TR Kupası Yarı Finali | Galatasaray 81 - 68 Banvit

Ben Orhun Ene'nin itirazlarında çok da haksız olduğunu düşünmüyorum. Recep Ankaralı birşeylerin diyetini ödedi gibi geldi bana.

Takımımıza tebirkler. FENER GELİYORUZ!

Yalnız bugün net olarak gördük ki biz oyunu kontrol ederek oynayamıyoruz.
16 olmuş fark vur geç 30 olsun ne diye kontrollü oynamaya kalktık ki zaten anlamadım.
Furkan'ın kenarda oturması fazladan 5 dakika oynattı bizeç

68-64 kazandığımız CSKA maçından beri bu kadar gerildiğimi hatırlamıyorum. Kaybetsek kahrolurdum, kesinlikle biz haketmiştik bu maçı ve tamamen kendi gevşekliğimizden Banvit'i ortak ettik. Banvit ortak olmadı, biz ortak ettik.

Arroyo çok erken tempo düşürdü, tamam yorgunluk da vardı ama oynamasa bile oynatabilirdi. Ender de felaket tercihleriyle iki-üç hücumumuzu heba etti.

Ergin hocayı sadece Furkan tercihi konusunda eleştirebilirim ama onun da 4 faulü vardı. Onun dışında gereken yerde mola aldı.

Orhun Ene'nin çok daha önce atılması gerekiyordu, adam 10 dakika boyunca konuştu yahu. Böyle bir torpil olabilir mi, şımarık şımarık hareketler.

Bolca aksiyon yaşadık ama finale çıkmayı başardık. Ergin hoca ve tüm takıma tebrikler!

Sammy Meija son hücumda sayı yapsa, maçın gidişatı açısından sanırım son yılların en ağır yenilgisi olurdu. Maçı kopartıp, farkı yirmilere çıkartacakken adına ciddiyetsizlik mi diyelim, final için enerji saklamak adına rölantiye almak mı diyelim, her ne dersek diyelim ama, son Ulm maçındaki son çeyreği de hatırlayarak, bunun önemle üzerine durulması gereken bir eksik olduğunu vurgulayalım.

Gordon'un alev alması ve neler yapabileceğini göstermesi önemli bir mesajdı.

Pazar günü kupa günü...

fark bi ara 14-15 iken ergin ataman neden kenarda debelenip duruyor diyordum, haklıymış demekki biliyomuş kontrollü oyunu oynayamadıklarını ama ne olursa olsun iyi bi maç oldu hatalardan ders alabileceğimiz...
Gelelim Orhun Ene'ye neden bu tepki, amaç ne hiç anlamadım itiraz ettiği hiç bir pozisyonda haklı değil, son saniyede iptal edilen 3'lük son derece doğru bir karar, ısrarla ilk yarıda bize de oldu dedi ama alakası yok, aynı hırsı fbülker maçındada beklerdim, Ayıp etti severiz kendisini halbuki...

Kolay gelecek maç neden bu kadar zora soktuk anlamış değilim.
Son periyot gördük ki kontrollü oyun bize zarar veriyor.
Çok çabuk indirdik bugün kolları son periyotta.
Allah'tan Mejia son hücumu değerlendiremedi de bir felaketten kurtulduk.
Geçen sene aynısını Ergin Hoca'nın Beşiktaş'ına karşı yaşamıştık hatırlıyorsanız.3.periyot skoru 60-49 lehimizdeyken maç 64-64 uzatmalara gitti ve uzatmalarda kaybettik. Aynısı olacak diye korktum ama baktım kenara Ergin Hoca bu sefer bizdeydi,ondan sonra rahatladım :)
Çok güzel bir galibiyet oldu.
Yalnız Banvit'in şu kadrosu bu hocayla heba oluyor. Cem Akdağ Hoca'nın elinde olsa bu kadro daha müthiş işler yapardı eminim. Banvit yönetimi harcadığı bu paraların boşuna gitmemesi adına Orhun Ene ile yollarını ayırması lazım. Yoksa kupasızlığa ve başarısızlığa devam edecekler.Şu bütçeye şu harcamaya şu kadroya yazık cidden...
Harikasınız Koç ve Aslanlar :)

Ender'in oyuna girişi ve O'nun anlamsız tercihleri nedeniyle rahat alacağımız maçı ömrümüzden ömür giderek izledik.
Uzatma nedeniyle zaten dar rotasyonla oynayan takım iyice yoruldu.
Gordon isteği coşkusu ve şansı ile tartışmasız müthiş bir performans sergiledi.
Bu muazzam oyununa rağmen tercihleri hala sorunlu ve her an şimdi saçmalayacak hissi ile izliyorum Gordon’u. Gerçi bu maçta girecek hissi ile oynadı ve tek kişilik şova döktü işi belki.
Uzatmayı tek başına oynadı.
Umarım müthiş fiziğine, hep böyle coşku ve artık biraz da akıl katarak oynar.

4. periyot benim gibi bir çok kişiyi sinir krizine sokmuştur. Maçtan sonra Ergin hoca son bölüm hakkında yorgunlugun etkili oldugu özellikle Arroyo'nun çok yoruldugunu söyledi. Hem rotasyona gitmek hem de Arroyo'yu dinlerdik amacıyla Ender ve Engini oyuna aldıgını söyledi. Fakat onlardan istediğini alamadıklarını belirtti. Ender son bölümde çıldırttı bizi günü gününe tutmuyor. Hep böyleydi zaten. Herkesin Enginden beklentisi büyük az oynatıldıgı için Ergin hoca'ya sitemlerde vardı. Ergin hoca onun hakkında bu düzeyde (ciddi maçlar) ondan katkı almakta zorlanıyoruz demişti. Ondan gittikçe ümidim azalıyor. Pazar günü kupayı almak o moralle de Kazanı deplasmanda yenmek muhteşem bir şey olur.

Orhun Ene izlediğim ilk büyük oyunculardan biriydi.O oyunları düz sarı ve düz kırmızı formaların içinde oynaması,Kerem Tunçeri'yi saha içinde eğitmesi daha da büyütüyordu onu.Keşke hiç bulaşmasaydı şu işe.Her parametrede çok ucuz bir adama dönüştü zira.

Sezon başındaki ilkan olayıyla başlayan, domercantin ve gökseninin sezonu kapatmalarıyla devam eden ve hawkinsden gelen kötü haberle üzerimizi tamamen saran kara bulutları kaldırıp bi anda güneşi görmemizi sağlıycak sanki bu kupa.
Evet belki eleştirilecek çok şey var, son periyod 16 sayıdan rakibi maça ortak etmek kabul edilemez ama noolursa olsun, şubenin bu denl karalar bağladıgı bir süreçde 2gün üst üste önce avrupanın en formda takımlarından biri efesi sonra bizden daha geniş bir rotasyonla oynayan banviti yenmek kolay değil.
Maçı bize getiren en önemli unsur hucum ribauntlarıydı bana göre, bundada furkan ve ersinin payı büyüktü.
Yalnız uzatmada inanılmaz oynayan gordonun bireysel perfonmansına şapka çıkartmama rağmen final maçı öncesi durumunu biraz tehlikeli buluyorum. Çünkü gordon potaya gitme konusunda avrupanın sayılı oyuncularından biri ve onu durdurmak çok güç. Ancak son dönemde 3 lüğe sarmış durumda kendisi. hiç bi takımda keskin bi şutor olmadı gordon. bugunkü yüksek yüzdesi sorası (%60) umarım fb maçındada penetre yerine dış şut tercihleriyle ön plana çıkmaz.
Ufak bir eleştirmde macvana.. rakibi hucum ribauntlarıyla ezdiğimiz bir günde bile bu alanda bu kadar pasif kalması ve 37 dakikada sadece 1 ribaunt almasının izah edilebilir bi yanı yok..
Ender arslana hiç değinmiyorum bile.. finale kaldıgımız bu gecede içimizi bu kadarda karartmayalım..

Takım çok iyi mücadele verdi.Eğer 4.cü çeyrekte farkı korumak adına oyunu yönlendirmeseydik dahada rahat kazanırdık.Yalnız özellikle Ender,Engin, Markosvili yani biraz ellerini taşın altına koymalılar.Hele Ender'e bu oyun hiç yakışmıyor. Şu zor zamanlarda böyle oynamaya hakları yok. Fb maçında göstermeleri şart oldu artık. O maçıda onlar kazandırmalı...

4. periyot benim gibi bir çok kişiyi sinir krizine sokmuştur. Maçtan sonra Ergin hoca son bölüm hakkında yorgunlugun etkili oldugu özellikle Arroyo'nun çok yoruldugunu söyledi. Hem rotasyona gitmek hem de Arroyo'yu dinlerdik amacıyla Ender ve Engini oyuna aldıgını söyledi. Fakat onlardan istediğini alamadıklarını belirtti. Ender son bölümde çıldırttı bizi günü gününe tutmuyor. Hep böyleydi zaten. Herkesin Enginden beklentisi büyük az oynatıldıgı için Ergin hoca'ya sitemlerde vardı. Ergin hoca onun hakkında bu düzeyde (ciddi maçlar) ondan katkı almakta zorlanıyoruz demişti. Ondan gittikçe ümidim azalıyor. Pazar günü kupayı almak o moralle de Kazanı deplasmanda yenmek muhteşem bir şey olur.

Enginden nasıl ciddi maçlarda katkı almakta zorlanıyoruz ya. Hangi ciddi maçta ciddi süre almış ki Engin. Bir tek Kupada Feneri yendiğimiz maçta aldı ki o maçta üst üste 3lükleriyle bizi maçta tutmuştu. Son periyotta da Hawkins işi şova döküp kazanmıştık

Enginden nasıl ciddi maçlarda katkı almakta zorlanıyoruz ya. Hangi ciddi maçta ciddi süre almış ki Engin. Bir tek Kupada Feneri yendiğimiz maçta aldı ki o maçta üst üste 3lükleriyle bizi maçta tutmuştu. Son periyotta da Hawkins işi şova döküp kazanmıştık

Alper Bey 7/24 oyuncuyla beraber olan Ergin hoca. Bu kanıya vardıgına göre bir şeyler vardır. Zira sezon başındaki maç dışında Enginin fark yarattıgı maç yok. O maçta sorumluluk almıştı ama şimdi aynı şeyleri ondan göremiyoruz. Emin olun Türk oyunculardan saglıklı katkı alamadığımız şu takımda istese formayı çekip alır. Süre konusunda haklı olabilirsiniz ama bu tip maçlarda daha fazla süre almak istiyorsa sezon başındaki oynamalı. Açıkcası Ender yerine Engini görmeyi tercih ederim. İstikrarlı bir şutu olsa Endere formayı göstermez.