ZİZİC:Hedef ŞAMPİYONLUK !!!

Galatasaray Cafe Crown'un yeni transferi Andrija Zizic, büyük bi camiaya geldiğini söyledi. NTV Spor'a konuşan Hırvat pivot, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ve bunu başaracaklarını söyledi.




Beko Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown'un yeni transferlerinden Hırvat oyuncu Andrija Zizic, NTV Spor ekibinden Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı.



Geçtiğimiz sezon Yunanistan Ligi'nde 32 maçta 6.2 sayı ortalaması yakalayan ve Galatasaray Cafe Crown tarafından büyük umutlarla transfer edilen Andrija Zizic, Türkiye'de tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.



Zizic: Burada gerçekten çok sıcak karşılandım. Her şeyden önce bunun için teşekkür ediyorum. Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldiğim için çok heyecanlıyım.



- Galatasaray geçtiğimiz sezon Uleb Kupası'nda son 4 takım arasına kalarak çok önemli bir başarıya imza attı. Takımı tanıyor musun? Beko Basketbol Ligi'ni uzaktan da olsa takip ediyor musun?



Zizic: Tüm avrupa liglerini takip ettiğim gibi Beko Basketbol Ligi'ni de takip ettim. Avrupa'nın sayılı liglerinden biri. Ama takımdan çok fazla tanıdığım oyuncu yok. Hüseyin Beşok'la karşılıklı oynamşıtık, onu biliyorum. Diğer yabancıların da transferiyle takım tamamlanacak ve sezon öncesinde hepsiyle tanışma fırsatım olacak. Galatasaray Cafe Crown olmasa da daha önce bir çok Türk takımına karşı forma giydim. Türkiye'yi ve Türk takımlarını çok iyi tanıyorum. Hedefimiz kesinlikle şampiyonluk, sanırım bunu söylemeye gerek yok. Çok zor bir sezon bizi bekliyor. Ama hedeflere ulaşabileceğimizi düşünüyorum.



- Daha önce bir çok Hırvat basketbolcu Türkiye'de forma giydi. Sandro Nicevic gibi, Nikola Prkaçin gibi. Onlarla görüştü mü? Fikir aldın mı? Ve sana ne gibi yorumlarda bulundular?



Zizic: Tabiii ki hepsiyle teker teker konuştum ve bana buranın inanılmaz bir yer olduğunu, ilk fırsatta Türkiye'ye koşa koşa geleceklerini söylediler. Ben de bu tavsiyelerin üzerine kararımı daha kolay netleştirdim.



- Şu dönemde senin jenerasyonundan Mario Kasun'un transferi Efes Pilsen'in gündemde. Şu ana kadar ki izlenimlerin doğrultusunda sen de aynı şeyleri söyleyebilir misin?



Zizic: Diğerlerinin bana söylediği gibi ben de Mario'ya aynı şeyleri söylerim. Umarım o da gelir, çünkü o zaman rekabet aratacak. onunla rekabet içerisine girmeyi isterim.



- Yıllarca Euroleague'de mücadele eden üst düzey takımlarda forma giydin. Bu yılsa Galatasaray Cafe Crown formasıyla Uleb Kupası'nda mücadele edeceksin. Kupa yeni bir yapılanma ile daha kaliteli hale geldi. Uleb Kupası için neler söyleyebilirsin?



Zizic: Ben Euroleague ile Uleb Kupası arasında isim farkı dışında çok büyük farklılıklar olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu da bir Avrupa Ligi. Katılan takımlar da çok iyi, mutlaka kaliteli bir lig olacağını düşünüyorum.



- Hırvatistan basketbolunun önemli ribaundcularından birisin. 2003 yılında Adriyatik Ligi'nde ribaund kralı oldun. Türkiye'de de sana benzer bir oyuncu Mirsad Türkcan var. O da geçtiğimiz sezon Euroleague ribaund rekorunun sahibi oldu. Ona karşı oynayacak olmak sana ne anlam ifade ediyor?



Zizic: Mirsad çok önemli ve büyük bir basketbolcu. Ama ben burada yalnız onunla değil, tüm önemli oyuncularla rekabete gireceğim ve bunun için şimdiden mutlu ve heyecanlıyım. Ama sonuçta bizim, rakipleri birey olarak değil, takım olarak görmemiz ve bu yönde hazırlanmamız gerekir. Takımın kazanması için ne gerekiyorsa yapacağız.



- Daha önce Olimpiyakos-Panathinaikos, Real Madrid-Barcelona gibi önemli derbilerde forma giydin. burada da Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yaşayacaksın. bu konuda ne düşünüyorsun?



Zizic: Bir sezonda oynadığınız tüm maçlar güzeldir ama onların en tatlıları derbilerdir. O karşılaşmalarda %100'ünüzü değil %200'ünüzü sahaya yansıtmalısınız. Mutlaka kazanmanız gerekir. Ayrı bir motivasyondur. Biz de bu yıl bunu yapacağız...



- Galatasaray taraftarına bir mesajın var mı? Transfer camiada büyük heyecan yarattı...



Zizic: Taraftar bizim en büyük güvencemiz olacak. Tüm galibiyetlere onlarla ulaşacağız her zaman bizimle birlikte olsunlar.

ntvspor.netten alıntıdır...
 
inşallah olucaz şu ülker febe nin yüzünden basketten soğudum . Ya biz olalım ya da efes inşallah GS şampiyon.. KUPALARI ŞİRKETLERE BIRAKMAYALIM
 
Zizic gerçekten bizi mutlu edecek şeylerde söylemiş fakat bizlere bir mesajda vermiş.Taraftar en büyük dayanağımız olacak demiş.Gerçekten bize verilen sorumluluk arttı.Takımımızı artık daha iyi desteklememiz gerekir.
 
bence çok mantıklı cevaplar vermiş röportajda, inşallah röportajın sonunda söylediği şey gerçekleşir.
 
Can Bulubay' Alıntı:
garibim tribünlerin her maç ful çekeceğini falan sanıyor herhalde :)
anlar acı gerçekleri 5-10 maç içinde...

Hayır seyirci neysede daha kötüsü şampiyon olabileceğimizi sanıyor.Sene sonu büyük hyal kırıklığı olacak onun için :p
 
adam alışmış başarılara panada şampiyonluk büyük paralar milli takımda başarılar ama malesef bizim takımın şu andaki durumu bu hedefe uygun değil
 

Üst