Yeni Sezon Kadrosunda Kimler Olmalı, Kimler Olmamalı?

Takım olarak harika bir sezonu geride bıraktık. Bu sezonu bizler için unutulmaz kılan, mücadelelerini hiç bir zaman bırakmayan bütün oyuncularımıza sonsuz teşekkürler. Fakat bu sezon gelinen nokta ve önümüzdeki sezon artacak bütçeyle beraber hedefleri daha da büyümüş bir takım konumuna geleceğimiz için, takımda bazı değişikliklerin olması da kaçınılmaz olacaktır. Mevcut kadro yapısına dair benim düşüncelerim şu şekilde:

Gitmesi gerektiğini düşündüklerim:

Melih MAHMUTOĞLU: Bu genç kardeşimizin Galatasaray seviyesinde bir oyuncu olmadığını düşünüyorum.

Sertaç ŞANLI: Şu an ham bir oyuncu durumunda, eksikleri çok. Oynayabileceği bir takıma kiraya verilmesi ve eksik yönlerini geliştirmesi en hayırlısı.

Radoslav RANCIK: Veli Yiğit'in twitter'da yazdıklarına bakarsak önümüzdeki sene zaten aramızda olmayacak, unutulmayacaklarımızın liste başlarına çoktan girmiş durumda.

Jerry JOHNSON: Bu takımın üst seviye bir PG ihtiyacı olduğu için Jerry'ye de teşekkür edilmeli.

Joshua Ian SHIPP: Son maçta döktüğü gözyaşlarını ve Sinan Erdem'deki son saniye basketini asla unutmayacağım. Duygusal noktaları bir kenara koyarsak, genel olarak bu şutla cidden olmaz abicim. Pota altına penetre ile nereye kadar? Savunmada gayet iyi yaptığı işler var ama hücum yönü hedeflerini büyütmüş bir Galatasaray için yeterli değil.

Caner TOPALOĞLU: Çok iyi niyetli, çok mücadeleci, çok düzgün karakterli bir adam ama onun da hedefi yüksek bir takımın oyuncusu olmadığını düşünüyorum.

Haluk YILDIRIM: Bu sezon pek çok kişinin tepkiyle karşıladığı bir transferdi, zira kendisiyle olan mazimiz pek iyi değildi. Fakat 39 yaşında olmasına rağmen sergilediği özveriyle herkesin takdirini kazanmayı başardı, haliyle final serisinde kritik anlarda yaptığı bazı hatalara da kimse tek laf bile etme gereği duymadı. Ama artık gelecek sezon takıma abiliği saha içinden değil de şube içinde kendisine verilecek başka bir görevle yapması daha iyi olur diye düşünüyorum.

Kalması gerektiğini düşündüklerim:

Tutku AÇIK: Sadece onsuz geçen yıllara üzülüyorum, çok net. Tabi ki kalmalı.

Preston SHUMPERT: Gelecek sezondan itibaren yerli statüsünde oynayacak bir Shumpert'a hayır demek ihtimal dahilinde değil elbette.

Ermal KURTOĞLU: Bizim için bu sezonun önemli kazançlarından biri, bu büyük taraftarın önünde oynamayı o da çok sevdi.

Luksa ANDRIC: Sezon başından bu yana gelişim gösterdiğini düşünüyorum. Şahsen hala ciddi çekincelerim olan dengesiz bir oyuncu, hala bazen çok amatörce işler yapabiliyor. Ama gelecek sezon Oktay Hoca'nın elinde bundan da iyi, üzerine daha da koymuş bir Andric izleyebilme ihtimalimiz olduğunu düşünüyorum. Ama giderse de üzülmem, onu da ekleyeyim.

Evren BÜKER: Bu 2 sezonda 2 farklı Evren izledik. Sırf bu sezonki Evren'i bilsem hiç düşünmeden gitsin derdim ama bu takımda ilk sezonunda yaptıklarını, potansiyelini biliyoruz. Bu da temkinli yaklaşmayı gerektiriyor. İlk yılından gelen kredisi sebebiyle kalabilir bence.

Göksenin KÖKSAL: Altyapılarda hücum yönünü bildiğimiz Göksenin, bu sezon özellikle savunma açısından çok değerli katkılar verdi takıma. Banvit serisinde Barış Ermiş'i resmen sahadan sildi. Takıma kattığı bu enerji, genç olması ve yerli olması sebebiyle kadroda tutulabilir.

gazanfer hepsini göndermekten kastın?
dalga geçmiş..shipp'i anlarım da caner neden gitsin ki?tutku-ermal-andric-preston-caner kesin kalmalı..diğerleri için daha kalitelileri alınacaksa gitsinler ama alınmayacaksa maceraya gerek yok..tabii bu kadro ile eurolig hayal olur ve seneye yine de en kötü yarı final oynarız..hedef türkiye ligi ise tutkudan daha iyi bir yabancı-andric ve ermalden daha iyi bir yabancı şart..yok ermal ve andricden memnunuz derlerse bu durumda shipp'den daha kaliteli ve daha hücumcu 2 numara şart..sonuçta seneye ilkan da gelecek uzun rotasyonu için..ama önce yerli transferlerini görmeliyiz...ondan sonra yabancı alınır..

Rancik zaten gönderildi veya gönderilecek..Melih ve Sertaç'ın en az 20 dk süre alabilecekleri bir kulübe 1 sezonluğuna kiralanmalarının gerektiğini düşünüyorum..Melih için net bir şey söyleyemem ama süre alıp,pişen bir Sertaç ilerde işimize yarayabileceğini düşünüyorum..

Haluk Yıldırım bence oyuncu,menajer olmalı..Gerektiğinde sahaya çıkıp,gerektiğinde saha dışında hem takımı yönetecek hem akıl verecek,hem de Oktay hocanın belki de en yararlı yardımcısı olabilecek biri..Her ne kadar maziden bahsedip dursanız da,çok büyük emek harcayan biri ve daha önemlisi çok büyük bir basketbol zekasına sahip..

Jerry özellikle hız ve delicilik açısından çok iyi..Ama bazen gereksiz ve saçma tercihlerde bulunabiliyor..Eğer ki daha iyisi gelmeyecekse,3 guardımızdan biri olmalı diyorum..

Shipp'i diğer gelecek oyunculara göre karar vermeliyiz..Son yabancı hakkımız olarak düşünebilirz..Çok iyi niyetli ve hırslı bir oyuncu ama şutunu mutlaka geliştirmesi lazım,bu yaz bol bol şut çalışmalı..

Caner için de aynısını düşünüyorum..Çok hırslı ve yararlı ama şut tehidi oluşturmuyor..Onun da mutlaka ekstra şu çalışması gerekiyor..

Eklemeyi unutmuşum..Takım nası oluşturulur,durum ne olur bilmiyorum ama eğer ki Melih ve Sertaç dışında bi Türk oyuncu daha göndermemiz gerekirse Evren olmalı diyorum ben..

Diğer oyuncuların zaten kesin kalması gerekiyor..

Caner bir rol oyuncusu ve rolünü da fazlasıyla yapıyor, hatta rol de çalıyor.. Biz Caner'i havaya atsak yere düşmeden 5 takım üzerine atlar.. Mutlaka kalmalı ve kalacaktır da.. Savunma azmi, iştahı, ribaund savaşı takdire şayan.. Ceza şutunu da genelde sokuyor.. Böyle oyunculardan 20 sayı beklerseniz olmaz. Ama 15 dakika oynasın, rakibin en iyi kısasını tutsun, 2 top çalsın, 4 ribaund alsın derseniz daha iyisini bulamazsınız.

Shipp ve Andric kaldılar.. Rancik ve JJ gittiler.. Shumpert belirsiz.

Abi, Shumpert belirsiz falan deyip yüreğimize indirme..
Shumpert gönderilirse gerçekten gelecek sezon bazı şeyleri kaybettiğimiz gibi geçmiş sezonda yaptığımız düzgün işleri de silmeyi göze almış oluruz.
Sudan çıkmış balık gibi davranmamalıyız, acele etmeden yavaş yavaş..

Shipp - Caner - Shumpert - Tutku - Luksa - Evren - Haluk* (Çok profesyonel, yaşından dolayı kararsız kalıyorum. 5dk bile oynasa çok şeyler veriyor takıma)

Gençler kiraya verilmeli ve onun dışında Ermal hariç tabi diğerler türkler takımda kalmalı. JJ ve Rancik ile büyük ihtimal yollar ayrıldı zaten.