US Open- Amerika Açık Tenis Turnuvası 2011

Wozniacki kafayı sıyırmış.. Çıldırdı artık..

Fırtına engel olmazsa turnuva bu akşam başlıyor.. Bence heyecan sıfır.. Ne Serena'nın ne de Djokovic'in kaybedeceğine inanmıyorum.. Djokovic de fiziksel bir düşüş var yalnız. Sakatlıklar falan başladı. Vücut pes ederse bilemem.. O zaman A.Murray olabilir, M.Fish olabilir.. Bence Murray bu sefer finale kadar durmayacak, Nadal'ı da yarı finalde eşleşirlerse yenecektir..

İlk maç ev sahibi Mardy Fish'in.. Sharapova, Federer,Kvitova falan da korta çıkacaklar ayrıca. Marsel'i göremedim programda.
 
Yarınki fikstür açıklanmış 6.korttaymış Marsel'in maçı. Dolayısıyla yayın olmayan kortta.

evet yayın yok.. maçın tsi 20 sularında başlaması bekleniyor..

ilk defa bir wimbledon şampiyonu, us open'da ilk turda elendi. bunu başaran petra kvitova. geçen sene de sezonun bu zamanı yıkılmıştı.. dün set alamadan elendi ve ilk büyük sürprize imza attı..

sharapova yine zorlandı ki şaşırmıyoruz.. bayanlarda başka sürpriz olmadı.. a.radwanska kardeşi u.radwanska ile oynadığı ilk tur maçını kazandı..

erkeklerde federer ilk maçını kolay kazanmış..diğer ağır toplar bugün sahne alacaklar..
 
http://blogs.tennis.com/tennisworld/2011/08/tk-3.html

Marsel ile alakalı bir yazı, bu sene kötü oynamasının sebebi oyun stilini değiştirip geliştirmesi için yaptığı çalışmalarmış Can Üner'e göre. Şimdi de çok iyi durumdaymış keşke izleyebilsek, ilk tur rakibi formsuz Dancevic'e rallilerde üstünlük sağlayacaktır. Servisleri etkili biri Dancevic eğer Marsel servislerde problem yaşamazsa kazanır maçı.
 
Marsel rahat götürdüğü maçı rakibinin çekilmesi sebebiyle de zorlanmadan bitirdi. Üst turda rakip Nieminen-Verdasco galibi olacak. Nieminen ilk seti aldı maç eurosportta şu an. Nieminen umarım süpriz yapar, onu yenecek potansiyeli var Marsel'in.
 
Rakip 19 numaralı seribaşı Verdasco olmuş.. Nieminen ilk seti aldıktan sonra varlık gösterememiş maçta ve 3-1 kaybetmiş.. Zor olacağı kesin maçın Marsel adına, umarım bir sürprize imza atabilir
 
Li Na'da elendi, geçen yılın grand slam şampiyonlarından kimse kalmadı 2. tura.

Marsel, Verdasco'yu geçerse turnuvanın ilk sürprizi sayılabilir ama zor. Verdasco, sert zeminde Nadal'a kök söktürmüştü...
 
Kadınlarda 2. turun başlaması da kanamayı durduramadı.. Sapır sapır dökülüyor seribaşları..

2.turda ana tablonun alt tarafı oynandı. Venus sakatlanıp çekildi.. Bartoli, Radwanska, Vickmayer, Cibulkova şeklinde 4 seribaşı birden elendiler.. 3. turda Sharapova-Pennetta ve Petrova-Stosur eşleşmeleri oldu ki 3. tur için gayet zor maçlar.. Yazık olacak Pennetta'ya..


Erkeklerde de 2. tur bugün başlıyor.. Önemli maçlar var. Marsel-Verdasco maçını 13 numaralı korta 4. maç olarak yazmışlar. Geceyarsının bir yerine düşer, yayın da zor maç da.. Verdasco "ben Atp'deki en yakışıklı oyuncuyum " diyecek kadar ağır bir ruh hastası ve toprak korttaki hakimiyeti malum ama bu zeminde de olsa Marsel'e yenilmez.. Umarız yenilir ama yenilmez.
 
Soderling hastalık mı, sakatlık mı unuttum turnuvadan çekilmiş sanırım. İyi olmuş ''antipati merkezi''ne..

geçtiğimiz hafta bir bademcik rahatsızlığı varmış, ilerlemiş ve midesinde de bir probleme neden olmuş. doktor oynama demiş ama soderling son ana kadar oynama şansını zorlamış olmamış..

venüs ise değişik bir hastalığa yakalanmış.Sjörgen sendromu denen bir şey.. göz ve boğazda kuruluk yapan ve tedavisi olmayan bir sendrom. mononükleoz gibi.. Venus de bu nedenle çekilmiş..

Önümüzdeki 1 sene için de tenisi her an bırakabilecek diye beklediğim isimler üçe çıktı ; federer ve clijsters her an bekliyorum ama üçüncü de venus oldu.. federer sanırım olimpiyatları bekliyor bir umut. clijsters ve venüs her an bırakabilir.
 
Sharapova'nın Pennetta'ya yenilmesine hiç şaşırmadım. Wimbledon'ı kaybettiğinde artık olmayacağını anlamıştım.. Olmuyor.. Pennatta'ya da helal olsun.. 2 sene sesi çıkmadı, geldi Masha'yı indirdi.. Umarım devam edebilir. O da sevdiklerimdendir..

4.turda Stosur-Kirilenko ve Zvonareva-Lisicki gibi sert eşleşmeler meydana geldi.. Pennetta-Peng maçını kazanan bence çeyrek finali kolay geçer.. Bana göre yarı finali garanti olur.. Rakipleri Kerber-Niculescu maçının galibi olacak. Tablonun orasında bir boşluk var.. Sharapova, Pennetta'yı yenseymiş yarı finali garantiymiş, çünkü güç tenisi oynuyor.. Çinliler falan durduramazdı..

Tablonun üst tarafında bugün Serena-Azarenka maçı var güzel.. Serena bence çoktan şampiyon oldu ama oynanıyor işte.. Wozniacki, bir tur sonra Kuznetsova'ya elenir diye düşünüyorum.. Ana Ivanovic de bir sonraki tur Serena'ya elenir..Anterenör değiştiren Jelena Jankovic iyi gidiyor..

Tam 1 hafta kala bence final Serena-Stosur arasında oynanır. Serena kolay kazanır.. Stosur olmazsa Lisicki olabilir finalist..
 
Bayanlar böyle zevksiz bir hale gelmişken, erkeklerde ağır toplar hala yerlerindeler..

Her zamanki gibi en zor kurayı çeken Nadal, 3. turda Nalbandian gibi zor bir eşleşmeye mecbur kaldı.. Andy Roddick devam.. Murray 2-0 geri düşüp kazandı.. Del Potro henüz zorlanmadı..

Üst tarafta Djokovic-Davydenko maçı zor olabilir gibi ama Davydenko ile ilgili artık tek konuşulan çok güzel bir eşinin olduğu..Tenisle alakası kalmadı.. Federer için Cilic maçı kolay olmaz.. Kaybederse şaşırmam.. Turnuvaya hayatının en formda haliyle gelen M.fish kasap gibi doğruyor milleti. Tsonga-Verdasco da güzel olabilir.. Tsonga kaybetmez.
 
Soderling'e öyle demeyin ya, biz ailecek çok seviyoruz onu :D

1671.jpg


Bu adamın nesini seviyorsunuz yahu :D
 
Dün Serena-Azarenka maçını izleme şansım oldu. 2.seti bu sene izlediğim en güzel tenisti..Azarenka'ya helal olsun.. Dişini çok iyi sıktı ama Serena malum.. Serena şampiyon.. Maçlar formalite icabı oynanıyor..Şimdi de Ana Ivanovic'i silindir gibi ezecek.. Set değil istese oyun bile vermez Ana'ya..

Wozniacki sağ salim geldi ama şimdi Kuznetsova karşısında 4. turda. Bence Sveta kazanır.. Bu Wozniacki aşık falan olmuş, sevgilisiyle öpüşürken yakalanmış, sağda solda resimleri var.. O gazla geldi işte biraz, burada dur derler.. Burayı geçse A.Petkovic var ki bence Petkovic her türlü kazanır..

Schiavone yine tablonun en helva yerine düşmüş şekilde 4.tura geldi ama bence Pavluchenkova'yı sert zeminde yenemez..

Bayanlarda asıl tartışma aşağıda.. Zvonareva, Lisicki,Kirilenko, Stosur orada birbirlerine girmiş haldeler..

Dün yazdığım gibi Penneta biraz akıllı,biraz disipilinli olursa yarı finali görecek ki kariyerinin en büyük başarısı olur teklerde.. S.Peng i falan yensin artık.
 
Erkeklerde büyükbaşlar elenmedi.. Bu da gösteriyor ki 2. hafta her maç bir final gibi..

Djokovic, Federer, Tsonga ve Fish tablonun üst tarafında kayıpsızlar.. Tsonga-Fish 4. tur maçı efsane bir maça dönüşebilir..İkisi de çok formda..

Nadal da bugün Nalbandian ile boğuşacak..
 
Üzüldüm Del Potro'ra. :( Artık finallerde görmek istiyorum ben onu..
Napalım Uğur seviyoruz işte :p Bu arada o fotoğrafı bulmak için çok uğraştın mı :D
 

Üst