Trabzonspor 70 - Galatasaray 88

Maça dair sorularınızı yardımcı hocamız Emir Alkaş cevaplandıracaktır...

Not: Kaynak gösterilse dahi gsbasket.org dışında herhangi bir yerde yayınlanamaz.
 
Tebrikler ,

1-Hocam daha önceki yorumlarınızda da önemli olanın oyunu kontrol etmek olduğunu söylemiştiniz .Bu maçta da son çeyrekte rakibin farkı 3 sayıya indirdiği anda dahi oyun kontrolü elimizdeydi , rakip bireysel aksiyonlarla bize cevap vermeye çalıştı gibi geldi bana , katılırmısınız?

2-Hocam , herkes Bo Maccaleb bulmaya çalışıyor :) rakibin guardı Gibson ; bitiriciliği, şutu, deliciliği,ilk adım sürati gibi noktalarda dikkat çekici..Siz Euroleague oyuncularında olması gerek özellikleri baz alarak ne düşünüyorsunuz oyuncu hakkında ?

Tşkr/Syg
 
Maç için tebrikler hocam..
1)Özellikle bu maçta attığımız basketlerin hemen hemen hepsini asist üzerinden atmamız çok zevkli ve güzeldi.Özellikle Enderin bu maçtaki performansı ve bu konu hakkındaki görüşleri?
 
Maçın özellikle 2.yarısında maça hükmeden taraf biz olduğu konusunda hem fikirim. Bu şekilde kontrol ettiğimiz maçlarda da genelde galip gelen taraf olduk. Bu maçın da bizim lehimize devam ettiğini ve maçın her an kopabileceğini tahmin ediyorduk öyle de oldu. Maçı kontrol etmenin ne kadar önemli olduğunu konuşmuştuk, bu maç da güzel bir örnek oldu.

Gibson 2 sezon arasında ciddi bir yol katetmiş, değişik antrenörlerle de çalıştı ve sürekli geliştiriyor kendini. Bireysel olarak bir perde istemeden sayı üretebiliyor olması, kişisel yeteneklerinin çok olması çeşitli takımlarda oynaması için ciddi bir avantaj. Oyunun entellektüel seviyesi arttıkça (Euroleague için söylüyorum bunu) buna ne şekilde adapte olacağı, o oyunun içinde ne şekilde rol üstleneceği önemli. Topu çok elinde tutup paylaşmamak ile delici olmak arasındaki çizgi çok ince bir çizgidir aslında. İyi olgunluğa sahip oyuncular bu eşiği iyi aşabiliyorlar, McCalebb de bu ince çizgiyi aşabilen bir isim. Ama bunu başarabilmek de kolay bir şey değil, tamamen böyle bakmak lazım buna, 1 ve 2 sonraki adımı ne şekilde atabileceği Gibson'un geleceği açısından çok önemli. Teke tek becerisi ve çabukluğu onun adına çok önemli özellikler, şimdiden Euroleague oyuncusu olabilir mi konusunda ise fikir üretmem çok zor olur.

Ender ikili oyun çözümlerinde ne şekilde etkili olabileceğini maçın içinde çok iyi keşfetti, özellikle hem sıcak olan hem de iyi pozisyonlara hareket edebilen Shumpert'ı çok iyi yerlerde pozisyonlarla buluşturdu. Bir önceki maç kötü oynamıştı, bu maçta ise iyi oynadı ama genel olarak önemli olan çizgisini yukarı doğru çekmesi ve bize bu anlamda yarar sağlaması, bunu yapabilirse takım için çok iyi olur çünkü ne kadar değerli bir oyuncu olduğu ortada Ender'in.
 

Üst