in gerçekten iyi takım olduğunun bir göstergesi de Delaney ve Djedovic gibi formda ve takımını ileri taşıyan en önemli adamları etkisizken de maçın içinde kalmaları oldu. Takımımıza tekrar dönersek Hairston her koçun takımında olmasını isteyeceği karakterde bi basketbolcu belirli ortalaması var ve her maçta bunun altına düşmüyor, oyuncudan her maç alacağın minimum katkının belli olması koçun elini güçlendiren bi özellik olmalı.

Kazanmamız gereken bir karşılaşmayı savunma ribaundlarında daha dikkatli olsak +12- 15 civarında kazanabilecekken 7 sayıyla kazandık artık her sayının öneminin arttığı maçlarda böyle hesapları da yapmamız gerekecek.
 
İlk çeyrek hariç çok iyi savunma yaptığımızı söyleyebiliriz. Bu maçta ayrıca bizi öne çıkaran ana etmenlerden biri, geçen haftalarda hiç yapamadığımız hızlı hücümlarla -Arroyo Hairston ikilisinin yarattığı- kolay sayılar bulmamız oldu. Maç için söylenebilecek tek negatif durum verdiğimiz hücum reboundlarıydı, eğer reboundları dengelemiş olsaydık istediğimiz şekilde maçı 15 sayılarla bitirebilirdik. Şu surumda bile yine 10 sayı yapıp en azından şimdilik Kuban'ı geçmiş olmamız lazımdı, bu sebeple kazanmamıza rağmen çok da mutlu ayrılmadım salondan...
4. lük için işler gerçekten kızıştı, ben artık Bayern'in pek şansı kaldığını düşünmüyorum çünkü fikstürleri çok zor. Biz yada Kuban 3-5 averajla işi götürecek gibi, inşallah gülen biz oluruz. Tabi ki bunun için önümüzdeki maç çok kritik. Zalgiris deplasmanı zorlu geçecek, kazanıp 7-8 sayı averaj yaparsak ciddi bir avantaj elde etmiş oluruz, ayrıca Partizan'ın Krasnador'da 10 sayıdan fazla fark yememesi de gerekiyor...
 
[video=youtube_share;3fPqdgaEoXA]http://youtu.be/3fPqdgaEoXA[/video]

eyQoZL.png


Bayern Münih galibiyeti sonrası Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman basın toplantısında şunları söyledi:"Maçın önemi belliydi ve her iki takım da sıradışı bir efor sarf etti. Özellikle savunma sertliği Bayern Munich maç başında Schaffartzik ile Arroyo'ya yaptığı baskıyla düzenimizi bozmaya çalıştı. Maç genelinde çift guard oynayarak oyun düzenimizi daha rahat uygulamaya çalıştık ve bunu gerçekleştirdik. İkili oyunları çok iyi kullandık ve iyi bir yüzdeyle hücum ettik. Özellikle Pops Mensah Bonsu ikinci devrede çok önemli bir efor sergiledi. Dış atışlarda kolay şutları kaçırdığımızı düşünüyorum. Arroyo ve Ender ikilisi 1/9 attı. Bu onların yüzdesinin çok altında... Hem takımımı hem de maç boyunca destek veren taraftarlarımızı kutluyorum."
 
İki takım için de hedef maçtı sonuçta o yüzden farkı pek yadırgayamayacağım. Arroyo'yu seyretmek büyük keyif. Avrupa'daki en değerli 3 oyun kuruculardan biri hatta biraz daha ileri giderek yan parçalar daha etkili olsa ve onu dinlendirecek oyuncular bulunsa en değerli oyun kurucusu bile diyebilirim :) Erceg'den ribaundları parçalamasını kimse beklemiyor sadece önüne düştüğü topları alsın yeter. Real Madrid ve Cska'nın da sıralamaları sayı averajına kalmış bunu avantajımıza çevirebiliriz. Real Madrid'in averaj yapma potansiyeli daha fazla bence. Son olarak sanırım forumun oturduğu bölgenin 2-3 haftadır Ergin Hoca'ya ısrarlı desteği sonunda bu maçta koçla buluştu :) Dileğim bu sevginin bütün salona yayılması, bunu hak ediyor. Obradovic'lerin üstüne konmak yerine kendi Obradovic'imizi yaratabiliriz. Son yorumlarımda Ergin Ataman sevdalısı olarak görünüyor olabilirim ama birini kaybetmek kolay ben bu potansiyelin elimizden gitmesini istemiyorum. Konu başlığının dışına çıkıp biraz genel bir yorum oldu, affola.
 

Üst