Wimbledon 2011

Koşa koşa eve geldik Sharapova maçının en azından bir setini izleriz diye.. Ama Masha, 60 dakikada 6-1/6-1 kazanmış.. Yetişemedik. Müthiş formda müthiş..

Diğer maçta Lisicki, Bartoli'yi zor da olsa yenmiş.. Normaldir.. Bence Masha'nın en zor maçı olur ama Lisicki'yi geçer ve yine bence bu yarı finali kazanan %100 şampiyon olur.. Turnuvanın en formda iki tenisçisi Sharapova ve Lisicki çünkü..
 
Sharapova bence en hakeden isim gibi izleyenlere verdiği tenis keyfi açısından. Bu sene izlerken keyif aldığım neredeyse tek tenisçiydi bayanlarda. (Date Klum gibi tek maçlık yükselişleri es geçtim )
İnanılmaz vuruyor bazen. Acaip yerlere atabiliyor topu . Böyle durduk yere izlerken vay be diyebiliyor insan. Diğerlerini izlerken cm'ye dalıyorum , sonra bi bakıyorum maç değişmiş izlemezken :)
Eleştirmem gerekirse ; sesi açamıyorum arkadaş. Çok rahatsız ediyo çığlıkları. Zamanında Dementieva ''önce onu tokatlayıp grand slam kazandıktan sonra bülbüller gibi öte öte eleştircem onu'' demişti ama kazanamadan gitti . Bu Sharapova'nın sesini , ortam sesinden ayıracak filtre acilen icat edilmelidir :)
 
Sharapova çok fena sürklase etti maçı. Maç tek taraflı oynandı ve bitti. Bence de Lisicki yenerse yener. Diğerlerinin işi zor. Kvitova da çok fazla basit hata yapmasa aslında fena oynamıyor. Final Kvitova-Sharapova olur. Sharapova şampiyon olur. Ama ben Lisicki'nin şampiyon olmasını daha çok istiyorum. Çok iyi oynuyor bu turnuvayı.
 
Sharapova çok fena sürklase etti maçı. Maç tek taraflı oynandı ve bitti. Bence de Lisicki yenerse yener. Diğerlerinin işi zor. Kvitova da çok fazla basit hata yapmasa aslında fena oynamıyor. Final Kvitova-Sharapova olur. Sharapova şampiyon olur. Ama ben Lisicki'nin şampiyon olmasını daha çok istiyorum. Çok iyi oynuyor bu turnuvayı.

Bağdat bir uzaklaş bakiyim!! :)) Vallah Tenisin kadın tarafından uzaklamıştım. Bugün bile rastlantı açtım TV'yi Şarapova'yı görünce kaldım izledim ve iyi ki de izledim. Alsın artık şu kız Wimbledon'u. Federer de alsın, en nihayet biz de yaza girelim. Yüzümüz gülsün, Türkiye gülsün! :))
 
Ekselansları tarihi tersten yazmaya devam ediyor. Belki 1 grand slam daha kazanıp bırakacak ama o amaca kadar kaybettiklerini düşünse keşke....
 
Del Potro'nun elenişinin verdiği üzüntüyden sonra Tsonga'nın efsane dönüşüyle keyfim yerine geldi. Genelde herkes Nadal-Federer-Djokovic 3lüsünü tutuyor tabi. Benim görmek istediğim final ise Tsonga - Murray
 
2-0 öne geçtiği 179.grand slam maçında ilk defa kaybetmiş Fedex.Djokovic-Nadal finali olacak gibi.Novak dünya 1 numarası olacak finale çıktığı taktirde.
 
Federer, 2-0'dan maç vermek, hem de Wimbledon'da...

Maçın ilk iki setini baktıktan sonra bırakmıştım, bitti bu iş diye. Yorumcu Tsonga bildiğimiz gibi oynamaya başladı falan diyordu ama maç 2-0 olmuş, Tsonga kendine gelse ne yazar diyordum, tarih yazdı Fransız birader. Bir kez daha Wimbledon'da Rafa-Federer finali istiyordum, ama olmadı.

Rafa da 2-0 öne geçtikten sonra, 3. seti verdi. Bir günde 2 sürprizi bünye kaldırmaz, Rafa da izin vermez heralde...
 
Federer aslında bir daha hiç grand slam kazanamayacağını aylardır bas bas bağırıyor.. Herkes aynı şeyi düşünüyordu ama son Roland Garros kafaları karıştırmıştı.. Toprağa rağmen orada çok iyi oynaması ve Wimbledon'ı çok sevmesi nedeniyle bir şansı olacağı düşünülüyordu ama hiç öyle olmadı. Kuşkusuz en iyi kurayı çekti ve çeyrek finale kadar kimseyle oynamadı..İsmini duyduğumuz ilk rakibine de yenildi.. Ben geçen seneden beri bir daha slam kazanamayacağına inanıyorum,burada da yazıyorum. Bundan sonraki amacı 3 numaralı koltuğu Murray'den korumaya çalışmaktır..

Nadal-Fish maçının yarısını izledim.. İlk iki set Nadal sökmüş almış ama 3.set kötü oynadı ve seti kaybetti. 4. sette ise ipler hep elindeydi..Fish servisiyle yaşayan, servisi sayesinde nefes alan bir oyuncu.. Bugün kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı belki de.. Nadal hala istenen çizgide değil ama kırılma eşiği çok yukarıda olduğu için hemen rakibe uyum sağlıyor.. Çok zor rakiplerle oynayarak buraya geldi.. 4.turda elediği Del Potro, Federer'in ilk 4 turda elediklerinin toplamının 3 katı kadar oyuncu.. Yine de Nadal için bu oyun Murray'yi yenmeye yetmeyecektir.. Daha iyi oynaması şart.. Bu kez tamamı karşısında olan bir seyirci önünde oynayacak..

Murray de artık o eşiği kırmak zorunda.. Final oynamak zorunda.. Bunun baskısını kaldıramadı bugüne dek, Nadal'ı bu kez yenebilir..

Djokovic ise fikstürün güzel yerlerinde gezdikten sonra Federer'in elenmesi ile yarı finalde Tsonga ile oynayacak.. Tsonga zaten zafer sarhoşu, 2-0 dan gelip 3-2 kazanmış.. Djokovic karşısında tutunamaz..

Bence Djokovic finalde şimdiden.. Rakibi %60 Murray, % 40 Nadal.
 
Kadınlar yarı finalleri yarın.. Sharapova-Lisicki yarı finali aslında final.. Lisicki çok formda, bu kesin ama Sharapova da yıllar sonra bu kadar formda.. Setten vazgeçtik, neredeyse oyun vermiyor rakiplerine.. Lisicki bugüne kadarki en zor maçı ama kendi hata yapmazsa Masha kazanır.. Maça Lisicki iyi başlar çünkü Mashanın motoru geç ısınıyor.. Masha başlayana kadar Lisicki ilk seti de çalabilir ama bitmeyen inadı ile Sharapova bu kez hayal kırıklığına izin vermeyecektir , vermemelidir.. Çift hata yağmuru olmazsa kazanır..

Dün akşam Kvitova'yı izledik.. Herhalde WTA in en iyi forehandi onda.. Savunma tenisi konusunda zayıf, backhandini sadece topu karşıya atmak için kullanıyor ama forehandi aldığı zaman topu mermi gibi yolluyor karşıya ve solak olduğu için de rakiplere ters geliyor.. Onun forehandi ile solak olmayan bir tenisçinin forehandi karşı kaşrıya geldiği için bir terslik oluyor rakibe..Azarenkayı yeneceğini düşünüyorum.

Bence Masha-Kvitova final oynar..Haydi Masha.
 
Tabii Mardy Fish'in kankası Roddick'e benzeyen bir çok yanı var.. Servisi, oyun stili, şapkası bir yana o da bir mankenle evli.. Bugün korttaydı.. Stacey Gardner imiş adı.. Roddick tam bir McDonalds çocuğu, bön olmuş artık ama bu Mardy'nin kültürel seviyesini bilmem..

Mesela Roddick, B.Decker'ı yani eşiini ilk gördüğü zaman, menajerini arayıp bana hemen bir randevu ayarla demiş.Adam onu bile manejerine yaptırıyor..

Sampras ve Agassi gitmiş.. Yerlerine Roddick ve Fish gelmiş.. Amerikan tenisi tarihinde ilk defa ilk 10 da yok..Bu adamlarla bu kadar oluyor.
 
Dün akşam Kvitova'yı izledik.. Herhalde WTA in en iyi forehandi onda.. Savunma tenisi konusunda zayıf, backhandini sadece topu karşıya atmak için kullanıyor ama forehandi aldığı zaman topu mermi gibi yolluyor karşıya ve solak olduğu için de rakiplere ters geliyor.. Onun forehandi ile solak olmayan bir tenisçinin forehandi karşı kaşrıya geldiği için bir terslik oluyor rakibe..Azarenkayı yeneceğini düşünüyorum..

kvitova'nın azarenka'yı yeneceğini de bildim, emel dizili görsün, okusun bunları : ))
azarenka kağıt üzerinde favori olabilir ama kvitova müthiş formdaydı sahada..
erkek forehandi var zaten sol kolunda..nadal gibi vuruyor..
geçen sene yarı finale çıkmıştı, bu sene finale geldi..
masha-lisicki maçı da şimdi başladı..
yine izleyemiyoruz ama masha umarım kazanır..
çok zor lur, lisicki mutlaka set alır diye düşünüyorum..
masha kazansın da nasıl kazanırsa kazansın..
 
Maça Lisicki iyi başlar çünkü Mashanın motoru geç ısınıyor.. Masha başlayana kadar Lisicki ilk seti de çalabilir ama bitmeyen inadı ile Sharapova bu kez hayal kırıklığına izin vermeyecektir , vermemelidir.. .

tam beklediğimiz gibi.. masha geç ısındı ve ilk sette 3-0 geri düştü, hatta 4-0 oluyordu, direkten döndü..
ama sonra ayağını gaz pedalının üzerine koydu ve önce 3-3 ü , sonra 6-4 ü buldu.
2.sette daha dirençli bir lisicki olabilir, varını yoğunu ortaya koyacaktır ama masha geri adım atmaz..
bu sene şampiyon artık. dirence devam.
 
Sharapova 2.seti de kazanmış ve maçı bitirmiş.. Belki de uğurlu gelen benim izleyemiyor olmamdır.. Bu turnuvada daha 1 dk izleyemedim ama kısmetse finali izleyeceğim.. Kvitova da kolay olmayacak ama bir şekilde yeneceğiz. Us Open'dan sonra da yeni dünya 1 numarası Sharapova olacak.
 

Üst