Ve Yeniden Duman..

Duman'ın yeni albümündeki REZİL adlı parçası ihlas süresindeki''LEMYELİD VELEM YULED'' ayetiyle ''LEM YELD LÖP YUTAR'' şeklinde dalga geçiyor ve albümde yer alan birçok parça ahiretin olmadığını vurgulayarak ateizm propogandası yapıyor.Bu duruma tepkisiz kalmayalım ve albümlerini almayalım,şarkılarını dinlemeyelim vs vs...Çünkü Allah ahirette ''ey kulum kitabınla dalga geçildisen duyarsız kaldın''demesin.En azından bunu yapalım.

Alev,içimde kalmıştı sana birşey diyecektim ama çok utanıyorum. :oops: :p

Meseleye gelecek olursak,Duman konu ile ilgili bir açıklama yapmış zaten. Açıklama yeterince de açıklayıcı olmuş. Seni rahatsız eden kısmı Kuran-i Kerim ile ilgili olmalı,öbür ateizm propagandası seni ilgilendirmez; o kendi görüşüdür.

Ayrıca senin gibi bir adamın yazısına cevap verdiğim için kendimden utanıyorum ama belli şeylerin insanlara yanlış aksettirilmemesi gerekiyor,bunun için ben de bunları yazıyorum.

siz kimsiniz ya,ne adamı,ne utanması,ne osman aydın'ı?

neler çeviriliyor burda?

alev çolak' Alıntı:
siz kimsiniz ya,ne adamı,ne utanması,ne osman aydın'ı?

neler çeviriliyor burda?

Yazı stilin Osman Aydın'ın stili,üzerine Osman Aydın'ın msn iletisinde yeni mail adresim suat_brgl@hotmail.com gibi birşeyler diyormuş,senin mail adresinde aynısını içeriyor. Yemezler Alev Hanım,bu arada size bir şeyler diyecektim bak hala utanıyorum. :)

Alperen Kaplan' Alıntı:
Bakalım yukarıdaki mesaja da cevap verebilme seviyesizliğini gösterecek misin?

Veee alev suat çolak aydın kaçarrr !! :)

Duman'ın son albümünden en çok Senden Daha Güzel i beğendim..Marmariste arkadaşlar dinliyordu.Üstüste bi 5-10 kere çalmıştır heralde :)

Alperen Kaplan' Alıntı:
Alev,içimde kalmıştı sana birşey diyecektim ama çok utanıyorum. :oops: :p

Meseleye gelecek olursak,Duman konu ile ilgili bir açıklama yapmış zaten. Açıklama yeterince de açıklayıcı olmuş. Seni rahatsız eden kısmı Kuran-i Kerim ile ilgili olmalı,öbür ateizm propagandası seni ilgilendirmez; o kendi görüşüdür.

Ayrıca senin gibi bir adamın yazısına cevap verdiğim için kendimden utanıyorum ama belli şeylerin insanlara yanlış aksettirilmemesi gerekiyor,bunun için ben de bunları yazıyorum.

bende duman ın yerinde olsam böyle bir durumdan sonra böyle derdim,hem açıklama yapmış diyosunuz,önceki şarkılarında da hep böyle sözler vardı,ahiretin yokluğundan,Allah a isyandan bahsediyordu bu sözlerinde,ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Duman ın şarkılarının günah olduğunu belirtmek için bir fetva çıkarmak üzereler :ehue :ehue :ehue

Duman bir müzik grubudur, istediği sözü yazar veya istediği şarkıyı söyler. Beğenmiyorsan dinlemezsin bu kadar basit. Ayrıca ismini bile bilmediğin, günlük hayatta ne yaptıklarını tahmin bile edemediğin kişileri çıkıp sağda solda "dinsizlik" ile suçlamak sizin gibi boş insanlara düşmez. Bu ülkede ne devlet sahipsizdir ne de din sahipsizdir. Gerekirse ağırlığını koyar her kurum. Çoluk çocuk işi değildir bunlar..

Yahu istediğini yazar sanane,ne yapacaksın sen ister hahamları savunur ister ilahi söyler ister Allah yok der. Dinlemezsin geçersin sanane... Ayrıca sorularıma niye yanıt vermiyorsun?

Konserine gitmeyin sakın. Paranıza zamanınıza yazık. Zaten yarım saat şarkı söyledikten sonra sesi kısılıyor, enstürumanların sesi onun sesini bastırıyor. Sahneye 30 dakika geç çıkıp tepki gösterenlere' çok güzel kalabalık sağolsun' demesi ayrı bir olay. Herşeyi geçtim bir ton insan eski şarkılarını bilip severken, insanlar eski eski diye kendini yırtarken albüm tanıtımı ritminde yeni şarkılarını okuyor, en sona ise ağıza bir parmak bal çalmak için 3 tane eski şarkısını okuyor. Herşey para olmuş işte.

Eren Aydın' Alıntı:
Konserine gitmeyin sakın. Paranıza zamanınıza yazık. Zaten yarım saat şarkı söyledikten sonra sesi kısılıyor, enstürumanların sesi onun sesini bastırıyor. Sahneye 30 dakika geç çıkıp tepki gösterenlere' çok güzel kalabalık sağolsun' demesi ayrı bir olay. Herşeyi geçtim bir ton insan eski şarkılarını bilip severken, insanlar eski eski diye kendini yırtarken albüm tanıtımı ritminde yeni şarkılarını okuyor, en sona ise ağıza bir parmak bal çalmak için 3 tane eski şarkısını okuyor. Herşey para olmuş işte.

Eren burda katılmıyorum sana.Bahsettiğin konser büyük olasılıkla İTÜ'deki konserdir sanırım.Doğal olarak ben de gittim konsere.Değilse de önemli değil,anlatacağım şeyler sabit zaten.Daha yeni albümünü çıkaralı 2 ay olmamış bir grubun yeni şarkılarını söylemesi kadar doğal birşey yoktur.Organizatörlerde bunu bilerek getirdiler Dumanı.Ayrıca sonradan tekrar sahneye çıktıklarında da babalarının hayrına çaldılar desek yalan olmaz.Orda geri gelmeseler kimse bişey diyemezdi,sonuçta kendisine verilen süreyi doldurmuştu Duman.Eski albümden de yanlış hatırlamıyorsam 5 şarkı söylediler.

Kısacası eleştirini biraz haksız buldum.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Eren Aydın":99sezv2o]Konserine gitmeyin sakın. Paranıza zamanınıza yazık. Zaten yarım saat şarkı söyledikten sonra sesi kısılıyor, enstürumanların sesi onun sesini bastırıyor. Sahneye 30 dakika geç çıkıp tepki gösterenlere' çok güzel kalabalık sağolsun' demesi ayrı bir olay. Herşeyi geçtim bir ton insan eski şarkılarını bilip severken, insanlar eski eski diye kendini yırtarken albüm tanıtımı ritminde yeni şarkılarını okuyor, en sona ise ağıza bir parmak bal çalmak için 3 tane eski şarkısını okuyor. Herşey para olmuş işte.

Eren burda katılmıyorum sana.Bahsettiğin konser büyük olasılıkla İTÜ'deki konserdir sanırım.Doğal olarak ben de gittim konsere.Değilse de önemli değil,anlatacağım şeyler sabit zaten.Daha yeni albümünü çıkaralı 2 ay olmamış bir grubun yeni şarkılarını söylemesi kadar doğal birşey yoktur.Organizatörlerde bunu bilerek getirdiler Dumanı.Ayrıca sonradan tekrar sahneye çıktıklarında da babalarının hayrına çaldılar desek yalan olmaz.Orda geri gelmeseler kimse bişey diyemezdi,sonuçta kendisine verilen süreyi doldurmuştu Duman.Eski albümden de yanlış hatırlamıyorsam 5 şarkı söylediler.

Kısacası eleştirini biraz haksız buldum.[/quote:99sezv2o]
Yok ben marmaranınkıne gittim. Sahneden inip tekrar çıkma oyununu bizede oynadılar. İtü'dekinden çok haberim yok ama bizimkisi 1.5 saat e yakın sürdü. Sizin orada çok daha fazla sürmüş sanırım. O yüzden eleştirilerde sorun yok. Marmara'ya giden çoğu kişi 3 konser içinden en sıkıcısının Duman konseri olduğunu söyler sana.

Erencim Marmara'yı salla boşver. Şenlikleri liselileri ve gothic'leri eğlendirmek için kullanan bir ünideki konserden ne hayır gelir.

Eren Aydın' Alıntı:
Yok ben marmaranınkıne gittim. Sahneden inip tekrar çıkma oyununu bizede oynadılar. İtü'dekinden çok haberim yok ama bizimkisi 1.5 saat e yakın sürdü. Sizin orada çok daha fazla sürmüş sanırım. O yüzden eleştirilerde sorun yok. Marmara'ya giden çoğu kişi 3 konser içinden en sıkıcısının Duman konseri olduğunu söyler sana.

Evet bizde 2.5 saat sürdü yaklaşık.O zmn sorun yok ;)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Erencim Marmara'yı salla boşver. Şenlikleri liselileri ve gothic'leri eğlendirmek için kullanan bir ünideki konserden ne hayır gelir.

Kesinlikle katılıyorum.Kendimi bi ara Ali Sami Yen yada Ayhan Şahenk'teymiş gibi hissettim.Dumana tezahürat yapıyordu bi grup liseli :p