Türkiye Kupası Çeyrek Final | Galatasaray Liv Hospital: 68 - Tofaş: 56

Yine TBF'in bize rast gelen değişimleri sonucu, ilk planda ayın 5'inde oynayacağımız ve muhtemelen yarı final öncesi bir gün ekstra dinleneceğimiz Tofaş maçını ayın 6'sında oynuyoruz. Şu sıralar takımın "konsantrasyon" kelimesinden bihaber gösterdiği performanslar ortada iken, işin ucunda kupa varken, Ergin Ataman'ın ve Yenilmez Armada'nın bir silkinip özüne dönmesi en büyük umudumuz.

Son dönemlerde şube içinde basketbol dışında birçok konuya odaklanılmış durumda iken, umarız Türkiye Kupası tekrar "konsantrasyon"un sağlanıldığı,basketbola ve Galatasaray'a odaklanıldığı maçların bir başlangıcını teşkil eder. Özellikle de "kader" ve "kritik" maçlarda, kazanılması gerektiğinde, işin ucunda kupa olduğunda ona ulaşmayı en iyi bilen isimlerden biri olan Ergin Ataman'ın, tekrar özüne dönmesi arzumuz.

Umarız tekrardan basketbola ve Galatasaray'a odaklanışın başlangıcını teşkil edecek maç olur; Tofaş müsabakası. Ve bu yeni başlangıcın sonunda Türkiye Kupası zaferi elde edilerek, sezonun geriye kalanı için tekrardan bir diriliş meydana getirilir.

Tarih: 06.02.2014 - Perşembe - 18:00
Yer: Ankara Spor Salonu

Aslanların lakaplarına yakışır şekilde mücadele edeceğinden en ufak şüphem yok...İşler ciddiye bindiğinde hiç kolay teslim olmadık...Mani olmazlarsa ilk kupamızı alırız...

İnşallah kupaya ulaşacağımız serinin ilk maçı olur Perşembe günü.

Geçen sezon, taraftarımızın müthiş(!) "Efes tarihi fark yapmasa bari" mesajları ve tivitleri arasında çeyrek finalde Efes'i, yarı finalde Banvit'i elemiş ancak hakem katliamı dolayısıyla final oynamakla yetinmek zorunda kalmıştık...

Ergin hoca ve aslanlarımıza başarılar.

Şu sıra alınacak kupa bize çok büyük moral kaynağı olur.. Hazır Efes ile FBÜ takımlarında 5 numara yok gibi bir sey.. Avantajımızı kullanırsak kupayı alabiliriz..

Yarınki maçı alıp EFES veya BJK tan ligin rövanşını almamız lazım... Sonrasına bakarız..

Takımın üstünde ölü toprağı var umarım bu maçta bir sorun yaşamayız.Banvit maçında gördüm tek hücum aksiyonları el üstünden 3'lük atmak tofaşın.

Takımın üstünde ölü toprağı var umarım bu maçta bir sorun yaşamayız.Banvit
maçında gördüm tek hücum aksiyonları el üstünden 3'lük atmak tofaşın.

Bende en çok bundan korkuyorum işte.
Bizim 3 sayı savunmamiz son birkaç mactır felaket.
Onlarda günlerinde olursa canımız çok yanar.

Ama ben ne olursa olsun koça ve takıma güveniyorum.

Allah utandirmasin inşaAllah...

Geçen sene yine bu zamanlar, takım kötü durumdayken Türkiye Kupası maçları ile iyi oynayıp kazanmaya başlamış ve sezon bitene kadar da ivmemizi kaybetmemiştik. Umarım bu sene de böyle olur.

Bugun gs tv'de furkan aldemir roportajini izledim . Sanırım dün macvan idmanda sakatlanmiş . Bugun onun icin oynayacagiz benzeri bir acıklama yapti . Ciddi bişey olmamasini temenni ediyoruz

Hep söylüyorum bizim ayağa kalkmamızı ancak Ender, Sinan ve Furkan'ın performansları sağlar diye. Bugün bu üçlüden aldığımız katkı bence çok önemliydi ve umarım bu katkı artarak devam eder. Ender'in az süre aldığını, böyle dengesiz süre aldığında zaten istikrarsız bir oyuncu olması nedeniyle performansının kötü etkilendiğini söylemiştim, dengeli süre aldığında en azından arada düşüşleri olsa dahi genelde olumlu katkı veriyor. Koçun Furkan'a daha fazla süre vermesi lazım özellikle Erceg uzun süre oynadığında. Bonsu-Erceg ve Arroyo aynı anda oynadıklarında cidden hiç savunma yapamıyoruz, Furkan bugün bizim için özellikle savunmada ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu göstermiş oldu. Bir de koçun Hairston, Erceg ve Macvan'a gösterdiği hoşgörüyü Sinan'a da göstermesini bekliyorum.

Galip gelmek sevindirici ama Takım umut vermiyor Hala Arroyo'da 12 -13 saniye eriyen toplar Cenk ve Hairston'un formsuzluğu Ergin atamanın isteksizliği bence bu kötü oyunu ortaya çıkardı.
49-43 iken skor top arroyo'daydı Kalan 4 kişi Heykel gibi hiç hareketsizdi ve bir kez daha anladım set hücumu değil arroyo hücumu oynuyoruz.

Kadro Planlaması yanlış ...

Macvan yarın ki maçta da yok.
Henry'nin ciğerinde kanama varmış.
Cenk'in kasiginda çekme varmış.
Allah yar ve yardımcımız olsun inşaAllah...

Galip gelmek her ne kadar güzel olsa da, keşke daha iyi oyun oynayarak galip gelebilsek. Oyun, kupa için umut vaat etmiyor. Hadi hayırlısı bakalım.

Kimse durmamış üzerinde de bir diğer önemli husus serbest atışlar. Yine düşük yüzdeyle atmışız(%58). Son maçlarda hep kötü atıyoruz, üstelik kritik yerlerde kaçırıyoruz.

[video=youtube_share;NumJqFWtuhs]http://youtu.be/NumJqFWtuhs[/video]

[video=youtube_share;SkpvQegfOGo]http://youtu.be/SkpvQegfOGo[/video]

[video=youtube_share;4bSjXWu4xSE]http://youtu.be/4bSjXWu4xSE[/video]