Türkiye Kupası 2. Maç | Galatasaray CC 82 - 70 Tofaş (Ceza nedeniyle hükmen)

Re: Galatasaray - Tofaş

2. ve 3. çeyrekteki oynadığımız oyun çok keyif vericiydi.Aslında bu maçı 25 sayı farkla almamız gerekirdi ama son çeyrekte Murat'la, Eren oyuna girince fark bir anda eridi.Onlar hakkındaki düşüncelerimi oyuncular kısmında yazacağım.Takımın kalanı oldukça iyi.Cemal'le Evren 3. çeyreğin en iyisiydi.Ama maçın genelininin yıldızı Darius ve Tufan'dı maçın.Onun dışında Rancik sadece 12 dakika kaldı sahada.Bu bile nasıl bir rakibe karşı oynadığımızı gösteriyor.Ümitsizliğe gerek yok.Zira Eren her maç 20 dakika kalmaz sahada.[Umarım]
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Burak Barut' Alıntı:
Pivotsuz maç kazandık.
Rancik ikinci yarı oyuna girmedi ama biz maçı kazandık.
Tofaş sanırım bu sene gene düşer.

Semih Abi, Şampiyonluk Balosunda görüşelim :p
Bu tofaş düşer:)
Bizim adımıza da biraz daha iyiydik en azından top paylaşımı açısından evrenin performansı güzeldi.Cemal bugün iyiydi ama şutunu geliştirmesi lazım büyük oyuncu olmak istiyorsa.Washington iyi oynadı ama bu adam playmaker değil.Can biraz daha playmakerı andırıyor.Canerin takımdaki tek işlevi sertlik koymak sanırım biraz daha katkı vermeli.Jasaitisin sahaya girmesi güzel oldu wilkinsonda geldikten sonra biraz daha umutlu bakabiliriz sanırım
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Murat'ı anlayamıyorum gerçekten sanki yeni birinci lige çıkmış oyuncu gibi ruhunu başka bir yerde bırakmış olmalı. Dün de yoktu bugünde hiç yok..Caner'in defansif yönü, mücadelesi çok iyi ancak ofansta zayıf kalıyor, Wilkinson'un takıma katılımıyla pota altı savunmamızın dahada güçleneceğine inanıyorum. Cemal böyle oynamaya devam ederse gelecekte milli takım da da oynar.. Esas yarın Asım la mücadelesi güzel olacak:) Washington'da bireysel oynamadığı zaman çok iyi.. Tufan ve Evren banko oynarlar bu takımda..İkiside savunma skor yapıyor..Rancik'i konuşmaya bile gerek yok heryerde oynuyor.. Kendine oynuyor diyorlar ama bugün 10 dk.da 4 asisti var. Takımın neye ihtiyacı varsa onu yapıyor..Eren hala soru işareti.. Alican'ın isteği çok iyi.. Mert uyguç Jasa için oynayamacak demişti ama onu sahada görmek çok güzel gerçekten:)


Gözlemlerimi paylaşmak istedim:)
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Caner demişken onu hücumda bende çok etkisiz buldum ama 7 reboundla Cemal'den sonra maçın en çok rebound alan oyuncusu olmuş.
 
Re: Galatasaray - Tofaş

2 de 2 gayet ıyı bır sonuc. Ama insallah 5 numara sorununu ört pas edicek olmaz bu sonuclar. Jasaitisin de ilk basketlerini görmek çok iyi oldu. Umarım Mersinide yener 3 te 3 ile bıtırırız ki Oyak macında tribunler daha heyecanlı olurr...
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Gruptan çıkabilecek miyiz endişesini üzerimizden attık en azından. İlk beş dakikayı saymazsak maçı koparana kadar iyi bir oyun oynadık, mücadeleyi yerinden izleyen biri olarak diyorum ki Tufan ve Evren maçın yıldızı idiler. Cemal'in pota altında iyi işler yaptığını görmek beni mutlu etse de kaygısız tavırlarından hoşnutsuzum.

Teknik ekip canla başla çalışıyor, bugün Koray Hoca da Konya'da idi ve Okan Hoca ve Cengiz Abi ile birlikte maçı kritik ediyorlardı maç sonu. Koray Hoca'nın teknik desteği de takımımız adına önemli bir artı olacaktır umarım.
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Cemal Nalga 13 (11 ribaund)
Evren Büker 3 (4 ribaund- 10 asist)

Benim için önemli olan bu 2 istatistik Cemal'den bunu bekliyorum Evren'den bunu bekliyorum Tufan'ın performansı geçici olacaktır keşke istikrar yakalayabilse ama genelde 18 sayı attığı bir maç sonunda bir sonraki maç 5 sayı atarsa şaşırmam.Jasaitis oynamış süper bir gelişme takım adına.Caner'in aldığı ribauntlar çok hoşuma gitti caner'den yana şüphem yok.Murat Kaya ise artık bitmiş durumda.Wilkinson geldiği zaman pota altında daha'da rahatlayacağız ama beni en çok memnun eden cemal'in istatistikleri oldu her maç 10 sayı 10 ribaunt ortalamalarını tutturursa çok memnun olacağım.
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Burak Barut' Alıntı:
Cemal için endişelenmeyin yarın normale döner. 2 sayı 4 ribaund 4 faul.
maalesef bende böyle düşünüyorum.5 dakika oynayıp 4 faul alması filan çok alıştığımız şeyler sevindiğim tek nokta hücum faul ve smaç kaçırma olayını azaltmış olması bu da bir gelişme.
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Beklenen bir sonuç, Tofaş kadro anlamında cidden çok zayıf kalıyordu Galatasaray'a oranla. Eksikleri gidermek adına iyi bir maç olmuştur. Mersin maçında her şey çok daha net görünecektir olumlu ve olumsuz anlamda, çünkü Mersin için galibiyet şart o maçta..
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Hakiki bir pivotumuzun olmadığı dönemde Cemal'in bu kadar iyi performans göstermesi yüzümü güldürdü.

Umarım normale dönmeden böyle anormal bir şekilde devam eder.

Bu arada zamanında basketbol hayatı bitti denilen Tufan'da bugün müthiş oynadı.

Onunda kazasız belasız bu pozitif oyununu sürdürmesini diliyorum.
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Takımımız umut verdi...Ancak birtane 5 numara almak şart...Son olarak izlediğim Tofaş bu ligden düşer...
 
Re: Galatasaray - Tofaş

İlkan bugün baya iyiydi çaktırmadan skor attı
18.57 dakika süree almış 3/4 2 sayı 2/2 3sayı ile maçı 12 sayı 3 ribaund ile tamamlamış.Keşke bizim formamız altında olsaydı bu yetenek
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Bu arada söylemeden geçemiyeceğim Tofaş'ın bugün giydiği forma Houston Rockets'ın iç saha formasıyla hemen hemen aynıydı.
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Can Akan' Alıntı:
İlkan bugün baya iyiydi çaktırmadan skor attı
18.57 dakika süree almış 3/4 2 sayı 2/2 3sayı ile maçı 12 sayı 3 ribaund ile tamamlamış.Keşke bizim formamız altında olsaydı bu yetenek



Kendisini Trabzon'da ki Karadeniz Oyunlarından beri takip ederim ve Mehmet Okur ayarında bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Alican'da ısrar etmektense böyle gençlerle yola devam etmemiz gerekir.
 
Re: Galatasaray - Tofaş

Cemal'e şans vermezsek nasıl Türk oyuncu kazanacağız ? Yerli kadrosu iyi olmayan takımlar şampiyonluğa oynayamıyor bu gerçek. Cemal'e şans verip Ömer Aşık - Semih Erden ayarına getirmemiz gerek onu, 5 numara transferi yapılmamasını doğru buluyorum ben.
 

Üst