TOP16 Kırmızısı..

Sponsor olsa bile sponsoru hatırlatan herhangi bir simge olmaması kaydı ile anlaşma yapılabilir sponsorun gönlü başka şekillerde alınır.19 Mayıs törenlerindeki gibi bir tek tiplik öyle bir ortamda daha ürkücü olur bana kalırsa mahsur varsa ton farkı olabilir.Çağrı konusuna birkaç kez yapıldı etkili olmadı pek ayrıca hafta içi maçlarda insanlar işten direk geliyor ihmal ediyorlar unutuyorlar.Burada amaç organizasyonu garanti bir şekilde halletmek bana kalırsa topu topu 3 maç sonraki lig maçlarında çağrı ile de birşeyler yapılır bir kültür oturtulur ben 19 mayır törenlerindeki kadar tek tip bir görüntüyü yeğlerim doğrusu ama daha iyisi farklılık olması ise bu da oturtulur ama şu 3 maç için bence birşeyleri riske atmasak daha iyi olur

http://miasportsguy.com/wp-content/uploads/2011/03/miami-heat-fire.jpg

Alevlere filan gerek yok şu güzelliği yapmak aslında o kadar kolay ki.

-Üste yazılan yorumlara katılıyorum,elbette bir kültür yaratmak gerek ancak bu kültürü yaratmak 5-10 senede olabilecek bir şey.

-Herkes kırmızı giysin muhabbetini ısrarla her zaman yapıyoruz ama olmuyor.Hele eurolegue maçları hafta içi olduğundan işten gelen,okuldan gelen birçok kişi var.

Durumlar böyle olunca kısa vadede top 16 için yapabilecek tek bir şey var.Bir sponsor bulunacak 12-13bin t-shirt yapılıp maça gelen herkese verilecek.Bu işin başka çaresi yok. Ayrıca böyle 1-2 organizasyon hani dedik ya üste kültür yaratmak lazım,işte o kültürü yaratmada da bize kolaylık kazandıracak.

resimdeki örnek gayet etkileyici.
organize olmakta sorunlar yaşadığımız ortada, bu biraz da şimdiye kadar olan sürecin hep kişisel ilişkiler üzerinden yürümesinden kaynaklanıyor.
insani kaygılar, egolarımız, ikili ilişkilerin inişli çıkışlı hali çok etkiliyor hedef olarak konulan noktaya giden yolu.
bazılarının diğerlerinden daha fazla emek verdiğini düşünmesi, buna bağlı olarak paylaşımın adaletsizliğine dair yakınmaları ayrıca rol oynuyor.
bu da oldukça bize ait, doğamıza..

bu süreçten çıkardığım ders ise, bir şekilde klubün bu işin içine girmesi gerektiği şeklinde,
aksi takdirde bizim, taraftarların, gsbasketin vs. altından kalkabileceğimiz bir iş değilmiş bu,
dolayısıyla başlık kitlenerek kaldırılabilir, miadını doldurmuştur benim gözümde.
emek harcayanlara teşekkürü bir borç bilirim..

http://miasportsguy.com/wp-content/uploads/2011/03/miami-heat-fire.jpg

Alevlere filan gerek yok şu güzelliği yapmak aslında o kadar kolay ki.

-Üste yazılan yorumlara katılıyorum,elbette bir kültür yaratmak gerek ancak bu kültürü yaratmak 5-10 senede olabilecek bir şey.

-Herkes kırmızı giysin muhabbetini ısrarla her zaman yapıyoruz ama olmuyor.Hele eurolegue maçları hafta içi olduğundan işten gelen,okuldan gelen birçok kişi var.

Durumlar böyle olunca kısa vadede top 16 için yapabilecek tek bir şey var.Bir sponsor bulunacak 12-13bin t-shirt yapılıp maça gelen herkese verilecek.Bu işin başka çaresi yok. Ayrıca böyle 1-2 organizasyon hani dedik ya üste kültür yaratmak lazım,işte o kültürü yaratmada da bize kolaylık kazandıracak.

Konuyu kilitlemek yerine sabitleyip yukarı taşısak Yenilmez Armada Tshirtleri ile aynı formatta ama daha düşük kumaş ve baskı kalitesi ile birşeyler yapılabilir.Gerçi son istifa haberinden sonra umudum cidden azaldı ama bu forumu takip eden takımla ilgili kim varsa görevi parke üzerinde dahi olsa şu konu ile ilgili birşeyler yapmasını rica ediyorum profesyonel yapılanmaya aykırı belki ama başka türlü pazarlama ile ilgili kişilerin birşey yapacağı-yapabileceği yok.

Bu arada bu sezon şube ile ilgili olan bitenlere bakınca (kombine konusundan-organizyon eksiklerine birçok şey) Oktay Hocanın sezon başında kafasından geçenlere daha hak vermeye başladım.

Bakın olaya söyle bakarsak bence sanılan kadar zor birşey olmayacak kültür yaratmak fikri. Örnek vermek gerekirse yeni bir beste çıktığı zaman öncelikle tribünden tayfa dediğimiz insanlar bu marşı söylemeye başlar bir kaç tekrardan sonra beste dalga dalga tribünlerin geneline yayılır. Bu kırmızı giyme fikri de bence böyle yapılacak ve böyle hal olacak bir durumdur. Bir t-short belirlendikten (herkesin kolayca alabileceği) sonra bütün platformlarda bunun reklamı yapılarak 1000 kişi 2000 kişi 3000 kişi şeklinde kısa veya orta vade de bu kültürün yaratılması çok zor olmasa diye düşünüyorum.

Bakın olaya söyle bakarsak bence sanılan kadar zor birşey olmayacak kültür yaratmak fikri. Örnek vermek gerekirse yeni bir beste çıktığı zaman öncelikle tribünden tayfa dediğimiz insanlar bu marşı söylemeye başlar bir kaç tekrardan sonra beste dalga dalga tribünlerin geneline yayılır. Bu kırmızı giyme fikri de bence böyle yapılacak ve böyle hal olacak bir durumdur. Bir t-short belirlendikten (herkesin kolayca alabileceği) sonra bütün platformlarda bunun reklamı yapılarak 1000 kişi 2000 kişi 3000 kişi şeklinde kısa veya orta vade de bu kültürün yaratılması çok zor olmasa diye düşünüyorum.

Velevki çok zor olmasın bu başlık kültür yaratımını sekteye uğratmaz ,ayrıca birkaç haftadan bahsediyoruz çok zor olmasa bile bu kadar kısa sürede en azından garanti bir şekilde hal edilecek bir konu da değil (bu konu uzun süredir gündemde ama şimdiye kadar olmadı) başlığı ben açmadım ama başlık kısa vadede birşeyler yapabilmek adına TOP-16 hedeflenerek açılmış gibi duruyor keşke kültür oluşturmak ile ilgili fikirler aylar öncesinde dile getirilise idi her ne ise böyle bir kültürün yaratılması ve bu konuda neler yapılabileceği hala başka bir başlıkta da konuşulabilir pekala TOP-16'da klübün bir organizasyon yapması da pekala böyle bir kültürün oluşması için bir başlangıç da olur.

Bu da güzel soru bu işlerle ilgilenmesi gerekenlere yani profesyonel çalışanlar kalırsa pek umut yok artık sayın Üstünbek de yok

Şubede o kadar çalışan kişinin emeklerine haksızlık değil mi bu ? Hani GALATASARAY'dan büyük kimse yoktu ve Tek büyük GALATASARAY ' dı. Bakıyorum da yazılanlara Sayın Üstünberk'ten sonra şube ya hatta kulübe bir çivi bile çakılamaz. (Hakan ÜSTÜNBERK'i asla tartışmak gibi bir amacım yok sakın başka yönlere çekilmesin. Onun yaptığının katkının milyonda birini yapmadım çünkü .)

Şubede o kadar çalışan kişinin emeklerine haksızlık değil mi bu ? Hani GALATASARAY'dan büyük kimse yoktu ve Tek büyük GALATASARAY ' dı. Bakıyorum da yazılanlara Sayın Üstünberk'ten sonra şube ya hatta kulübe bir çivi bile çakılamaz. (Hakan ÜSTÜNBERK'i asla tartışmak gibi bir amacım yok sakın başka yönlere çekilmesin. Onun yaptığının katkının milyonda birini yapmadım çünkü .)

:) Bu da iyi hatta çok iyi Peki kim çalacak o kapıyı sorusunun içinde kapıyı çalacak kimse yok anlamı yok mu idi ben öyle anlamıştım yanlış anlamışım demek ki Birilerinin olduğunu düşünüyor ve biliyordunuz da neden paylaşmadınız.sorunuzun cevabını .Ayrıca siz bu organizasyonun yapılabileceğini mi düşünüyordunuz da benim artık pek umudum yok demem vaka oldu.

Ayrıca şube çalışanlarının geneline yönelik birşey de yazmadım ama pazarlama-orgnizasyon ile ilgili yapılanlara ve yapılmayanlara bakıldığında o depertmanlarda profesyonel anlamda ciddi sorunlar olduğunu düşünüyorum ve o departmanlar açısından umutsuzum .Yani o kadar çalışan kişi ile ilgili bir durum yok yazdıklarımda hali ile o kadar çalışan kişi ile ilgili birşey yazmadığım için atırf yapmadığım birilerine saygısızlık da yapmış olamam. Şu anda ve kısa vadede henüz taşın altına elini sokan ve benim bildildiğim birileri de olmadığı için günler içersinde halledilmesi gereken somut bir sorunun halledilme olasılığı ile ilgili umudum azaldı hepsi bu yazdığım tek bir konuyu ve kısa vadeyi bağlayan birşey buradan Üstünberk'den sonra çivi bile çakılamaz gibi bir anlam nasıl çıkarıldı onu da anlamış değilim . Konunun yada söylediklerimim Galatasarayın büyüklülüğüne zeval getirir bir tarafı yok yani.

Tek bir Depertamnı ilgilendiren bir konu var sadece o departmanın yetersiz olduğunu düşünüyorum kısa sürede ele alınması gereken bir konu var yani zaman dar henüz şubenin başında kim olacağı belli değil geldiğinde birinci önceliğinin ne olacağı belli değil sonuç olarak böyle bir ortamda bu olala ilgili istediğim gelişmelerin olacağı ile ilgili umudum azaldı hepsi bu Ne şubenin çalışanlarının genelini ilgilendiren bir durum var ne de genel orta-uzun vadeli bir umutsuzluk mesajı.Sanırım artık görülebilecek kadar nettir.

Şimdi konu transfer olsaydı hemen hemen herkes buraya bir sürü çözüm teorisi yazardı veya bir sürü isimler yazar ve sağdan soldan topladıkları bilgilerle caka satardı. Ama olay böyle ciddi konulara geldiğinde nedense herkes sus pus olur...

Forum sakinleri bile el atmadi. Sayfalarca o gitsin bu gitsin yazilari yazanlar buraya bakma geregi bile gormediler. Onun icin yonetime laf soylemek pek bi dogru olmaz kanisindayim.

Geçen sene bunu bench arkasında hayata geçirebilmiştik herkes yenilmez armada t shirti giyiyordu. Halen de giyiliyor gerçi. Ama bizim çabalarda bir yere kadar. Çok güzel olur ama böyle bir şey olacağını pek sanmıyorum. Euroleague'e katıldığımız dönemi bile kullanamadı yönetim ki o zaman ki coşku fevkalâdeydi. Şimdi biraz geç kalındı gibi. Efes'e de yenildi takım insanların şevki gitmiş gibi, en azından bazı insanların. Olsa çok güzel olur ama.