Türk Takımı Fenerbahçe!

Aklıma geldi, canım sıkıldı. Kafamda olan şeyi sizlerle de paylaşmak istedim. :)

Konu; Fenerbahçe'nin futboldaki yabancı oyuncularıyla ilgili. Hazır yazmışken 6+2'ye de dokundurayım. Yıllardır takımların oyuncularının, yarısının yabancı olması yetmiyormuş gibi, bir de 8 yabancı hakkı çıktı. İlerleyen zamanlarda 11+7 olsun da, Türk oyuncu oynamasın hiç! Gerekirse bir takım 11 Türk oyuncuyla deplasmanda 4 - 0 da kazanabilir. Sayıyı iyice arttırmanın ne mantığı var?

Neyse... Gelelim konuya. Hayatımda ilk defa Fenerbahçe'nin resmî sitesine girdim. Belki 2. :D Oyuncularının isimlerine baktım. Şilili yeni transferi hariç, kadrolarında toplam 10 tane yabancıları var. Kazım Kazım'ı da sayıyorum. Türk Mehmet'imizi de sayıyorum! Tabii Gökçek'i de... Şimdi Şilili Maldonado'yla birlikte 11 yabancı oldular.

Bir de bizim kadromuza bakın: Song, Linderoth, Lincoln, Carrusca, Bouzid, Nonda. Bu kadar, başka yok. Carrusca ve Bouzid kiralanacak ya da gidecek. Gözümle görmeyince, bir şey diyemem. :) Kaldı 4. Gelen Barusso'yla birlikte 5 olacak.

Sadede geleyim artık. :) Benim asıl söylemek istediğim; bizim yabancılarımızın bazılarının adları da, bizim kullandığımız adlardan. İsmael (Bouzid), Shabani (Nonda), Ahmed (Barusso). Sonradan Türkçe isim verilmedi hiçbirine (Mehmet, Gökçek, Kazım).

Brezilya Millî Takımı'nın C kadrosunu desteklemektense, Türk Millî Takımı'nın kadrosunu desteklemeyi tercih ederim. ;) 8)

Valla abi cok iyi bir noktaya deginmissin soylediklerine katiliyorum.
Pazar gunu Brezilya C takimiyla Turkiye maci var Kadikoyde.

Aykun Alan' Alıntı:
[quote="Volkan Kiziltas":21fmdhu0]Valla abi cok iyi bir noktaya deginmissin soylediklerine katiliyorum.
Pazar gunu Brezilya C takimiyla Turkiye maci var Kadikoyde.

bence maçın adı böyle olmalı galatasaray-fenerrcruziero[/quote:21fmdhu0]
Buda olabilir dogru tespit :D

Taffarel-Capone-Popescu-Bülent-Ergün-Ümit Davala-Suat(Ahmet)-Okan(Hasan Şaş)-Hagi-Arif(Hakan Ünsal)-Hakan Şükür.

Arsenal maçı kadrosu kadroda kaç tane Yabancı var acaba sayabilir misin ?
Bahane üretmekte sınır tanımıyorlar. ! ! !

Burak Barut' Alıntı:
Taffarel-Capone-Popescu-Bülent-Ergün-Ümit Davala-Suat(Ahmet)-Okan(Hasan Şaş)-Hagi-Arif(Hakan Ünsal)-Hakan Şükür.

Arsenal maçı kadrosu kadroda kaç tane Yabancı var acaba sayabilir misin ?
Bahane üretmekte sınır tanımıyorlar. ! ! !

tabiki yani gs avrupada başarıdan başarıya koşarken ilk 11 inde en fazla 4 tane yabancı vardı...süper cupa yı alırkende öleydi.

esasında fazla konuşulacak bir şey yok herşey kabak gibi ortada.bu adamlar üzerlerindeki uefa kupası ezikliğini atana kadar herşeyi yapacaklar.yer gelecek yabancı sınırlaması tümden kalksın diyecekler ve bunuda BAŞARACAKLAR.şuanda spor camiasında gerçekten çok güçlüler.her yerde kolları var.
gelecek sene alex i türk yaparlar sonra deivid i.11 i tamamlarlar.ama aziz yıldırımın gözü açık gidecek ve o kupaya asla göremeyecek.

Evet. Sanırım seneye Alex'in Türkiye'deki 5. yılı. Al sana bir Türk daha! Alex de Ali olur herhalde. Başka uygun isim bulamadım.

Hem yabancı sayısını arttır, hem de oyuncuları Türk yap. Ne âlâ!

Bu Fenerbahçe Takımına kadronda sadece 3 Türk oyuncu bulundurman yeterli desen onu da kaldırtırlar. Ardından bütün takımı yabancı yaptıktan sonra. türk vatandaşlığına geçirip niye Milli Takımı seçmiyorsunuz ditye isyana başlarlar. O da yetmez birkaç seneye Kulübü yabancılara satıp adını değiştirirler. Nedir bu yabancı sevdası anlamıyorum... Onlar bu yolda devam etsinler. İsterlerse bütün kadro yabancı olsun onlar yine bir UEFA kupası göremezler... Kaderleri bu. Zaten Semih'in yaşı kadardan beri Türkiye Kupası alamıyorlar... :)

Türk vatandaşı olma konusunda birşey sormak istiyorum.5 yıl gerekli değil galiba Onur abi.Ankaragücü'nde oynayan Bebbe de Türk vatandaşı oldu .Nasıl Türk vatandaşı oldu, anlamadım doğrusu.Bebbe,5 yıl oynadı mı Türkiye'de?

Konuyu açtım. Tam denk geldi. Pazar günkü olaya bakın.

458730_GS_2.jpg

Yorum yok daha fazla.

Şimdiye kadar bu bölümde sadece Fener´in futbol takımına yönelik eleştiriler dile getirilmiş ama diğer şubelerde de durum çok farklı değil.

Basket takımlarında ilk aklıma gelen devşirme oyuncuları Damir Mrsic, pardon Demir Kaan var. Diğer amatör şubelere baktığımızda ilk aklıma gelen ezici üstünlüğümüz karşısında su sporlarındaki izledikleri politika tek kelimeyle rezillik. Düşünüldüğü zaman örnekleri çoğaltmak mümkün ama beynimi yormaya değmez.

Sahadaki hepsi yerli olan Aslanlarımız Fenerbahçe Yabancı Sempatizanları Kulübüne futbol dersi vermiştir. Her ne kadar hak ettiğimiz skoru alamasakta...

Onur BALCI' Alıntı:
Evet. Sanırım seneye Alex'in Türkiye'deki 5. yılı. Al sana bir Türk daha! Alex de Ali olur herhalde. Başka uygun isim bulamadım.

Hem yabancı sayısını arttır, hem de oyuncuları Türk yap. Ne âlâ!
Böyle bir şey yapamazlar. Mondragon Galatasaray'daki 5.yılını doldurduğunda Türk statüsüne geçsin diye başvurmuştuk ve bize verdikleri cevap Mondragon'un Kolombiya Milli takımında oynamış olması sebebiyle bu başvuruyu kabul edemeyecekleriydi. Alex de Brezilya Milli takımında oynadı ve onu Türk statüsüne geçirirlerse her zaman olduğu gibi burada da çifte standart yapmış olacaklar.