Yıldız Kız Takımı (2012-2013 Sezonu)

İlk yarı biraz tutuktuk, ikinci yarı özellikle İrem Naz'ın iyice devreye girmesiyle üstünlüğü aldık ilk yarı 3 sayısı vardı maçı 20 sayıyla tamamladı zaten. 54-39'a kadar her şey çok iyi gidiyordu ki bir anda kitlendi takım, rakibin tam saha baskısına cevap veremedik, mecburen Esra'yı çıkartmak zorunda kaldık o baskıyı geçmek için tek uzuna dönmemizle beraber savunmada da işler tersine döndü, Fb uzunları rahat sayı buldular, kısalar da içeri iyi girip bitirdiler Esra'nın bugün savunma katkısı ve ribaundlardaki etkisi harikaydı, rakip oradan dönüp 54-54'e getirdi, maç da uzatmaya gitti. O şekil uzatmaya giden bir maç sonu, 4 oyuncumuz da 4 fauldeyken açıkcası maç gitti dedik aramızda, genelde de bu tarz maçları hep geriden gelip inanılmaz şekilde uzatmaya götüren takım kazanır ama uzatmada Dila ve İrem Naz harika oynayıp takımı oyunda tuttular, kritik hücum ribaundları devamında sayılar bulduk. 60-60 ve son top Fenerbahçe'deydi, Şehitler'den transferimiz geçen sene de çok bahsettiğimiz Hande Yüksel top çalıp tüm sahayı geçti ve 2 kişinin arasından inanılmaz bir turnike ile bitirdi maçı.

Hande son Beşiktaş genç takım maçında da müthiş bir enerji getirmişti takıma, bugün hücumda da çok iyiydi ısındıkça daha iyi olacaktır, direk Galatasaray'da gelip oynamanın heyecanı vardır mutlaka.

İrem Naz'dan geçen seneki şampiyona sonunda da bahsettik, çok geliştiriyor kendisini, bu takımın da lideri şu anda ve bunu her halinden belli ediyor, bugün o baskıyı kaldırdı, takımı yönetiyor adeta, hücumda o kadar sorumluluk alıp arkadaşlarını da beslemekle yetinmeyip her ribaunda giriyor, blok yapıyor, bu sene lider rolünde oynadıkça daha da gelişeceğine eminim, geçen sene rol oyuncusuydu şimdi hem yaş olarak takım arkadaşlarından 1 yaş büyük, hem de büyük sorumluluk var üzerinde, o geçişi iyi yapacağna kuşkum yok.

Dila nihayet onu bildiğimiz şekilde oynadı, Beşiktaş maçında iyi değildi ama bugün harikaydı, uzatmalardaki hücum ribaundları da çok kritikti. Diğer uzunumuz Esra da rakip baskı yaptığı zaman topu taşımakta da görevlendirdiğimiz bir isim oldu zaman zaman, savunmada da kritik işler yaptı, hücumda biraz daha etkili olması gerekiyor, bitirişleri yapamıyor içeriye iyi girse de.

Elif İrem ve yeni transferimiz Zeynep biraz tutuktu ama Zeynep iyi katkı verecek gibi gözüküyor, Elif'i zaten biliyoruz, genç takımda da koçun çok güvenip oynattığı bir isim kendine gelecektir. İrem Yalçın da bugün savunmada kritik işler yaptı, son periyotta attığı 3'lük de çok kritik zamanda gelmişti o 3'lükten sonra biz artık kazandık dedik ama inanılmaz işler oldu maç sonunda. İrem Yalçın guarda baskıyı iyi yapan, savunması iyi ve dış şutu da çok kuvvetli biri, boş kaldığında cezalandırıyor, ilerleyen günlerde o da daha çok süre alacaktır, özellikle Hande çok iyi oynadıkça İrem Yalçın daha az süre aldı, rotasyonu dar tutmak da normaldir bu tarz maçlarda, sene başında güçlü bir rakibe karşı oynuyoruz çünkü. Takımda 97 doğumlu sadece 3 oyuncu var, kalan isimler seneye de bu kategoride oynayabilecek hatta kadrodaki 4-5 oyuncumuz küçük takımda da oynuyor, onu da belirtelim.

Çok iyi bir jenerasyona sahibiz, bugünkü 7 kişilik dar rotasyona ilaveten daha küçük takımdan gelecek olup bu kategoriye iyice uyum sağlayacak Meltem,Kübra, Büşra, Eda, bugün az süre alan yeni uzunumuz Antalya Koleji'nden gelen Zeynep ve gene yeni transferimiz 1,94'lük uzunumuz Elif var.

Teknik ekibimizi ve oyuncularımızı tebrik ediyorum, hem müthiş oyunları için hem de bu tarz geri dönüşe sahne olan uzatmanın ardından gösterdikleri mental güç için.
 
Öncelikle tüm takıma tebrikler.

İrem Naz'ın önderliğinde çok koşan , her topa elini uzatan , savaş bir yıldız takımımız var bunu belirtelim.

Son periyot hariç oyunun üstünlüğü hep bizden yanaydı her ne kadar devreyi geride kapatsakta. Son periyot Fenerbahçe'nin geri dönüşüne maalesef engel olamadı takım. Bunun başlıca nedeni guardlarımızın yorulması ve Fenerbahçe'nin tam saha prese dönmesiydi.

Uzatmalarda takım karakterini sahaya yansıttı ve Hande'nin buzzerıyla maçı almayı bildik.

Hande çok hızlı , topla müthiş süratlenen , içeriye penetre etmekten çekinmeyen bir guard , bugün de süperdi tek eksiği bazı pozisyonlarda yanlış paslar atıp çok top kaybı yapmasıydı.

Dila pota altında inanılmaz savaştı ribaund aldı , rakip pivotla bütün maç savaştı kritik yerlerde sayı buldu. Tek eksiği kolay basketleri atamamak onlarıda attığında çok daha faydalı olacak.
 
Hande'nin gecen sene sadece tek macini izlemistim ve cok etkilenmistim. O macta top calma ozelligi dikkatimi cekmisti ve bu macta da 6 top calarak bu konuda ne kadar iyi oldugunu gostermis. Bize geldigini ogrendigim zamanki mutlulugumu ise anlatamam. Dila ise yine klasik ribaund katkisini vermis ama sayi yonunden verdigi katki goz ardi edilemez. İstatistiklere ve abilerimizin yazdiklarine bakilirsa iyi bir jenerasyon yakalamisiz, umarim devami gelir. Halil hocaya ve kizlara tebrikler, cok guzel galibiyet :)
 
İstanbul Universitesi'ne 72-46 kaybettik, maçın başında İrem Naz sakatlandı ve maça devam edemedi, o sakatlığın moral olarak takımı etkilediği gibi bir gözlem edindim, acayip dağınıktık çünkü ve oyuncuların yüzünden düşen de bin parçaydı, iyi şut sokup farkı açan Universite rahat bir maç kazandı. İrem'in durumu çok ciddi gözükmüyordu, uzun süreli sakatlık gibi değil neyse ki, ligin 2.devresinde konsantre olarak, tam kadro rövanşı alacağımıza eminim. Maçı kazanan rakibimize gelince, 10 numaralarını ve diğer kısalarını beğendim, geçen sene çok övdüğümüz Aleyna ise beklentimin altındaydı.
 
Kötü oynadık belki de Tanju abinin dediği gibi İrem Naz'ın sakatlığı hem oyun açısından planlarımızı bozdu hem de takımın moralini yerle bir etti. İstanbul Üniversitesi ise maça çok iyi konsantre olmuştu gerçekten yüksek yüzdeyle şut soktular. Açıkcası hakettikleri bir galibiyet aldılar..
 
Altyapı sorumlumuz Burçin Badem Ece Deniz Onat'ın babası mı ? Yanlış anlamadıysam öyle okudum. Babasınında isteği ile karşı tarafa gönderilmiş sebebide disiplinsizlikmiş. Burdan şu anlam mı çıkıyor biz oyunculara söz geçiremiyoruz ama karşı taraf adam eder...
 
Galatasaray 75-42 Bayrampaşa Sancak

Hande Yüksel 8 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı - İrem Yalçın 11 sayı (3'ü 3'lük), 5 ribaund, 2 asist, 3 top kaybı - İrem Naz Topuz 9 sayı, 11 ribaund, 10 asist, 1 top çalma, 1 blok, 3 top kaybı - Esra Güler 6 sayı, 2 ribaund, 1 asist - Dila Kurt 3 sayı, 13 ribaund, 2 blok, 1 top kaybı - İrem Bilir 1 ribaund - Büşra Turan 4 sayı, 2 ribaund - Kübra Turan 9 sayı, 1 ribaund - Meltem Yıldızhan 19 sayı, 2 ribaund, 1 asist,1 blok, 1 top kaybı - Zeynep Erdoğan 4 sayı, 3 ribaund, 1 blok - Elif 2 sayı, 1 ribaund

12-13
37-24
52-32
75-42


Rahat bir maç oldu 2.periyotun ortasından itibaren, İrem Naz 1 sayı daha atsa triple double gelecekti yazık oldu. Yeni uzunumuz 1,94 boyundaki Elif kariyerinde ilk defa maça çıktı, bu sene başladı basketbola ve üzerinde duruluyor şu an, önümüzdeki senelere hazırlık amacıyla kopan maçlarda oynayacaktır bu sene, ilk maçında basket atmasına bench çok sevindi tabi ki biz de. Sene sonuna doğru iyice pişecek, diğer senelerde de istediğimiz seviyede görebileceğiz umarım.
 
Yarın 14:30'da Beşiktaş ile oynayacağız Bayrampaşa Spor Salonu'nda, rakibimiz ligde 4/4 yaptı ve oldukça da iyi kadrosu var, geçen sene de yıldız takımda oynayan oyuncuları var İrem, Sevgi ve Beril gibi. Zevkli maç olacak, gelirseniz pişman olmazsınız.
 
Beşiktaş 72-45 Galatasaray

Maça çok kötü başladık, son periyota iyi başlayıp 11 farka indirdik ama Beşiktaş çabuk toparlanıp kazandı rahatça. 97 doğumlu oyuncuları çok iyi oynadı İrem, Beril, Zeynep ve Sevgi zaten dün yazdığım gibi geçen seneden de tanıdığımız iyi isimler, neredeyse hiç çıkmadan oynadılar.

Bizim takımda ilk kez forma giyen 2 oyuncu vardı Sancak'tan transfer edilen, o oyunculardan Seda'yı çok iyi bulduk ama sakatlanıp çıktı son periyotta. Diğer transferimiz İrem ise daha az süre aldığı için şimdilik hakkında çok fikir sahibi olamadık.

Hande 2 sayı, 3 rib, 1 asist - İrem Yalçın 2 sayı - İrem Naz 10 sayı, 12 ribaund, 2 asist - Esra Güler 2 sayı - Dila Kurt 12 sayı, 8 rib - Elif İrem Portakal 6 sayı, 5 ribaund, 1 asist - Zeynep 2 ribaund - Seda 9 sayı, 4 top çalma - İrem 2 sayı, 3 rib, 3 top çalma
 
Saat 18:30'da İstanbul Dsi ile ilk yarının son maçını oynayacağız, rakibimizle aynı puana sahibiz, fena maç olmaz gelin derim.
 
Saat 18:30'da İstanbul Dsi ile ilk yarının son maçını oynayacağız, rakibimizle aynı puana sahibiz, fena maç olmaz gelin derim.

Israrlara dayanamayarak ben de Ahmet Cömert' deki maçta tribündeydim. Öncelikle belirtmek isterim ki Ahmet Cömert' in sosislilerini özlemişim ;)
A Takım maçları Ahmet Cömert' den alındığından beridir hep boşa sosisli yemişiz diyebilirim. Bana kendi altyapı zamanlarımda Caferağa Spor Salonu' ndaki Yalçın Ağabey' in sosislilerini hatırlattı. ( Tamam aradan 20 sene geçmiş olabilir, fazla takılmamak lazım sürece... )

Maça gelirsek; herşeyden önce teknik heyeti tebrik etmek istiyorum. Pek tabi ki bu seviyedeki altyapı maçlarında teknik heyetin istediği her şeyin sahadaki oyuncular tarafından uygulanabilmesi pek mümkün değil ancak tribünde (bench e oldukça yakındık) maçı izlerken çok kez gördüm ki molalarda koçun çizdiği setlerin hepsi sahada oyuncular tarafından uygulanmaya çalışıldı ve çoğu da sonuca ulaştı.

Bu doğrultuda teknik heyetin oyuncularını iyi tanıdığı ve neler yapabileceklerini iyi bildikleri sonucu ortaya çıkıyor. Oyuncusunu iyi tanıyıp, potansiyellerini iyi analiz eden teknik heyetin yardımıyla bu altyapı oyuncuları ileride kendilerine güvenen başarılı oyunculara dönüşeceklerdir.

Türkiye' de maalesef altyapılarda dahi maç kazanma egosuyla hareket ediliyor ve oyuncu yetiştirmeyi geri planda düşünüp mevcut maçları kazanma derdine düşülüyor. Pek tabi ki maç kazanmak da önemli; altyapılarda maç kazanma alışkanlıklarını kazanan oyuncular ileride bu alışkanlıklarını devam ettirip başarıya ulaşabiliyorlar ancak altyapılarda yeterince gelişememiş daha doğrusu gelişimini tamamlayamamış oyuncular üst seviyelerde bocalayabiliyorlar; bu olay en çok da benim jenerasyonumda mevcut olan bir problemdi ve zaman geçtikçe altyapılara verilen önemin kabuk değiştirdiğini gözlemleyebiliyoruz.

Keyifli bir maçtı; çizilen setler vasıtasıyla teknik heyetin de üzerinde durduğunu hissettiğim 5 numara forma giyen Seda Deniz' in hızlı ilk adımı ve başarılı fundamentali aklımda kaldı. Top eline yakışan estetik bir oyun stili var ancak bitiricilik konusunda biraz çalışması gerekiyor gibi. Zaten altyapıların amacı da bu değil midir...

Tebrik ediyorum.
 
Galatasaray 49-62 Beşiktaş

Maçın başında rakibimiz ribaundlardaki etkisiyle üstünlüğü aldı ve 7-8 fark civarı genelde önde götürdü maçı ama 2.periyotun ortalarından itibaren Dila'nın da etkisiyle ribaundlarda dengeyi kurduk, hücumda da Elif İrem Portakal'ın çok iyi şut performansıyla devreyi 29-31 geride kapadık. Elif İrem bu devreyi 16 sayıyla kapattı. İrem Naz ve Seda Deniz'in faul problemleri zorladı bizi bu devrede, çok süre alamadılar.

2.yarının başında da 3 faulu bulunan İrem Naz-Seda ikilisi benchte başladı, hücumda Elif İrem'in etkinliği azalınca, Hande ve İrem Yalçın'ın da hücumda iyi olmamaları sebebiyle 4 dakikada 18-4 seri yedik inanılmaz bir şekilde. Bu bölümde üst üste 3'lükler buldu Beşiktaş başta Sevgi ile. Orada maç koptu denebilir, sonlarda iyi savunmayla çok fazla sayı imkanı vermesek de hücumda kötüydük, pota altından Dila'ya iyi indirdiğimiz toplarla sayılar bulduk, onun dışında psikolojik olarak da o serinin etkisinde kalınca yakalayamadık hiç.

İrem Naz Topuz: 15 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı
Seda Deniz: 3 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı
Elif İrem Portakal: 18 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 3 top kaybı
Hande Yüksel: 6 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı
İrem Yalçın: 2 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 3 top kaybı
Dila Kurt: 11 sayı, 12 ribaund, 3 top kaybı
Esra Güler: 3 ribaund, 1 top kaybı
İrem: 1 top kaybı

Uzun süreli sakatlıktan dönen Yasemin kadrodaydı bugün nihayet, geçen sene küçük takımda çok önemli parçaydı, inşallah forma giymeye başlayacak. Uzunlarımız Zeynep, İrem Bilir ve Elif de kadrodaki diğer isimlerdi ama oynamadılar bugün.
 
Bayrampaşa Sancak karşısında bugün 81-45'lik skorla galip geldik. Takım halinde harika oynadık, oyuncular çok istekliydi bugün, takımımıza bu sene katılan Seda ve sakatlıktan dönen Yasemin'den ayrıca bahsetmekte fayda var. Seda zaten milli takımda da oynuyor, çok yetenekli olduğunu belirtmiştik, bugün harika bir maç çıkardı, kaptığı topları bitirdi ya da arkadaşlarına rahat sayı attırdı. Şutunu da geliştirmesinde fayda var tabi, şut pek denemiyor belli ki güvenmiyor şutuna. Fark yaratan oyuncu olması için şut lazım mutlaka o pozisyonda. Yasemin de ağır sakatlıktan çıkmıştı ve sakatlıktan sonra ilk kez böyle süre alıp iyi oynaması sevindirdi beni, ilerleyen günlerde takımın önemli parçası olacak. Gene yeni transferlerimizden 1,95'lik uzunumuz Elif ve Sancak'tan gelen İrem de geldiklerinden beri en iyi maçlarını çıkardılar, takıma daha çok alışıyorlar.

İrem Naz - 10 sayi , 3 rib, 2 top kaybi, 3 asist, 6 top calma
Seda Deniz - 18 sayi, 3 ribaund, 8 top calma, 1 top kaybi, 4 asist
Elif İrem Portakal- 10 sayi, 2 top calma, 2 ribaund, 3 asist, 1 top kaybi
Hande Yüksel - 7 sayi, 4 ribaund, 4 top calma, 3 asist, 3 top kaybi
İrem Yalçın - 7 sayi, 2 asist, 1 top calma, 2 top kaybi
Dila Kurt - 4 sayi, 8 ribaund, 2 asist, 1 top calma
Zeynep Erdoğan- 6 ribaund
Esra Güler - 8 sayi, 8 ribaund, 3 top kaybi, 2 top calma
Yasemin Koç - 8 sayi, 6 ribaund, 2 top calma, 2 top kaybi
İrem Kanberlioğlu -5 sayi, 4 ribaund, 3 top calma, 2 top kaybi, 1 asist
Elif Gömeçlioğlu -2 sayi, 5 ribaund, 1 top kaybi
Kübra Turan - 2 sayi, 5 ribaund, 1 top calma, 1 asist, 1 top kaybi
 

Üst