Yugoları İdare Etmek...

Yaz aylarının sonunda sitemizin 10. yılının kuruluşu sebebiyle sağolsun arkadaşlar benide çağırdı, bende büyük bir onurla koşa koşa Beyoğluna gittim. Orada uzun süredir göremediğim eski arkadaşlarımı gördüm(Can Özker, Can Solim, Onur Aydın, Onursal Ok gibi)Aynı masada oturuyorduk ve onlara şunu söyledim: "Transfere dilen isimler çok büyük ve çok kaliteli oyuncular ama bu oyuncuları oynatmak, bir hedefe kitlemekte bir o kadar zor"

Sebepleri ise; Yugo'ları(basket camiasındaki ifadesi ile kullanıyorum)yönetmek, onlara idman yaptırmak, kaprislerini çekmek ve onların yugo olan para için yemeyeceği nane olan menejerlerini mutlu etmek kadar zor bir iş ve sorumluluk yoktur, hatta biraz fazla para koparabilmek için kritik maç öncesi sakatım der, popom ağrıyor der, başka takımdan transfer teklifi aldım der, bir gün sonra oynayacağın rakibin menejeri ile bir otel lobisinde karşılaşabilirsin var da var(hepsi yaşanmış şeyledir vakti zamanında)

B u adamları idare edebilmen için öncelikle çok kariyerli bir staffa ihtiyacın vardır, dikkat edin kariyerli diyorum ki bu oyuncuları ezebilsin, sadece basketbola fokus yöneticilerinin olması gerekiyorki bu adamlar kaybedersek fena oluruz, işimizden, ekmeğimizden oluruz paniği yaşasınlar. Çok iyi bir alt yapı ve organizasyon kültür ve geleneği olacak ki bu adamlar seni umursasınlar, İşte bu özellikler Yugoları farklı kılar, tutturabilirsen inanılmaz verim alırsın, tutturamazsan ise bizim gibi yarı yolda yayan kalırsın.

Diyeceksinizki Amerikalılar nasıl? İnanın bu kadar değiller hatta biraz üst düzey Üniversitelerden oyuncu getirdiğiniz zaman bizim insanımıza uyum sağlayan ve aynı heyecanı taşıyan oyuncular oluveriyorlar...

Not: Her zaman oyun kurucu ile ilgili bir ön yargım vardır nedendir bilmem ama yabancı oyun kurucu getireceksen herzaman beyaz Amerikalı getir derim, hiç bir zaman üzmezler ve yarı yolda bırakmazlar:)
 
Kerem Ersuna' Alıntı:
Not: Her zaman oyun kurucu ile ilgili bir ön yargım vardır nedendir bilmem ama yabancı oyun kurucu getireceksen herzaman beyaz Amerikalı getir derim, hiç bir zaman üzmezler ve yarı yolda bırakmazlar:)
mesela Jason Williams :=) emeklide oldu gelir valla :=) hiçde üzmez direk kalpten götürür!
 
ben yugoların kendi memleketlerinde iyi oynadığını düşünmüşümdür. bizdekilere bakarsak, gurovic kızılyıldızda, milojevic ise partizanda yıldızdı, aynı başarıları avrupanın diğer ülkelerinde gösteremediler. mesela 2000de efese gelen scepanovic burda hiç bişey oynamadı , Türkiyedeki avrupa şampiyonasında mvp oldu. örnekleri çok

Kerem beyin dediğine katılıyorum, bu adamları oynatmak için kulubün toptan tecrübeli olması lazım.
 

Üst