Vicky Cristina Barcelona (Barselona,Barselona)

yabancı film kıtlığı çeken ülkemiz seyircileri için sığınacak bir liman...
gayet akıcı,eğlenceli,ara ara oha dedirten şeker gibi film...
9 Ocak günü(bugün) vizyona giriyor...
kişisel puanım 8'dir...
bu da detaylı bilgi isteyenler içindir ;

http://www.imdb.com/title/tt0497465/

Issız Adam'ı "Bekar Gencin Fantezileri" olarak niteleyen Tugay Aktepe hariç herkese tavsiye eder,filmden önce "2 saatliğine marjinallik sınırlarımı zorlamaktan birşeycik olmaz" denilmesinin ve bunun uygulanmasının kişinin filmden alacağı zevki katlayacağını belirtmek isterim...

vicky_cristina_barcelona.jpg

Trabzon'da gene yok bu film.
Sonra niye Korsan alırsın diyorlar, bunun için alırım.
En yakın zamanda gerekeni yapıp izlemeyi düşünüyorum :p

Barselona,Barselona diye neye göre çevirdiler çok merak ediyorum.

Javier Bardem'in hastasıyız ama onu uzun saçları olmadan, böylesine bir filmde görmek istemezdim.

Can'ın dediği gibi 2 saatliğine marjinallik sınırlarının fazlasıyla zorlandığı bir film.Nietzche'nin "Biz arzulanana değil arzulamanın kendisine aşığızdır" sözünü çağrıştırdı bana.

Birbirine aşık ve her aşık çift gibi kavga edip anlaşamayan iki kişinin aralarına 3.bir kişinin katılmasıyla ilişkileri düzene girmesi filmin genel teması..Hani aşk iki kişiliktir sözü bu filmde "aşk üç kişiliktir " e dönüşüyor.

Penelope içinse ayrı bir parantez açmak gerekiyor.Sigara içmenin bile yakıştığı yeryüzündeki ender yaratıklardan biri olarak resim yaptıgı ve İspanyolca konuştugu sahnelerin tekrar tekrar izlenmesi gerektiğini düşünüyorum

Kişisel notum 7..

Öncelikle film adını Türkçeye çevirenleri kutlamak gerek! Hangi mantıkla hareket etmişler, gerçekten merak ettim.

Filmi genel olarak beğendim, Evren´in "üç kişilik aşk" sözü filmi anlatabilecek en güzel cümle bana kalırsa.

Bir de Juan Antonio´nun babasının sadece kendi dilini konuşma prensibi ilgimi çekti. Filme hava katılarak hoş bir mesaj verilmiş...