Yıldız Erkek Takımı ( 2011-2012 Sezonu )

Yıldız Erkekler Seri A Kırmızı Grubunda yer alan Galatasaray, dört haftası geride kalan ligde namağlup yoluna devam ediyor. Sezon boyunca detayları paylaşacağız.

Kırmızı Grupta Rakipler:

Anadolu Efes
Genç Yeşilyurt
İstanbul DSİ
Dostlukspor
İTO
FMW Işık
İBB

Oynadığımız maçlar;

FMW Işık 26 - Galatasaray 76

Galatasaray 85 - İTO 56

İstanbul DSİ 50 - Galatasaray 96

Galatasaray 79 - Dostlukspor 44
 
25 ekim salı günü, birinciliği paylaştığımız Anadolu Efes ile karşılaşan Yıldız Erkek takımımız, karşılaşmadan 63-58 yenik ayrıldı. Bu sonuçla beraber, grupta ikinci sıraya yerleştik, 5/1 ile. Efes yoluna namağlup devam ediyor.
 
Galatasaray Yıldız Erkek takımı, ligde ilk yarıda oynadığı 10 maçtan 8 galibiyet - 2 mağlubiyet aldı. Yenildiği Anadolu Efes ve Yeşilyurt karşılaşmalarını tek basket ile kaybeden takımımız, sisteme bağlı kalışı ve yaptığı savunma ile öne çıkıyor. 11 günlük aranın ardından, bugün Dostlukspor karşısında ikinci devrenin ilk maçını oynadılar.

Galatasaray 84 - Dostlukspor 36

1. Periyot : 23 - 11
2. Periyot : 20 - 7
3. Periyot : 12 - 9
4. Periyot : 29 - 9

Maçtan önce belirtmek gerekiyor, takımda önemli süre alan bir oyuncumuz ve maçın daha ilk pozisyonda oyun kurucumuz sakatlığından dolayı bu maçta oynayamadı. Rotasyonumuzun geniş olmasından faydalandık ancak bu iki oyuncunun da katılımıyla ortaya daha efektif bir takım çıkacağı ortada.

Yıldız Erkek takımımız, 40 dakika boyunca hücum setlerinden vazgeçmeyen, savunmaya büyük önem gösteren ve adam adama savunma felsefesinden asla ödün vermeyen karaktere sahip. Bu karakter, ligde 10 maç sonunda en az sayı yiyen ekip olmamızı sağladı, Anadolu Efes ve Yeşilyurt gibi ligde güçlü ekiplere karşı avantajımız haline geldi. Bu noktada, koç Erhan Ernak isminin getirdiği felsefeyi ve oynattığı oyuna tebrikleri sunmak gerekiyor, eldeki malzemeden en iyi şekilde yararlanıyor.

Dostlukspor karşısında, savunmamızı her geçen dakika daha sert seviyeye getirmemizin verdiği güvenle oynadık. Savunmadan aldığı güvenle de takımımız gayet iyi bir performans ortaya koydu. Hücum setleri, hızlı hücumlarda akılcı oyunlar (Transition'u müthiş yapıyoruz), savunmada boğucu olmamız.. Basketbolun bütün doğrularını sahaya yansıttık açıkçası, bunun sonucunda farklı galibiyeti elde ederek ikinci devreye iyi başladık.

Doğrusunu söylemek gerekirse, karşımızda öyle bir takım olgusu var ki, oyuncu bazında konuşup bir ismi diğerinden ayırmak ayıp olur gerçekten. Fakat, özellikle Adnan'ın dış şutlardaki isabetleri takımın hücum gücünü 2 kat arttırdı.

Kadro bilgilerinin tamamına hakim olduğum an, maç maç daha ayrıntılı bilgiler burada olacak.
 
Gençler, yıldız ve küçükler liglerinin istatistiklerine, puan sıralamasına ve fikstürüne nasıl ulaşabilirim acaba?
 
Yıldız Milli Erkek Takımı, Iscar Turnuvası'na katılmak için İspanya'ya gitti.
Milliler, 9-11 Aralık tarihlerinde Valladolid kentinde düzenlenecek olan turnuvada, yarın Rusya, 10 Aralık Cumartesi günü Castilla Leon ve 11 Aralık Pazar günü de İspanya ile karşılaşacak.
Yıldız Milliler, 12 Aralık Pazartesi günü yurda geri dönecek.
Yıldız Milli Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ömer Uğurata, Iscar Turnuvası'nın kendileri için önemli bir turnuva olduğunu belirterek, ''Avrupa Şampiyonası'nda çapraz grubumuzda bulunan İspanya ve Rusya'yı tanımamız açısından da son derece önemli bir turnuva olacak. Orada oyuncularımızın gelişimini gözlemleyip, en iyi şekilde yurda dönmek istiyoruz'' dedi.
Yıldız Milli Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Okben Ulubay, Oğulcan Baykan (Anadolu Efes), Tolga Geçim, Erris Nushi (Banvit), Mehmet F. Alemdaroğlu, Berk İ. Uğurlu, A. Barış Yurteri (Fenerbahçe Ülker), Ege Arar (Galatasaray Medical Park), S. Oğuzhan Çakmak (İstanbul DSİ), Akif Egemen Güven, Ateş Özkaraduman (Pınar Karşıyaka), Mert Çevik (TOFAŞ), Cumali Dizdar (Türk Telekom)


Bizden sadece Ege Arar var. Buna karşın Efes'den 2, Banvit'ten 2, FBÜ'den 3, İstanbul DSİ'den 1, Pınar Karşıyaka'dan 2, Tofaş ve Türk Telekom'dan 1 er tane oyuncu var.
 
Bugün karşılaştığımız Darüşşafaka'yı 83-59 mağlup etti takımımız. Daçka tam kadro, bizde ise takım kaptanı Ege hariç kadromuz eksiksizdi. İki takımında maç konsantrasyonuna girmekte zorlandığı maçta, özellikle ikinci yarıda takımımız çok iyi savunma yaparak farkı açtı. Milli takımlar dolayısıyla maç olmadan geçen bu haftada yararlı bir maçtı, takımımız yarın Süleyman Demirel ile bir hazırlık karşılaşmasına daha çıkacak.

Belirtmeden geçmek olmaz, takımımızda Chris'in bugün mükemmele yakın bir oyunu vardı.. Bu oyuncunun altını çizelim, ileride karşımıza çıkması yüksek ihtimal.
 
Takımımız bugün ligde 12. maçına çıktı. 2 mağlubiyet ile 3. sırada bulunan takımımız, ligde sonuncu sırada bulunan İBB ile karşılaştı.

Galatasaray 74 - İBB 43

1. Periyot : 22-10
2. Periyot : 13-11 (35-21)
3. Periyot : 15-9 (50-30)
4. Periyot : 24-13 (74-43)

İBB bu sene 3 oyuncusundan sakatlık dolayısıyla yararlanamadı. Normal şartlarda bu denli kötü bir tablonun kendileri adına çıkacağı pek düşünülmezdi ancak sakatlıklar gelince toparlayamadılar bir türlü ve galibiyetleri de bulunmuyor hala. Bugün ise bizim karşımıza tam kadro çıktılar.

Maça 12-0'lık bir seri ile başladık, o bölümde topu çok iyi paylaşmamızın yanı sıra, rakibin fizik açıdan geride kalmasına rağmen adam adama savunma denemelerinde de oluşan farkta payı vardı. Nitekim o seriden sonra döndükleri alan savunmadan bir daha da vazgeçmediler. Alan savunmasını gördüğümüz andan itibaren, set temposunda başarılı olamadık. Yayın gerisinden kötü oluşumuz ve post-up bölgesinde topla buluşan oyuncularımızın isabetsiz oluşu hücum verimimizi aşağıya çekti. 2. ve 3. periyot toplamında 28 sayıda kalmamız da bu bağlamda takım potansiyelinin altında. Sungur - Adnan - Mert üçlüsünün şut konusunda daha iyi olması gerekiyor.

Dördüncü periyotu, diğerlerinden ayırmak gerekiyor. Aradaki farkın artmasıyla beraber rakibin de gardının zayıflaması, takımımızın hücum ritminin yukarıya gitmesini sağladı. 24 sayı bulduk, yayın gerisinden ve hızlı hücumlardan etkili olduk özellikle. Bu periyottaki oyundan dolayı takıma tebrikler.

Oyuncu bazında, bugün tek isimi ayırmak istiyorum; Berkay bugün hem oyun hem mücadele hem de istek anlamında takımda bariz bir şekilde farkını ortaya koydu. Kenardan gelerek hem takıma enerji kattı, hem de yayın gerisinden sıkıntı çektiğimiz günde nefes almamızı sağladı. Saha içinde her noktaya katkısı oluyor, bugün skor anlamında da gayet iyiydi.. Bu görev adamı görüntüsü ona çok şey kazandıracaktır, eline sağlık Berkay.
 
1997 doğumlu oyuncuların kadro ağırlığında bir takımımız var bu jenerasyon larda bir yaş ,çok farklı bir görüntü olabiliyor.96 doğumlu milli takım kaptanımız sungur ve diğer oyuncular tabiki erhan hocamızın tecrübesi ve oyun okuyuşu ile birleşince bence şampiyonada ses getirecek.
Unutulmaması gereken, özellikli oyuncularımız var gecen sene küçükler şampiyonası rebound kralı cem şahane bir yumuşaklıkta bileği olan ado patlayıcı kuvveti inanlımaz guard mert,savunması ve hırsı ile berkay ,soğukkanlı muhsin sakin ve fizik gücünü hıza cevirebilse mükemmel olan murat ve bence en önemlisi uzun süredir beraber oynamaları..

Erhan hocamız en iyisini bulup ,ona göre oyun düzenini kuruyor zaten .
Ama pick, hıgh post ,post up oynayacak size'lı uzun sadece milli oyuncumuz ege var bence bir tane daha isterdi.
Alt yapı milli takımlara yıldız a/b kategori lerinde 4 oyuncu vermesi hocamız için bir gurur..

Tebrikler..
 
Takımımızın tam kadrosu ;

Mert Gökçen
Muhsin Coşkun
Adnan Koç
Burak Şen
Emre Kurt
Murat Ünlütürk
Berke İnan
Mustafa Terzioğlu
Berkay Kansu
Tolunay Çifçi
Ege Arar
Cem Balkan
Ali Tanrıyar
Kristian Nikolov
Atakan Bayram
Berke Sungur
 
Galatasaray 74 - Anadolu Efes 87

1.Periyot : 25-17
2.Periyot : 18-22 (43-39)
3.Periyot : 16-28 (59-67)
4.Periyot : 15-20 (74-87)

Tam tabir kullanmak gerekirse, ilk periyotta gösterilen o iştahın, iyi oyunun ekmeğini yiyemediğimiz maç oldu. Maça mental anlamda çok iyi hazırlanmış, oyun olarak da Anadolu Efes'e kafa tutan yapımız, sertlik ile birleşince ilk periyotta 8 sayılık marjı yakaladık. Bu esnada Anadolu Efes antrenörünün oyundan atılması, Efes tarafının iştahını kabartmış olacak ki, oyunun ilk 10 dakikası hariç üstünlüklerini gösterdiler. Oyunun son dakikalarında skoru 74-70'e kadar çeksek de, yaptığımız top kaybı sonucu maçı kaybettik. Bu maçın kaybedilmesinde ki en büyük etken ise, ribaundlarda kurdukları üstünlüktü kuşkusuz.

Her maçta kötü hakemlere rast geliyoruz ancak, en azından bu gibi önemli maçlarda daha iyi hakemlerin atanması, hem maçın seyrine hem de oyuncuların oyunlarını daha rahat göstermelerine direk etki edecektir. Gerçekten ''rezil'' kelimesinin bile hafif kalacağı bir hakem ikilisi vardı, maçtan daha öne çıktılar ne yazık ki. Bu tablonun daha devam edeceğini bildiğimizden, ne desek boş.

Takımımıza gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Mağlubiyetler olacaktır, önümüze bakmak lazım. Efes'e kafa tutuğumuz anların ve oyundan düşüş sebeplerimizi iyi irdelersek, Türkiye Şampiyonası'nda başarıya daha kolay ulaşırız pekala.
 
Galatasaray 56 - Yeşilyurt 57

1.Periyot : 15-16
2.Periyot : 11-16 (26-32)
3.Periyot : 13-14 (39-46)
4.Periyot : 17-11 (56-57)

Anadolu Efes yenilgisinin ardından, bu maçın önemi daha da artmıştı. Nitekim bugün alacağımız galibiyetle Türkiye Şampiyonası'na gitmeyi garanti altına alıyorduk. Bugün aldığımız mağlubiyet ile, bir daha mağlubiyet lüksü de bırakmamış olduk kendimize. Playoff'ta da yolumuz baya engebeli olacak, yolumuz bugün zorlaştı nihayetinde.

İlk iki periyot, kafa kafaya bir oyun olsa da, özellikle hücum anlamında iyi görüntü çizmedik. Mert - Muhsin ikilisinin etkisiz kalışının bunda payı büyüktü. İkili oyunlar üzerinden hücumu düşünmememiz sayıya ulaşacak yollarımızı kısıtlıyor elbette. İkinci yarı da aynı tempo devam ederken, skor 28-40'a geldi ve maçtaki en büyük fark oluştu. Bu dakikada aldığımız moladan tam saha alan savunması ile başladık. Bu hamle rakibin hücum temposunu da bozdu ve 9-0'lık seri ile farkı 3 sayıya kadar çektik. Ki bunun yanında 3 tane de serbest atış kaçırdık, beraberlik şansını da yakalamıştık. Momentumu elimize aldığımız anda rakibin 3 tane yay gerisinden isabet bulması farkı yeniden onlara getirdi. Son periyotta adam adama savunmamızda baskıyı arttırarak yine momentumu elimize aldık, son topu da biz kullandık ancak potayı gitmeyi aklımıza getirmeyince maçtan 1 sayı mağlup ayrıldık.

Son derece moral bozucu bir mağlubiyetti kuşkusuz, Anadolu Efes ile arka arkaya gelince tahribatı daha büyük olacaktır. Oyuncuların şimdi girecekleri arada morallerini düzelteceklerini umuyorum, yolları uzun ve gerçekten zor.

Umarım Kris'i de oynatmayı başarabiliriz artık, Türk olma prosedürü yalnızca bizim kulüpte bu kadar uzun sürüyor sanırım.
 
Takımımızın önemli oyuncularından Muhsin Coşkun'un ön çapraz bağları koptu.. Kendisine geçmiş olsun diliyoruz, en kısa zamanda sağlığına kavuşup parkelere geri dönecek inşallah.
 
Final grubumuzda rakiplerimiz;

Fenerbahçe Ülker
Beşiktaş
İtü
Darüşşafaka
İstanbul Kadıköy

10 maç sonunda Türkiye Şampiyonası'na gidip gitmeme durumumuz netleşecek, ilk maç perşembe günü Daçka ile.. Mutlaka kazanmamız gerekiyor, olabilecek tek şansımız 5. olarak kendimizi şampiyonaya atmak, umarım başarabiliriz.
 
Final grubuna Daçka'ya karşı 57-48 mağlubiyetle başladık ve bu mağlubiyet Türkiye Şampiyona'sına gitmeyi epey zorlaştırdı. Maça gerçekten çok üzüldüm, daha yeni girebiliyorum skoru.

Hakemler rezaletti, Daçka'da oyuncular formdaydı falan ama hiç bir şeyi dinlemeyip yenmeliydik bugün. 2 hafta önce Efes'e karşı gösterdiğimiz hırsı, mücadeleyi bugün gösteremedik ne yazık ki.

Pazar Beşiktaş, cuma günü de Fenerbahçe ile oynayacağız.
 
Bugün A takım maçlarından dolayı gidemediğim Beşiktaş'ı 64-63 mağlup etmişiz, tam ihtiyacımız olan galibiyetti! Müthiş oldu, maçı izledikten sonra yorumumu yapacağım.
 
Güzel oyun Güzel savunma,güzel mücadele......
Karşılıklı sayılar ile başlayan mücadele,hiç kopmayan bir maç..
Tebrikler ..
Erhan hocamıza,oyuncularımıza;
Müthiş oldu,adnan son saniyelerde sorumluluk alıp şutu soktu ama heyecan yine bitmedi,arkadaşlar son 4 saniye eski gs altyapı hocamız şuan bjk hocası barış hoca mola alıyor ve o psikolojide son 2 sn set çizerek son şutu attırıyor ve çemberden çıkıyor o şutu attıran hocaya da tebrik...

Rotasyon daki başarı galibiyeti getirdi.

Arkadaşlar bu takım her türlü şampiyonaya gider
 
Galatasaray 92 - İstanbul Kadıköy 40.

1.Periyot : 21-12
2.Periyot : 16-11 (37-23)
3.Periyot : 29-13 (66-36)
4.Periyot : 26-4 (92-40)

Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından liglere ara verilmişti. Bu arada takımımız daha çok kondisyona ağırlık verdi, fizik gücünün artması amacıyla çalışmalar yapıldı. Bir kaç oyuncumuzun da milli takım kampında bulunduğunun altını çizelim. Bu aranın ardından, final grubu 12. hafta karşılaşmasında rakibimiz İstanbul Kadıköy'dü. 8 kişilik rotasyon ile gelen, türlü sorunlar ile uğraşan İstanbul Kadıköy'ü, baştan sona üstün bir oyunla mağlup ederek moral topladık. Ağırlıklı olarak yedek oyuncularımızın görev aldığı, özellikle savunma kısmında ikinci yarı ortaya büyük bir efor koyduğumuzun altını çizmek gerekir. Normal sezonda daha az süre alan oyuncuların duyduğu forma aşkının getirdiği mücadele bugün sahadaydı. Ayırt etmek gerekirse, pota altında Emre, kenardan gelen Murat, Berke gayet iyi verim verdi. Bu performansları önemli maçlar öncesi bir ölçü olmasa da, kendilerini daima hazır tutmaları adına sevindirici.

Bir sonraki hafta rakibimiz İTÜ olacak.

Türkiye Şampiyonası'na gitme yolunda büyük avantaj yakaladığımız Beşiktaş karşılaşmasını izleyememiştim, A takım maçı ile çakıştığından dolayı. Şimdi o maçı izleme şansı elde ettim, o maçı da bir aksilik olmaz ise yorumlarım.
 
Galatasaray 80 - Darüşşafaka 56.

1.Periyot : 13-13
2.Periyot : 27-13 (40-26)
3.Periyot : 20-14 (60-40)
4.Periyot : 20-16 (80-56)

Maçtan önce ısınmalarda takımımız Darüşşafaka'dan 20 dakika önce sahaya çıkmış, son derece disiplinli bir şekilde ısınma çalışmalarını sürdürüyordu. Bu dakikada sahaya Darüşşafaka takımı çıktıktan sonra, yanımda oyuncu ailelerine kafaca çok iyi hazırlandığımızı belirttim. Daha ısınma anlarından belli oluyordu ki, takımımız bu maça kafaca çok iyi hazırlanmıştı. Bahsettiğim konsantrasyonu ikinci periyottan itibaren sahaya yansıtan takımımız, farkın 10-20 arasında gezindiği karşılaşmada rahat bir galibiyetin altına imzasını attı. Bu sonuç, takımımızın Türkiye Şampiyonası'na gitmesini garanti altına aldı. Bundan yaklaşık bir ay önce 57-48 mağlup olan takımımızın bu maça çok iyi hazırlanmasında Erhan Ernak ve ekibinin de önemli rolü var. Günlerdir bu maça özel olarak çalıştıklarını bizzat biliyorum.

İlk periyot, takımımızın en durgun olduğu döneme tekabül ediyor. Daha çok rakip takımı tartma anlayışında olmamız, ileriye gitmemizi engelleyen baş faktördü. Bu bölümde iki takımında çok kolay pas hataları yaptığının altını çizmek gerekiyor. Takımımızın rakibini 13 sayıda tutsa bile, savunmada istediği etkinlikte olduğunu söylemek güç. İstediğimiz ara pasları, ikili sıkıştırmaları hiç yapamadık bu bölümde. Rakibin bir çok pozisyonda kaçırdığı şutlar var. Savunmada alamadığımız güven, hücuma da direk yansıyor neticesinde. Maçın giriş bölümünde Tolunay'ın iyi performansı vardı, 13-13 berabere sonuçlandı ilk 10 dakika.

İkinci periyot, bu sene izlediğim en etkili performansı kapsıyordu. Bu performansın başlıca nedeni, savunmada yaptığımız olağanüstü işler. Ara pas, 24 saniye, 8 saniye ne hata varsa Daçka'yı bunlara zorladık. Savunmada bu güveni alan takımımızın, hücumda boş şutları yakalamasıyla beraber ortaya müthiş bir hücum gücü çıktı. 27 sayıyı bulurken çok rahat 30 üstüne çıkabileceğimiz bir periyot oldu aynı zamanda. Bu bölümde, Adnan & Atakan ikilisinin epey aktif olduğunun altını çizelim. İkisi de bulduğu şutları çok iyi değerlendirdiler. Her iki alanda da çok iyi performans gösteren takımımız, devreyi 40-26 önde bitirmeyi başardı.

İkinci devrenin başlangıcı, maçın kaderini de bir nevi gösterecekti bizlere. Takımımız, 14 sayılık marjı yakalasa da, oyuna sert girmeyi başardı. Savunmada ikinci periyot etkinliğine yakın bir performans sergilesek de, hücumda boş şutları yakalama konusunda bir nebze geri kaldığımız gerçek. Altyapı kategorisi geri dönüşlerin bir kıvılcıma baktığı ortamlara sahip olmuştur her zaman. Takımımızın bu ortamda gerekli farklı yakalasa da, oyun disiplininden kopmaması çok önemli bir unsurdu. Farkın eritmesine izin vermeyen takımımız, son periyota 20 sayılık fark ile girdi, 60-40.

Son periyot, Daçka'nın başladığı tam saha prese karşı göstereceğimiz reaksiyona göre değişkenlik gösterecekti. Açıkçası prese karşı çok iyi çıktığımızı söyleyemeyeceğim, bir kaç top kaybı da yaptık ancak savunmada yine iyi görüntümüzü hiç değiştirmedik. Bu iyi görüntümüzün devamının sağlanması, hücumda bir noktadan sonra isabetlere daha çabuk ulaştırdı takımımızı. Fark bir ara 12 sayıya kadar düşse de, 62-50, hızını maç sonunda arttıran takımımız karşılaşmadan 24 sayı farkla galip ayrıldı, 80-56.

Oyuncu özelinde bugün değineceğim isim Adnan. Özel şut yeteneğini gösterecek bir çok pozisyon yakaladı ve bunları da gayet iyi değerlendirdi. Takımın hücum portföyünde belirleyici bir rolü kapsıyor. Hücum kısmında yaptığı işlerin yanında, savunmada da gayet iyi bir günü geride bıraktı. Açıkçası her iki alanda da böyle komple bir performans görmeyeli çok olmuştu. Kendisini tebrik ediyorum.
 

Üst