Yunus Emre Sonsırma

Gittiği için Karşıyaka'nın taraftarlarının bayram ettiği oyuncu. Geçen yıl Rıdvan Öncel'e yazdığımın aynısını yazıyorum. Ciddi bir yarar sağlamaz ve sezon sonunda yollarımız ayrılır.
 
En çok bu arkadaşın transferi için yangın yapıldı. İlk maç itibari ile de en eli yüzü düzgün yerli oyuncumuz kendisi. Dee oturduğunda en azından topu getirmekte zorlanmayacak, boş şutları sokabilecek bir oyuncumuz var. Ben kendisinden memnunum.
 
Merkezfendi Denizli Basket'in yedek oyun kurucusu (2. ligden gelen) Arca Tülüoğlu bile takımına belli bir yarar sağlıyor. Kendisi oyuna girdiğinde takımın zeka seviyesi inanılmaz düşüyor. Hızlı olmadığı için içeri giremiyor. Şutu vasatın altında (her maç en az 1 tane boş üçlük ya da orta mesafe kaçırıyor). Pas yeteneği de vasatın altında (uzunlara zamanında pas indiremiyor). Savunması zaten kötü. Olmayan hızı ve düşük oyun zekası nedeniyle. Mümkünse yarın değilse Haziran ayında kovulmalı. Bizde oynamayı hak etmiyor.
 
Son düzenleme:
Rıdvan çok daha iyi bundan en azından içeri penetre edebiliyordu, ara sıra tuhaf buzzerlar atıyordu, bu arkadaş ise sezonun ilk iki maçından sonra 2.lig topçusundan beter oynuyor. Şut desen yok pas desen yok penetre desen yok akıl desen yok ulan iki topa baskı yapacak diye canımızı alacak be.
 
Yapamadığı savunmayla karşısındaki 5. sınıf ABD'li Ricky Tarrant bile şov yapıyor. Yapamadığı hücumla da takım devrede sadece 30 sayı atabildi. Ne savunma, ne organizasyon , ne içeri giriş , ne dış şut hiçbir şey yok adamda.

Mahir Ağva'ya yazdığım gibi yarın kovulsa ne kaybederiz. Hiçbir şey. Hatta hak etmeyen oyuncuları takımda boşu boşuna barındırdığımız ve para verdiğimiz daha da net görünür.
 
Baskette bence 3 ana bölge var: ön alan, kanatlar ve pota altı. Ön alanda oynayabilecek 2 yerli alıyorsun Yunus ve Sedat Ali. Kanatta; Göksenin Muhaymin Sinan, pota altında; Sadık ve Mahir.

Ligde 5 yabancı oynuyor 3 yabancı kısalı 5 tercih ediyorsun. Ne yerli kanatların yeterince kaliteli ne pota altın yabancı ikame edecek sayıda ve kalitede değil. Yabancı guardlara bir şey olsa Yunus dışında alternatifin yok. Şişkin düşük kalite yabancı ikamesinden uzak yerliler aldık. Sadık Göksenin zaten takimdaydi.

Yunus bu takımın 5.-6. yerlisi olabilir ancak sen kalkıp 3.yerlisi konumuna alıyorsun. 7 yerli alıp 3,5 yerli oynatiyoruz. Turgay Bey okumaktan kusana kadar yazacağız kusurumuza bakma lütfen. Metin Türen 'i Erkan Yılmaz'ı Enes Taşkıran 'ı bile bu takıma çok gördünüz.
 
Seneye beni kadroda tutmayın diye elinden geleni yaptı bugün. Sene sonunda umarım bu isteği gerçekleşir. 3.guard olarak bile kadroda kalmamalı...
 
Yunus Emre, bize gelmeden önce kafamda hep Karşıyaka'nın bizi İzmir'de 30'a yatırdığı maçla kalmıştı. o maç ne attıysa girmiş, +20 sayı atmıştı sanırım. o günden sonra keşke bize gelse falan demiştim içimden ama başka maçlarını izlememiştim tabii. bize geldiğinde de çok gereksiz bir yangın olduğunu, Bost'u 10 dakika nefeslendirmek için kendisinin gayet uygun olduğunu düşünmüştüm. Çok feci yanılmışım öyle böyle değil. Hele artık bugün üst üste kaçırdığı şutlardan sonra kafayı yedirdi hepimize. En azından şutu iyi, uygun ortam gelince kullanıyor sokuyor falan diyorduk ama yok o da kalmamış. Umarım toparlar ama özgüven olarak da düzelmesi zor, sanmıyorum buradan iyi döneceğini. Yazin ilk icraat olarak kendisiyle ve Mahir Ağva ile yolların ayrılması lazım. üzgünüm.
 

Üst