Türkiye 77-73 Finlandiya

Koçu bende beğenmiyorum sanki çok heyecanlı hareket ediyor gibi . Biraz daha sakin olması lazım bu takım kötü ancak rakiplerimiz bizden iyi sayılmaz.
 
Kazanırken bazen kaybedersin. Biz yine kaybettik. Günü kazandık lakin geleceği kaybettik.
1- Altyapıdan her oyuncu başarılı olmaz üst takımlarda. Eğer bu isteğin varsa işte Cedi farkını gösterdi. Ergin Ataman umarım artık kesmez. Nasıl Oğuz'a uzun süre verme hatasından döndüyse bu çocuğa da daha çok süre vermeli.

2- Yabancı sınırı senin gelişimini durduruyor çünkü Türk pasaportu sana her hangi bir kadroda iş bulduruyor. Avrupa'ya açılmalı oyuncularımız.
 
Bizim kadro yetersizse Finlandiya, Ukrayna, Yeni Zelanda falan ne yapsın arkadaşlar. Kadro yetersiz diye biz de söyledik ama bunu gruplar sonrası için söyledik.

Kotti'nin attığı sayılara çare bulunamaması kadro yetersizliği mi?

Her maçta bol bol üçlük yememiz mesela? Sonra gelip burada çok şanslılar diyoruz. Adamları çok boş bırakıp havaya sokarsak uzaydan bile atarlar.

Türkiye kadrosu itibariyle 20 sayıdan bile gelebilir. Yeter ki düzgün oynasın, düzgün taktik verilsin.

Olay basit aslında. Şut şansı vermeyeceksin arkadaş. Attıkları tüm sayılar neredeyse orta mesafe şutlar ve üçlüklerden geliyor.

Evet maçı zor da olsa uzatmalarda kazandık ama bu galibiyet bizim takımın kötü durumunu gölgelemiyor. Hepimiz bir ağızdan kadro yetersiz, yıldızımız yok v.b. gibi yorumlar yapıyoruz ama bu çocukların hepsi Euroleague oyuncusu bu gerçeği göz ardı etmemek lazım. Özellikle bizim grupta ABD hariç kadro kalitesi olarak bizden daha iyi seviyede bir takım yok, biz kendi takımımızı beğenmesek de gerçek bu.

Finlandiya, Zelanda, Ukrayna ve Dominik' de kaç oyuncu Euroleague seviyesinde forma giyiyor? Ya da şöyle soralım; rakiplerimizden hangi oyuncular bizim milli takımımızda banko forma giyebilir? Finlandiya' dan Petteri Koponen, Ukrayna' da devşirme Pooh Jeter, Sergii Glady (sakat), Zelanda' dan Kirk Penney ve belki Thomas Abercrombie, Dominik' den Francisco Garcia ? Bir rakipten en fazla 1-2 oyuncu sayabiliyoruz; bu mudur yani bizim kadro kalitemizin yetersizliği?

Son maçlara geldiğimizde grupta lider olarak çıkmayı garantileyen ABD hariç tüm takımların üst tura çıkma ya da elenme durumu söz konusu. Olası bir Dominik yenilgisiyle büyük bir hüsran yaşabiliriz. Bu maçı kazanınca grupta 2. oluyoruz ancak kaybedersek averajla elenme durumumuz ortaya çıkıyor. Çapraz gruptan gelecek Slovenya, Avusturalya ve Litvanya' nın benim açımdan birbirlerinden çok farkları yok (Ki onların da gruptaki sıralamaları son maçlardan sonra tam belli olacak.), ancak Türkiye' nin 2. olması demek yarı finale kadar tekrar ABD ile karşılaşmaması demek. Aynı durum grupta 4. olması halinde de söz konusu. Şu aşamada komik ama en kötü grup sıralaması 3. lük gibi görünüyor :)
 
Yıllardan beri bu formu takip eder ve zaman buldukça yazmaya çalışırım..evet dünya kupasında iyi gitmiyoruz belkide elenebiliriz de ama bu çocuklar bu teknik kadro hepsi ay yıldızlı bayragımızı temsil ediyor.iyi yada kötü..kadroda daha değişik isimler olabilirdi ve şanssızlıkdan Ersan ve Enes gibi 2 tane oyuncumuzu kullanamıyoruz.bunlar sporun içinde olan şeyler.ismi lazım değil karşıyakanın forumlarını takip ettiğimde GS'li oyunculara ve teknik ekipe küfürler hakaretler yağıyor..Bu nasıl zihniyet arkadaşlar bu nasıl memleket sevgisi adamlar milli formamızı temsil eden oyunculara hakaretler yağdırıyor..Bu nasıl düşmanlıktır.Adam orada senin bayragını temsil ediyor sen adama küfür ediyorsn..gsbasket forumda bir arkadasım bir oyuncuya hakaret etsin onada aynı tepkiyi veririm..yani son söylemek istediğim şey Ay Yıldızlı bayrağımızı temsil eden herkesin benim başımın üstünde yeri vardır..iyi yada kötü oynar bu hiç farketmez..orada olması beni temsil etmesi herşeyden daha önemlidir benim için.bu zihniyette olan arkadaşlarımın gerçekten artık bu mantıkdan kurtulmaları lazım.Saygılar...
 

Üst