US Open 2022

DJOKOVİC'in yine katılamadığı ama bu sefer şok etkisi yaratmayan sezonun son Grand Slam'i bu hafta başladı. Kadınlarda Serena Williams'ın vedası anlamına da geldiği için özel bir niteliği var turnuvanın. Kendi seyircisi önündeki vedasını çok büyük ihtimalle kaybederek yapacak ama 2.turda 2 numaralı seribaşı Estonyalı Kontaveit'i 7-6,2-6 ve 6-2'lik setlerle yenmeyi başardı. Turnuvanın favorileri olarak ise son yıllarda istikrarlı diyebileceğimiz tek isim olan ve sakatlığının izlerini silmiş gözüken Simona HALEP(kariyerinde henüz sert kort grand slam şampiyonluğu bulunmasa da bu zeminde kötü değil ve zaten geçtiğimiz ay ortası Toronto'daki Rogers Cup'ı kazanarak da bunu gösterdi.- ile son büyük turnuva Cincinati'nin şampiyonu Fransız GARCIA favorilerim. Dünya 1 numarası SWIATEK ise toprak kort dışında çok arkasında durabileceğimiz performanslar sergilemiyor ve ondan çok ilerlemesini beklemiyorum. Yine de son yıllarda her Grand Slam'in olduğu gibi sürprizlere açık bir turnuva olacaktır.

Erkeklerde yukarıda da belirttiğim gibi DJOKOVIC yok ve bu turnuvaya zarar veriyor. Açıkçası formda görünen ve Wimbledon'ın aksine turnuvaya alınabilen(!) Medvedev en büyük ve hatta belki de tek favori. Nadal'ın sakatlıktan tam kurtulamadığını ve ona çok da uygun olmayan bir kortta olduğunu düşünürsek ve diğer genç yeteneklerin Grand Slam'ler söz konusu olduğunda kuyruklarını kıstırdıklarını da defalarca gördüğümüz için Medvedev'in şampiyonluğunu sadece onun kötü bir günü zorlayabilir gibi gözüküyor. Olası bir 4.turda karşılaşacağı Krygios kazanama da ona yorucu bir maçla karşılık verebilir ve bu durumda bazı şeylerin olma ihtimali de yok değil elbette.
 
Erkeklerde kazananın hem ilk grand slam şampiyonluğunu yaşayacağı hem de dünya 1 numarası olacağı final maçıyla turnuva geçen pazar kapandı. Carlos ALCARAZ , Norveçli rakibi Casper RUUD'u 4 set sonunda yenerek aynı zamanda dünya 1 numarası olan en genç erkek tenisçi olmayı da başardı. Henüz 19 yaşında birinin bunu erkek tenisinde başarması muazzam çünkü gelinen tenis seviyesi fiziksel yeterlilik olmadan başarıyı mümkün kılmıyordu. O yüzden ALCARAZ'ın bu başarısı istikrarlı başarılarla dolu yılına harika bir kapanış ve kariyerinde vadettiklerine yönelik görkemli bir açılış oldu.

Kadınlarda ise Iga SWIATEK için sert kortta kendini ispat, Afrika'nın ve Arap dünyasının parlayan yıldızı Ons JABEUR içinse üst üste 2. grand slam finalinde tarihi zafer anlamına gelen finali SWIATEK 6-2 ve 7-6'lık setlerle kazanarak zirvede gerek emeklilikler gerek sakatlıklar ve gerekse de mental sorunlu tenisçilerin varlığı nedeniyle tek başına kalmış halini perçinledi.
 

Üst