Ligin bitimine sayılı haftalar kaldı ve genel klasmanı kaçıncı sırada bitireceğimiz belli olacak önümüzdeki 5 maç sonucunda. Şubenin Efes gibi bir hamle yapmasını beklemek hayalcilik olur çünkü onların bu branşta oturmuş bir sistemleri var ve maddi güçleri bizimkiyle karşılaştırılamayacak kadar yüksek. Kaldı ki takımda göreve getirilen kişi (takımı tanıyan bir hoca olması nedeniyle tercih edildiğini tahmin ediyorum) yardımcı antrenör Ekrem Memnun. Bizim böyle (takımı tanıyan, şubenin içinde bulunan) bir alternatifimiz var mı? Şu anda kriz yönetimi (bana göre ortada bir kriz yok ama sunni kriz ortamı yaratılmaya çalışıldığı da vaka) devralabilecek kaç hoca var boşta? Ben biraz balık hafızalıyımdır kabul ediyorum, sezon sonuna doğru bir takımı devralıp, eldeki kadroyu değiştirmeden, birçok iddialı takım arasından sıyrılıp takımını şampiyon yapan hoca var mı?
Anketlerden sağlıklı sonuçlar elde edebilmek için; doğru zamanda, doğru yerde ve karma bir ortamda yapılması gerekir. Bir siyasi anket çalışmasını sadece İstanbul Fatih´te yaparsanız karşılaşacağınız sonuç farklı olur İstanbul Beyoğlu´nda yaparsanız farklı olur. Bir siyasi partinin kapatılma davasının açıldığı dönemde anket yaparsanız halkın tepkisi farklıdır, bir çete davasında toplum için hassas isimleri gözaltına aldığınız dönemde yaparsanız farklı olur. (Sadece örnek amaçlı verdim, lütfen olay siyasi yöne çekilmesin) Bunu bizim şubeye uyarladığımızda da; Darüşafaka yenilgisinden sonra açılacak olası bir ankette %40-50 oranında "hoca gitsin" oyu kullanılması muhtemelken ULEB´de Beşiktaş´ı elediğimiz anda bir anket açılsa en az %90 oranında "hoca kalsın" diyen çıkardı.
Çarpıcı örnekler vermek kavramayı kolaylaştırır. Onun için iletimi son bir örnekle noktalayım. Babanız annenizi aldatıyor. Bu bir gerçek ama bunu herkesin bulunduğu bir ortamda söylemek ne kadar doğru olur?
İletinin uzun olması halinde bir başına bir sonuna göz atanlar için iletinin özeti; en doğru kararı verebilmek için sezon sonunu beklemek gerektiğini düşünüyorum.