Umutsuzluk bize yasak!

Efes maçını kaybettikten ya da kazandıktan sonra böyle bir konuyu açmak anlamsız olurdu, ya da anlamı azalırdı sanırım.
Düşüncelerimi yazıya dökmek için şu an tam zamanı.

Bir kısım hala geçen sezonda kalsa da futbolda da basketbolda da dün yok. Oktay hocaya yapılanlar hoş değildi, orta yol bulunabilirdi ama bulanamadı. Oktay hoca tekrar takımın başına geçene kadar arpacı kumrusu gibi takıma küsüp oturacak halimiz yok, ki Galatasaray'a gönül vermişiz hepimiz, doğru bir yapılanmayla yola çıkıldığında destek olmak boynumuzun borcu.

Bu sezon başı yukarıda bahsettiğim şey gerçekleşmişti aslında, bütçemize göre müthiş bir kadro kurmuştuk. İki winner Hawkins ve Domercant'ı, Efes ve FB Ülker'e göre oldukça mütevazı olan bütçemize rağmen kadromuza katmayı başarmıştık. Genç yetenek Macvan ve büyük tecrübe Ndong'la da mükemmel bir transfer sezonu geçirdik. Hazırlık maçlarının ardından katıldığımız turnuvalarda ödülleri topladık ve Türkiye Kupası'nda da üçte üç yaparak gruptan lider çıktık. Aynı rüzgarla ligde de 8'de 8 yaptık ve Eurocup'ta top 16'ya kalırken pek de zorlanmadık.

Ancak, ilk Kuban maçıyla başlayan şanssızlıklar resmen "seriye bağladı" kendisini ve istikrarlı biçimde başımızdan eksik olmadı. Kuban maçında Domercant sezonu kapattı, sonra Göksenin'den hepimizi şok eden haber geldi. Hawkins'in doping yaptığının açıklanması ise en kötümserimizin bile tahmin edemeyeceği cinstendi. Ödeme sıkıntılarını saymıyorum bile...

Kolay değil. Bu takım yaşayabileceği en büyük talihsizlikleri yaşadı. Her defasında darbelerin şiddeti daha da arttı, hasar daha da fazlalaştı. Buna rağmen ligde üst sıralardan kopmadık, Avrupa'da tökezlesek de TOP 8 şansımız sürüyor. Bugün de Efes karşısında Türkiye kupası yarı finali için mücadele edeceğiz. Devamlı olmasa da İstanbul'da oldukça maçlara gidiyorum, her kötü haber sonrasında takımı daha fazla sahiplenesim geliyor. Garip bir döngü ama vazgeçmek olmaz. Ümitsizlik ve "bu sene de gitti" diyip kenara çekilmek bize yakışmaz.

Düşünüyorum da, bizim başımıza gelen talihsizliklerin benzerlerini rakiplerimizin yaşadığını. Bo, Ömer ve Bogdanovic'in sezonu kapattığını mesela ya da Efes'in Farmar, Kerem ve Vujacic'ten yoksun kalacağını. O zaman diyorum ki "yine de iyi direnmişiz".

Başımızda Türkiye basketbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden biri var: Ergin Ataman. Kariyeri ve başarıları geçen sezondan ibaret değil üstelik. Ona güvenmek ve takımımızdan umutlu olmak için hala bir çok sebep mevcut.

Sezonun geri kalanı için tüm ekibimizin yolu açık olsun. İşimiz kolay değil ancak Ergin hocanın da dediği gibi "biz Galatasaray'ız!"

Salonlarda bu şanssız ama potansiyel sahibi takımı yalnız bırakmayacağımızı umuyorum. Sonu gelmeyen karamsarlıkları bir kenara atıp hem tribünde hem de parkede mücadele etme zamanı.

ergin ataman konusunda fikirlerim taban tabana zıt olsa da şu yazıyı okumak büyük keyif verdi. şöyle yazılsın, eli yüzü düzgün ifadeler kullanılsın, forum pek bir keyifli oluyor.

yazında bahsettiğim arpacı kumrusu bizzat benim :) küsüm aga..

Eğer bu takımın taraftarı isek zor zamanda destek olmalıyız. Çıkacak olumsuz sonuclar bizi demoralize etmemeli. Doğru Ataman'in da söylediği gibi biz Galatasarayiz. Basarı için mücadele şart. Belki hedeflerden biraz sapacağız. Ama felaket tellalligi yapmayalım ve destek olalım. Bu sekilde yönetim de önümüzdeki yıllar için daha fazla yatırıma gidebilir. Unutulmamalı bu tip durumlar hangi basketbol takımının basına gelse ayağa kalkamazdi. Futbolda kadroda 24-26 oyuncu oluyor. Herhangi bir sakatlıkta 18'e girecek oyuncu çok oluyor. Basketbolda ise bu sekilde alternatifim bir kadro kurma olasılığı yok. Bu nedenle eldeki oyuncular ile en iyisi için mücadele edileceğine inancım tam. Kadronun kalanları ve Ergin Hocanın yenilgiyi kabul edeceklerini zannetmiyorum. Herkesten ricam lütfen artık sadece destek verelim.

Sevgili Semih kardeşim yazın için teşekkür ederim.Sayende geçmişe gittim,babamdan borç alıp oyuncu transferi yaptığımız günlerden şimdi milyon euroluk takımlara geldik.Galatasaraylı olarak asla umudumu yitirmedim,şimdide yitirmedim ama kırgınlıklarım var bu camiaya vefa yalnızca semt ismi değil bizim litaretürümüzde.Efesi yeneriz yeniliriz bu sonuçta iki sonuçlu bir oyun.Ama asla mücadeleden taviz vermemek lazım işte mücadele etmezsen o zaman bitersin.Yazın için tekrar teşekkür ederim.

Not:Babam hala verdiği borçları bir gün tahsil edeceğini sanıyor ki !!! borç alacak defterinde saklıyor verdiklerini.:)

Cemal Nalga olayı sonrasına döndü biraz iş.
Ya ayağa kalkıp hep beraber zorluklara karşı mücadele ederiz.
Ya da "elalemin diline düştük" diye yerinip parçalanır gideriz.

Seçme şansı bizde olduğu kadar sporcularda da aslında.
Onlar da tıpkı eksi puanlardan gelip son maçta play offu ıskalayan ekip gibi formaya sahip çıkarsa başaramayacağımız hiçbir şey yok.

Engin-Ender-Arroyo-Gordon-Manuchar-Cenk-Macvan-Dudley-Ndong-Furkan-Sertaç-Can-Doğukan

Kötü kadro değil ki. Hala 3 kupada da favoriler arasındayız.
Sadece artık tek favori değiliz.
Yazı için teşekkürler.

Başta kadın takımımız olmak üzere bazı oyuncuların uzun zamandır maaşlarını alamadıkları ve bazı oyuncular FİBA'ya başvuracakmış. Kaynak gsbasket twitter. Hayda olan işe bak. İlk ihtar çekende Jamont Gordon olmuş. Aldıgı parayı bir hak etsin önce zaten gıcıktım adama şimdi tam ayar oldum.

Basketbola dair ne konuşalım şimdi abi şu ortamda?Oluşabilecek sıkıntıların en kötüsü bu,iyi başlayan erkek takımına bir kez çomak sokulmuştu zaten.Yöneticiler kadın takımını bir kez izlese maaşları yatırabilmek için yırtınır.Ekrem Memnun'un kulüpteki kaderi oldu ekonomik sıkıntılarla uğraşmak.Söve saya bitiresim,yazık cidden.

Futbolda 2007-2008 sezonunun son 7 haftasına teknik direktörsüz girip şampiyon olan, Kopenhag'da bütün zorluklara rağmen kupayı kazanan bir klübün taraftarıyız, umutsuzluk yakışmaz !

Futbolda 2007-2008 sezonunun son 7 haftasına teknik direktörsüz girip şampiyon olan, Kopenhag'da bütün zorluklara rağmen kupayı kazanan bir klübün taraftarıyız, umutsuzluk yakışmaz !

Şu anki takımda kim Hakan Şükür? kim Uğur Uçar? kim Emre Güngör? bir tek Ergin Ataman Cevat Güler olabilir. Ergin Ataman dışında hangi oyuncumuz içimizden biri? Şimdi paralar ödenir hakkınız ödenmez pankartı açsan yabancıları geçtim hangi yerli etkilenir? Olay olarak güzel örnek umutsuzluk yakışmaz bize ama tek tek parçalara bakınca çok farklı mevzular.

Çatır çatır oynayan Efes, hakem ve federasyon destekli F.Ülker(ki savunması berbat merbat dalga geçiliyor ama işlemezsen hücum performanslarıyla her zaman bizi yenecek gücü var), hakem ve federasyonun küçük oğlu Banvit varken kaç tane mucize yaratabilirsin şu durumda? Tek çaremiz beklemek. Sabredeceğiz. Play offlara daha uzun zaman var. Rüzgarın tersine dönmesi için bekleyeceğiz. Ödemeler yapılır, takım yeni sistemine alışır üstüne piyangodan Domdom çıkar belki. Bekleyeceğiz başka çare yok.

Galatasaray Türkiye sporunda umudun, emeğin, öncülüğün adıdır. Buzkırandır.

Türkiye kupası öncesi hiç kimsenin Banvit ya da Pınar Karşıyaka kadar bile şans vermediği takımın beklenmedik bir mücadele koyacağına emindim. Bizim karakterimiz bu çünkü, zor zamanlar bizi daha da güçlendirir, kenetlendirir.

Bugün rakibe yenilmedik. Hakemlere gücümüz yetmedi, baş edemedik gri formalı emir kullarıyla. Ter döktük, kan akıttık ama olmadı. Sağlık olsun.

Emeğinize sağlık. Teşekkürler Ergin hocam, teşekkürler formanın hakkını veren aslan basketbolcular.

Tek kelime ile herkese helal olsun demek istiyorum. Ben bu takımla gurur duyuyorum. Son topta macı kazanma şansı olmamasına rağmen mücadele eden takıma helal olsun. Bugün de birndiskalifiye ki en kritik dakikada geldi. Bir de sakat verdik. Son dakikalarda bu kadar eksik ile fazlası da zordu zaten. Helal osun emegi gecen ve ter akıdan herkese. Hakemler ile tek sözüm var yaklaşık 5 dakia varken Oğuz'un yaptıgı faulü verse, son hücumda çembere teması yakalayabilse, Gordon'un pozisyonunda hareketin rakibe olmadigini ve karşılıklı top vermeme savaşında dirseğin denk geldigini ve kasıt olmadıgını görse is değişirdi. Buda iyidir.
Eminim bu kadar zor bir yoldan değil de daha rahat bir taraftan gelseydik ısımız daha rahat olabilirdi.
Bir sorum var, kupada diskalifiye olan ligde oynayabiliyor mü? Bilen var mı? Tesekkurler

Şu konu artık çok net.
Turgay gitmeden bizim için kupa, şampiyonluk vs çok zor.
Artık nasıl yaparlar bilmiyorum ama bu adamı göndermemiz şart.