Yakup Sekizkök

Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni kazandığımız anda yardımcı antrenörlüğünün yanı sıra, baş antrenör olarak da Galatasaray efsanesi olur. Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni bir İspanyol takımına, alkışlanarak ve 92 Barcelona Olimpiyatları diyerek kaybettiğimiz takdirde başarılı bir sezon geçirmiş olur. Ligde kışa geçtiğimiz hafta sonları hayli keyifli 2 saatlere sahne olsa da, hükmü ve cürmü yok denecek kadar az.

İnternet bot dolu, az sayıda da anonim ve öngörülemeyip ciddiye alınamaz hesap var. Demem o ki yazılanlar hikaye, esas olan sahadaki Basketbol Şampiyonlar Ligi performansı Yakup Sekizkök için.

Bence önemli olan ligde şampiyon olmak ve daha sonra Eurocup için kaliteli kadro kurmak.

Avrupa’nın 2 numaralı kupası olan Eurocup’ı zaten kazandık. Dolayısıyla Avrupa’nın 3 numaralı kupası olan BCL’ye bu kadar değer vermenin anlamı yok diye düşünüyorum.

NBA ve FIBA ortak bir lig kuruyor ve bu ligde yer almamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Ligde şampiyon olabilmek çok zor,yani bakıyorsun son yıllarda Bursa,Telekom ve Bjk Eurocup'ta çok iyi sezon geçirirken bile ligde şampiyonluk kovalayamadı.Ligdede şampiyon olalım diye düşünüyorsak Euroleague'de olmamız ve en azından bu sezonki Zalgiris kadar kadro kurabilmemiz lazım ki en azından hayal kuralım.

Bu sezon Bcl'yi en iyi şekilde tamamlayıp uygun zamanda Eurocup'a geçmeliyiz.En azından şubede sürerlilik sağlamamız lazım.

Yakup hocaya bugüne kadar ki emekleri için teşekkür edip Ufuk Sarıca'yı bir şekilde ikna edip getirmek lazım. Yoksa şampiyonlar liginde gruptan elenir, ligte de en fazla play off yaparız. Ufuk Sarıca fırsatı elimize geçmişken kaçırmayalım.

Maçtan önce Fenerbahçe'nin yardımcı koçu Ertuğrul Erdoğan'a gidip transfer ve takım yönetimi önerileri almıştır umarım. 1,75 Milyon Dolar bütçeyle Nigel Hayes'i nasıl aldığının hikayesini dinlesin. Bizden kovulduktan sonra yeni takımında tutunmak için bu önerilere ve bilgilere ihtiyacı olacak.

Neredeyse 5 Milyon Dolar'a yaklaşan bütçe Ergin Ataman'ın yetersiz yamağına verildi ya canım yanıyor sadece.

Yerel ligde de, yerel kupada da bir hedef yok ve olamayacak. Bütçe belli, yabancı kuralı belli. Takım Avrupa için diri kalsın diyorsa da bu doldurma açıklamanın günü bugün değil.

Bu kadronun iyi olduğuna emin misin? Ufuk Sarıca da bu çöplüğe asla gelmez...
Ben Ufuk hocanın bir şekilde oyunculara dokunabileceğini düşünüyorum. Otis'i en az Russell gibi kullanır. Sadık'tan, Kenan'dan, Muhsin'den aldığı verimi alır.
Yeter ki bizimkiler teklif etsinler. O böyle bir fırsatı geri çevirmeyecektir. Ergin Ataman gelmeyeceğine göre ondan sonra ki en iyi yerli koçu kaçırmamak gerekiyor.

Kendi seviyemizi en iyi test edebileceğimiz iki maç oynadık. Elbette galibiyet beklemiyordum ama çift maç haftasından çıkmış bir rakibe karşı bütçemizin belki 10 kat üzerinde de olsalar hiç olmazsa savunmada sertlik ve yoğunluğu görebilmeliydik bence. Sertaç 'a karşı maç boyu çözüm bulamaması yeni aldığı 4 numara sakat olsada eldeki Sadık ve Blumbergs'in bu derece yumuşak olması totalde hocayı sınıfta bıraktı benim gözümde. Ufuk hocayı görmeyi isterim takımın başında en kötü ihtimalle sezon başında. Takıma kimlik kazandıracaktır buna inanıyorum. Kazanamasak bile savunmada bu kadar yumuşak olmayız.

Çırak birisi için yorum yapmak doğru değil ama bu takımı kendisi kurdu, son yıllarda harcanmamış paralar harcandı. Tercih edilen oyuncuların ve kendisinin Galatasaray gibi bir kulüpte yeri olmamalı.

İstifa şenlikleri diye bir durum yok. Takımın mevcut durumu sıralaması vs kötü değil. Fakat daha iyisini istiyorsak Ufuk Sarıca fırsatını değerlendirmeliyiz.

Basketbolda atlanılan bir şey var. Çok iyi bir yardımcı antrenör olabilirsin ama head coach olmak başka bir ışık başka bir liderlik meziyeti gerektiriyor. Yakup Sekizkök kimi hangi hedef için birleştirebilecek.. Çok zor.. Her yardımcı antrenörde baş antrenör olma sevdası da olmamalı bence. Murat Özyer Ergin hocanın yardımcısıyken gazla baş antrenör oldu da ne oldu? üç beş sene sonra kariyeri bitti. Baş antrenör olmak isteyen ışığı olan bir isim kısa süre içinde baş antrenörlüğe geçmeli. Uzun yıllar yardımcı antrenör olduktan sonra o dikiş tutmuyor bence.