WNBA 2010

Bir üçlük daha atsaydı, takımını finale çıkarsaydı :)

Bizim maçlarda isterse 40 sayı 10 ribaunt 10 asist 10 blok yapsın, sonuçta biz kazanalım benim için yeterlidir.

Ayrıca bir oyuncu bu kadar iyi oynadığı bir günde kazandıramıyorsa o maçı takımına "Winner" değildir. Sue Bird-LJ ikilisine karşı duracak takım yok şuan, bir ihtimal Pondexter birşeyler yapabilir..
 
WNBA'de final belli oldu:
Seattle-Atlanta finali oynanacak.
Seattle Phoenix'i, Atlanta da New York'u 2-0 ile geçerek finale yükseldiler. Final serisi 12 Eylül'de başlayacak.
 
Seattle eğleniyor


Tarihinde ikinci kez WNBA şampiyonluğunu kazanan Seattle Storm, Atlanta dönüşünde havaalanında binlerce taraftar tarafından karşılandı. Şampiyon basketbolcularla ve şampiyonluk kupası ile fotoğraf çektirmek isteyen Seattle?lılar, kafilenin kente ancak 2 saat sonra gitmesine izin verdi.


Kulübün salondaki kutlama törenlerine de binlerce taraftar katıldı ve başta Lauren Jackson olmak üzere şampiyonları kucakladı. Seattle, Atlanta ile oynadığı final serisini tamamı 3 sayı ve altında olmak üzere 3-0?la süpürerek kupayı kazanmıştı.
 
ABD ezip geçiyor



Çek Cumhuriyeti 'nde yapılan Kadınlar Dünya Şampiyonası 'nda ikinci tur grup maçında ABD, Belarus'u 107-61 (37-11, 21-17, 27-16, 22-17) yenerek yenilgisiz olarak çeyrek finale yükseldi.

3 sayılık atışlarda % 55.6 ile oynayan ribauntlarda da 41'e 21 üstünlük sağlayan ABD'de 5 oyuncu çift rakamlı skorlara imza atarken, kenardan gelen Galatasaraylı pivot Sylia Fowles 15 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olmayı başardı. 19 dakikada kullandığı 5 şutun tümünü sayıya çeviren Fowles, 6 ribaund ve 1 asist'e de imzasını attı. Maça ilk 5'de başlayan Fenerbahçeli yıldız Diana Taurasi, sahada kaldığı 15 dakikaya 14 sayı (2s: 2/4, 3s: 2/2, SA: 4/4), 4 ribaund ve 4 asist sığdırdı. Tarsus Belediyesi ile anlaştığı duyurulan Jayne Appel 11 dakika sahada kalırken, maçı sayısız (2s: 0/1) kapatırken, mücadeleyi 5 ribaund, 2 asist ile kapattı.

Birleşik Devletlerde Candice Dupree (12 sayı, 2s: 6/7, 6 ribaund, 2 asist), Maya Moore (11 sayı, 2s: 3/6, 3s: 1/2, 2 ribaund, 1 asist) ve Swin Cash (11 sayı, 2s: 4/4, 3s: 0/1, SA: 2/2, 2 ribaund, 1 asist) diğer çift rakamlı skorlara ulaşan isimler oldu. Belarus'da Galatasaray'da forma giyen Marina Kress ise maçı 10 sayı (2s: 0/4, 3s: 2/4, SA: 4/4) ve 3 ribaund ile kapattırken, Leuchanka 9, Verameyenka 8 sayı kaydetti.

2.TUR GRUPLARINDA SONUÇLAR
Avustralya- Fransa: 62-52
İspanya- Çek Cumhuriyeti: 77-57
Kanada - Yunanistan: 52-57
Brezilya - Japonya: 93-91
Belarus- ABD: 61-107
Kore - Rusya: 48-81

2.TUR GRUPLARINDA SON MAÇLAR (BUGÜN)
Yunanistan- Belarus
Japonya- Kore
Fransa- Kanada
Çek Cumhuriyeti- Brezilya
ABD-Avustralya
Rusya- İspanya
 
Amerika güle oynaya finalde


Amerika yarı finalde İspanya?yı çok rahat bir oyundan sonra 106-70 yendi ve finale yükseldi.


İlk yarıyı da 58-34 önde kapatan Amerika?da sahaya giren 12 oyuncu skor üretti. Tamika Catchings 14 sayı ile Amerika?nın en fazla sayı atan oyuncusu oldu, Galatasaraylı Slyvia Fowles 15 dakikada 13 sayı (5/6 serbest atış, 4/7 iki sayı), 6 ribaund, 1 blok, Fenerbahçeli Diana Taurasi 20 dakikada 11 sayı (3/4 üç sayı, 1/2 iki sayı), 2 ribaund, 4 assist, Tarsus Belediyeli Jayne Appel 10 dakikada 6 sayı (3/4 iki sayı), 4 ribaund ile sürelerini olumlu değerlendirdi.

Final karşılaşması 3 Ekim Pazar günü Amerika ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanacak, Belarus ile İspanya ise bronz madalya mücadelesi yapacak.
 
Abd ezdi gecti resmen

mvp fenerbahcenin yeni transferi horakova oldu.

en iyi 5


hana horakova
diana taurasi
eva viteckova
yelena leuchanka
sancha lyttle
 
Vaybe ilk 5in icinde 2 tane fenerli ustelik fenerin yeni transferi Hana horakova turnuvanin en iyi gaurd ve turnuvanin en degerli oyuncusu olmus :?
Hana horakova benim bildigim kadariyla sadece avrupa icin alinmis yani, turkiyede yabanci kontejanina takilacak , ama bu saaten sonra vajda kontejana takilir.
 
NCAA Kadınlar'da bugün oynanacak iki maçın ardından Final Four başlayacak.

Bu sabaha karşı oynanan maçlarda Notre Dame, Tennessee'yi, Stanford da Gonzaga'yı mağlup ederek F4'e çıkan ilk iki takım oldular. Büyük çoğunluk Tamika'nın da yetiştiği yer olan Tennessee'nin F4 yapmasını bekliyordu ama Notre Dame ufak çaplı bir sürpriz ile geride bıraktı rakibini. Hırslı ve mücadeleci oyunları bu galibiyetin gelmesinde en önemli faktör kuşkusuz. Dün izlediğim 2 maçta da guardlar çok öne çıktı, Notre Dame'nin guardı Skylar Diggins takımının en öne çıkan oyuncusuydu. Maçı 24 sayı-4 asist-4 top çalma-2 ribaun-3 top kaybı ile bitirdi Diggins. Kendisi 90 doğumlu ve draft olmasına bir yıl daha var sanırım. Tennessee'de ise takımın yıldızları kötü bir akşam geçirdi, özellikle Simmons fena harcandı Diggins karşısında. Yalnız 1-2 maçlarını daha izlemiştim bu sene, bugün dikkatimi ilk kez çeken Glory Johnson iyi bir savunmacı gibi gözüktü, o da 1990 doğumlu. Takımının ayakta kalan nadir oyuncularındandı.


Gonzaga, son 8'e Amerika'daki tabiriyle "Külkedisi Masalı" ile gelmişti ama Stanford masalı bitirdi. Stanford özellikle ikinci yarıdaki iyi oyunu ve 83-60 gibi farklı bir skorla geçti rakibini. Birçok üst düzey oyuncuları var, Amerikan medyasına göre, Maya Moore'dan sonra ligin en iyi kısa forveti olarak gösterilen Kayla Pedersen, pota altında inanılmaz bir uyum ve güçle oynayan Ogwumike kardeşler ve benim favorim Jeanette Pohlen öne çıkan isimler. Birkaç maçını izlediğim için çok keskin konuşmak istemiyorum ama Kayla Pedersen'in pek bir numarasını göremedim, uzun boylu olduğu için fizik avantajı ile etkili oluyor, ribaundlara katkı veriyor... İyi bir oyuncu ama süperstar olacağını sanmıyorum diyeyim. Ogwumikeler kesinlikle kariyerleri boyunca ayrılmamalılar, ikisi toplam 41 sayı-24 ribaund-8 asist-2 blok ile oynadılar. Birbirlerine asistleri, pota altını domine edişleri süperdi. Gelelim benim favorim Pohlen'e. Kendisi aslında SG ve SF oynayan bir oyuncuydu ama bu sene PG'da da değerlendiriliyor. Bu yüzden bazen kolay top kayıpları yapabiliyor ama NCAA seviyesindeki birçok saf PG'dan daha göze batan bir yanı yok bunun. 1.80 civarı yüksekliği olduğu için bir size avantajı var, savunmada yardımlara gitmesi, oyundaki farkındalığı ve çok net bir dış şutu olması hemen göze çarpan artıları. Profesyonel kariyerinde 2 numarada oynayarak, üst düzey bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Dünkü istatistikleri; 17 sayı-5 asist-2 ribaund-4 top kaybıydı, 5/8 üçlük isabet/denemesiyle oynadı. Sene başında Ceyhun Yıldızoğlu röportajında, hocanın tarif ettiği guard profiline çok uyuyor. Koç da büyük ihtimalle ilgiyle izliyordur Pohlen'i :). Gonzaga'nın buraya gelmesinde en büyük pay ise Courtney Vandersloot'un. CV, saf bir oyun kurucu ve bu pozisyonda ligin en iyi ismi birçok kişiye göre. Dünkü farklı mağlubiyet onun kolejdeki son maçı oldu, çok büyük alkışlar ve gözyaşları ile geldi kenara. NCAA tarihinde 2000 sayı-1000 asist barajını aşan tek oyuncu (erkekler de dahil), kadınlarda ise 1000 asisti aşan 4. oyuncu. CV gibi Gonzaga mezunu olan John Stockton da dün salondaydı, yayıncı kuruluş tarafından sıkça karşılaştırmalar yapıldı efsaneyle genç oyuncu arasında. Birebirde savunulması çoook zor bir oyuncu, hızlı ayakları ile rakibini kolayca geçip turnikeyi bırakıyor veya penetreye karşı biraz uzaktan savunulduğunda üçlüğü eli hiç titremeden yolluyor ve isabeti buluyor. Dün her topu kendi kullanıyor diye biraz eleştirirken, 25 sayı-9 asist ile oynadığını sonradan fark ettim. Bu ay içinde UCLA'ya karşı 29 sayı-17 asist, Portland'a karşı 16 sayı-14 asist, Louisville'ye karşı 29 sayı-7 asist-7 top çalma, Iowa'ya karşı 34 sayı-7 asist-7 ribaund-4 top çalma, St. Mary's'e karşı 18 sayı-16 asist gibi uçuk performansları var.

Sabaha karşı oynanacak UConn-Duke ve Baylor-Texas A&M maçları ile Final Four'a katılacak diğer 2 takım da belli olacak. Sanırım bu iki ismi herkes tanıyordur, UConn Maya Moore'nin, Baylor da Brittney Griner'in takımı. Maya Moore'nin son senesinde, şampiyonluğun favorisi de UConn.

WNBA ile şimdilik ilgili değil ama kısa bir süre sonra WNBA'yi sallayacak bu oyuncular için buradan bir giriş paragrafı yapalım. Aklımızda bulunsun bu isimler.
 
NCAA Kadınlar'da bugün oynanacak iki maçın ardından Final Four başlayacak.

UConn Maya Moore'nin, Baylor da Brittney Griner'in takımı. Maya Moore'nin son senesinde, şampiyonluğun favorisi de UConn.

WNBA ile şimdilik ilgili değil ama kısa bir süre sonra WNBA'yi sallayacak bu oyuncular için buradan bir giriş paragrafı yapalım. Aklımızda bulunsun bu isimler.

Britney için çeşitli video paylaşım sitelerinde arama yapılıp smaçları hayranlıkla izlenebilir. 1990 doğumlu olduğunu da hatırlatalım. İlerde çok duyacağız nasılsa adını : )
 
Bu draftta Seimonenin takımı Minnesota ilk turda 1. ve 4. sıradan seçme hakkına sahip, 11 nisanda yapılacak drafta 1. sıradan Maya Moore u seçecekler, draftan Brunson un yedeği potansiyelli bir 4 numara da buldularmı feci bir takım oluyorlar; LWhalen - Seimone - Maya- Brunson- TajMcWilliams(Jessica Adair), yedeklerde MWright CWiggins CHouston JAdair filan yani.

Seimone WNBA'de ilk defa şampiyonluk kalibresinde bir kadroya kavuşuyor, bir yüzüğü hakediyor. Maya Moore da Seimonenin takım arkadaşı olacak artık ağzından burnundan girsin onu bize getirsin onu kaptırmamak lazım. 3 Amerikalı 3 avrupalı bir de Safiye ile feci takım oluruz. Tamika diyenler olacak ama bu sezondan sonra avrupaya geleceğini sanmıyorum.
 
NCAA'i takip eden arkadaşlar buraya yorum ve sonuçları geçebilir mi rica etsem? Özellike çıkışta olan oyuncu performanslarını merak ediyorum.

Saygılar.
 
UConn:75 - Duke:40
Texas A&M:58 - Baylor:46

Bu sonuçların ardından Final Four eşleşmeleri şu şekilde oldu:
Stanford - Texas A&M
UConn - Notre Dame

Maçlar pazarı pazartesiye bağlayan sabaha karşı oynanacak.

Dün Maya Moore maçta 26, NCAA kariyerinde de 2999 sayısı varken bir sakatlık yaşadı. Kötü göründü ilk başta ama bir bisiklet antrenmanının ardından sahaya döndü 3001. sayısını atıp, tekrar kenara geldi. NCAA tarihinde 3000 sayıyı aşan 7. oyuncu oldu böylece Maya. Ayrıca 7 top çaldığı bu maçla birlikte, kendi kariyer rekorunu da kırdı. 28 sayı-10 ribaund-7 top çalma-2 blok-1 asist istatistikleri ile tamamladı geceyi. Çok yetenekli, her konuda yetenekli, doğuştan lider. Gelişimi sürerse, gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olacak. Çünkü içinde hem Taurasi'yi hem de Tamika'yı barındırıyor.

Baylor -Texas maçını çok az izleyebildim 20 sayı-9 ribaund ile oynayan Brittney Griner etkisiz kaldı diyebiliriz :) Texaslı oyuncuları hiç izlemedim ve tanımıyorum ama Baylor'u iyi yavaşlattılar gibi gözüküyor. Brittney maçta başarısız bir smaç denemesinde bulundu, onu da belirtelim. Sanırım F4 öncesi, en büyük sürpriz bu eşleşmeden çıktı. Artık bu sezonu tamamlayan Brittney ile ilgili şu eski videoyu hatırlatalım; http://www.dailymotion.com/video/xenux6_brittney-griner_sport izlemeyen varsa diye.

Bir, Stanford-UConn finali gözüküyor ufukta, geçen sene de olduğu gibi. Connecticut son 115 maçında sadece Stanford'a mağlup oldu. O da bu seneki karşılaşmalarına denk geldi. Keyifli bir final olacak.
 
Maya Moore bu sene drafta katılacak mı?

Çok yüksek ihtimalle evet..Hatta Seimone'nin takımı Minnesota tarafından 1.sırada seçilmesi bekleniyor..Yukarı da bir arkadaşımız da bahsetti,Seimone ne yapıp etmeli seneye Maya Moore ile birlikte gelmeli Türkiye'ye :) İkisi ile birlikte Fowles ile müthiş bir 3lümüz olur..
 
Çok yüksek ihtimalle evet..Hatta Seimone'nin takımı Minnesota tarafından 1.sırada seçilmesi bekleniyor..Yukarı da bir arkadaşımız da bahsetti,Seimone ne yapıp etmeli seneye Maya Moore ile birlikte gelmeli Türkiye'ye :) İkisi ile birlikte Fowles ile müthiş bir 3lümüz olur..

Minnesota baya iyi olacak o zaman
Whalen-Augustus-Moore-Brunson-Anosike
-> Wiggins, Wright, Houston, Taj Mc Williams
 

Üst