Yazıklar Olsun!

Açıkçası bu rezaleti, skandalı artık adını ne koyarsanız koyun, sadece maç başlığında tartışmanın hiç bir manası yok, ayrı bir yerde konuşulmalı.

10 şubat pazar günü, Murat Biricik - Mehmet Keseratar - Mehmet Serdar Ünal üçlüsü Galatasaray müzesinden bir kupa çalmıştır, art niyetlerinin bu kadar açık bir şekilde sahaya yansıması akıl alır gibi değildir.

Allah'ın adaleti hiç şaşmaz, Galatasaray taraftarının önüne geleceksiniz birer birer, bizim de söyleyeceğimiz şeyler olacak.

Turkiye Kupasi finalinde yasanan hakem rezaleti. - YouTube

Dip not: Bu videoda Fenerbahçe'nin iptal edilmesi gereken basketi yok ayrıca... Program yapmak bile yetmiyor bütün hataları ayıklamak için.

Tüm pozisyonları geçtim ama Kaya peker oyun sırasında oyunda olan Engin Atsür'ün kolunu nasıl tutar ve hakem de bunu görüp nasıl susar? Yani skandal bir durum hakemlerin niyetini bu pozisyon açıklıyor zaten. Bence o görüntülerle hakkımızı aramalıyız eğer susarsak zaten ligi de çoktan kaybetmişiz demektir. Bu fbÜlker camiası bu yüzden avrupada başarılı olamıyor işte. Avrupalı bir hakem olduğunda 100 lük oluyorlar. Murat Özyer'in umarım haberi vardır o görüntülerden ( uyku halinde olduğunu düşünüyorum çünkü ) mutlaka takip edip takımın hakkını aramalı

Açıkçası bu rezaleti, skandalı artık adını ne koyarsanız koyun, sadece maç başlığında tartışmanın hiç bir manası yok, ayrı bir yerde konuşulmalı.

10 şubat pazar günü, Murat Biricik - Mehmet Keseratar - Mehmet Serdar Ünal üçlüsü Galatasaray müzesinden bir kupa çalmıştır, art niyetlerinin bu kadar açık bir şekilde sahaya yansıması akıl alır gibi değildir.

Allah'ın adaleti hiç şaşmaz, Galatasaray taraftarının önüne geleceksiniz birer birer, bizim de söyleyeceğimiz şeyler olacak.

Turkiye Kupasi finalinde yasanan hakem rezaleti. - YouTube

Dip not: Bu videoda Fenerbahçe'nin iptal edilmesi gereken basketi yok ayrıca... Program yapmak bile yetmiyor bütün hataları ayıklamak için.

İşimizi Allah'ın adaletine bırakacağız yine öyle mi ?

Yöneticler ne iş yapacak her işi Allah'a havale edeceksek.

İlahi adaleti beklemek yerine bir hareket görsek şu yönetimden. Geçen Senenin "Her şey kontrol altında" cıları hala ortada gezinirken. Tescilli şikeciler ahlak dersi verme cüretini gösterebilirken. İşimizi Allah'a havale edelim ne ala memleket.
Bence; biz taraftarlar yöneticilerimizi eyleme geçmek için zorlayacağız-eleştirilerimizle-, yöneticilerimiz de hakkımızı arayacaklar... Kendi işimizi kendimiz göreceğiz.

BASKETBOLDA Spor Toto Türkiye Kupası’nı finalde Fenerbahçe Ülker’e kaybeden Galatasaray Medical Park, hakem hatalarından şikayetçi olarak MHK’ye gidiyor. Hafta sonu Eskişehir’de oynanan karşılaşmayı 63-57 kaybeden sarı kırmızılılar, özel olarak hazırladığı 6 pozisyonluk görüntü ileMHK’nin kapısını çalacak. İşte Galatasaray cephesinin bu maçla ilgili iddiaları...

1-ERSİN DAĞLI’YA ÇALINAN STEPS

BİTİME 6.53 dakika var. Skor 48-48. Burada düdük Gordon’a mı yoksa Ersin’e mi çalındı belli dahi olmuyor. Ancak iki oyuncu da steps yapmıyor. Pozisyonun içindeki hakem Murat Biricik yerine en uzak köşedeki Mehmet Keseratar hatalı yürüme kararı veriyor.

2- İPTAL EDİLEN SPORTMENLİK DIŞI

BİTİME 6.27 dakika var. Pozisyonun hemen önündeki Serdar Ünal, Preldzic’in Engin Atsür’e hareketine sportmenlik dışı faul veriyor. Ancak düdüğü çaldıktan sonra Murat Biricik, Serdar Ünal ile göz göze geliyor ve kararı bozup faulü iptal ettiriyor.

3-OĞUZ SAVAŞ İÇİN KRİTİK KARAR

KALAN süre 4 dakika 32 saniye. Skor, 51-50 G.Saray lehine. Oğuz Savaş, kalçasını çıkarıyor ve kolunu da toptan ziyade Engin Atsür’ün bacağına uzatıyor. Burada faul verilmiyor, devamında Galatasaray üçlük yiyor. Ayrıca faul çalınsa Oğuz Savaş 5. faulünü alacak.

4-ANDERSEN, GORDON’U TAHRİK ETTİ

SON 4 dakikaya girilirken Andersen, Gordon’u itip, tahrik ediyor. Gordon diskalifiye oluyor. Ancak Andersen cezasız kalıyor. Rakibi tahrik ettiği için teknik faul alması gerek. F.Bahçe Ülkerli oyuncunun Mersin maçındaki benzer hareketi ve aldığı teknik faul de MHK’ya gönderilecek.

5-KENARDA HAVLU KAVGASI

BİTİME 1 dakikanın biraz üzerinde zaman var. Maç 58-55 F.Bahçe lehine. Önce sarı lacivertli takımdan Barış Ermiş havlu isteyen milli takımdan arkadaşı Engin Atsür’e havlu veriyor. Ancak Kaya Peker, Galatasaraylı oyuncu yüzünü silerken elindeki havluyu sert şekilde çekiyor ve alıyor.

6-HAKEM GÖRÜP ‘YAPMA’ DEDİ

VE en kritik pozisyon... Bitime 1 dakika 12 saniye var. Engin dip çizgide pas beklerken, F.Bahçe benchindeki Kaya Peker ayağa kalkıp, kendisini kolundan çekiyor. Yani saha içindeki oyuncuya müdahalede bulunuyor. Hakem Mehmet Keseratar, bu hareketi görüyor. Ancak sadece Kaya Peker’e “Yapma” diyor. Basketbol talimatları ise buna çok net şekilde ‘teknik faul’ ve ‘diskalifiye’ diyor. Hatta F.Bahçe Ülker Menajeri Serdar Apaydın bile oyuncusuna tepki gösteriyor.

Hürriyet - Ali Naci KÜÇÜK

Kulüp MHK´nin kapısını çalmamalı, "k ı r m a l ı".

Çünkü pozisyonların hakem hatasından daha öte olduğu çok bariz belli. Ama kulüp halen sessizliğini koruyor. Şu rezalet maç yönetimi ile Mehmet Keseratar ile Murat Biricik´in hakemlik kariyerini bitirmek dahi mümkün FIBA nezdinde girişimlerde bulunarak. Ama yönetici lazım bu işlerin peşinde koşturacak.

Bence de kapı kibarca çalınmamalı kırılmalı çünkü bu ülkede maalesef federasyon binalarını basanlar istediğini alıyor kibarlık nezaket değil şiddet karşılığı istediği alınıyor. Ülkede şikeden suçlu bulunupta ceza almayıp başkanlık yapıpı birde federasyon binalarını basanlar olduğu sürece kapılar kibarca çalınmamalı kırılmalı arkadaşa katılıyorum. Bizimkilerde her fenerin ortamı gerdiğinde arkasından ortamı yumuşatmak gibi bir misyonumu var.

Yahu ben soyunma odasını Erşan KARTALIN başına yıkıp yumruk attığımda herkes bana giydiriyordu,adamla mahkemelik olduk 2 yıl uğraştık şimdi benim metodu yapacak adam aranıyor ilginç.Abartısız yazıyorum ben eskişehirde takımda yetkili olsaydım ne biricik nede keseratar buna cesaret edemezdi.Hatta Kaya'nın bile ağz......sıç........dım.Bazen yumruğu ses getirecek adamlara ihtiyacın olur.

göz göre göre resmen yediler bizi.sırf fb nin bize son zamanlarda ki bize karşı olan ezikliğini gidermek için banvit i de yediler.banvit maçı hiç banvit in lehine dönmedi sadece son topta döndü ondada sırf fb gs finali uğruna banvit i yediler.jamont a teknik çalsalar belki anlaşılabilirdi fakat ihraç komik oldu.zaten jamont u oyundan atınca olay bitecekti tek seferde olayı bitireceklerdi ama olmadı takım direnmeye devam etti onlarda devam etti.manuchar ın burnunun kırıldığı pozisyonda ömer onan yerde yatan manu için niye yatıyor gibisinden sordu hakemde vuruyorsun dedi ama faul yok.kaya ya zaten hakem yapma diyor engin in kolunu çektikçe.ayakları kımıldamayan ersin e steps çaldılar.

federasyon önünde protesto eylemi yada bir siyah çelenk koyamayacaksak bizede yazıklar olsun.pazar günü efes maçı var saati uygun maçtan bir saat önce yapalım protestomuzu.umarım bu çağrım forumdan destek görür.

Gordon fener maçında diskalifiye edildi ve 2 maç ceza aldı. Umarım bu basket federasyonu ve ekibi fenerin efesin diğerlerinin maçlarındaki dirsekleride görürler. Bence başkan bu işe mutlaka el atmalı ne kadar transferde yapsan da olmuyor azize burada çok güçlü olduğundan lobi anlamında bize burda şampiyonluk yedirmezler. Gerçi bu sene yaşanmayacak veya istemediğimiz her şeyi yaşadık.

son 3 sezonda yaşadığımız heyecanın 10'da 1'ini yaşamıyoruz. Umarım playofflarda takımımız taraftarımız kenetlenir eski heyecanımızı geri kazanırız..

İbrahim Kutluay bile hakem skandallarını itiraf etmek zorunda kaldı, bizim yönetimden ses çıkmadı.

Şair ne demiş, yürü üstüne üstüne, tükür yüzüne celladın. Ama bizim yönetim üstüne yürümeyi bırakın, sesini bile yükseltemiyor.