Ülker Kapanıyor mu?

Basketbolda bir devir daha kapanıyor. 1993 yılında kurulan Ülker, basketbol sahalarında 13 yıllık tarihine dün noktayı koydu.

Kulübün daha bir hafta önce tarihindeki 4. şampiyonluğa ulaştıktan sonra aldığı bu karar şok etkisi yaparken, Başkan Ali Doğan, " Ülker her zaman sporun arkasında olmuş, sosyal sorumluluğunu yerine getiren bir kulüp olmuştur. Bundan sonrada bu böyle sürecektir. Sadece kendi bünyemiz içinde bir kulüp olarak devam etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

EUROLİG İÇİN SÖZ ULEB'İN

Ülker gelecek sezon yaptığı sponsorlukları daha da genişletiyor. Beşiktaş'a Cola Turka, Galatasaray'a da Cafecrown ile isim sponsoru olan Ülker, Fenerbahçe'yi de Alpella markası ile anasponsor olarak desteklemişti.

Ülker'in kulüp olarak kapanmasının ardından sözleşmesi süren Oğuz, Ömer ve Mirsad Fenerbahçe'ye geçecek.

Ülker, Anadolu yakasında Fenerbahçe için 7 bin kişilik sporsalonu inşa edecek. Ülker ayrıca, Eurolig'de oynama hakkını da Fenerbahçe'ye devretmek istiyor. Ancak bu konuda son söz ULEB'in.

Beşiktaş yöneticileri de lig 3.'sü olarak bu hakkın kendilerine verilmesini istiyor. Ancak TBL bir ULEB organizasyonu olmadığı için katılımcıları ligdeki derecelerine göre değil, ULEB'in daveti üzerine belirleniyor.

Bu durumda da ULEB'in Ülker'in isteğine olumlu yanıt vermesi bekleniyor. Yani Ülker'in kapanması, basketbol için talihsiz Fenerbahçe için ise 100. yılın en müjdeli haberi oldu.

Ülker'in kapatılması ilk örnek değil. Zamanında basketbola büyük hizmetleri olmuş, Çukurova, Eczacıbaşı, Paşabahçe gibi pek çok kulüpte kapatılmıştı. Hepsinin gidişi arkada kalanları üzdü. Ülker de basketbolda derin bir yara bırakarak gidiyor. Pota bu yarayla yıkılmayacaksa da gerek alt yapısı ve gerekse de başarıları ile basketbolun biraz daha kan kaybettiği kesin.

Kaynak: Vatan
Haber: Kaan Kural

son duyumlara göre
ibrahim kutluay sozlesmesini feshetti yarın fener ile imzalıyor.
mirsad omer onan oguz savas fener ile sozlesme imzaladı veya imzalayacak.

ulker adamlaraa salon yapıyor peki neden onlara yapıyorda bize yapmıyor?
burda yönetimin elini çabuk tutması ve ulkerden bosta kalan oyuncuları kapması gerekiyor.

cuneyt erden
pasaliç
fatih solak artık kesin bizdedir zaten
bekir yarangüme
derya yannier
stefanov

en azından baskaları kapmadan kapmamız lazım
bu sene erman kunter ile iddialı bir takım kurmak istiyorsak simdidien yatırımlara baslamamız lazım

+ ulkerin fenere bu kadar yardım yapması cok tuhafıma geliyor.

uleb hakkını vermesi
salon yaptrıması
oyuncularını gondermesi

100.yıl hediyesi veriyorlar adamlara?

buda hürriyetin haberi

Son şampiyon Ülker, 100. Yılı'nda ligde ve Avrupa'da zirve hesapları yapan Fenerbahçe Kulübü'yle birleşme kararı aldı. Turuncu yeşilliler, Mirsad, Ömer ve Oğuz yanı sıra Euroleague katılım haklarını F.Bahçe'ye verdi.

BASKETBOLDA sürpriz gelişme... Bu sezon şampiyon olan Ülker, 100'üncü Yıl'da büyük hedefler belirleyen Fenerbahçe Kulübü ile birleşme kararı aldı. Bir süreden beri iki kulüp arasında devam eden görüşmeler dün noktalandı. Ve Ülkerspor yönetimi Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıl 100'üncü yılındaki büyük hedeflerine yardımcı olma yönünde karar aldı.

Turuncu yeşilliler, ligde ve Avrupa'da zirve hesepları yapan sarı lacivertlilere sözleşmesi devam eden Ömer Onan, Mirsad Türkcan ve Oğuz Savaş'ı verecek. Ayrıca Fenerbahçe'ye Euroleague'de sürmekte olan katılım haklarını devredecek.

Ülker, sarı lacivertlilere salon yapma sözü de verirken, Fenerbahçe bünyesinde yeni bir yönetim kurulu oluşturulacak. 6 kişinin bulunacağı yönetim kurulunda Ülker Grubu'nun belirleyeceği bazı isimler de yer alacak. Dün kulübe gelerek sözleşmeyi noktalayan kaptan İbrahim Kutluay'ın da büyük bir ihtimalle 100'üncü Yıl'da Fenerbahçe forması giyeceği öğrenildi. Ülkerspor'un Fenerbahçe'ye devrettiği oyunculardan Mirsad, "Önümüzdeki yıl Fenerbahçe formasını giymek bana büyük gurur verecektir. Fenerbahçe'yi hem Avrupa'da hem de Türkiye'de büyük başarılara koşturacağız" dedi. Ergin Ataman'dan sezon ortasında takımı devralan ve şampiyonluk sevinci yaşatan koç Murat Özyer ise, gelişmeler hakkında yorum yapmadı. Özyer, "Başkan Ali Doğan'ın yapacağı resmi açıklamayı bekliyorum. Ondan sonra kararımı vereceğim" dedi. Bu arada Ülkerspor yönetimi, Beşiktaş'a ve Galatasaray'a yaptıkları sponsporluk desteğinin önümüzdeki sezon da süreceğini ifade etti.

Yanlış mı hatırlıyorum ama Ülker (kombassan da olabilir) benzer bir teklifi F. Süren zamanında bize de yapmamış mıydı ?
Bu teklif bizde kabul görmemişti o zaman...
Eğer bu haberler doğruysa en azından bize yapacakları sponsorluğun yanıda f.solak, bekir yarangüme, cüneyt ve altyapıdan bir kaç iyi isim alabilsek derim ben...

Bu fikir geçen sezon Galatasaray için düşünülmüş olsaydı gazete manşetlerini görür gibi oluyorum. "Ülker´den Galatasaray´a 100 Yılın Kıyağı".
Verilen kararın resmi açıklama yapılmadan medyaya yansıtılmış olmasını fenerbahce´ye yapılması planlanan kıyağa diğer camiaların nasıl tepki vereceğini görmek istemelerinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Haberi okuduğumda aklıma gelen ilk soru Ülker neden feneri tercih etti? Acaba 3 büyük kulüple görüştü bu ortaklığa en sıcak yaklaşan kulüp fener olurken diğer kulüpler olumsuz tavır mı sergiledi? Fenere basketbol salonu yapmayı planlayıp, en iyi oyuncularını fenere verirken bize de sus payı vermeyi düşünmesi ne kadar kabul edilebilir.

Umarım tepki göstermede camia olarak geç hareket etmeyiz.

Gercekten cok ilginc seyler oluyo
Zaten Ülkerin kapanması durumunda İbrahim-Ömer-Mirsad ın gidecegi klupler belliydide.
Giderayak Ülkerin Fenerbahceye bu kadar kucak açmasının altında neler yatıyo acaba

Fenerbahce acisindan basarili bir anlasma olur.Sporculari, ULEB i filan gec 7000 kisilik spor salonu deniyor.Bu isi bugune kadar saklamalari basari.Biz olsak konusur, konusulur hic bir sey olmadan eskisinden daha kotu bir sekilde devam ederdik.

Isin bu kismini gecip yapilmasi gereken;

-Ulkerle tum baglarin anlasmalarin koparilmasi, bitirilmesi anti Ulker kampanya baslatilmasi,

-Hirsli genc Turk ve iyi uc yabanci ile guzel bir takim kurmak o 100.yil kadrosuna parkeleri dar etmek..

Tabii yapilmasi gerekenler bizde hic yapilmaz o ayri...

ben zaten fazla konu acan bir insan değilim ancak merak ettigim bazı seyler var.

1 bu konu baslıgı niye basketbol dünyasına kaydırıldı?
2 ulkerin kapanması belli haklarını fenere devretmesi onemsiz bir sey mi?
3 fenerin boyle onmeli bir kadro kururken nasıl kurdugunu insanlarla paylasmak gereksiz mi?

bu konu baslıgı ve yazılan yorumlar basketbol dunyasında acılsaydı ne kadar basarılı olurdu foruma giren insanların ne kadaarı bunan haberdar olurdu.

Ülker'in kapanıp basketbol haklarını ve 3 oyuncusunu F.Bahçe'vermesiyle bizim erkek takımımızın olduğu bölümle bu konunun ne alakası var?
Ayrıca bu konu burda olduğu zaman gereksiz bir konumu oluyor ki ? O zaman F.Bahçe NBA'den bir oyuncu getirdiği zamanda onu bizim erkek bölümünde açalım önemli diye ? Yanlış düşünüyorsun bu topic burdada çok reply alır. Bu konu hakkında ilk giren basketbol dünyasına bakar erkek bölümüne değil.

benim merakım acılan konunun cok reply alaması değil.

bana sorarsan ulkerın kapanıp 4 oyuncusunun fenere gecmesi erkek takımını cok ılgılendırıyor.
sonuc olarak rakibimiz transfer yapıyor ve cok onemli oyuncularla anlasıyor.
salonu yapılıyor.

bu erkek takımını ılgılendırmezmı sence?

neyse fazla uzatmaya gerek yok maksat benım bu konuyu acmamdakı sebep insanların bilgilenmesiydi.

cok uzadı bu konu biliyorum ama son bir sey
besıktasın forumuna girersen ulkerın fenerle birlesmesine ana forumlarında 4 sayfa post var.
bizim ultraslan orgta hıc bır sey yok.
basket org tada basketbol dunyasında duruyor konu haberı
adamlar ulkerı protesto ıcın maıl adresı verıyolar.

bencede aynısını bizim yapmamız lazım.
adamlar fener ıle bırlestıkten sonra en onemlı oyuncularını verdıkten sonra salon yaptıktan sonra bıze yılda 1 mılyon usd + fatıh solak ı verseler ne olur.
koskoca galatasaray basketbol takımına ulkerden baska sponsor mu yok.
bu kadar mı dustuk?

bence ulkerle yapılan anlasmaların tekrar gozden gecırlımesı gerekmekte gıbıme gelıyor

haberturkten ekonomi mudurunun yazısı asagıda

bakalım daha neler okuyacagız bu konu hakıında

Ülker Grubu'nun spora-basketbola yıllardır süren desteği bu yıl
Ülkerspor'un şamiyonluğu ile taçlandı.
6.6 milyar dolarlık ciroya imza atan Ülker Grubu, her yıl sora
25 milyon dolar ayırıyor.
Gerek ailenin gerek üst yönetimin Ülkerspor'a gönül
bağlılıkları var. Maçlardan çok iyi bir tanığıyım.
Spora destek 71 ilde futbola okullarıyla beslenerek sürecek.

Ama bugün gelen haber spor dünyasına ŞOK etkisi yaptı.

"Ülkerspor basketbol şubesini kapatıp, Fenerbahçe'ye
devrediyor."

Haber doğru! Ama eksik!
Evet tek çatıda birleşmek-anlaşma için flört var!
Fenerbahçe ile Ülkerspor tek çatı altında toplanacak.
İsim ne olacak, hangi çatıda toplanılacak?
İşte bu daha net değil. Zira anlaşma, flört döneminden daha
yeni evliliğe doğru kayıyor.
Bu evlilik için tarihte, kimin ismini alacakları da henüz belli
değil.

Ülker Grubu'ndan aldığım bilgi şu yönde: "Bu daha bitmeyen bir
anlaşma. Olay doğru. Böyle bir şey var. Ülkersor ile Fenerbahçe
tek çatı altında toplanacak. Anlaşma yapılınca zaten Ülkerspor
da FB Kulübü de açıklama yapacak."

Bu arada belirteyim. Ülker'in Cafe Crown markasıyla
Galatasaray'a, Cola Turka markasıyla da Beşiktaş'a desteği
devam edecek.
Ancak bundan böyle Ülkerspor ve Ülker'in diğer tüm markaları
Fenerbahçe'ye destek verecek. Daha önce Ülker, Alpella markası
ile FB'ye destek veriyordu.
Üstelik diğer takımlar Ülker'in markalarını isimlerine
katarken, Fenerbahçe kol bandı olarak markayı almış ama ismine
Alpella'yı katmamıştı.
Ama bugün durum değişiyor.
Çözüm yolları aranıyor.

Peki neden Fenerbahçe?
Ailenin 2.kuşak temsilcisi Murat Ülker Fenerbahçeli.
Yani bir gönül bağı...

Sevgili Alp,

Konu itibariyle burada olmalıdır bu topic. O yüzden buraya tasındı. Sonucta Fenerbahce ve Ülkeri ilgilendiren bir konu. Direk olarak bizim takımımızla bir ilgisi yok.

Bizim taraftarın basketbola bakısında ise kesinlikle haklısın son 3 senede öyle seyler yasadık ki maclara gelmeyi bırak insanlar mac sonuclarını bile merak etmez bir duruma geldi. Bununda sebebini hepimiz cok iyi biliyoruz. Ama yinede sunu söyleyebilrim ki ne Besiktas'ın ne de Fenerbahçe'nin bizimki kadar ilgi gören bir basketbol sitesi yok. Hatta Avrupa'da bile yoktur tahminim.

Yapılacak sponsorluk anlasmasına gelince, klüpte ciddi bir ilgisizlik var su anda. Ne olacagı hic belli degil. Halil Üner kayıp,Erman Kunter belli ki birseyler yapmak istiyor ama ilgilenen yok. Bayan takımının basarılı koçu Ayhan Avcıya teklif üstüne teklif geliyor,ısrarla Galatasray'da kalmak istedigini söylüyor ama takan yok. Ona ve oyuncular aaylardır hala para ödenmiyor dogru düzgün.

Yani hersey arapsaçı,allah sonumuzu hayır etsin...

bu tam anlamıyla danısıklı dovus ulkerin bu kararı niye verdigi daha cok tartısılabilir.bu olay bize cok dokunabilir en azından dengeler acısından.erman kunter bir an once ise soyunmalı ama onder abinin dedigi gbi ortalıkta muhatabımız yok ...önder abi babam gecen sene bu zamanlarda ünere ulasmaya calısıodu kendisi 15gunlluk tatildeydi belki yine aynı sekilde yaptır

Ben özellikle 7000 kisilik salonun tamamini Ulker in yapacagini ininmiorum. Aziz Yildirim sonucta bu senenin basindan beri zaten salon projeleri oldugunu söyluodu. Bence ayn1 futbol stadlari gibi salonon buyuk kismini Ulker sponsorlugu ile yapabilirler. Yonetimlerinin yarisi muteahit olunca bu isleri cok ii organize ediyolar.

Ulkeri , sermayesinin kaynagi nedeniyle hic bi zaman sevemedim. Ama basketbola katkilari cok buyuktu. Bence istanbul yerine baska bir sehirde yapilansalardi cok daha buyuk hizmetleri olabilirdi. Umarim 1-2 oyuncuyu kapabiliriz ordan...

1- sallonu sadece ülker yapmayacak tıpkı staddaki telsim tribünü ve migros tribünü gibi sponsor olacaklar zaten salonun adının hamdi akın spor salonu olması planlanıyor.
2 - ülker birleşme için sadece fbyi değil diğer takımları da düşünmüştür. ancak gerek bjk yönetiminin önümüzdeki yıl tüm yükü futbola kaydırmak istemesinin ve basket şubesinde kısıntıya gideceğinin bilinmesi. gerek gs ye bu sene verilen paraların bir kısmının futbol takımı için kullanıldığı yönünde aldıkları çok ciddi duyumların da etkisiyle bu açıdan fb ile görüşmeyi uygun görmüşlerdir.

3 - bir küçük ihtimal ülker şubeyi kapatırsa yerine gelecek olan konya selçuk ünv. de destekleyecektir.
4 - en önemli ayrıntı ise ülkerin geçen yıl bjk ve gs ye yaptığı yatırımı bu sene daha da arttırma kararı almış olmasıdır.
5 - ülkerin fb ye verdiği oyuncuların dışında kalan oyuncular serbest kalacaktır ülkerin fb ye verdiği oyuncuların hepsi zaten koyu bir fb taraftarıdır bunun yanısıra zaten mirsad türkcan ve brahim kutluay fb ile önceden anlaşmıştı bunların yanına ömer onan ve oğuz savaş eklendi ki ömer onan ismine fb de büyük tepki var.

ayrıca çok alakasız olacak ama eğer bir aksilik olmazsa fb tutku açık ı da transfer etmek üzere die biliyorum

edit : her ne kadar zıt renklerin taraftarı da olsam bu tarz sitelerin türk basketbolu için gerekli olan seviyeli bir ortam yarattığına inanıyorum amacım sizlere olayın diğer tarafını gösterebilmekti bağlı olduğum renkler farklı olsa da herşeyden önce basketbol seyircisiyim

Ülkerspor'un kapanması yararlı oğlu yararlıdır Türk basketbolu açısından.Takım olarak ligi yıllarca sömürdüler zaten.Ülker'den boşta kalacak oyunculardan alacağımız her oyuncu kardır bizim açımızdan.
Ülker'in Fenerbahçe'ye bu seviye yardım yapması ilginç.Fenerbahçeli oyuncularını Fenerbahçeye vermesi anlaşılabilir-zaten 1-2 oyuncunun işi bitmişti-,salona destek vermesi de reklam olarak iyi etki yapar ama Euroleague hakkını Fenerbahçeye devredebilmeleri kafamı kurcaladı.ULEB'in bunu kabul etmesi rezaletin ötesi olur.Sonuçta bu takım normal sezonu 7. bitirip,play-off'a çeyrek finalde veda etti.Yani Ülker istese bu hakkını lige yeni çıkan bir takıma verebilecek midir?
Euroleague kontenjanı Beşiktaş'ın ya da Banvit'in olmalıdır.
Görünüşe göre bize gelen parada bir artış olsa da Ülker'in 2 firması hariç tüm firmaları Fenerbahçe'nin arkasında olacak.Bunu nasıl kabulleneceğiz onu bilmiyorum.
Çarşı'dan bu konuda Ülker'e tepki yağmasına rağmen Ultraslan'da yaprak kıpırdamaması Ultraslan'ın Galatasaray futbol takımının mı,yoksa Galatasaray Spor Kulübü'nün mü taraftar grubu olduğunun sorgulanması gerektiğini ortaya koyuyor.Bu nokta Ultraslan'ın geleceği açısından çok önemli.
Bir de spor kısmıyla pek alakalı değil ama yıllardır Hakan Şükür'ün çeşitli tarikat bağlantılarını kurcalayan Fenerbahçe camiası,Ülkerle birleşme olayı olursa kendisine saygısını nasıl koruyacak onu da merak ediyorum.
Son olarak Almighty'ye de seviyeli yazısı için bir kullanıcı olarak teşekkür ediyorum.

Sevgili Koch rica ederim önemli olan turk basketbolunu konuşablecek kişileri bulmak benim için renkler değil...

Bu arada yanlış bilmiyorsam geçen yıldan beri ülkerle fb arasında isim konusunda bir anlaşmazlık var şu anda yapılan görüşmelerin de bu noktada tıkandığı söyleniyor sanırım fb kongresi başlayana kadar bu konuyu çözecekler zira gidişat bu sponsorluk ya da birleşmenin aynı zamanda çok ciddi bir seçim yatırımı olduğu kokusu izlenimi yarattı bende.