Torino Raporu

Merhabalar, öncelikle yazı için biraz geciktiğimin farkındayım. Dönüş sonrasında izindeyken biriken işler derken anca bugün bu yazıya vakit ayırabildim.

Bu yazıyı yazma amacım oraya gelmeye niyetlenip sonra yaşananlar neticesinde orda olamayan arkadaşlara orayı anlatmak.

Belçika da ki ultrAslan lar olarak 4 kişi çarşamba gecesi arabayla yola çıktık.11 saat sürdü yolculuğumuz. Yorrucu olduğu kadar zevkliydi. İtalyan sınırında yaşadığımız abartılı aramayı saymazsak.

Torino ya vardığımızda Almanya Hessen bölgesinden gelen 5 Fransa dan gelen 2 arkadaşımızla buluştuk. Şehirde turladık biraz. Sonra TR den gelen 3 kişiye daha rastladık onlarıda yanımıza alıp salona geçtik. Oturduğumuz yer çok yukardaydı. Sahaya hakim değildik pek. bjk lilerde 20-25 kişi kadarlardı. ama salonun diğer kısmına dağılmış ine bi 20 kadar taraftarlarıda vardı. Orda ister istemez hem sizlerin hemde maalesef bu org a duyarsız kalan Avrupa nın eksikliğini hissettik.

Maçın başlamasıyla elimizden gelen gayreti gösterdik ama sonuçta toplam 14 kişşiydik. Maç başından sonuna dek küfürsüz tezahürat ettik taki bjk tribünlerinden maçta ilk kez öne geçtikleri son dakiaka küfürler yükselinceye kadar. İlahi adalet o küfürleri bizlerin kendilerine fazlasıyla iade etmemimize olanak vermesi müthişti :)

ertesi gün maçımız olmadığından Milano şehrine gitik gezilcek yerleri gezip hatıra fotoğrafları çektirdik.

Cumartesi günüyse kupayı kazanan Badalona ya karşı mücadelesinde armamızın yanındaydık. Badalona tüm turnuvaya katılan takımlar içersinde en fazla taraftara sahip takımdı. Buda onlara turnuva boyunca hakem yardımlarını beraberinde getirdi. Yine elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık ama sonuçta 1500 e karşı 15 kişiydik...

bu maç öncesi otele takımımıza moral vermeye gitmiştik. Hem oyuncularla hem hocayla hem menajerimizle sohbet ettik. Sizlerin gelememinizin eksikliğini anlattık. Badalonanın nasıl bu kadar rahat olduğunu anlattık.

Sonrasında Turgay Demirel in otele gelmesiyle ben ve arkadaşlar orayı bir mahkeme salonuna Turgay Demireli de adeta sanığa çevirdik. Hepimizin sormak istediği soruları sakınmadan sıraladık.
Kaçamak cevaplar verdi geçiştirmeye çalıştı ama biz ısrarla hatalarını yüzüne vurduk. Konuşmayı detaylı olarak uA.com da yazmıştım.

Suçluluk psikolojisiyle savunma ve hatta saldırıya geçmesini görmek cidden komikti.

Döndük geldik.
İçimizde armamızı yalnız bırakmamanın gururu, ULEB CUP ta yarı final oynamış bir takımın taraftarı olmanın mutluluğu var. Bu mutluluklara daha büyüklerini eklemek hepimizin camia olarak kenetlenmesinde saklı.

İnşallah önümüzdeki sene yine yer alırız bu kupada ve birlikte elele vererek o kupayı bu sefer ülkemize götürebiliriz.

Sevgilerimle...
 
elinize ayağınıza sağlık mahir bet takımımızı orada yalnız bırakmadığınız için çok teşekkürler.
 
Mahir teşekkürler çok güzel anlatmışsın, birde şu Turgay Demirel söyleşini forumla paylaşsan!
 
Müthiş'in Mahir abi :) destek olmaya giden herkesin ayaklarına emeklerine sağlık.. Köşeye sıkışmış fare, şey pardon turgay demirel söyleşini de bekliyorum abi :)
 
Turgay Demirel´le aramizda gecen konusma. Hatirladiklarimin tamamini eksiksiz geciyorum...

Biz : Başkanım nedir bu yaşananlar ?

T.D : Hayırdır çocuklar, sıkıntı mı var ?

Biz : Daha n´olsun başkanım, federasyonu siz mi yönetiyorsunuz Aziz mi anlayamadık.

T.D : O nasıl söz. Bunu hakaret kabul ederim.

Biz : Cezalardan anonslara maç saatlerine kadar her şey onun keyfine uygun ilerliyor. Bunun hakaretten ziyade görünenler olduğunu bilin.

T.D : Neymiş görünen örnek verin.

Biz : Bizim sahamızda en ufak bir hareketlilikte anonslar, tehditler havada uçuşurken İzmir´de, Abdi İpekçi´de yaşananlara ne diyeceksiniz ?

T.D : Abdi İpekçi´de çok abartılı bir şey olmadı. Ayhan Şahenk´te de aynı şeyler oluyor. Karşıyaka´da ki ise ilk kez yaşanan bir hadiseydi. Gaines´in payını da unutmayın.

Biz : Başkanım eve gidince FB maçının bir kasedini alıp izlemenizi rica edeceğiz. Neler yaşanmış. Artı Gaines´ in payı dediğiniz olayda Gaines parayı evden mi getirmiş acaba. Bunuda geçtik ne ceza verdiniz Karşıyaka´ya o kadar tacizden sonra ?

T.D : İlk kez olduğu için para cezası verilmiş. Cezalara ben karışmıyorum.

Biz : Bu gözlemci hakemler Ayhan Şahenk´te herhalde görevlerini hatırlıyorlar. 2. dakikada anonslar başlıyor, peki neden diğer sahalarda olmuyor bunlar?

T.D : Biz atamayı yaptıktan sonra sorumluluk da yetki de hakem ve gözlemcide olur artık oralara karışamayız.

Biz : Siz değil ama Aziz karışıyor anlaşılan ?

T.D : O hiçbir şeye karışamaz. Federasyonumuz sahipsiz yada güdümlü değil. Erk sahibiyiz. Aziz benim evimin sağında, kardeşi de GS´lidir solumda oturur. Birgüne birgün bir şey talep etmemiştir. Edemez de.

Biz : Bizle oynanan maçın saatini de talep etmedi o zaman ? Voleyboldan yetişemeyecekti yoksa...

T.D : Sizinde o yönde talebiniz olur, biz de kabul ederiz, ettik de. Ahmet´e sorun olmuş mu olmamış mı. Hatta maciniz carsambaydi yine aldik ileri tarihe.

Biz : Neden bizim maclarda on 3-4 sira bos kalirken fb maclarinda nerdeyse elense cekecek yakinliktalar.

TD : O Dacka´nin sikayetiyle alakali, bizden degil. Koltuk kirilmasi ve seyirci taskinligini bahane gosterip emniyetten boyle bir talepte bulunmuslar, sebebi bu.

Kongre Üyesi bir abi : Turgay´cım sen bizim kaptanımızdın, bu başkasının gölgesi durumları yakışmıyor sana. Abdi İpekçi´ye gitmeyi biliyorsun. Ayhan Şahenk´e de bekleriz.

T.D : Orada küfür ediliyor, birilerinin adamları parayla küfrediyor.

Biz : Eğer kastınız taraftarsa, biz kimsenin adamı falan değiliz. Eğer size tepki varsa bence siz kendinizi sorgulayın neden tepki var diye.

T.D : Benim Galatasaraylı´lığımı kimse sorgulayamaz. GS camiası da bir kendisine baksın benim evladım bana neden uzak diye. Altyapsindan gelip sampiyonluk kupasini kaldiran Turgay´a bu camia nasil 30 yasinda basketbolu biraktirdi. Nasil soguttular birsey bilmiyorsunuz. Hincal´in agziyla beni elestirmeyin. Ali Uras benim dayimdir vs.

Biz : Sizin kişilerle probleminiz camiayla kan davası gütmenizi gerektirmez. Sizden ayrıcalık isteyen de yok. Adaletli olun yeter...

T.D : Çocuklar heyecanlısınız, gözünüz gerçeklere kapalı. Bizden herkes şikayetçi sizde, bjk de, karşıyaka da hepsi...

Biz : Bir fener değil acaba neden ?

T.D : Onlar aşmışlar bazı şeyleri.

Biz : Belli başkanım baya aşmışlar! Ama madem ben herkese eşitim diyorsunuz, eve gidince tavsiyemize uyup FB-GS maçını tekrar izleyin...


Badalona maci sonrasi Belcika´ ya donmek icin salon disinda arkadaslarla vedalasirken yine gorduk. O esnada soyledigim ve yol boyu aklimiza geldikçe guldugumuz soz: Baskan sen ne yap yap oturdugun yerden tasin ya huyundan ya suyundan derler :D:D:D
( bir yaninda Aziz, diger yaninda Aziz´in GS´ li kardesi oturuyormus cunku :D )
 
Mahir Şanlı' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":wn0mkibe]Ayrı konu açsan daha iyi olur Mahir!

ok :D[/quote:wn0mkibe]Dostum çünkü bu konu araya sıkışmamalı, herkes okusun ibret alsın!
 
Mahir Bey size ve takımımızı gurbette yalnız bırakmayan tüm renktaşlara teşekkürler. Bu arada Torino´da çekilen fotoğrafları buraya aktaracak mısınız?

Not: Sunucu (server) konusu gündeme gelince aklıma takıldı : ) Sunucudaki kullanıcı adınız Kosa10 muydu?
 
Evet Kosa10 du onceden simdi bildiginiz gibi kendi isim ve soyismimizle yaziyoruz. Eve gittigimde fotograflari buraya gecerim.

selamlar...
 

Üst