Yıldız Kız Takımı (2012-2013 Sezonu)

Bravo kızlara, inanılmaz bir baskı ile çok top çaldık. Normal sınırların çok üstündeydi, fast-breaklerden bulduğumuz kolay sayılarla da rahat bir maç oynadık.

Genel olarak söylemek istediğim bir nokta var. İrem Naz, Büşra, bazen istatistiklere yansıma da Esra geçen seneye göre gelişim sağlayan oyuncular, daha iyi oynuyorlar. Elif İrem, İrem Yalçın da ha keza iyi gidiyorlar ama benim çok beğendiğim iki oyuncu Dila ile Hande geçen seneden farklı değiller. Ben ikisine de çok güveniyorum, inşallah vites arttırırlar en kısa sürede. Üst sınırı çok yukarıda olan iki oyuncu adayı çünkü hem Hande hem de Dila.
 
Dün oynanan maçta İstanbul Üniversitesi'ni 64-43 mağlup etmeyi başardık.Beklediğimden çok daha rahat bir maç oldu.Maçın neredeyse tamamında çok iyi hücum ettik,savunmada da ilk çeyrek hariç mükemmel oynadık.İlk çeyreği daha maç 0-0 iken hakemin Efe Hoca'ya çaldığı faul,daha sonra çalınan tartışmalı bir sportmenlik dışı faul gibi birkaç saçma hakem kararı ve savunmamızın da tam oturmamasıyla sanırım 24-21 geride kapattık.İkici çeyreğin başından itibaren kontrolü tamamen elimize geçirdik ve Üniversite'yi maç sonuna kadar oyuna hiç ortak etmedik.Son 3 çeyrek yediğimiz sayılar 6,5 ve 8. Takımdaki neredeyse her oyuncu iyi katkı verdi,birbirlerinden ayırmak zor ama İrem Naz hücumdaki performansıyla bir adım öne çıktı.Hele 2. yarıda reverse üstünden bitirdiği bir turnike vardı,görülmeye değerdi. Dila,Hande,Seda,İrem Yalçın,Elif İrem, daha doğrusu oyuna giren herkes de çok iyi katkı verdi. Elif'i de alan savunmasının ortasında gördük zaman zaman,çok iyi birkaç perdeyle de bomboş turnikeler attırdı guardlamıza. Çok çalışıp oyununu geliştirirse neler yapabileceğiyle ilgili fikir sahibi olduk. Oyun bilgisi artmış, savunmada ve ribaundlarda nerede durması-ne yapması gerektiğini bilen bir Elif ilerisi için çok önemli bir koz olabilir.Bunun yanında eksikleri de çok tabii,herkes 1 çalışıyorsa o 3 çalışmalı ve hızlı bir gelişim süreci geçirmeli.
 
Bayrampaşa Sancak karşısında sinyalleri vermişti takım, İstanbul Universitesi'ni rahatça 64-43 yenerek takımın potansiyelini gösterdik. İlk periyotu kaçırmıştım ve 24-20 gerideydik salona girdiğimde. Son 3 periyotta 19 sayı yedik, harika bir sayı Universite gibi iyi kısalardan kurulu rakibe karşı. O savunmayı görünce ilk periyot muhtemelen inanılmaz şutlar soktuğunu düşündüm rakibin :)

Seda her geçen maç takıma ısınıyor bu maçta da oldukça iyiydi özellikle savunma sezgisi ve topa baskıyla kazandığı topları hızlı çıkarak değerlendiriyor hemen, şut konusunda eleştirim sürüyor tabi gene penetresine güvenip fake atıyor bomboş 3'lük denemek yerine. Geçen maç sonu yazdığımız vites arttırmalı dediğimiz isimlerden Hande nihayet beklediğimiz oyunu oynadı, topa baskısı çok iyiydi, hücumda da korkmadan oynadı, devam da ettirecektir, güveniyoruz ona. İrem Yalçın da çok iyi oynayan bir başka kısa oyuncumuzdu. Elif İrem ve Dila hücum anlamında kendi çizgilerinde değillerdi ama savunmada herkes gibi çok iyi oynadılar. 1,95'lik uzunumuz Elif de her geçen maç daha iyi pozisyon alıyor savunmada ve hücumda. Perdeleri öğrenmiş epey, kısa oyuncularımızı rahatlattı hücumda, adım adım ilerliyor şu an. Sadece savunmadaki tehdidi bile takım için çok değerli olur pozisyon almayı daha da öğrenirse ama bu hızlı ilerleyişi umutlandırıyor, önümüzdeki seneler için değerli bir uzun kazanabiliriz, bu fizikle yerli yok.İrem Naz maçın en iyisiydi, Furkan'ın bahsettiği turnikeyi A takımlarda bile nadir görüyoruz, o pozisyon bile yeteneğini ve potansiyelini gösteriyor. Hücumda sorumluluk aldı çoğu zaman ve liderliğini gösterdi, özellikle hücum ribaundlarında da oldukça etkili oldu. Diğer maçlara göre daha fazla orta mesafe şutunu yaratıp denemesi güzeldi şutlar kaçsa da, ilerisi için o şutlar çok mühim ve çalışıp yüksek yüzdeyle atması değerli olacak.

Tebrikler takıma, iyi form yakaladık, bir sonraki maç rakibimiz İstanbul Dsi olacak, maç 21 Aralık Cuma günü saat 18:30'da Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak.
 
Bu akşam Yıldız Kız takımımız Ataköy'de İstanbul DSİ ile karşılaştı.

İlk Periyot. 10-3, İlk yarı 28-9, 3. Periyot 33-15, Maç sonucu 41-22

İrem Naz Topuz 6 sayı
Seda 7 sayı
Hande 5 sayı
Elif İrem Portakal 6 sayı
İrem Yalçın 3 sayı
Zeynep 2 sayı
Yasemin 4 sayı
Elif 4 sayı
Dila 4 sayı
İrem
Esra
Kübra

Maç ile ilgili çok bişey söylemeye gerek yok rakip zayıftı ama ne bileyim sadece 41 sayı atabildiğimiz bir maçta teknik ekibimizin kenarda biraz daha aktif olmalarını beklerdim en azından takım hücumdayken.
Düşününce bu çocukların bazı şeyleri oğrenmelerinin en önemli yolu maç içi uyarılarıdır, o maç içinde anlık yapılan uyarılar, müdaheleler akıllarda antremandakinden daha fazla kalır oyuncunun kafasında daha net oturur diye düşünüyorum. Zira bu takımda gerçekten çok değerli oyuncular var bence Galatasaray alt yapılarının en parlak oyuncusu da bu takımda oynuyor (isim vermeyeceğim ben isim verince olay oluyor :) ) .

Tabi bu benim şahsi düşüncem hocalarımız farklı düşünüyor olabilir. Galibiyet galibiyettir ne olursa olsun, tebrikler hem oyuncularımıza hem teknik ekibimize.
 
İlk maçta yendiğimiz Fenerbahçe'ye karşı bu sefer mağlup olduk.

İlk periyot: 16-20, ilk yarı: 28-26, Üçüncü periyot: 44-39, Son periyot : 71-50

İrem Naz 14 sayı
Seda 15 sayı
Hande -
Portakal 9 sayı
İrem Yalçın -
Dila 8 sayı
Zeynep 2 sayı
Esra -
Yasemin -
İrem 1 sayı
Elif 1 sayı

3 çeyrek başa baş götürdüğümüz maç 4. periyotun ilk 4 dakikasında gelen 18-5'lik seri maçın kopmasına neden oldu. Bunda ribaundları alan Fenerbahçe'nin çabuk fastbreaklere çıkması ve bizim ortasahada faul yapmayıp, çoğu fastbreakin basket-faul olması etkili oldu. Tabi son periyot skor anlamında pek katkı yapmasada Hande'nin sakatlanması kısa rotasyonumuzu etkiledi.
 
Beşiktaş 59-49 Galatasaray

Maç boyu alan savunması yapan rakibe karşı 2.periyot baskı yapıp tempoyu arttırdığımız dakikalarda etkili olduk, onun dışında sete set kaldığımızda sürekli zorlandık ve kaybettik. Tempolu oynamak gerekiyordu böyle bir rakibe karşı ama daha çok fast break yiyen bizdik. İrem Yalçın'ın oyunda kaldığı 4 dakikadaki harika oyunu etkiliydi takımın ateşlenmesinde ama sakatlığı nüksedince ikinci yarı ondan mahrum kaldık, ilk yarı 30-30 berabere bitmişti. Uzunumuz Dila'nın yokluğunda özellikle Esra iyi katkı verdi, uzun zamandır az süre alıyordu bu maçtaki iyi oyunu sevindirici. İrem Naz ve Seda belli standartta oynadılar, ama kendi standartları kesinlikle çok daha yukarıları. İrem iyi yönetti takımı ama şut olarak çok kötü günündeydi, kaçırdıkça daha da kötü gitti şutları moral olarak etkilendi belli ki. Diğer dış oyuncularımızın da kötü şut atmaları (başta Hande ve Elif İrem) alan savunmasına karşı zorlanmamızın en büyük sebebi diyebilirim ama pas akışı o kadar yavaştı ki çok boş attığımız şut sayısı azdı. Neyse dar rotasyonu olan, genelde 6 oyuncu kullanan Beşiktaş'a yenilmek üzdü doğal olarak, alan savunması yapmalarında bu rotasyonun da etkisi vardır, ondan çok eleştiremiyorum alan yapmalarını, bugün özelinde Sevgi'yi beğendim Beşiktaş'ta, genelde çok istikrarlı oynuyor zaten bizim maçlarda.

İrem Naz - 9 sayı, 8 rib, 6 asist, 1 top çalma; Seda - 11 sayı, 7 rib, 4 asist, 3 top çalma; Hande - 2 sayı, 3 rib; Elif İrem - 8 sayı, 5 rib; İrem Yalçın - 7 sayı, 1 rib, 1 asist; Zeynep - 2 sayı, 3 ribaund; Esra - 8 sayı, 10 rib; Elif - 1 rib; Meltem - 2 sayı, 2 rib


Neyse kaybetmemizden daha üzüntü verici olan bizim açımızdan başka bir durum. Farklı kazandığımız bir maçtan sonra Şamil aşağıda alıntıladığım mesajı yazmıştı ve değişen bir durum yok ne yazık ki. Özellikle önemli maçların kritik dakikalarında daha da göze batıyor bu durum, oyuncular o enerjiyi benchten alamıyorlar ki bu seviyelerde etkisi artıyor kenar yönetiminin enerjisinin, hakeme ya da oyunculara 2 söylediği lafın. Geçen sene yıldız takımımız o enerjiyi çok iyi alıyodu koçlarından mesela, uzunsuz oynadığımız maçlarda savaş veriyolardı her top için, son topa kadar oynadığımız Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarındaki oyun inanılmaz keyif veriyordu, şimdi kadromuz belki de daha geniş ve potansiyelli, uzunumuz da var ama bir şeyler eksik sahada. Geçen sene yıldız takımın verdiği heyecanı, mücadeleyi bu sene küçük takım verdi bir çok maçta bize mesela. Altyapıda her maçın oyuncu gelişiminde önemli olduğu muhakkak, bu kadar değerli oyunculara sahipken o gelişimin hızlı olmasını isteriz yakından takip edenler olarak.

Maç ile ilgili çok bişey söylemeye gerek yok rakip zayıftı ama ne bileyim sadece 41 sayı atabildiğimiz bir maçta teknik ekibimizin kenarda biraz daha aktif olmalarını beklerdim en azından takım hücumdayken.
Düşününce bu çocukların bazı şeyleri oğrenmelerinin en önemli yolu maç içi uyarılarıdır, o maç içinde anlık yapılan uyarılar, müdaheleler akıllarda antremandakinden daha fazla kalır oyuncunun kafasında daha net oturur diye düşünüyorum. Zira bu takımda gerçekten çok değerli oyuncular var bence Galatasaray alt yapılarının en parlak oyuncusu da bu takımda oynuyor (isim vermeyeceğim ben isim verince olay oluyor ) .

Tabi bu benim şahsi düşüncem hocalarımız farklı düşünüyor olabilir. Galibiyet galibiyettir ne olursa olsun, tebrikler hem oyuncularımıza hem teknik ekibimize.
 
Galatasaray 52 - 42 İstanbul Üni

İrem Naz:13 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 2 blok
Seda: 7 sayı, 3 ribaund, 4 top çalma, 1 asist, 4 top kaybı
Hande: 2 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, 3 top kaybı
Elif İrem: 1 asist, 1 ribaund
İrem Yalçın:10 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı
Zeynep: 6 sayı, 4 ribaund
İrem: 5 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı
Elif: 2 sayı, 2 ribaund
Meltem: 2 sayı, 1 ribaund
Dila: 2 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı
Kübra: 1 ribaund
Yasemin: 3 sayı, 1 ribaund

1.P: 16-14
2.P: 14-12 (30-26)
3.P: 13-5 (43-31)
4.P: 9-11 (52-42)


Tebrikler takımımıza, galibiyeti getiren en önemli faktör savunmadaki gayretimiz oldu. Böyle devam kızlar...
 
Son yazan olarak Mehmet ismini görünce, Altyapı´yı takip eden bir taraftar daha varmış dedim içimden, sonra iletiyi okumak için başlığa baktım ki bizim Kemal´miş. Herkesin günü 24 saat ama bu gençlerin günü 30 saat filan olsa gerek! Bu grubun hakkı cidden ödenmez...

Umarım ilerleyen yıllarda A Takım´da bu isimlerin birçoğunu izleme şansımız olur Ankara´da.
 
İlk yarı skor olarak denk gözükse de sahada çok daha üstün olan taraf bizdik, rakibimiz 3'lüklerle ayakta duruyodu ki maçın 2.yarısında o şutlar da girmeyince farkı açıp rahatça gelip geldik, son dakikalarda gevşemesek 20 civarı farkla bitecekti maç.

Bu maç özelinde oyuncularımızdan biraz söz edeceksek Hande ve İrem Yalçın'ın savunmada rakip guardlar üzerindeki baskısı, getirdikleri enerji özellikle 2.yarıda rakibe oyun kurdurtmadı. İrem hücumda da ceza şutlarını iyi değerlendirince skora katkıda bulundu. Önceden de yazmıştım Elif İrem ile beraber şutu en güvenilir isimlerden takımdaki.

Seda da topa baskıda çok etkiliydi, her zamanki gibi bir çok top çaldı sezgisi ve hızıyla, müthiş bir özellik onun için ama hücum tarafında beklediğim gibi değildi, mesela 1 pozisyonda rakibiyle yan yana koşusuna başlayıp onu hızıyla rahatça geçmesine rağmen sonlarda biraz yavaşlayıp gevşekçe topu bırakınca blok yedi, o pozisyonlarda çok hızlı gidince de kaçırabiliyor, dikkat etmesi lazım ki sol turnike olması tesadüf değil, sağdan olsa rahatça bitirirdi eminim. Bu maçtaki top kayıpları da biraz basitti, çok değerli biri bu konulara dikkat etmesi gerekiyor.

Uzunlarımız Elif ve Zeynep az sürede iyi işler yaptılar, Elif her geçen maç daha iyi oynuyor, özellikle hücumda daha yumuşak bırakmayı öğrenmiş gibi, inşallah daha da ilerletir. Geçen sene küçükler şampiyonasında ödülleri toplayan Dila ise biraz daha hareketliydi diğer maçlara nazaran savunmada özellikle. Hücumda ise şanssızlığın da etkisi var onun kaçıracağı pozisyonlar kesinlikle değil. Hücum ribaundu sonrası rahatça bitirdiği pozisyonları bu maçta da bitiremedi, ama diğer maçlara göre daha iyi buldum, şampiyonaya kadar çok daha iyi duruma gelecektir muhakkak.

Elif İrem maçın başında sakatlık yaşadı ve korkuttu bizi, ama neyse ki sonlarda oyuna girdi, sakatlığının ciddi olmaması sevindirici. Yasemin ise sene başındaki sakatlığın etkilerini hissediyor hala, çok daha etkiliydi geçen sene, kendisine güvenip oynamıyor sanki. Sancak'tan transfer ettiğimiz İrem de iyi maç çıkardı, takıma tamamen alışmış gözüküyor, sorumlulukları ve süresi artmış durumda, 1 tane de 3'lüğü vardı bu maçta, devamını bekliyoruz, artacaktır performansı.

Küçük takımımızın önemli isimleri Meltem ve Kübra bu maç az süre aldılar, daha çok süre aldıkları zaman net yorum yapabiliriz bu seviyede de.

Genç takım başlığında İrem Naz ile ilgisi yazısı vardı arkadaşların, oyun içi lider gözüktüğü ve kaptanı olduğu Yıldız takım başlığında yazayım ben de fikirlerimi bu maçı da içine alıp. Uzun boyuna rağmen top hakimiyetiyle ve oyun kurma yeteneğiyle önemli bir isim İrem Naz. Savunmada ve hücumda oyunun sürekli içinde, zaten ribaund istatistikleri bunu doğrular nitelikte. Yıldız takımda doğal olarak sorumluluğu çok olan İrem, genç takımda ise geçen sene yıldız takımla beraber çok süre aldığı şampiyonadaki rolünde oynamaya devam ediyor, orada daha çok görev oyuncusu konumunda takımda topu yönlendiren kısaların fazla olmasının da etkisiyle. Onu da çok iyi yapabildiğini biliyoruz. Geçen sene şampiyonada takımımızın en çok ribaund alan ismiydi, savunmadaki pis işleriyle de uzun süreler almıştı şampiyonada. Bir dış oyuncu bu kadar ribaund alıyorsa oyun konsantrasyonu üst düzeydir, savunmada da zaman zaman kendisinden kısa oyuncuları savunmak zorunda kaldığından yavaş kalıp faul problemine girebiliyor, bu maçta da basit fauller yapınca normale göre az süre aldı, 35 dakika civarı oynardı bence faul sorunu olmasa. Bu maçta içeri girdiği pozisyonlarda 3-4 blok yedi, rakipteki uzun gerçekten etkili ve kolları uzun birisi ama İrem de uzun boylu bir isim olduğundan içeriye sağ tarafından girdiğinde fiziğini koyabildiğinden blok yemedi hiç. Solundan girdiği pozisyonlarda ise sağ eliyle bitirmeye çalıştığından bloğa takıldı doğal olarak, sol eliyle o pozisyonları bitirmeye çalışsa muhtemelen faul yapardı rakip ya da İrem bir şekilde pozisyonu bitirmeye yakın olurdu, ona çok dikkat etmesi gerekiyor önceden de yazmıştım bu sayfada soluna mutlaka çok çalışmalı. Gene soldan girdiği pozisyonlarda pas açısı da bulamadı pek ve fazla atış kaçırdı bu maç, normale göre arkadaşlarına az pozisyon hazırlayabildi içeri girdiğinde. Özellikle Dila'ya iyi pozisyonlar hazırlıyordu normalde. Bu maçta 3'lük de sokması sevindirdi bizi, çok denemiyor çizginin gerisinden penetre gücüne güvenip ama şutunu istikrarlı hale getirmesi çok önemli ilerisi için. Biraz fazla durdum eksikleri üzerinde ama o özelliklerini geliştirdiğinde çok farklı bir oyuncu olabilir.

Takımımıza tebrikler, kazanıp ligi İstanbul Universitesi'nin üzerinde bitirmeyi garantiledik gibi artık. İstanbul Universitesi'nde geçen sene bize karşı çok iyi maçlar çıkartıp çok beğenimizi kazanan Aleyna'nın performansı üzdü. Çok önemli bir oyuncu potansiyeline sahip olsa da bu sene bize karşı oynadığı maçlarda durgun gördük onu, bu maçta da son periyot maç bittikten sonra bir kaç güzel basket attı ama oyunun içinde değildi pek, inşallah toparlanır ve iyi yerlere gelir, o potansiyel çok Aleyna'da.
 
Takımımız Caferağa'da oynanan maçta İstanbul Dsi karşısında 44-35 galip geldi. İrem Naz oldukça göze battı bu maç, özellikle uzunlarla uyumu, Dila ile oynadığı ve basketle sonuçlanan 2 tane ikili oyunu da Tutku-Andric ikilisini hatırlatan cinstendi. Özellikle penetre yeteneğiyle bulduğu basketlerle beraber yüzdeli bir oyunla yüksek sayıya ulaşması bu kısır maçta önemliydi, aynı şekilde takıma liderlik etmesini bekliyoruz kendisinden ilerleyen maçlarda. Küçük takım oyuncuları da bu maçta önemli süreler buldular, onlar açısından sevindirici, küçük takımda onları zaten başarıyla izliyoruz, burada da oynadıkça daha iyi olacaklardır. Tebrikler takımımıza.
 
İrem naz gümbür gümbür geliyor maşallah.

Uluslararası Poinçonnet Turnuvası’ndaki son maçına çıkan Yıldız Kız Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti’ne 57-71 mağlup oldu.

01-11 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Varna şehrinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan Yıldız Kız Milli Takım aday kadrosu, şampiyona hazırlıkları kapsamında yer aldığı Uluslararası Poinçonnet Turnuvası’ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti’yle karşılaştı. Mücadelenin özellikle son çeyreğinde istediklerini sahaya yansıtamayan Ay-Yıldızlılar mücadeleden 57-71 galip ayrıldı.

Yıldız Kızlarımızda İrem Naz Topuz, 25 sayı ile takımının skor yükünü çekerken Yaren Uslular da 11 sayı ile katkı verdi. Öte yandan İrem Naz Topuz başarılı performansıyla turnuvanın en iyi beşine seçildi.

TÜRKİYE (57): İrem Naz Topuz 25 (4 ribaund- 3 asist), Yaren Uslular 11 (4 ribaund- 4 asist), Nuran Tutsak (1 ribaund), Seda Deniz 5 (2 ribaund), Betül Kutlu 7 (3 ribaund- 5 asist), Meltem Avcı 6 (6 ribaund), Deniz Dalkıran (2 ribaund), İlayda Güner 2 (5 ribaund), Gülsun Eşit 1

1.PERİYOT: 17-21
2.PERİYOT: 19-17
3.PERİYOT: 16-17
4.PERİYOT: 5-16
 
Milli takımımıza 3 oyuncumuz çağrılmıştı, bu isimler: İrem Naz Topuz, Seda Deniz, Elif Gömeçlioğlu

Genel bir yorum yapacak olursam istatistiklere de bakıp tabi şunları diyebilirim oyuncularımız için:

İrem Naz Topuz:





Turnuva boyunca takımı taşıyan isim oldu İrem. 3 maç sonunda 15,6 sayı, 7,3 ribaund, 2,3 asist tutturduğu istatistiklerle 3 kategoride de takımın liderliğine sahip. İrem'i bu sayfada çok kez övdük, çok özel oyuncu olabileceğini defalarca belirttik ve o çizgide devam ediyor. Saha görüşü çok iyi olmasının yanı sıra bunu uzun kollarıyla da çok iyi karmalayınca takım arkadaşlarına çok iyi paslar atabiliyor İrem. Dışarda oynamasına rağmen ribaundlara sürekli girdiği gibi çekebiliyor rahatça pozisyonun içindeyse. Savunmada bu özelliği sayesinde pota altında da çok kullanıldığı oluyor 4 numarada. Penetresi oldukça kuvvetli ve estetik İrem'in, içeri girdiği zaman rahatça bitirebiliyor zor pozisyonları bile, kendisine orta mesafe şutu hazırlayabiliyor ama onları çok üst düzey bitiremiyor şimdilik. İrem'in özellikle son 1 ayda iyice gelişmesi, yüksek form tutturması oldukça sevindirici. İdmanlarını çok sağlam yaptığı belli oluyor. Geçen sene görev oyuncusu yani pis işleri yapan isimdi yıldız takımda, şampiyonada en çok süreyi o almıştı belki de özellikle ribaundda ve savunmadaki müthiş oyunuyla. Şimdi yıldız takımda kendi yaşıtlarıyla milli takımda bile lider role bürünmesi, onda da çok başarılı olması harika bir gelişme. Genç takımda da süresi artarsa geçen sene olduğu gibi, orada özellikle ribaund ve savunma özelliğiyle ön plana çıkabilir. Yıldız takımdaki hücumdaki büyük sorumluluğu genç takımdaki pis işleri yapan özellikleriyle birleşirse gelişimi daha çabuk olacaktır. İleride özel bir oyuncu olabilir, yeter ki bu çalışmasını ve gayretini sürdürsün.

Turnuvada performansıyla en iyi 5'e seçilip bizi gururlandırdı, tebrikler İrem aynı şekilde devam.

Seda Deniz:






Seda takımımıza bu sene transfer oldu Bayrampaşa Sancak'tan. 3 maçta 6,3 sayı, 2 asist ortalaması tuttururken TBF'nin sitesinde top çalması yazmıyor. O alanda lider olma ihtimali yüksek çünkü savunmada topa baskısı, sezgisi, el ve ayak çabukluğu inanılmaz Seda'nın. Bizim yıldız takımımızda da oynadığı maçlarda top çalmada genelde en yüksek istatistiğe sahip oluyor. Seda'nın da penetresi çok kuvvetli olup, fast breaklerde Ömer Onan gibi hızıyla çok etkili olabiliyor. Şutu için soru işaretlerim var çok denemediği için önceden de belirtmiştim, takıma bu sene katıldığı için hala yeteri kadar bilgi sahibi değiliz neticede. Şampiyonada da canlı izledikten sonra net yorum yapabilirim ama savunma özellikleriyle Göksenin'i anımsatıyor bana, inşallah gelişimi o şekilde devam edecek Seda'nın. Son maçın 2.yarısı sakatlık yaşamış rakibiyle kafa kafaya çarpışıp. Neyse ki ucuz atlatmış bu durumu 3 dikişle.

Turnuva sonunda da fair play ödülünü kazandı Seda, tebrikler bu güzel ödül için. Sakatlık için de geçmiş olsun, inşallah ilk maçta sahada görürüz Seda'yı.

Elif Gömeçlioğlu



35 numara Elif.

Boyu ve fiziğiyle direk dikkat çekiyor, basketbola bu sene başlamasına rağmen çok gelişim kaydetti. Turnuvada sadece 1 maçta süre almış o da azmış ama önemli değil, daha ilk senesinde milli takıma çağrılma başarısını yaşadı. A takımlarda bile Türk oyuncularda göremediğimiz fiziğe sahip pota altında çok etkili olabilir özellikle savunmada. Basketbola geç başlamanın handikaplarını yaşıyor doğal olarak, seneye çok daha iyi göreceğimize eminim.
 
Fenerbahçe ile geçen hafta oynayan takımımız genç takımdı Volkan yanlış yere yazmış.

Yıldız takımımız yarın sezonun son maçında Fenerbahçe ile oynuyor maç 18:30'da Bayrampaşa'da. 3 yenilgimiz var ve ligi 3.sırada bitirmemiz garanti, şampiyona öncesi test maçı olacak, takımımıza başarılar.
 
Galatasaray 61-63 Fenerbahçe

İrem Naz - 6
Seda - 11
Hande - 6
İrem Yalçın - 2
Zeynep
İrem Kanberlioğlu - 8
Elif - 2
Meltem - 2
Dila - 10
Elif İrem - 14

Sayılarımız bu şekilde dağıldı, ilk 5'de oynayan takımın önemli isimleri İrem Naz, Seda ve Elif İrem faul problemleri sebebiyle neredeyse aynı anda oynayamadılar beraber, ona rağmen çok iyi mücadele edip, oyunun içinde kaldık sürekli. Şampiyona öncesi potansiyelimizi koyduğumuz bir maç oldu, kadromuzun zaten çok iyi olduğunu gelecekte çok iyi yerlere gelebilecek oyunculara sahip bir jenerasyon olduğunu söylüyoruz hep, onu yansıttık maç boyu. Bireysel olarak Seda'yı çok beğendik ilk yarı, İrem'in attığı kritik 3'lükler de ilk yarıyı 11 farkla önde bitirmemizi sağladı diyebilirim. 2.yarıda da Elif İrem ve Dila ön plana çıktılar, özellikle Dila'yı hücumda geçen seneki haliyle görmek güzel. Hande de maç boyu en isiktrarlı ismimizdi sanırım enerjisiyle, savunmasıyla ve asistleriyle. Sezonu 3.bitirdik ama şampiyonada çok iddialı olabileceğimizi gösterdik bu maçla.

Fenerbahçe'nin önemli ismi Şelale'ye gelince, maç boyu pota altında top alma mücadelesinde kolunu açarak oyuncularımızın ağzına burnuna vurdu helal olsun bu yaştan öğretmişler oyunun pis yanını. Önümüzdeki yıllarda da kollarını açarak, rakibini dirsekle ittirerek top sürer, pota altında da rahatça dirseğini rakibinin boynunu ittirecek şekilde pozisyon alır artık sanıyolar ki ileride de çok rahat yapabilecek bu işleri. Kıza da zarar veriyolar farkında değiller, hakemler 2 tane hücum faul çalsa belki de bir daha yapamayacak bunları. Maç boyu 1 tane hücum faul çalınmadı kendisine bu pozisyon alma mücadelelerinde, aksine çoğu pozisyonda savunma faulu çalındı, bizim oyunculara rahatça çalınan fauller de maçın kaderini etkileyen ilk etmendi zaten.
 
Maça giderken bu kadar çekişmeli bir maç beklemiyordum açıkçası. Takımın özellikle ilk yarıda oynadığı oyun şampiyona öncesi epey umut vericiydi. İlk yarıyı 10 sayı civarı önde tamamladık ki daha da farklı bitebilirdi. İkinci yarı rakibin baskısında çok fazla top kaybı yaptık. 58-51 geriye düştükten sonra baskının dezavantajlarını değerlendirmeye başladık ve maç son topa kadar geldi. İlk yarıdaki ve maçın sonlarındaki oyun ilerisi için iyimser bakmamızı sağladı. Oyuncular için tek tek bir şey yazamayacağım,sadece küçük takımdayken hayran olduğumuz Dila'nın oyununun gelişmemesi,hatta belki de geriye gitmesi beni çok üzdü.
 
Yıldız takımımız grup liderli olarak Çeyrek Finale çıktı ve rakip Tarsus olacak, maç yarın saat 14:00'de. Aslanlara başarılar...
 

Üst