Tuborg Pilsener : 87 - Galatasaray : 83

Yahu bütün maç yazılarına baktım, herkes her oyuncuya geçirmiş başta X olmak üzere hocada dahil, bir allahın kuluda sahada 35 dk yer alıp takımı ve maçı satmaktan başka hiçbi iş yapmayan BURAK SEZGİN denen oyuncuyu yazmamış pes valla. Oyuna girdiğinden itibaren mütemadiyen takımı sattı ne savunma ne hücum , 3lükten başka hiçbi işe yaramayan bi adam , ikinci maçı satanda Şemsettin' di . Son andada bile kaçan 2 faulde bile zahmet edip ribaundu alma beceresini gösteremedi Burak efendi. Yazık vallahi şu maçı kaybettiğimize umarım seneye KSK'yamı göndercekler Şemsettin'te Telekomamı gidicek nerye gitceklerse gitsinler.
Orda sallasın 15 metreden 3lüklerini.
 
Gerçekten çok yazık oldu !!!
Geçen haftaki oyunla bu haftaki arasında dağlar fark vardı !!!
Faul yapmamayı mı yoksa son 4 dk 30 sn satı atamamayı YANALIM !!!
 
Karşılaşmanın ilk bölümünde dış şutlardaki yüksek yüzdemizi görünce maçı rahat alacağımızı düşünüyordum. Ancak dış şutlardaki yüzdemiz düşüp oyunu içerden domine edebileceğini gösteren Umut Yenice´nin de benchte Üner´le birlikte maçı izlediğini gördükçe umudum azaldı.

Ayrıca takım içindeki motivasyon da üst sınırdaydı! Sanırım aşırı motivasyon maçı kaybetmemizdeki bir diğer etkendi!!! Bu durumu ise iki şeye yorabilirim. Hafta içerisinde hisse satışından gelen parayla futbol şubesinde ödemelerin yapılmasına rağmen basketbol şubesinin es geçilmesi ve Efes galibiyeti.

Bütün bunlara rağmen elimize geçen fırsatları acemice değerlendiremeyip maçı kendi elimizle vermek en acısı olsa gerek.
 
Görüyorum ki bütün forum özellikle maçoı izleyen kesin sinir krizibe girmiş ben bunu düşünerek bugün maçı izlemedim iyikide izlememişim olan geçen haftaki galibiyetle benim bahiste yanan paralarıma oldu napalım maçla ilgili tek kelime laf edicem oda yazık :(
 
Tuborg Pilsener : 87 - Galatasaray Cafe Crown: 83

Gatasaray Cafe Crown, TBL’nin 26. haftasında İzmir Atatürk Spor Salonu’nda Tuborg Pilsener ile karşılaştı. Ekibimiz maçtan 87-83 mağlup ayrıldı.

Salon
İzmir Atatürk Spor Salonu

Hakemler: Fatih Söylemezoğlu, Zafer Yılmaz, Fatih Uslu

Periyotlar
1. Periyot: 28-26
Devre: 53-46 (Tuborg Pilsener)
3. Periyot: 68-67

Tuborg Pilsener : 87
Asım 4
Wilson 16
Hakan 10
Rahimic 18
Traina 19
Erkan 5
Cemal 15
Onat -
Kemal -
Erhan -

Galatasaray Cafe Crown: 83
Umut 13
Dixon 16
Şemsettin 6
Hüseyin 5
Hadley 4
Serhat 5
Fatih 8
Pastal 2
Burak 16
Gökhan 6
İsmet -
Mehmet -
 
Efes'i yendikten sonra böyle bir sonucun olacağı belliydi. Çabuk rehavete giriyoruz böyle büyük takımları yenince. Her zaman söylüyorum takımımız hiç bir maça motive olamıyor.Beceriksizliklerinden falan değil, konsantre olamıyoruz maçlara. Gerçi bugün biraz da bireysel hatalarımızdan gittik. Bir de şu Cemal denilen çocuk, ilk kez bize karşı oynadı. Bize patladı..

Neyse üst üste maç kazanmayı öğrensek, bunu da geçtim; büyük bir takıma karşı galibiyet aldıktan sonra gevşemesek ve sonuna kadar gitsek şampiyonluğa oynarız.
 
Ne yazıkki kötü bir şekilde maçı verdik. Özellikle son dakikalarda çok beceriksiz oynadık ve elimizdeki maçı verdik. Sağlık olsun

Birde Galatasaray Basket Takımı ne kadar kötü olursa olsun, ne kadar kötü yönetilirse yönetirsin hepimizin ortak görüşü bu forumdaki sohbet ve bilgi ortamının bir çok taraftar sitesinin üstünde olduğu. Onun için bir kaç yazı da gördüğüm " burak sezgin maçı sattı, şemsettin maçı sattı, ne yapıyor bu adamlar" tarzı yorumlar bence çok çirkin. Biraz daha serinkanlı olmakta fayda olduğunu sanıyorum.
 
tipik bir h.üner faciası...
daha önce maçtan kopacakken umut girdi ve takımı ayakta tutmayı basardı. çok güzel isler yaptı, sonra h.üner onu disari aldı. kabiliyetleri kisitli gökhan ve semsettin ile sayi bulmaya çalistik tabii olmadi. sonlarda da valentin'i soktu oyuna. maçi vermek için her seyi yaptik yani.
 
Merhaba Arkadaşlar!Dün oynanan Tuborg Pilsener-Galatasaray Cafe Crown maçı gerçekten heyecan ve çekişmeye sahne oldu!Fakat takımımızda anlayamadığım bir şekilde son dakikalarda bir boşvermişlik ve maça asılmama durumu vardı...Tabiiki bu durum yenilgiyi de beraberinde getirdi! :( :? Fatih Solak ve Buark Sezgin dışında maçı almak isteyen ve bunun mücadelesini veren basketbolcu yok gibiydi!En çok Malik Dixon beklediğimiz gibi bir otun sergileyemedi! :( :oops: Önümüzdeki hafta oynayacağımız maçı mutlaka almalıyız!Haydi Aslanlar Kendinize Gelin!!!>>>1905<<< :atki :)
 
elimizden geleni biz taraftar olarak yaptık son saniyeye kadar bağırdık ama olmadı :(
 
Tuborg'un pota altı savunması çok zayıf. Biz ne yaptık. Pota altından hücum etmek yerine yağmur gibi üçlük salladık. Pota altından hücum eden tek oyuncumuzu sadece 13 dakika sahada tuttuk. Tuborg ne yaptı. biraz alan savunmasi yaptılar. Maçin sonlarinda da dixon sokmasın diye iki kişi üzerine verdiler. Basit ama etkili bir taktik.

Yenilginin tek nedeni pota altından oynatmayan ve pota altıdan sayı bulan tek oyuncuyu kenera alıp alan savunmasını çözmek için dixon, g. üçoklar, şemsetin, hüzeyin ve burak gibi beş üçlükçüden oluşan bir taktikle (halil hoca herhalde alan savunmalarını çökertmek için yeni bir taktik keşfetti ya da nasıl olsa ben alan savunmasını çözemem dedi ve bari 24 saniye dolarken topu firlataack oyuncunun bunu sokabilecek potansiyeline sahip olsun diye de düşünmüş olabilir.) sahada kalmamızdır.

o bu değil de geçen haftaki, efes maçının ilk 37 dakkasını seyredememenin acısını hala yaşıyorum. efes gibi bir takım nasıl böyle bir kaza yapar anlamış değilim. efes maçının son üç dakkasını seyretmemiş olsam öyle bir maç oynandığına inamayacağım. çünkü seyrettim GS hep aynı rezillikte.

iyi oynadığımız zaman rakip 5 dakka alan yapıyor (ola ki halil çözerse diye kalan alan savunmasını maçın sonuna saklıyorlar) bir de maçın sonlarında alan yapıp galip geliyorlar. hep aynı senaryo. Antremanda bu takım alan felan çalışmıyor mu? Alan savunmasını görünce şakolozlayıp kalıyorlar.
 
Kim ne derse desin maç çok zevkliydi.
'Kurt' hocamız yine yapacağını yaptı;dökülen,top süremeyen Şemsettin'e ayırdığı geniş süreyi oyuna hareket getiren ve öne geçmemizi sağlayan Umut Yenice'ye vermedi.Umut maçı lehimize dahi çevirmişti.
Gökhan'ın elinde top durmuyor,kafası oyunda değil eğlencede gibi.Top süremeyen adamın basket ile ne alakası olabilir.

Bir an önce Şemsettin Baş ile yollar ayrılmalıdır.Geriye dönemiyor,resmen tıkanıyor.Resmen top süremiyor,paylaşım sıfır,üçlük dahi atamıyor.

Burak ve Malik;Umut iyi oynuyorlar.Umut'un süresinin biraz daha arttırılması gerekir.Valentin sonlara doğru iki serbest atışı kaçırmasa veya Hakan Köseoğlu iki serbest atış kaçırdıktan sonra topu yakalayamasa maçı alacaktık.

Sizin de dikkatinizi çekiyor mu,bizimkiler savunma ribaundunu aldıktan sonra topu paylaşamıyorlar.Dün bu yüzden 3,4 kritik top kaybettik.
 
Halil Hoca'da Efes maçının sonucunun kendi taktiği ile filan olmadığını anlamış ki aynı beşi daha ikinci dakikada ve dolayısıyla da taktiği bozmuş.

Valentin'i bu kadar unutması, Şemsettin ve Burak'a fazla süre vermesi, Umut'u iyi oyunundan dolayı cezalandırması.

Bizim son periyodda kritik 3 üçlüğümüzden ikisini Şemsettin kaçırdı halbuki Serhat el üzerinden buldu isabeti.

Nasıl konuşsak faydasız istikrar yok takımda aslında oyunda.

Ben bir iki cümlede hakemlerle ilgili yazmak istiyorum.

Çetin Yılmaz'ın daha azını Halili Ğner yapsa hemen teknik faul gelecekti ama Yılmaz'a çok sabredildi.

Birde Telekom maçında konuştuğumz Fatih'in ayakla vurmasının değişik bir versiyonunu Tuborg'lu oyuncu kafa ile yaptı ama ses seda çıkmadı.
 
Bir Çarçur Klasiği Daha

Sponsoruyla, “ilk 8” ümidiyle devam eden Galatasaray kaynak verimsizliğiyle bir haftayı daha bitirdi. Geçen hafta Efes Pilsen’i geçerken bile yetersiz görülen Galatasaray ancak İstanbul’da çıkarabileceği puanlarla bir yerlere varabilecek görünüyor, varış noktasının “ilk 8” olacağı da halen belirsiz. Tuborg oyunu gördü ve kazandı.

Kariyerini ispatlaması için kriter olarak gördüğümüz Karşıyaka ve Tuborg maçlarının kaybedilmesi işleri iyice zorlaştırdı. B planında neler olduğu bilinmez ama Tuborg deplasmanında kazanmak için saldıran ve ortalama üzeri sayı yiyerek kaybeden (83-87) Galatasaray için gelecekteki gelir modelini şimdiden merak etmeye başladık.

Mersin 3 haftadır Galatasaray’a çalışıyor: üst gruba yakın Tekel’i geçerken, Galatasaray’ın puan rakibi Karşıyaka’yı ve Darüşşafaka’yı devirdi. Tekel’in de Karşıyaka’yı yenmesi işleri kolaylaştıracakken, Galatasaray’ın yenilmiş olmasıyla, sıralama değişmedi ve “ilk 8” kaderini rakiplere bıraktığını bir kez daha gördük.

Bu haftaki Darüşşafaka maçı, aynı puanlı ekiplerin yol ayrımı olacaktır. Rakipler ise iki takımın puan yakınındaki dengeyi değiştirme çabasında olacaklardır (elbette kendileri için galip gelmek isteyecekler ama böyle bir yan etkisi de var her ligde olduğu gibi).

Yolun başındayken tedbir alınmamış olan savunmada problemler önlenebilir eşiği geçmeye başladı. Hücümun çok fazla kan kaybetmemiş olması bir süre daha averajı pozitifte tutabilir ama “pamuk ipliği noktasında ne kadar devam eder ?” sorusu hep sorulacaktır. Takımların ortalama 77 sayı yediği haftada Galatasaray’ın savunmada tekrar 80 sayı üzerinde kalması, takımı “ilk 8” profilinden uzağa düşürüyor. Dış maçlarda atmak için tempoyu yükseltirken daha fazla yiyor ve hesapsız riskler almaya devam ediyor.

Cem Şengezer
 
Barış Yarar' Alıntı:
Efes'i yendikten sonra böyle bir sonucun olacağı belliydi. Çabuk rehavete giriyoruz böyle büyük takımları yenince. Her zaman söylüyorum takımımız hiç bir maça motive olamıyor.Beceriksizliklerinden falan değil, konsantre olamıyoruz maçlara. Gerçi bugün biraz da bireysel hatalarımızdan gittik. Bir de şu Cemal denilen çocuk, ilk kez bize karşı oynadı. Bize patladı..

Neyse üst üste maç kazanmayı öğrensek, bunu da geçtim; büyük bir takıma karşı galibiyet aldıktan sonra gevşemesek ve sonuna kadar gitsek şampiyonluğa oynarız.

Yapma Barış bazı gerçekleri ne çabuk unutmuşsun. Bir Efes galibiyeti herşeyi unutturdu mu?
 
serdarmengi' Alıntı:
Yapma Barış bazı gerçekleri ne çabuk unutmuşsun. Bir Efes galibiyeti herşeyi unutturdu mu?

yooo ben unutmadım Serdar abi hiç merak etme.Ama birileri Efes galibiyetinden sonra herşeyi unuttu. Dolayısıyla hiç istemediğimiz birileri de sırf bu galibiyet yüzünden biraz daha kalıcı olacak maalesef!
 
Barış Yarar' Alıntı:
serdarmengi' Alıntı:
Yapma Barış bazı gerçekleri ne çabuk unutmuşsun. Bir Efes galibiyeti herşeyi unutturdu mu?

yooo ben unutmadım Serdar abi hiç merak etme.Ama birileri Efes galibiyetinden sonra herşeyi unuttu. Dolayısıyla hiç istemediğimiz birileri de sırf bu galibiyet yüzünden biraz daha kalıcı olacak maalesef!

Yandık desene.
 
ne yazıkkı elimisde duran garanti macı verdik efes macından sonra daha iiyi bir takım beklersim ama olmadı ... smdi onumuzde bence tek onemli olarak fener macı kaldı play off lara kalamıcaklar anladım ama su feneri yenin barii beni play off dan daha mutlu eder
 

Üst