Yabancı Kontenjanı

Bu duruma, Stratejik hamle diyelim. Şube de küçülme anlamına gelmiyor. Kaldı ki TBF'ye bunun başvuruları geçen sene Kasım'da da yapıldı. Hatta Jülide hanım, kulüp temsilcilerini terslemiş. "Hayır seneye Sahada en fazla 2 yabancı olacak!!!!" demiş. Kulüplerde transferlerini ona göre gerçekleştirdi. FB'nin durduk yere Esra Şencebe ve Yasemin'i kadroya katmasının altında da bu yatıyor. GS zaten yerli oyuncu rotasyonunu güçlendirdi. Sezon içinde de çok defa yerlilere süre verildi. Yani biz önümüzdeki sezona hazırlıklarımızı tamamlamışken diğer hazırlıklarını tamamlamamış kulüplerin cefasını çekemeyiz. Ya yabancıyı sınırsız hale getirsinler ya da dediklerinin arkasında dursunlar. Böyle 3 ay kala değiştirmeleri hoş değil (ki aynısı futbolda da yaşanıyor ve yaşanacak)

Benim tercihim öncelikle devşirme konusuna açıklık getirmeleri ve daha anlaşılır hale sokmaları maddeleri. Sancho avrupada avrupalı sayılıyor. Düşünün Avrupa "evet sen Avrupalısın" diyor biz ise, "saçmalama kızım sen amerikalısın devşirme olarak oynatalım seni" diyoruz. Devşirme devşirmedir. 'Soyu önemlidir' diyor TBF bu durumda. "E o zaman Taurasi Avrupalı, soyu İtalyan" diyoruz "Yooo O Amerikan milli takımında oynuyor!!" diyorlar. "Yahu o zaman Sancho İspanyol milli takımında oynuyor o avrupalı o zaman" diyoruz "yooo onun aslı amerikan" diyorlar:)) Yani böyle embesillerin bulunduğu bir topluluk yönetiyor Türk kadın ve erkek basketbolunu. İşlerine göre kurallarla oynayıp birilerine avantaj dezavantaj sağlayabiliyorlar. Ha bu arada devşirme pazarından da ameleler faydalanıyor. Quanitra gibi bir "mal" para ediyor Sylvia gibi bir mamülden fazla para ediyor:)) TBK Türk kadın basketbolunu geliştirmek değil yatırım yapan kulüplerin batmasını istiyor.

Ha fikren yabancı sınırına da karşıyım. 1980'lerde 1990'larda takımlarda 1 bilemedin 2 yabancı oynuyordu. Eğer yabancı oyuncu, basketbola zarar veriyorsa o zamanlar neden kadın basketbolu bir şey yapamamış? Sanırsın ki yabancı oyuncu yasak iken veya 1-2 iken avrupa şampiyonluklarımız var yabancıyı arttırdık çuvalladık. Bu kadar sığ bakan beyinlere sahip insanlar işte. Çünkü yeri oyuncu üzerinden komisyon alıp yaşamlarını ikame ettiriyorlar.

Son paragrafımla fikirlerim çelişecek ama ben de o toplantıya girdiğimde yabancı sayısının arttırılmasına karşı çıkar ve savunurum. Çünkü yeni sezon başlamasına 5-6 ay kala bu karar değiştirilmemeli kulüplerin bir programı var ona göre hareket ediyorlar 6 ay kısa bir dönem, değişiklik için yeterli süre değil. Ki sahada 2 yabancı lig şampiyonluğunda da bana avantaj. FB ve KASKI avrupa hedefi koyuyorlarsa alsınlar avrupada oynatsınlar o oyuncuları. Voleyolda da bunu yapmamışlarmıydı zamanında.

2+1 olsun diyen ve destekleyen küçük takım zihniyetinde düşünüp hareket eden şube sorumluları istifa etmesinler! sayın Ünal Aysal bu kişileri kovsun bence, GALATASARAY'ın kuruluş amacını bilmeyen bu adamların bu takımda işi yok, bizim amacımız türk olmayan takımları yenmek, benim için önemli olanda bu avrupadaki başarılar, ama yöneticiler için öyle değil anlaşılan!

2+1 Önerisini destekliyorsak ya Transferlerimizi buna göre yapmışız bazı yerli isimlerle ön sözleşmeler hazırdır.Ve Takım Planlamamızı buna göre yapmışızdır.(Ki hiç ihtimal vermiyorum)

Ya da iddaalı olmak gibi bir hedefimiz yoktu.Zaten iyi yerlilerimiz var 2 tane kıta dışı ile ancak benim şansım olur bu ligde diye düşünüyoruzdur.

Tbf devşirme hakkını 1 yapacakmış sanırım yani Newlin ve Quanitra'da aynı takımda olamayacak mı?Statü çok karışık gerçekten.Federasyon başkanı 1 Takımda sadece 1 Türk uyruğuna geçmiş oyuncu yer alabilir demiş.Bu da bizim için iyi bir durum.

Yabancı Sayısı Kuralı

2+1 sistemini istememiz kadın basketbolunda küçülmeye gideceğimiz şeklinde yorumlanıyor. Daha önce'de bunları duymuştuk hatta burdaki bir kaç isim'de bunu söylemişti. Kadın basketbol ve erkek voleybol'da küçülmeye gidyormuşuz. Bilgisi olan ?

Ayrıca bir süredir ilgilendiğimiz Gruda UMMC ile tekrar sözleşme yenilemiş.

2+1 bizim işimize yaradığı için istenmiştir, şu an yerli kalitesi daha iyi olan takımız ve rakibin 2 tane çok kaliteli Amerikalısı var.

Böyle saçma bir düşünce olabilir mi ya :) Rakibin çok iyi 2 amerikalısı varsa sen de çok iyi 2 amerikalı alırsın o şekilde mücadele edersin. Seimone, Sylvia, Tamika'lı sezonda yabancılarımız kötümüydü. Yerli kalitene çok güveniyorsan yanına çok iyi yabancı alıp EL şampiyonluğu kovala. Bizim olayımız sadece lig mi? Avrupada 5 maç oynatmak için Matic, Vecerova, Sulciute ayarında oyuncular kamyonla para veririz, sonra önümüzdeki senelere bakarız. Gerçekten sıkıldım artık.

Diana ve Maya Moore şeklinde 2-3 numaralara çok sağlam Amerikalılar alabileceksek 3+1 devam etsin ne diyim, var mı alma ihtimali? Hedefimiz lig evet, Avrupa umrumda değil önce ligi 1 kere olsun alalım da...

Öyle bir ihtimal yoksa bile hedefin rakibin önünü kesmek olmamalı. Yapamıyorsan bırak git yapabilen gelsin böyle ayak oyunlarına Galatasaray adını alet etme. Rakip Fenerbahçe olsa bile.

Ayak oyunu derken? Yahu TBF zaten açıklamıştı 2+1 olacaktı 2014 Olimpiyatları sebebiyle, Fb baskısı sebebiyle değişecek kural ve eski sisteme devam edecek. Ayak oyunları derken Sancho bile devşirme sayılıyor şu an, 3+1 değişmeyecekse önce o kurallar halledilmeli Kuanitra ile Nevlin'in aynı takımda kalabilmesi kadar saçma bir kural var mı mesela 2 devşirme milli oyuncu! Biz Sancho ile transfer edebilsek Hammon'u aynı takımda kullanamıyoruz milli oyuncular bunlar. Ayrıca niye 2 amerikalı kuralı ligde var önce onlar halledilmeli, şubedekiler de onlar için baskı yapmalı herşeyden önce. Bana kalsa yabancı sınırı ne kadar çok iyi olursa o kadar iyi zaten yerlilerin artan miktarları sebebiyle ama gelecek sene ligde iddian için 2+1 daha mantıklıysa yöneticilerin o kural için bastırmasını yadırgamam.

Bu ülkede ne kararlar alınıyor önceden Tanju genelde de değişiyor. Önceden alınmış bir karar bile olsa ''zaten bu şekilde ben başaramam'' diyerek (bence doğru) olana dönüşü istememeyi de ben kabul edemiyorum

Bak çok güzel söylemişsin önce şu saçma sapan devşirme kuralını düzeltmeye uğraşsınlar.

Ben bizim kulübümüzün TBF ye bizim lehimize hiç bir olumlu karar aldırttığını görmedim duymadım. Bu devşirme kuralı zaten tamamen komedi. Karşı rakip ne isterse onu yaptırıyor. Ceyhun hoca bizde olduğu geçen yıl Qunaitra'yı kendisi devşirme için önerdi ve bu oyuncu da Fb ye gidecek o kadar komik şeyler oluyor ki hep biz kaybediyoruz masa başında ve dolayısıyla sahada da! 2 yıl önce bir çırpıda Emir'i Türk yapıp milli takımda oynattılar. Sonra biz Shipp için pasaport alacakken uydurma bir kural çıkartıp 26 yaş sınırı getirdiler. Bunu engellediler. Kısacası TBF yi yöneten kulüp belli. İlk önce bu konu aşılmalı. Biz ne kadar iyi olsakta hakem faktörü ile bizi yine durduruyorlar çünkü.
Ben sahada kurulan kadrodan çok yönetimin olaya bakışını TBF ile iletişimini ve vizyonuna bakıyorum bunlar iyi değilse zaten başarı hiç gelmiyor.

Fazla kafa yormaya gerek yok. Karşı taraf ne isterse o şekilde belirlenir ve oynanır bu oyun. Bizim idarecilerimiz de anca twitterdan hesap sorar TBF' ye, bir araya gelince de pasta keser.

Fazla kafa yormaya gerek yok. Karşı taraf ne isterse o şekilde belirlenir ve oynanır bu oyun. Bizim idarecilerimiz de anca twitterdan hesap sorar TBF' ye, bir araya gelince de pasta keser.

Geçen sene 2+1 kararı alınmıştı. Bundan 1 ay önce'de Fenerbahçe bayan basketbol idarecilerinden Didem Akın söylemişti; seneye aynı sistemin devam edeceğini. O zaman anlamıştım. Ne yazık ki basketbol yönetme konusunda sıfırız. Hala geçen sene'ki F-8 rezaletini aklıma getirince çıldırıyorum.

2+1 sistemini istememiz kadın basketbolunda küçülmeye gideceğimiz anlamına gelmez. Eğer yatırım kesilecekse 3+1 sisteminde de kesilir. Yıldız yabancı yerine orta karar bir-iki yabancı alırsın, var olan yerlilerin yanına gençleri eklersin ve ben bu sene bu şekilde yola çıkacağım dersin.

Ben küçülmeye gideceğimizi düşünmüyorum ve diğer sezon daha komple bir takım olacağımızı düşünüyorum, malum bir sene uzun sıkıntısı çektik, diğer sene şutör ya da kadro mükemmel iken koç sıkıntısı yaşadık falan ve umarım bu düşüncemde de yanılmam.

TBF, adını anmak istemediğim şeker hastası mafya bozuntusunun elinde oyuncak haline gelmiştir maalesef. Yıllardır buna çare bulamadık basketbolda.

2+1 de olsa 3+1 de olsa adamların her türlü 2 süper Amerikalısı olacak. Yakın kalitede oyuncu alamıyorsan, sahada 2 ya da 3 yabancı olmuş bence çok farketmiyor.

Senin yerli kaliten iyiyse onun da yabancıları iyi olacak. Yıllardır "farkı yerliler yaratıyor yeaaa" diyorduk bundan sonra "farkı yabancılar yaratıyor abi" deriz.