2026-2027 Engelsiz Aslanlar

Süper Lig ve 1. Lig'de görev yapan antrenörlerin Galatasaray için uygun bulunmadığını duydum. Bizim önerdiğimiz isimler ise şu an için gündemde yer almıyor.

Duyduğum kadarıyla, antrenör kariyerinin büyük bölümünü 2. Lig takımlarında geçirmiş bir isimle anlaşma aşamasına gelinmiş. Sonuçta lig kaybedildiğinde bunun hesabını soran kimse olmayınca bu tür tercihler rahatlıkla yapılabiliyor. Avrupa'da Fenerbahçe'ye final kaybedilmesine rağmen herhangi bir sorumluluk alınmaması da yöneticilerin oldukça rahat hareket ettiği bir ortamın oluşmasına neden olmuş görünüyor.

Bu sezon süreci adım adım takip edeceğim ve gerekli gördüğüm her noktada eleştirilerimi dile getireceğim. Bu şubenin bu kadar başıboş hareket etmemesi gerektiğini düşünüyorum.

İlgili şube yöneticimizin yanlış yönlendirildiğini düşünüyordum. Artık öyle düşünmüyorum. Kendisinin bu yanlış düzenin tam merkezinde yer aldığını düşünüyorum artık. Bu anlamsız ısrarın başka nedeni olamaz.

Oyuncu transferi konusunda ise şu ana kadar ciddi veya somut bir gelişme duyduğumu söyleyemem. Bu konuda da henüz beklenti yaratacak bir tablo oluşmuş değil.

Süper Lig ve 1. Lig'de görev yapan antrenörlerin Galatasaray için uygun bulunmadığını duydum. Bizim önerdiğimiz isimler ise şu an için gündemde yer almıyor.

Duyduğum kadarıyla, antrenör kariyerinin büyük bölümünü 2. Lig takımlarında geçirmiş bir isimle anlaşma aşamasına gelinmiş. Sonuçta lig kaybedildiğinde bunun hesabını soran kimse olmayınca bu tür tercihler rahatlıkla yapılabiliyor. Avrupa'da Fenerbahçe'ye final kaybedilmesine rağmen herhangi bir sorumluluk alınmaması da yöneticilerin oldukça rahat hareket ettiği bir ortamın oluşmasına neden olmuş görünüyor.

Bu sezon süreci adım adım takip edeceğim ve gerekli gördüğüm her noktada eleştirilerimi dile getireceğim. Bu şubenin bu kadar başıboş hareket etmemesi gerektiğini düşünüyorum.

İlgili şube yöneticimizin yanlış yönlendirildiğini düşünüyordum. Artık öyle düşünmüyorum. Kendisinin bu yanlış düzenin tam merkezinde yer aldığını düşünüyorum artık. Bu anlamsız ısrarın başka nedeni olamaz.

Oyuncu transferi konusunda ise şu ana kadar ciddi veya somut bir gelişme duyduğumu söyleyemem. Bu konuda da henüz beklenti yaratacak bir tablo oluşmuş değil.
Çok sağolun bilgi verdiğiniz için.

Çok yazık bu şubenin bu duruma gelmesine üzülüyorum nerdennnnn nereyeeeeeeeee.

Üzerinden yaklaşık 10 gün geçtiği için bir değerlendirme daha yapalım.

Oyuncu transferleri tarafında hâlâ somut bir gelişme yok. Sürecin geciktiği açık. Bunun en önemli sebeplerinden biri oyuncu havuzunun zaten oldukça dar olması. Ligi şampiyon tamamlayan Fenerbahçe, sözleşmesi sona eren oyuncularla hızlı şekilde anlaşırken; bütçesinin üzerinde iş yapan Beşiktaş da piyasadaki oyunculara sürekli teklif götürüyor. Bizim bu kulüplerden oyuncu transfer etmeye çalışmamız gerekirken süreci yalnızca izliyor olmamız düşündürücü.

Antrenör konusunda ise daha önce mesleği bırakmış bir İngiliz antrenörle temas kurulduğunu öğrenmiştik. Bunun dışında bir İspanyol antrenörle görüşüldü ancak anlaşma sağlanamadı. Açıkçası konuşulan şartlar düşünüldüğünde bunun gerçekleşmemesi daha hayırlı olmuş. Burada birçok isim önerildi ve tartışıldı. Ancak büyük ihtimalle bu önerilerin hiçbiri ciddi şekilde değerlendirilmedi.

Geçtiğimiz sezon Fikri Hoca ile devam edilmesine karar veren anlayışın aynı şekilde sürdüğü görülüyor.

Gündeme gelen ve ismi ciddi şekilde konuşulan antrenör hakkında internette kapsamlı bir kariyer özeti bulamadım. Camiadan edindiğim bilgilere göre son 20 sezonun yaklaşık 15’inde bölgesel liglerde görev yapmış. Pandemi döneminde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yatırım yapmadığı süreçte İzmir’de iki sezon Süper Lig’de çalışmış ve bir şampiyonluk yaşamış. Sonrasında bir sezon Almanya Ligi’nde görev almış, ardından yeniden Türkiye’de bölgesel liglere dönmüş bir isimden bahsediyoruz.

Bu profilin Galatasaray gibi büyük bir camiaya ne katabileceği ciddi bir soru işareti oluşturuyor. Ayrıca oyuncularla iletişim konusunda zaman zaman önemli problemler yaşayabildiği yönünde görüşler de mevcut. Elbette internette yeterli bilgi bulunmadığı için aktardıklarım camiadan edindiğim bilgilere dayanıyor. Kariyerinde gözden kaçan veya farklı değerlendirilmesi gereken noktalar varsa bunları düzeltiriz.

Defalarca ifade ettiğim gibi mevcut yapı ve işleyiş doğru gdeğil. Uzun vadede başarılı olma ihtimali oldukça düşük. Kâğıt üzerinde şube yöneticisi Mehmet Cibara görünse de süreçle aktif olarak ilgilenen ismin Rıza Morova olduğu söyleniyor. Bu kararların altında kimin imzası varsa önemli bir hata yapıyor. Tekrar tekrar uyarmak istiyorum.

Bu şubeye yeniden aynı hayal kırıklıklarını yaşatmayın. Lütfen alınan kararları ve izlenen yolu yeniden değerlendirin. Aksi hâlde sezon sonunda amatör şubeleri takip eden muhabirlere yeni başarı hikâyeleri yazdırmaya çalışırsınız. Geçtiğimiz sezon yapılan tercihlerde olduğu gibi.

Sürece dışarıdan bakıldığında yapılan tercihler, sanki "Önce piyasada ilgi görmeyen isimleri deneyelim, onlar olmazsa yine yıllardır çalıştığımız hocaya geri döneriz" mantığıyla ilerliyormuş izlenimi veriyor. Oysa geçmişte defalarca denenen ve beklenen sonucu vermeyen yöntemlere yeniden dönmenin ne kazandıracağı belirsiz. Daha da düşündürücü olan ise sürecin dışarıya bu kadar kapalı yürütülmesi. Camiadan gelen önerilere, farklı görüşlere ve alternatif isimlere kulak verilmediği algısı giderek güçleniyor. Bu kadar dar bir bakış açısıyla hareket edilmesinin ve geri bildirimlerin dikkate alınmamasının başka bir açıklamasını bulmak zor.

Geri