Vanessa Ble

EL de her ikisi de oynayabilir. Geçen yıl istatistiklerine bakarken dikkatimi çeken bir şey oldu. Bu oyuncunun eski takımında aldığı ortalama 37-38 dakika. Hatta bir çok maçta hiç çıkmadan oynamış. İstatistiklerini yorumlamak için önemli bir ayrıntı. Umarım iyi savunmacıdır.
 
İspanya'nın bu tarz bir oyuncu profiline yatırım yaptığını söylemek mümkün. Sancho Lytlee-Vanessa Ble-Astou Ndour gibi isimleri devşirme politası güdüyorlar.Bu fikrin ikinci temsilcisi de artık bizde.Bu 2 aylık süreç onun için önemli.Sancho ile başlayan bu serüvende onun yerini doldurmaya çalışacak.Umarım başarılı olur.U20 şampiyonası MVP'si Ndour ise Gran Canaria'da Vanessa Ble'den daha efektif bir performansla başladı.Bakalım Ble bu piyasada nerde yer bulacak? Tahminim atletizmi ve ribaund özelliğiyle öne çıkacağı fakat rol oyuncusundan öteye geçemeyeceği..
 
Hücum kısmında bariz sıkıntılı bir isim fakat müdafaa yaratıcılığı gayet iyi.Oyunu iyi okuyor ve hızıyla hamlesini yapıyor.Hoca da bunu gözlemleyerek oyunda tuttu. Konak Belediye maçı istatistikleri : 3 sayı 8 ribaund 2 asist 3 top çalma 1 top kaybı 2 blok. 7 de 1 2'lik ve 3'te 1 serbest atış isabetiyle bu konuda kabiliyeti olmadığını hissettirdi.
 

Üst