Trafik Kazaları

Futbol forumundan bunalmisken bir mola alayim dedim.

Bildiginiz uzere her bayramda 100 u askin insanimiz trafik kazalarinda hayatini kaybediyor 1000 den fazla insan da yaralaniyor. Hic kimse yola ölmek icin cikmadigina gore, kimdir bu olenler arkadaslar ?

Nasil bir hazdir ölume duyulan, ne diyoruz ailelerimize bayram tatiline cikarken, Anne ben ölume cikiyorum pardon bayram tatiline.

Dikkatsizlik, acelecilik, uykusuzluk ve daha binlerce sebep sayabiliriz ama bu derece kutsanmis olmasini kabul edemiyorum. Bu yitip giden canlarin en buyuk sebebi ne ola ki ?

Herseye taktir ilahi dersek bilimi inkar etmis olmuyormuyuz. Bu iste bir yanlislik var.

Bu bayramda bile 100 kisi hayatini kaybetmis 6 gunde. Guya yollarimizin hepsi cift serit olmus. ne anlami var ki kime ne faydasi var ki bunca hayat karardiktan sonra.
 
Her ne kadar Azerbaycan gibi bir çok konuda Türk ekolünde olan bir ülkede yaşasamda BP ile ve çoğunluğu UK denen İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda dan oluşan bölgeden gelenler çalıştığım için farklı bir mantıkla karşılaştım, araçların hız sınırı, kemer zorunluluğu, çocuk koltuğu vs gibi bir çok konuda bize saçma ve gereksiz gelen ama gerçekte çok önemli olan bir çok alışkanlık edindim. Türkiyede olduğumda etrafımdakilere söylediğimde pek hoş karşılanmasamda sevdiklerimin güvenliği için ısrar etmeye devam ediyorum bu konularda.
Özetle söylemek istediğim, trafik kurallarına uyalım, etrafımızdakilerin de uymasını sağlayalım. Ama sadece yolda gördüğümüz tabelalar vs değil. Özellikle de emniyet kemeri ve çocuk koltuğu. Küçük çocuklar için araç koltuğu gibi gerekli ek donanımı kullanmayı ve arka koltukta bile kemer takmayı ihmal etmeyin lütfen. Kazaları azaltmak kadar, kazaların sonuçlarındaki hasarı düşürmek de öncelik olmalı.
Takis çağırırken, arka koltuktaki kemerlerin çalışıp çalışmadığını sorduğum, arkada kemer taktığım için bir kişinin "ne diyor, ne yapıyorbu mal" diye içinden geçirdiğini gözlernden görebiliyorsunuz ama emin olun buna değer.
 
Bu ülke insanının karakteri maalesef hayatın her alanına yansıyor. Futboldan taraftarlıktan futbolculuktan araba kullanmaya kadar sirayet ediyor. Tabi ki kazaya kadere çare yok ama trafikte gördüklerimi söylüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bu ülke insanının karakteri maalesef hayatın her alanına yansıyor. Futboldan taraftarlıktan futbolculuktan araba kullanmaya kadar sirayet ediyor. Tabi ki kazaya kadere çare yok ama trafikte gördüklerimi söylüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Esasında kaza diye birşey yok, hepsi insan hatası. Alkollü araç sürmek, hızlı araç sürmek, uykulu/yorgun araç sürmek, hatalı sollama... kazaların başlıca sebepleri olarak gösteriliyor.. hangisi kaza allah aşkına bunların ? Yolda giderken birden cama kuş çarpar, ne bileyim kaya yuvarlanır önünüze anlarımda ilk saydıklaım kaza sebebi olamaz.
 
Ayhan Bey de deginmis, Ansizin bir kaya duser, balata siyirir fren tutmaz, yolunuza kedi, kopek, ayi, geyik, tilki ve benzeri birseyler cikar, Allah etmesin bir hastalik tebelles olur bu gibi seylerden bahsetmiyorum.

Gidis donus olmayan kara yolumuz kalmamisken, hatta bazi yollar 3 er 5 er seritli iken bu kadar insan olumunu azaltamiyorsak bu ayip hepimizin. Egitimse egitim ehliyet almak icin araya adam sokmalari birakmadigimiz surece bu kazalarin onune gecemeyiz.

Turkiyede insanlar ehliyetten sonra soforlugu ogreniyor, Hele bir ehliyet alayimda nasil olsa vura carpa ogreniriz. Trafik kazasini sifira dusuremeyiz ama belki makul seviyelere dusurebiliriz. Insan hayati bu kadar kolay olmamali. Bu iste cok buyuk bir yanlislik var.

Yine de hayatini kaybeden butun merhumlara Allah rahmet eylesin. Yaralilara da acil sifalar dilerim.

Son bir ricam var hepinizden arkadaslar. Muhabbet ettiginiz insanlari bilgilendirin. Acele giden ecele gidiyor. Sol serit benim demeyin orasi oldum olasi Azrailin. Hic bir seye guvenmeyin. Durabilecek kadar hizli olun.

Hayirli yolculuklar.
 

Üst