• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Veryansın...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Burak Ceyhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:26
Puanları 0
Çözümler 0
@Burak Ceyhan
Lale Şıvgın'ın sunuyor,Nihat Genç yorumluyor...

Avrasya Tv'de her cumartesi 21.00-22.30 arasında.

------------------------------------------------------------------
nihat-genc_03032008.190325.jpg

Nihat Genç hakkında kısa bir otobiyografi...

Nihat Genç, 1956 yılında Trabzon?da doğdu. 20 yaşında Ankara?ya yerleşti. Sağlık Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı?nda 9 yıl memurluk yaptı. Gençlik yıllarında gazete ve dergilerde teknik eleman olarak çalıştı. Gençlik yıllarından bugüne, siyasi dergiler, edebi dergiler ve son olarak Leman dergisinde yazmayı sürdürüyor. Bir ara Akşam gazetesinde yazdı.

ESERLERİ
?Amerikan Köpekleri (2004)
?Arkası Karanlık Ağaçlar (2001)
?Bu Çağın Soylusu (1991)
?Dün Korkusu (1989)
?Edebiyat Dersleri (2004)
?Hattı Müdaafa (2005)
?İhtiyar Kemancı (2002)
?Karanlığa Okunan Ezanlar (2006)
?Kompile Hikayeler
?Köpekleşmenin Tarihi (1998)
?Memleket Hikayeleri
?Modern Çağın Canileri (2000)
?Nöbetçi Yazılar (2004)
?Ofli Hoca / Şeriatta Ayıp Yoktur
?Soğuk Sabun
--------------------------------------------------------------------

Saçma sapan magazin programları, yarışmaları izleyeceğime boş vakitlerimde ülkemde olan biten kaosları objektif bir şekilde anlatan ve savunan,fikirlerine saygı duyduğum Nihat hocayı genellikle kaçırmamaya çalışıyorum. Çevremdeki insanların izlemesi için de elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Söylemeden geçemeyeceğim; Amerikan'ın kulu kölesi olanlara çok güzel eleştiriler yapıyor,mesaj adrese teslim yani. Belki siyasi görüşü yüzünden izleyemeyenler olabilir ama siyasi görüşü ne olursa olsun her insan gibi onun da bir görüşü var ama o işini yaparken siyasi görüşünü buna teslim etmiyor, ülkesine zarar vermeye çalışanları,zarar verenleri çok doğru bir şekilde eleştiriyor.Benim için de doğru olan bu!

Kaçırmadığımız programlardan biri ailecek.Pazar sabah yayınlanan Ankara Rüzgarı'da bunlara dahil.Skyturk'te yaptığı programdan beri takip ediyorum Nihat genç'i .Ordan gönderilip susturulmaya çalışıldı ( Akşam'dan gönderilmesi de buna örnek ) Ancak Art'ye gelerek o muhteşem ve duygusal konuşmalarına devam ediyor.Emperyalizm'in kirli oyunlarını anlatırken ki gözyaşları onun ne kadar içten konuştuğunun göstergesi.

Tehlikeli bir konu, umarım birilerinin gözünden kaçar : )

Nihat Genç son dönemlerin parlayan isimlerinden birisi. Çok doğru tespitleri var. Tabii bu tespitleri çoğumuz yapıyoruz ama O´nun ifade edişi çok çarpıcı...

yüreği yangın yeri bir adam.
bende yaklaşık2-3 senedir takip ediyorum kendisini.
haklı yorumlarını dinlemek insanı rahatlatıyor.
bizden biri.

EsraGerçek' Alıntı:
yüreği yangın yeri bir adam.
bende yaklaşık2-3 senedir takip ediyorum kendisini.
haklı yorumlarını dinlemek insanı rahatlatıyor.
bizden biri.
Aynen böyle bir insan ayrıca bazı öğeleri kendi içinde eritmiş hiçbirinin esiri değil aklı, fikri hür bir insan.Bende 2006den beri takip ediyorum.Skytrürk'de iken daha göz önündeydi, daha rahat ulaşılırdı (tekrar yayınlar gibi) ama internet sağolsun kaçırdığım kısımlara göz atıyorum.Bir insanın söylediğine yüzde yüz katılmak olmaz tabi ama katılma yüzdemin en yüksek olduğu insan(:

''zalim karşısında susan dinsiz şeytandır.benim ancak cesedim susar''

hic bir düşüncesini hicbir siyasi partiye pazarIamayan insan

Nihat Genç samimi bir adam.Fikirleri ve söylediklerinden öte bu tavrı daha cok hoşuma gidiyor benim.

Bir defasında üniversiteye konuşmacı olarak gelmişti,konferans bitiminde bir müddet konuşma şansını yakalamıstık.Gayet güzel yanıtlar vermişti bu anlamda her zaman ilgiyle takip ederim kendisini.
Özellikle Art deki son programında Filistin sorunuyla ilgili unutulan bilgileri tazeledi.(izlemeyen arkadaslara tavsiye ederim.)

Keşke memlekette bu tarz insanlar çoğalsa.İnsanlarımızda cahillik yerine samimi ve bilgili insanlara prim tanısa,
keşke...

Son dönemin tartışılan konusu olan kürt açılımı pardon,demokratik açılım, pardon milli birlik beraberlik projesi hakkında

Nihat hocanın yorumu; http://www.youtube.com/watch?v=gBN5_gSPrtI

Yeri olmasa da birşeyler söylemek istiyorum. Kürtler hakkında detaylı bilgi edinmek için Aydın Taneri- Türkistan Türk Boyu Kürtler kitaıbını okumanızı tavsiye ederim.Hatta lütfen okuyun kitabı bulacağınızı sanmıyorum satışı yok ben 3 sene aradım öyle buldum ama eğer gerçekten okumak isteyen varsa yardımcı olabilirim, kitapta kürtlerin kökenini,ne olduklarını,bugün ki tavırlarının neden böyle olduğuna dair kafanızdaki bütün soru işaretlerini giderebilecek bir kitap. Koray Gürbüz'ün Şehit Mektupları adlı kitabıyla beraber okudum Aydın Tamer'in kitabını gerçekten bazı şeylerin değerini çok daha iyi anladım.

http://www.youtube.com/watch?v=a1whiae_ ... re=related

Siyaset meydanındaki bir kürt çocugun gerçeği açık açık söylemesi...

Yazık günah üzülüyorum şehitlerimize,gazilerimize...

Atalarımızın kemikleri sızlıyordur. Biz layık olamadık, biraz realist olun,özünüze dönün Türk evlatları.

Siyaset meydanında bir kız Edirneli sarı tişörtü vardı,gözlüklü videosunu bulamadım ama çok güzeldi, kızın cümlesinde söylediği son söz ben `` Atatürk Milliyetçisi'yim ´´ demesiydi... O kızı izleyenlerimiz vardır mutlaka,izlerken gözlerim doldu! Kız Galatasaray Lisesini kazanmış,yakışır kardeşimize helâl olsun.

M.Âkif Ersoy'un İstiklâl Marşı'ndaki 3 kıtayı hatırlatmak isterim;

Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

M.Kemal ATATÜRK'ün gençliğe hitabesinden bir alıntı cümlesi `` iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler! ´´

Üzülüyorum ne kadar konuşursak konuşalım ne kadar çaba gösterirsek gösterelim ama önemli olan karşımızdaki insanın ne kadar anladığıdır. Ne olursa olsun ahlâktan,vatandan,yetimin hakkından,doğruluktan taviz vermeyeceğiz! Bunları söyleyeceğiz sesimiz çıktıkça,gücümüz yettikçe. Bizim öfkemiz haksızlığa,yanlışa tahammülü olmayan insanların öfkesidir.

Söyleyeceğim son söz; benim ancak cesedim susar.

' Ne mutlu TÜRK'üm diyene! '

O cucuğu gülerek dinleyen Ali Kırca var birde...

O çocuğa canlı yayında tekme-tokat dalmayan gençliği esefle kınıyorum...

Bize denk gelmez ki böyleleri.

Geri