Yıldız Kız Takımı (2012-2013 Sezonu)

Finaldeyiz.Tebrikler yıldız kızlarımıza.

Maça kötü başladık.Sonra 2.çeyrek başında öne geçtik.Sonra 18 saniye kala geriye düştük.Ama ordan çevirdik maçı.

Yarın ki kupa hedefimiz 5'e çıktı.İnşallah 5'te 5 yaparız...
 
Alçaklar maç sonu kızlarımızın üzerine yürümüşler,sahaya yabancı madde atmışlar. Bunlar insanlıktan hiç nasibini almamışlar mı yahu ? Bu ne alçaklıktır ? Bu ne şerefsizliktir böyle ? Allah belanızı versin pislik herifler !!!
 
Bu arada finalde rakibimiz Beşiktaş olacak gibi gözüküyor. İlk yarısı biten maçta Botaş karşısında 32-23 önde kapattılar. Sanırim Fenerbahçe en büyük favoriydi ve onları geçtik. Beşiktaş'ı yeneriz evelAllah. Yarın 5 mayıs ve 5 kupayı da kaldıracağiz inşaAllah :)
 
Tebrikler aslan parçalarına, şampiyon olup dönün İstanbul'a.

Fenerlileri yaptıklarına şaşırmamak lazım. Yıldız kız kategorisine indirdiler saldırma işin bir bravo da onlara!
 
Olay çıkaranlarda bıçak bile vardı Allah korusun daha kötü şeyler olabilirdi, özellikle Fenerbahçe'nin teknik heyeti neyse ki erkenden içeri girmemiş diyorum engellediler daha büyük olayları. 1 sonraki maça çıkacak Botaş ve Beşiktaş'lı teknik heyet de oldukça yardımcı oldular olayların çabuk bitmesinde. Kızlar umarım o psikolojiyi aşıp bugünkü finale çıkarlar tamamen konsantre olarak.

Galatasaray-Beşiktaş final maçı saat 15:00'de tbftv.org adresinden canlı yayınlanacak, takımımıza başarılar.
 
Olay çıkaranlarda bıçak bile vardı Allah korusun daha kötü şeyler olabilirdi, özellikle Fenerbahçe'nin teknik heyeti neyse ki erkenden içeri girmemiş diyorum engellediler daha büyük olayları. 1 sonraki maça çıkacak Botaş ve Beşiktaş'lı teknik heyet de oldukça yardımcı oldular olayların çabuk bitmesinde. Kızlar umarım o psikolojiyi aşıp bugünkü finale çıkarlar tamamen konsantre olarak.

Galatasaray-Beşiktaş final maçı saat 15:00'de tbftv.org adresinden canlı yayınlanacak, takımımıza başarılar.

Malesef o psikolojiyi aşamamışlar ağabey. İlk çeyrek sonucunda 6-1 gerideyiz. Henûz saha içi isabetimiz yok. Caniniz Sağolsun kızlar...
 
Aslında bizim kızlarımız daha organize oynuyorlar. Doğru hücumlar ediyoruz ama yüzdeli atamıyoruz ki o yaşta daha şut stili oturmamış gençler için önemli olan atmaktan çok oynayabilmektir kanaatimce. Yensek de yenilsek de alkışlamak lazım
 
Kaybettik Bjk'ye.

Dünkü olayları atlatamadı kızlar sanırım.Ölü toprağımızı atana kadar maçın sonu geldi süre yetmedi canları sağolsun hepsinin.
 
Maça berbat başladık sonradan atak yapsak da olmadı, dünkü maçın psikolojik ve fiziksel yorgunluğunun çok etkilediği muhakkak. Fenerbahçe ile bana göre zayıf olan Botaş'ı zorla yendi fiziksel yorgunluk yüzünden, çok yıpratıcı bir maçtı dünkü maç. Maç sonu olayları da biliyosunuz, bu jenerasyonla ilgili hep yazdım ileride çok önemli yerlere gelecek bir kadromuz var, daha kaldıracak kupalarınız var kızlar, buralarda şampiyon olmaktan daha önemlisi ileride iyi oyuncu olmak. Turnuvadaki başarılı oyununuz için hepinize tebrikler, canınız sağolsun.
 


Turnuva sonu oyuncularımızın istatistikleri bu şekilde oldu.

Turnuvanın MVP'si İrem Kikiler (Beşiktaş)
En iyi guard: Sevgi Uzun (Beşiktaş)
En iyi forvet: Şelale Kepenç (Fenerbahçe)
En iyi pivot: İlayda Güner (İstanbul Uni)

Şampiyon biz olsaydık muhtemelen İrem Naz MVP, Dila Kurt da en iyi pivot ödüllerini alacaktı ama olmadı. Eğer istatistiğe bakılıyorsa en iyi pivot seçilen ve gerçekten de çok iyi oynayan 8.sıradaki Universiteli İlayda yerine onla aynı sayı ribaund istatistiğine sahip, final oynayan takımın oyuncusu Dila seçilebilirdi.

Beşiktaş bize en ters gelen takım oyun olarak dış oyuncularıyla oynayan bir takım olduğu için. Biz içeriyi çok iyi kapatan bir takımız, yardımlara iyi geliyoruz ama dış şutları da riske ediyoruz. Ben bu olaydan korkarken tam tersine ribaundlarda büyük üstünlük kuran ve içeride etkili olan takım Beşiktaş oldu. Dışarıdan daha iyi hücum eden ise biz olduk, tamamen takımların oyun karakteri değişti bu maç. Zaten Dila'nın sadece 1/2 isabetle oynaması gösteriyor bir çok şeyi, top bile indiremedik ona. Beşiktaş'ta da İrem-Sevgi ikilisi normalde yüksek yüzdeyle şut sokarlar dışarıdan ama 1/18 attılar, ona rağmen kazanmaları cidden şaşırtıcı, dediğim gibi tamamen oyun karakterlerine aykırı bir maçtı takımların. Grup maçları bittikten sonra Beşiktaş'ın şampiyon olmasını hissetmiştim açıkcası, oyun olarak çok keyifli oynuyolardı ama final maçına gelene kadar çok yıprandılar. 4 oyuncuları neredeyse hiç çıkmıyorlar dolayısıyla finalde daha diri olmanın avantajıyla şansımız var diye düşünüyodum ama 1 gün önce yaşananlar etkiledi takımı belli.

Beşiktaş'a tebrikler, özellikle oyundan hiç çıkmadan turnuvayı bitiren 4 oyuncunun emeği büyük, Zeynep Canbaz'ın ödül alamaması da onun açısından üzücü oldu, turnuvanın en yürekli oyuncusu gibi bir ödül olsaydı keşke, kesinlikle kazanırdı. Beşiktaş'tan MVP seçilirse de onun seçilmesi daha doğru olurdu, fizik dezavantajını yüreğiyle, mücadelesiyle kapattı kendisinden daha fizikli oyuncuları savundu çoğu maç oyundan çıkmadan ve final maçında da takımı adına en etkili isim oldu.

İlerleyen günlerde tüm şampiyonalar bitince oyuncularımız için de yazarız değerlendirme. Seneye İrem Naz, Seda, Elif Gömeçlioğlu ve İrem Kanberoğlu genç takımda forma giyecekler, kalan 8 oyuncu yıldız takımda oynayacaklar yani gene şampiyonluk ihtimalimiz yüksek olacak alttan gelen namağlup devam eden küçük takım oyuncularımızla karma oluşturduğumuzu düşününce.
 

Üst