Türkiye Kupası Yarı Final | Galatasaray Doğa Sigorta 71-85 Darüşşafaka Tekfen

Webster ve Auguste şu takımdan defolup gideceğiniz günü iple çekiyorum
Hocam sen Auguste'tan ne istiyorsun! Çabası, takım için mücadelesi, yeteneği ve atletizmi ile gayet yararlı oynuyor, işler kötü gidince takıntılı oyuncularınıza başlıyorsunuz sallamaya genel olarak takım bu kısıtlı rotasyonla bugün iyi durumda değildi.
 
Son düzenleme:
Bir de 3. periyotta hakemlerin çalmadığı fauller maçta dönüm noktası oldu. Önce Auguste turnikeye giderken yapılan bariz faulü saymadılar. Sonra Ege'ye yapılan hücum faulü çalmadılar Kartal boş turnike attı. Sonra Harrison'un içeri girişindeki faulü çalmadılar. En son periyot biterken Auguste'a yapılan faulü saymadılar ve Kartal'ın son sayısıyla 6 sayı geride girdik son çeyreğe. Şunların yarısını çalmış olsalar maç daha farklı devam ederdi.
 
Koç tutturmuş bir rotasyon azlığı ağlaması duruyor. Daçka kaç yabancı ile oynadı? Kimler girdi rotasyona? Dalga mı geçiyorsun hoca bizle?
 
Koç tutturmuş bir rotasyon azlığı ağlaması duruyor. Daçka kaç yabancı ile oynadı? Kimler girdi rotasyona? Dalga mı geçiyorsun hoca bizle?

E Süper Lig'in en dengesiz, beceriksiz 1-5'ine 2. yıl üst üste kontrat verdim, elin takımında rotasyona giremeyecek goygoycu yerlileri takımda tuttum, İstanbul dışında galibiyeti unutturdum diyecek hali yok. Hayır takımın tam kadro halinin deplasman oyununu bilmesek yutacağız. 2 yılda Daçka-Banvit-6 aylık Karşıyaka kadar takım olamamış, vasat bir oyunu bile kimlik yapamamış takım işte. Nasıl bir kadro kurdularsa rakibin skorer guardını tutamaz, oversize 4 numara tutamaz, kalıplı 5 numaranın arkasında duramaz. Dışarda hiçbir şekilde savunma yapamaz, büyük takım karakterine sahip oyuncu olmadığı için iç sahada yaptığı gibi hücumu pompalayamaz. Ribaund sıkıntı, 3'lük savunması sıkıntı, pick and roll/pop sıkıntı. Geçen yıl Banvit-Karşıyaka-Daçka son 5-6 yılın en sıkıntılı takımlarını kurdukları için gariban Antep'i 3 maçlık seride altımıza alıp ligde yarı final yaptık işte. Amatör şubeleri vasata alıştıran yöneticiler/koçlar utansın.
 
Koç tutturmuş bir rotasyon azlığı ağlaması duruyor. Daçka kaç yabancı ile oynadı? Kimler girdi rotasyona? Dalga mı geçiyorsun hoca bizle?
Daçka'da oynayan Doğuş , Kartal ve Berk Demir bizdeki muadillerinin yerine ( Göksenin - Can - Ayberk - Ege - Emir) güle oynaya oynar bizim takımda. Ama bu üçlünün yanına Sinan Güler'i de eklersek bizim bütçenin yarısından fazla para ortaya çıkıyor. Sorun da buradan kaynaklanıyor. 250 Bin TL'ye Ayberk'i oynatmak zorunda kalmak çok zor ve gelecek sezon Ayberk'in bu paraya bile oynayamayacağı ( Hatta bir alt lige düşeceği) gerçeğini kabullenmek insana çaresizlik duygusunu veriyor.

Yabancılar demişken Gary Browne'ı ana oyun kurucu değil ama yedekten gelen skorer şeklinde ben takımımda isterim. Hiç değilse oyun zekası ve savunması Webster'dan daha iyi. Jarrod Jones'ta yetenek olarak Greg Whittington'dan daha düşük seviyeli bir oyuncu olsa da diz bağları yerinde durduğundan onun takımını yarı yolda bırakması çok düşük bir ihtimal. Diğer yabancıların bizdeki karşılıklarına bakarsak düşük seviyede kalıyor. Sadece bizde saf kısa forvet olarak Göksenin ve Caner olduğundan yabancı olarak bir karşılığı yok Bonzie Colson'ın. Gelecek sezon kısa forvete mutlaka ilk 5 başlayacak bir yabancı almak gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Biz altı daçka sekiz oyuncuyla oynadı bu maçı. İki takımdan da üç-beş dakikalık ıvır zıvırı saymıyorum. İki oyuncu az oynadık işte. 12 oyuncu mu olması gerekiyor rotasyonumuz sıkıntılı demek için. Ne diyecek başka hoca. Az oyuncuyla oynadık işte, bunun başka bir açıklaması yok. Biz de sekiz oyuncu olsak belki yenerdik. Son çeyrek nefesimiz yetmedi rotasyondan dolayı. Kimse memnun değil takımdan ama öyle eleştiriler geliyor ki sanki yenilse de sallasak diye millet fırsat kolluyor gerçekten anlamıyorum bu tavrı. Geçen maç Auguste 30 sayı 11 ribaund yapar maçı kazandırır, bunları yaparken çıt yok. Sonraki maç bi top kaybeder hemen defol Auguste. Sorun ne Auguste’de ne Webster’da. Bu takımı yönlendirecek, oyunu kuracak adam yok bizde. İlla oyun kurucu demiyorum, topla oynayacak forvet de yok. İki senedir bu yüzden takımın potansiyeli çöp oldu. Hocayı burada eleştiririm işte. Kloubucar ve Jones baltaladı bu takımı. Her ne kadar fenerlilerin sene başından beri kovun gitsin dediği Sloukas’ın bir senede aldığı paraya tüm takımı kuruyorsak da bu iki oyuncu yerine daha iyileri elbet bulunurdu.
 
Bütçesi bizden çok daha fazla olan ve tam takım olan Daçka'nın kazanması aslında normal sonuç. Sadece Zach Auguste ve Aaron Harrison'a üzülüyorum. Aşağı yukarı 35 dakika çıkmadan insan üstü çabayla oynadılar. Kalan oyuncuların hepsinin bariz eksiklikleri var.

Kartal Özmızrak - Doron Lamb - Gary Browne - Sinan Güler - Doğuş Özdemiroğlu- Bonzie Colson altılısı neredeyse bizim takım kadar para kazanıyor. Sadece Kartal ve Sinan'ın kazandığı para 3.3 Milyon TL'den fazla.

Galatasaray yönetiminin koçu ve takımı bu hale getirmesinden utanıyorum!
Bununla ilgili ölçülebilir veriler ya da sağlam kaynaklar var mı ? varsa incelemek isterim.
Selçuk Ernak'lı Darüşşafaka'nın öyle acayip bir bütçesi olduğunu pek sanmıyorum. Bizden fazladır bütçeleri ama arada acayip bir uçurum var mı ? çok emin değilim
 
Bugun herhan gibi bir oyuncuya eleştiri yapmak haksizlik olur ellerinden geldigince gūcleri nefesleri yettigince mucadele ettiler.
Bu kadar sakat olmasina ragmen transfer yapmayan yönetim

Arapovice bel baglayip sezona baslayan hocaya kizmak lazim...

Harrison,Yigit,Greg,Goksenin,Can,belki agust, daha oynamaya baslamadiysada John roberson...Bu iskeletin ustune gercekten az daha butceyi arttirarak seneye neden olmasin diyebiliriz
 
Borçların büyük kısmı sene sonu itibarıyla bitiyor deniyordu. Yani seneye daha rahat bir bütçe olması beklenmez mi 3.5m euro yeterli bir bütçe bana göre
 

Üst