Türkiye'de Spor Kanalları ve Şifreli - Şifresiz Maç Yayınları

Şifresiz yayın yapan bildiğim A Spor,Tivibuspor,TrtSpor,Beinsports haber ve sports tv kanalları var.Ntvspor'un yeri dolmadı,dolması zor.

Bu başlıkta spor kanallarıyla ilgili paylaşımlar yapalım.Özellikle şifresiz yayın haberlerini paylaşalım.

İlk güzel haberi verelim böylelikle.

Yeni sezonda her hafta 1 premier lig maçı şifresiz Trt Spor'da olacakmış

https://www.trtspor.com.tr/haber/fu...-heyecani-yeni-sezonda-trt-sporda-186957.html

1 maç bile olsa güzel,sonuçta premier lig

Bakalım euroleague yeni sezonda hangi kanalda olacak ?
 
Türk takımlarının Avrupa'da oynadığı deplasman maçları şifresiz verilmeli,sonuçta Türkiye'yi temsil ediyorlar.

Bu Bein Sports ( Katarlılar ) keşke Türkiye'den çekilseler.Adamlar maç özetlerini bile vermediler diğer kanallara,çok büyük bir para istiyorlarmış özetler için,Trt bile alamadı.

Korkuyorum ki milli takım biraz iyi gitse,Fransa,Brezilya,Almanya seviyelerine gelse,her turnuvada şampiyonluğa oynasa milli maçlar bile şifreli olur.

Bu şifreli yayın olayının şeyini çıkardılar artık.Devlet bu konuda kurallar getirmeli,mesela eğer bir Türk takımı Avrupa'da deplasman maçına çıkıyorsa o maç şifresiz yayınlanmalı.

Ayrıca Trt'nin bu sene yaptığı her hafta 1 premier lig maçını şifresiz verme olayı la liga,seri a,bundesliga gibi ligler içinde olmalı.Keşke Avrupa liglerinden her hafta 1 maçı devletimizin kanalından şifresiz izleyebilsek.
 
Türk takımlarının Avrupa'da oynadığı deplasman maçları şifresiz verilmeli,sonuçta Türkiye'yi temsil ediyorlar.

Bu Bein Sports ( Katarlılar ) keşke Türkiye'den çekilseler.Adamlar maç özetlerini bile vermediler diğer kanallara,çok büyük bir para istiyorlarmış özetler için,Trt bile alamadı.

Avrupa maçları önceki dönemlerde uefanın yayın talimatlarında hafta da bir maçın şifresiz verilmesi zorunluydu ancak uefa daha sonra bu zorunluluğu kaldırdı.Lig maçları içinde yapılan yeni anlaşmada fiyatlar yükseldi dediğiniz gibi ki avrupada Sırbistan,Hırvatistan,Romaya,Belçika ve Bein Sportun dünya genelinde olan kanallarında yayınlanmasına rağmen diğer kanallardan istedikleri ücret yüksek ve federasyonda buna destek vererek daha önce kulüp kanalları yirmi dört saat sonra maçın tamamı yayınlanabilir şartnamesi kaldırıldı.Ama sorarsanız avrupada ki iyi liglerden biriyiz.
 
Bu cumartesi Tottenham - Southampton maçını verecekmiş Trt Spor.

Bugün ( Perşembe ) Anadolu Efes - FB Beko maçı Trt Spor'da olacak.

FB geçen sezonun sonlarına doğru büyüsünü kaybetti,hazırlık dönemide pek iyi geçmemiş buna karşın çok daha iyi bir kadro kurdular.Bu kupa maçında neler yapacaklarını merak ediyorum.Cumhurbaşkanlığı finalini Fb ile oynadığımız bir yıl geldi aklıma,N 'Dong lu kadro,nereden nereye ..
 
Trt Spor 2 Kanalı bugün resmi olarak yayına başlayacakmış,zaten test yayını yapıyorlardı,futbol dışındaki branşlar için kurulmuş bu kanal.Cumhurbaşkanlığı kupa maçında Ömer Onan Trt basketbol konusunda bir sürpriz yapabilir gibisinden birşeyler söyledi benim anladığım bazı Türkiye Basketbol ligi maçları Trt Spor'dan şifresiz yayınlanacak.

Trt Spor 2'nin sadece HD yayın yapması ulaşılan kitle sayısını azaltır keşke SD yayınıda olsa.

Bir spor kanalında az yorum çok görüntü / maç yayını olması gerekir bizim ülkede tam tersi,a spor kanalı niye var ? Keşke ntvspor yerine a spor kapansaydı.
 
La Liga maclarini neden kimse vermiyor.
Digitürk sözde haftalardır görüşüyor ama bir sonuç çıkmadı.Keşke alacak olan yayıncı kuruluş Trt ile ortak alsa bir zamanlar R.Sociedad maçları Trt'den veriliyordu Nihat Kahveci'nin La Liga'da oynadığı yıllar,maçların tanıtım introsu bile bir başkaydı,ah o eski günler

 
Son düzenleme:
La Liga’nın pek izlenecek hali de kalmadı aslında. Real bambaşka bi oluşuma gitti, baya zayıf oyunları ve oyuncuları. Barcelona da çöp gibi bi süredir. Atletico dışında takip edilecek takım yok.
 
Süper Lig maç özetlerini Trt almış sonunda,bunu büyük bir müjde olarak lanse ediyorlar.Türkiye'nin devlet kanalı Türkiye'nin futbol liginin maçlarının özetini vermeyi büyük bir iş olarak görüyor,sanki ligin yayın haklarını almışlar ! Seviye her konuda dibe vurdu ve biz buna alıştırıldık.

Türkiye'nin Avrupa kupalarında mücadele eden hiçbir takımının maçlarını şifresiz izleyemiyoruz.Başakşehir'in uefa avrupa ligi maçlarını şifreli vermenin mantığı ne ? Bana kalırsa uefa avrupa ligindeki Türk takımlarının oynadığı bütün maçlar şifresiz verilmeli,sonuçta ortada bir kalite bir heyecan yok,takımların durumu ortada.Şifreli yayın şampiyonlar ligi için olsun o da bir maç şifreli bir maç şifresiz olsun,yani eski sistem devam etsin.

Ayrıca Tff 1.lig maçlarının özetini aldık diye müjde veriyor Trt,oysa eskiden özet değil maçların tamamını veriyordu Trt,müjde verecekseniz Tff 1.lig maçları yeniden Trt'de diye müjde verin.
 
Öyle bi hale geldik ki parasını ödediğimiz hizmeti bile alamıyoruz. 1 yılın 6 ayını yayın sorunuyla geçirip kalan 6 ayı kapattırmakla uğraştığım tivibu mu yoksa euroleague paketi diye ayda 120 130 lira alıp euroleague maçlarını bile yarım yamalak veren digitürk mü. insanlar artık ödediği paranın fazlalığından değil, parasını ödediğim hizmeti verin bari diye yalvarıyor. yakında parayı alıp "yok kardeşim yayın falan" diyecekler diye korkmuyor değilim.
 
Öyle bir şey olursa hiç şaşırmam hatta şifreli kanallara üye olma vergiside gelirse 2 ayda bir o vergiyede % 14.9 ar düzenleme,güncelleme yapılırsada şaşırmam.İzlediğin maç başına vergi ödersin,çözümde sunarlar hatta " vergi vermek istemiyosan sende maç izleme gardaşım " Şaka bir yana böyle bir şey olursa her konuda olduğu gibi belli bir kitle tepki gösterir,sosyal medyada 2 - 3 gün gündem olur sonra herkes alışır.Yıllardır her meselede istisnasız birebir bunlar yaşanmıyor mu ?
 
La liga’yı izleyebileceğimiz bir link var mı ? Barca - sevilla maçı var, Messi oynayacak galiba. Sevilla maçlarında hep şov yapmıştır kendisi kaçırmamak lazım. Bilen varsa lütfen.
 

Üst