Vanessa Ble

Bu oyuncuyu duyan var mi?

Vanessa Ble12 Ağustos 1991'de Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde dünyaya geldi.
Basketbola İspanya'nın Gran Canaria takımının altyapısında başlayan Ble iki sezon alt kategorilerde oynadıktan sonra 2009-10 sezonunu Ibiza Sport Island takımında geçirdi. Çok genç yaşta burada Eurocup tecrübesi yaşayan oyuncu sonraki sezon Cadi ICG'ya transfer oldu. Üst üste iki sezon Liga Femenina (İspanya Ligi) deneyimiyle birlikte yeniden Gran Canaria'ya dönen Vanessa Ble 2011-12 sezonunda 26 maçta 8,9 sayı 10,7 ribaund ort. yakalamış, Eurocup'ta da mücadele etmişti. Geçtiğimiz sezon ise istatistiklerini bir kademe yukarı çeken Ble maç başına 13,4 sayı 11,3 ribaund 2,5 asist ile dikkatleri üzerine çekti. 20 maçta forma giyen oyuncu İspanya Ligi'nin ribaund lideri de oldu.
18 Yaş Altı, 19 Yaş Altı, 20 Yaş Altı İspanya Milli Takımları'nda görev alan 1,90 metre boyunda, dört ve beş numaralı pozisyonlarda oynayabilen Vanessa Ble, devşirme statüsünden Sancho Lyttle'ın seçilmesinden ötürü Fransa'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ülkesinin formasını giyememişti.
 
Tarsus ile adı geçiyordu nasıl oldu anlamadım. İyi ribaundcudur.

Fil Dişi ve Drogba ile aynı şehir doğumlu (Abidjan).

Geçen sezon istatistikleri:

tl0s9.png
 
Ekrem Hoca küçülen bütçe doğrultusunda genç yeteneklere yöneliyor, bu transfer de bu politikanın bir sonucu.

Herhangi bir oyuncunun yerine alındığını sanmıyorum.

Ama Kelsey Bone'a güvenip sezona başlamak yerine pota altına alternatif oluşturmak adına bu transfer gerçekleştirildi diye düşünüyorum.

Sancho gelene kadar lig kadrosunda yer alacaktır.

Sonrasında ise ağırlıklı olarak eurolaegue'de forma giyecektir.

Türkiye'ye ne zaman geldi, ne kadardır takımla antremanlara çıkıyor bilmiyorum ama inşallah hızlı bir şekilde oyun düzenimize adapte olur.

Cumhurbaşkanlığı finalinde kısa da olsa süre alacaktır diye düşünüyorum.
 
Gelecek Vaad eden bir Ve iyi Top Tutan(Ribaunt) bir uzun... GEçen sene Canaria 19 maçta 13,7 sayı, 11,5 ribaund, 2,5 asist ve 1,5 top çalma ortalaması varmış...
Ben hala Anlamadım Bu sezon Takımda Topu kim sürecek ?
 
2 aylik geldigi soyleniyor .


Öyle olduğunu sanmıyorum ağabey.
Bence Sancho gelene kadar ligde devam edecektir.
Sancho geldikten sonra da sadece Eurolague'de devam edecektir.
Ribauntçu iyi bir transfer bence.
Geçen sene dikkatimi çekmişti istatistikleriyle.
Acaba şutu var mı Sancho gibi,inşaAllah vardır.
Takımımız ve kendisi adına hayırlı olsun.
Allah utandırmasın...
 
Gelecek Vaad eden bir Ve iyi Top Tutan(Ribaunt) bir uzun... GEçen sene Canaria 19 maçta 13,7 sayı, 11,5 ribaund, 2,5 asist ve 1,5 top çalma ortalaması varmış...
Ben hala Anlamadım Bu sezon Takımda Topu kim sürecek ?

Ligte Işıl,Esra,Özge,Yasemen,Zellous ve Alba sürecek ağabey.
Eurolague içinde muhakkak kaliteli avrupalı genç bir isim kadroya katılacaktır.
Muhtemelen yeni guard transferi de genç olacaktır.
 
Bazı basketbol forumlarında da Vanessa Ble'nin 2 aylığına Galatasaray'a geldiği söyleniyor.Murat Özyer Twitter'da Sancho'nun bir müddet daha takımla beraber olamayacağını söyledi. Ble,2 aylığına mantıklı bir transfer gibi gözüküyor.Sanırım Ocak ayında 2-3 numara oynayabilen bir yabancı oyuncu kadromuza katacağız. Odeabank'ın sponsor olmasıyla biraz daha pahalı! ve kaliteli bir yabancıyı kadromuza katabiliriz.Gönül ister ki Penny Taylor'ı kadroya katalım.Ancak 2 kıtadışı hakkımızı Bone ve Zellous ile doldurmamız, bu transferi biraz bize lüks kılıyor...
 
Ble devşirme sayılıyor diye biliyorum. Çünkü Eurobasket'te de bu nedenle oynayamadı. Sancho gelene kadar oynayacak bence de..
 
Sn. Murat ÖZYER konuya twitter da açıklık getirmiş; kendisi ile iki aylık kontrat imzalandığını açıklamış.

Biz değerlendirmeyi yaparken devşirme konusunu atladık; Furkan'ın söylediği gibi transferin bir de o yönü var.

Sancho'nun yokluğunda inşallah gereken katkıyı sağlar ve F8 elemeleri öncesinde grupta iyi bir konumda olmamıza yardım eder inşallah.
 
Oyuncunun İstatistiklerine bakıldığı zaman iyi bir ribauntçu olduğu izlenimi ortaya çıkıyor. Ancak yaşı genç ve tecrübesiz aynı zamanda çok top kaybı da yapıyor. Ancak Sancho takıma gelene kadar Ekrem hoca kendisinden maksimum verimi alır inşallah. Çok iyi oynarsa bana göre EL için takımda da tutulabilir diye düşünüyorum. Sağlık ve başarılı bir dönem geçirmesi dileğiyle hoş geldin Vanessa
 
Türkiye Liginde kıta dışı sınırlaması mı var? EL'de 2 devşirme oynayabiliyor. EL'de Nevlin ve Quanitra oynayabilecek.

Kıtadışını değil de devşirmeyi kastettin sanırım Çiğdem.

TBF'nin Sözleşmeli Sporcular Lisans, Tescil ve Transfer Yönergesinin 18. Maddesinde;

'Takımlar bir sezon içerisinde doğumdan sonra her hangi bir nedenle uyruk değiştirerek yabancı veya Türk vatandaşlığına
geçmiş en fazla bir sporcuyu yeni uyruğu ile tescil ettirebilirler. Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler
kategorisinde Türk Milli takımlarında oynamış sporcular bu sayının dışındadır. '


hükmü yer almaktadır.

Bu hükme göre biz Sancho ve Vanessa Ble'den sadece bir tanesini ikincil vatandaşlığı ile tescil edebiliyoruz.

Diğeri ise kıta dışı olarak kabul ediliyor. Amerikalı kontenjanımız dolu olduğu için kıta dışı olarak da oynatamayız Vanessa Ble'yi.

Fenerbahçe'nin iki türk devşirmesi ise yine aynı maddedeki hüküm gereği milli takımda oynaması sebebiyle böyle bir kontenjan sınırına tabi olmuyor.

Tüm bu yazdıklarım Euroleague'de oynamasına engel değil tabiki.

Orada devşirme sınırlaması olmaması sebebiyle hem Sancho hem Vanessa Ble avrupalı olarak rahatlıkla forma giyebilirler.

Ayrıca tüm bu değerlendirmeler Vanessa Ble'nin doğduktan sonra uyruk değiştirdiği varsayımına göre kaleme alınmıştır. Ki muhtemelen öyledir.
 
Sami,

Türk liginde uygulanan devşirme statüsünü biliyorum da diğer kısımı anlayamadım. Türkiye liginde kıta dışı oyuncu sınırı mı var onu anlamaya çalışıyorum. Vanessa'yı İspanyol değilde Fildişi sahili vatandaşı olarak oynatamaz mıyız.

Mersin'in kadrosunda 3 kıta dışı oyuncu var.
 
Evet kıta dışı oyuncu sınırlaması var.

12 kişilik maç kadrosunda bulundurduğun 4 yabancı oyuncunun en fazla iki tanesi avrupa kıtası dışından oyuncu olabiliyor.

Takımlar yabancı oyuncular ile sözleşme imzalarken istedikleri kadar kıtadışı oyuncu ile sözleşme imzalayabilirler ama maç kadrosunda en fazla iki tanesini oynatabilirler.

Ligde Vanessa Ble'yi oynatabilir miyiz? Evet oynatabiliriz ancak Amerikalılardan birini kadronun dışında tutmak zorunda kalırız.
 
Evet kıta dışı oyuncu sınırlaması var.

12 kişilik maç kadrosunda bulundurduğun 4 yabancı oyuncunun en fazla iki tanesi avrupa kıtası dışından oyuncu olabiliyor.

Takımlar yabancı oyuncular ile sözleşme imzalarken istedikleri kadar kıtadışı oyuncu ile sözleşme imzalayabilirler ama maç kadrosunda en fazla iki tanesini oynatabilirler.

Ligde Vanessa Ble'yi oynatabilir miyiz? Evet oynatabiliriz ancak Amerikalılardan birini kadronun dışında tutmak zorunda kalırız.

Vanessa, Fildişi asıllı bir İspanyol. Tıpkı Sancho gibi. Sancho yokken oynayamaz mı?
 
Sancho yokken Vanessa Ble oynayabilir.

Özetlemek gerekirse; bu iki oyuncudan sadece bir tanesi için ikincil vatandaşlığı hakkından yani ispanyol vatandaşlığı hakkından faydalanabiliriz.

Sancho yokken bu hakkımızı Vanessa Ble için kullanacağız.

Sancho döndüğünde ise Vanessa Ble hala kadroda olursa kendisi İspanya vatandaşı olarak sayılmayacak, kıtadışı olarak kabul edilecek.
 
Umarım katkı sağlar 2 ay boyunca. Açıkcası tanımıyorum kendisini.
Fakat bir gerçek var ki 1 ayda dört tane yüzlük rakı bitirdim ama şu bayan basketboldaki yabancı oyuncu meselesini hala anlayamadım. Bu nasıl bir kafanın ürünüdür ; nasıl bir yönetmeliktir ? Kadro kur deseniz yemin ediyorum kesin biryerden sıkıntı çıkar.
 

Üst