dun aksam 90 dakıkayı seyretmeye basladım bildiginiz gibi 90 dakika futbol üstüne bir program.
bir de baktım program basında haftanın olayı diye herkese soruyorlar hıncal uluc ne dedi haftanın olayına?
asagida internetspordan buldugum seyleri soyledi.
futbol programına konu olacak kadar kotu durumdayız
Hıncal Uluç, Galatasaray’ın devlete verdiği çeklerin karşılıksız çıkmasını rezalet olarak değerlendirdi…
Geçen hafta tarihe geçecek yüz karası bir olay yaşandı. Galatasaray'ın devlete verdiği çekler karşılıksız çıktı ve Cafe Crown'un reklam tabelaları sahaya konulmadı
Böyle bir rezalet olamaz. Galatasaray'a bu ayıbı kimse süremez. Mali kongrenin bunun hesabını sorması gerekiyor. Ben bunun hesabını devletten de sorarım. O çekler niye savcılığa intikal ettirilmedi?
Canaydın'a "Mali kongrede ibra edelim ama başkan olma" şeklinde telkinlerin olduğu belirtiliyor. Böyle bir anlaşma yapılabilir mi? Bu mali kongre eğer Canaydın'ı ibra ederse, Galatasaray'a ihanet eder. O zaman mali kongre yapmasınlar.
Geçen hafta tarihe geçecek yüz karası bir olay yaşadı. Gazeteler minnacık verdi. Galatasaray'ın devlete verdiği çekler karşılıksız çıktı. Ve bu yüzden Galatasaray'ın Telekom ile yaptığı maçta devlet, Cafe Crown'un reklamlarının saha kenarına konmasına izin vermedi. Galatasaray devlete karşılıksız çek veriyor, düşünebiliyor musunuz! Hapis cezası gerektirir! Hıncal karşılıksız çeki verse hapislerde sürünür. Binlerce, abartmıyorum, binlerce insan var karşılıksız çekten şu anda hapis yatan. Başka hiçbir suçu yok hem de. Tertemiz, pırıl pırıl insanlar; fakat ekonomik kriz içinde karşılıksız çek yazmak zorunda kalmışlar, hapislerde sürünüyorlar.
Doğrusunu yapmışım
Galatasaray'ın futbolcularından sonra devlete de verdiği çek karşılıksız çıkıyor. Böyle bir rezalet olmaz. Galatasaray'a bu ayıbı kimse süremez. Eğer mali kongre bunun hesabını sormuyorsa, o mali kongrenin de cehenneme kadar yolu var. Ne demek "Sen başkan olmazsan ibra ederiz." Devlete karşılıksız çek vermenin hesabı sorulmuyorsa, böyle kongreye, böyle başkan olur. Ne kadar doğru bir karar vermişim, Galatasaray'ın kongre üyeliğinden istifa etmekle. Bugün kendimle gurur duyuyorum.
Ülker'in günahı ne?
Ülker, basketbol şubesine neden bağış yapıyor? Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray; yani seyircili takımların takımları üst düzeyde olsun ki, Türkiye'de basketbol konuşulsun, televizyonda, gazetelerde yer alsın. Galatasaray bu paraları basketbola değil futbola harcıyor. Mondragon'a, Saidou'ya, Song'a veriyor 'çekip gitmesinler' diye. Galatasaray'da oyuncuların antrenmana çıkmamasının sebebi para alamamaktan değil; yabancı futbolculara ödeme yapılması. Peki neden yabancılara para ödeniyor? Yabancı oyuncu, Ribery gibi gidiyor FIFA'ya 'cart' diye alıyor bonservisini ve gidiyor. Türkiye'de böyle bir şey yok. İşte Okan Koç. Federasyonun aldığı eyyam kararı meydanda. Bu nedenle Galatasaray yabancılardan korkuyor. Ülker'den gelen parayı yabancılara dayıyorlar. Ama reklamın konacağı yerin parasını ayırmadıkları için devlete sahte çek vermek zorunda kalıyorlar. Ben bunun hesabını devletten sorarım. O sahte çekler niye mahkemeye intikal ettirilmedi de panolar kaldırıldı? Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün görevi Galatasaray'ın karşılıksız çeklerini örtbas etmek mi? Bir suçun tahakkuk gerektiren cezası var. Onu görmezden gel, bu tarafta parası ödenmiş reklamı sahaya koyma. Ülker'in günahı ne! Galatasaray devlete ödemiyorsa, Galatasaray'ı mahkum edersin Ülker'i değil. Benim eyyamcı genel müdürlüğüm Galatasaray'ı savcılığa vereceğine, Ülker'i mahkum etti; reklamları kaldırarak. Böyle bir uygulama olabilir mi? Böyle bir rezalet olabilir mi? Ama böyle devlete böyle kulüp, böyle kulübe böyle başkan, böyle başkana böyle kongre... _Buna karşılık Canaydın'ın 500 kişinin aidatını yatırdığı ve yeniden aday olmaya hazırlandığı söylendi. Yeniden aday olur mu? Canaydın'ın 500 kişinin aidatını yatıracak parası olsa, Galatasaraylı futbolculara verir. Uçak kiralayacak paraları yok. Konya rezaletinden sonra özel uçakla gitmeye karar verdiler. Ama bu kez de uçağa ödeyecek para bulamadılar. Uçağa ödeyecek 14 bin doları olmayan Özhan Canaydın, hangi 500 kişinin parasını ödeyecek.